ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa dokle ide EVROPSKA NACIJA dokazuje cinjenica da su samo JEDNE SPANSKE NOVINE ispostovale NOLETA i napisale korektan clanak o jucerasnjoj dominaciji :mrgreen: ...
Ostale ili su pisale o tome da je Nadal prekinuo seriju pobjeda na sljaci ili su ostale suzdrzane od bilo kakvih komentara :lol: ...

NEK POCRKAJU :mrgreen: ...!!!

To samo dokazuje da su lojalni i vole svog tenisera, a nama se zamera ako navijamo za nase jer je naš a nije kvalitet. Poštujem.

SVAKA TI CAST RAFA NA IZJAVI! :worth:

"Posle poraza od Novaka u Indijan Velsu i Majamiju, mislio sam da će mi sada biti treća sreća, ali ni danas nisam mogao da mu se suprotstavim. Đoković je od početka godine igrao monstruozno i očigledno je da sam s druge strane mreže imao velikog tenisera. U ovom meču jednostavno je bio bolji i ja to priznajem i prihvatam", rekao je Nadal.

Slično kao na jučerašnjoj konfrenciji za štampu, kada je sve iznenadio rekavši da će Đoković biti favorit u finalu, Nadal je i danas neočekivano rekao da je izgubio trku za prvo mesto na ATP listi.

"Moja prva pozicija više nije ugrožena, ona je izgubljena i samo je pitanje vremena kada će to i formalno biti povrđeno. Nema raloga da se zavaravam, to je realnost", rekao je Nadal i dodao da to ne znači da će se predati.

"Niko ne voli da gubi, pa ni ja. Sada treba da uvidim šta sam radio pogrešno, šta mi nedostaje u duelima protiv Novaka i da na miru, bez ikakvih predrasuda, pokušam da pronađem rešenje i to ispravim, kako bih ga naredni put pobedio", kaže Nadal.
Tako sam znatizeljan sta bi placipicka Federer rekao posle ovakvih batina od Novaka! :evil:

Ni malo nisam iznenadjen ja sam lepo rekao ko ce da pobedi. Nisam ni u jednom trenutku pomisljao da Rafa moze da pobedi. Sa ovakvom igrom nema sta da trazi portiv igraca koji malo grese, nekako se vukao do finala ovih nedelja, ali sa ovakvom igrom sa raspolozenim igracima nema sta da trazi. Nije Rafa vise ubedljiv. I da Serena bolje servira od Rafe, to je cinjenica :dash:
Novak zver :worth: :worth: :worth: :worth: Strasno kako igra! Nema manu, nema odgovora na njegovu igru. Od kad pratim tenis nisam video da neko igra ubedljivijie od Novaka.
Cestitke Novaku i njegovim navijacima.

Hvala Urose i na ovom citiranom i na onom koji si postavio posle...
Rafael je pokazao da je sjajan momak, da je posten decko, da nije placi*icka, da je sjajan sportista i beskrajno beskrajno dobar i iskren momak. Svaka mu cast. Ne moze to svako. Samo cista dusa, kao sto je on.

Da se vratim nasem zlatu, nasem Novaku... zaista, u ovom trenutku nema boljeg tenisera na svetu od Novaka.
Niko tako nikada nije igrao kao sto on igra sada.
Pratim tenis od svojih tinejdz dana. Pamtim Konorsa, Borga, Bekera, Lendla, Mekinroa i neka oproste ostali velikani belog sporta koje nisam spomenula a ima ih jos..., ali ono sto je sinoc Novak pokazao na terenu, narocito u prva 4 gema prvog seta, da ne pominjem kraj drugog seta, to jos nisam gledala u svom zivotu.

Poslednja izmena:
Hvala Urose.
Zaista ljudi, u ovom trenutku nema boljeg tenisera na svetu od Novaka.
Niko tako nikada nije igrao kao sto on igra sada.
Pratim tenis od svojih tinejdz dana. Pamtim Konorsa, Borga, Bekera, Lendla, Mekinroa i neka oproste ostali velikani belog sporta koje nisam spomenula a ima ih jos..., ali ono sto je sinoc Novak pokazao na terenu, narocito u prva 4 gema prvog seta, da ne pricam na kraju drugog seta, to jos nisam gledala u svom zivotu.

:D samo da potvrdim, pamtih ih i ja i u pravu si. Da se popravi jos na mrezi i stop lopti i perfekcija u nasem velikanu tenisa:D

Nisam ni ja gledao jer se meč igrao u kasnim popodnevnim satima. Video sam nešto malo snimak, u toku noći i delovao je sasvim sigurno. Imao je igru i dobar servis. Dovoljan je bio po jedan brejk u oba seta da pobedi Davydenkoa. Sledeći meč igra protiv Staracea koji je pobedio Dolgopolova, dok Đoković igra protiv Kubota. Po meni, najteža prepreka Đokoviću ka putu do polu finala je Soderling koji danas igra protiv Verdascoa. Ostaje da vidimo šta će biti.

Nisam ni ja gledao jer se meč igrao u kasnim popodnevnim satima. Video sam nešto malo snimak, u toku noći i delovao je sasvim sigurno. Imao je igru i dobar servis. Dovoljan je bio po jedan brejk u oba seta da pobedi Davydenkoa. Sledeći meč igra protiv Staracea koji je pobedio Dolgopolova, dok Đoković igra protiv Kubota. Po meni, najteža prepreka Đokoviću ka putu do polu finala je Soderling koji danas igra protiv Verdascoa. Ostaje da vidimo šta će biti.

Kad Viktoru ide servis..onda lupa na veliko (: ...
Zao mi je Dolgopolova...a dobar je igrac...nadam se da ce opnovo sinuti...

Tipujem na Verdaska...mislim da je bolji igrac na sljaci od Soderlinga...

Za sada, u mečevima koji su danas odigrani, nije se igrao treći set. Sve je rešeno u prva dva seta.
Trenutno Wawrinka gubi u prvom setu protiv Fogninia, dok je Berdych dobio prvi set protiv Monacoa.
Po rasporedu meč Soderling - Verdasco je oko 18h.

Pih...izgubi Verdasko :dash: ...i to je uzeo prvi set :dash: ...

Evo zrijeb sa dosadasnjim rezultatima...

Uploaded with ImageShack.us

Znaci ne mogu da verujem sta sam gledala... Verdasko dobio prvi set 6 - 2, u drugom imao 5 - 4 40:0, tri mec lopte (sa dva besprekorna servis vinera), onda odservirao tri duple greske, izgubio gem, ceo set i naredni... kakva likcina:zcepanje:

Za malo Borise da budeš u pravu, malo je falilo Verdascou da pobedi ali mu očigledno nedostaje pobednički mentalitet da završi meč.
Murray je na kraju ipak pobedio, videćemo za dalje.
Sutra u podne Đoković izlazi na teren. Trebalo bi da to bude rutinska pobeda, još jedna u nizu.
Pred nama je još jedan teniski dan, prebogat dobrim mečevima.

Znaci ne mogu da verujem sta sam gledala... Verdasko dobio prvi set 6 - 2, u drugom imao 5 - 4 40:0, tri mec lopte (sa dva besprekorna servis vinera), onda odservirao tri duple greske, izgubio gem, ceo set i naredni... kakva likcina:zcepanje:

:dash: ... e taj poraz ce ga unazaditi...ali mnogo...
Ne mogu da vjerujem da je tako glupo izgubio...a i licno mislim da je bolji igrac od Soderlinga.

Za malo Borise da budeš u pravu, malo je falilo Verdascou da pobedi ali mu očigledno nedostaje pobednički mentalitet da završi meč.
Murray je na kraju ipak pobedio, videćemo za dalje.
Sutra u podne Đoković izlazi na teren. Trebalo bi da to bude rutinska pobeda, još jedna u nizu.
Pred nama je još jedan teniski dan, prebogat dobrim mečevima.

A li to kod Verdaska je bila katastrofa...mislim, ne mogu da vjerujem da da se takve stvari desavaju jednom tako iskusnom teniseru...
Kad izgubis 3 mec lopte...onda se covejk tesko povrati u mec...na zalost.
Veceras sam tek u 22h kuci :dash: ... tako da od tenisa nema nista...
Sarnite ovde koji post da mogu sa telefona vidjeti rezultate i situacije na terenu...ako vam ne bude problem...

Nadam se NOLETOVOJ pobjedi veceras...

Mislila sam da se Soderling nece vratiti u mec, ali sto rece komentator, a i ja se slazem sa njim da se upravo u tome i vidi razlika izmedju vrhunskih tenisera i onih koji su malo nize na rankingu.
Da se razumemo, obozavam ``spansku`` igru Verdaska, volim da ga gledam, ali juce posle onako dobrog starta kada mu je sve polazilo za rukom, odjednom takav paaad, pa to je prosto neverovatno. Odavno nisam gledala onakav tenis, pa sve kao da se zaverilo protiv njega, iznervirao se, imao tri mec ili vec koliko lopti za pobedu i kao da su mu se zavezale ruke, stao je i nije bilo spasa.
Soderling nije mogao a da ne iskoristi priliku koja mu se ukazala i dogodilo se sta se dogodilo.
Zao mi je za Verdaska, jer zaista mnogo volim kako igra tenis.
Valjda ce malo poraditi na svom tipicnom spanskom temperamentu.
A sto se tice Viktora i Davidenka, gledala sam mec i nekako kad igra Viktor sam prilicno mirna, znam da koliko moze da bude dobar, toliko moze i da podbaci, ne kazem da ne volim njegovu igru, igra slicno kao Endi Rodik, po meni... na prvu loptu.
Davidenko je nesto pokusao, ipak su tu njegove godinice, koje u tenisu mogu a i ne moraju mnogo da znace, ali kod njega ipak znace. Nije Davidenko kao sto je nekad bio.
Viktor je mladji, pokretniji hvala Bogu, prava cigrica, Davidenko nije imao sanse sa njim.
Danas ce zaista biti dobrih meceva u Rimu.
Hvala Bogu, nemam danas nikakvih obaveza, pa cu moci da gledam svaki mec.
Borise, imam predlog za tebe, mozes da odes na sajt Eurosporta ili cak na sajt Mastersa u Rimu i tamo da pratis kako se krecu rezultati, a nekad i sami posetioci sajta kuckaju sta se desava na terenu. Mislim da nemas problema sa engleskim, oni koji komentarisu direktno mec su prilicno objektivni.
Medjutim, komentari koji posetioci pisu pre ili nakon meceva su uglavnom subjektivni i ima dosta prepucavanja.
Sve pohvale za nase ljude koji odlicno ``barataju`` engleskim jezikom i sjajno predstavljaju nase momke koje drugi sa engleskog govornog podrucja cesto puta hoce i da nipodastavaju, sto me dovodi do ludila.
Nekada se i ja ukljucim, ali ne vredi... ja u klin, oni u plocu. Svako drugi im je bolji nego nas Novak, cast izuzecima.
Ja kad gledam tenis, ne mogu da se odlepim od TV-a.

Tako sam znatizeljan sta bi placipicka Federer rekao posle ovakvih batina od Novaka! :evil:

Cucemo i to skorije.
A, u medjuvremenu...
Federer: Đokovićeva serija ne utiče mnogo na mene

Tanjug | 10. 05. 2011. - 15:45h | Foto: Reuters | Komentara: 177
Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da serija pobeda Novaka Đokovića od početka sezone može da znači smenu na vrhu, ali i da taj nepobedivi niz ne utiče previše na njega.

Đoković je sa druge pozicije ATP liste potisnuo Federera u martu, a sada ugoržava Rafaela Nadala na prvom mestu. Srpski teniser je u nedelju pobedio Nadala u finalu turnira u Madridu, na šljaci koja je omiljena podloga španskog igrača.

Đoković je ove sezone zabeležio seriju od 32 pobede i nema nijedan
poraz.

"To je definitivno interesantno što Novak nije izgubio dugo ove sezone. To stvara drugačiju situaciju, ali na mene mnogo ne utiče", rekao je Federer.

Švajcarski teniser je dodao da sada Nadal i Đoković igraju bolje od njega i drugih tenisera.

"Osećam se kao svako ko može da igra na svim podlogama i kome je veoma teško da pobedi na ovim velikim turnirima", dodao je Federer.

Back