ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Endi, ocekujem pobedu.Dosta je popravo igru u polju.A voleju su...:).I da, znam, pristrasna sam.Ali moram priznati da je Ljubicic u svojim tridesetim u najboljoj formi do sada.Drago mi je bilo kad sam mu videla osmeh juce...ali ce sad Hrvati da se napale zestoko oko predstojeceg Dejvis kupa.

Trece poglavlje Masters 1000 serije (10 godina,90 turnira) potpuno neocekivano otvorio je Ivan Ljubicic

Dva osnovan razloga :

- Sacuvao je 27 od 34 brejk lopti sa kojima se suocio
- Odserivao je 87 as udaraca u 6 meceva

Poslednja izmena:
Ivan strašni pokorio IW :worth: Barem privremeno nece biti Ljuba truba. Skok na poziciju br.13 i pravo vrijeme da se vrati u DC tim.

Inace, dosadno finale, sreca sto je i Barca igrala, pa se imalo sta zanimljivo gledati. :kafa:

Hrvat Ivan Ljubičić (31) pobedio je Endija Rodika sa 7:6, 7:6 u Indijan Velsu i osvojio svoj prvi Masters serije 1000, a jubilarni 10. turnir u karijeri.

Ljubičić je u meču bez ijednog brejka slavio posle nešto više od dva sata igre. Rodik je u prvom setu propustio svoju šansu kada nije iskoristio set loptu, a Ljubičić je i u drugom setu spašavao brejk lopte sjajnim servisom. Fenomenalnom igrom u tajbrejkovima slomio je Amerikanca na drugom najvećem teniskom terenu na svetu pobedivši i trećeg igrača iz Top 10.

Ljubičić je odigrao verovatno jedan od najboljih mečeva u svojoj karijeri. Fenomenalno je servirao, kao i protiv Nadala i Đokovića, pa je tako iz svog četvrtog pokušaja uspeo da pobedi u finalu jednog turnira ove kategorije. Ovo je bilo njegovo 21. finale i deseta titula u karijeri. Rodik je sa druge strane ostao bez 29. titule u svom 47. finalu.

Hrvatski teniser je postao prvi igrač stariji od 30 godina nakon Andrea Agasija koji je osvojio ATP Masters serije 1000.
21047008294ba6d49f05500986522667_big.jpg

Novak Đoković drugi, prema očekivanju ogroman skok Ivana Ljubičića, Nadal i Mari ponovo zamenili mesta...

Najbolji srpski teniser nalazi se i dalje na drugom mestu ATP liste, koja je objavljena u ponedeljak. Đoković sa 8220 poena i dalje zaostaje skoro 3000 poena za Rodžerom Federerom, koji ima 11.025 poena na vrhu.

Na najnovijoj listi dogodilo se i nekoliko promena. Nakon eliminacije u polufinalu Indijen Velsa (nije odbranio titulu) Rafael Nadal ponovo je pao na četvrto mesto, na trećoj poziciji sa 6.835 poena je Endi Mari.

Džo Vilfred Conga je ponovo deseti, jedno mesto pao je Čileanac Gonzalez koji je sada 11-ti. Prema očekivanju najveći skok zabeležio je Ivan Ljubičić koji je nakon trijumfa u Indijen Velsu napravio skok od čak 13 mesta i sada je 13-ti na listi.

Viktor Troicki i Janko Tipsarević su i dalje jedan do drugog, Viktor je sa 1155 poena na poziciji 35, Janko je jedno mesto iza, sa 1110 poena.

Ove nedelje počinje još jedan turnir Masters serije koji se igra u Majamiju, počinje 24.marta.

ATP lista:

1. Rodžer Federer (Švajcarska) 11.035
2. Novak Đoković (Srbija) 8.220
3. Endi Marej (Velika Britanija) 6.835
4. Rafael Nadal (Španija) 6.800
5. Huan Martin del Potro (Argentina) 6.095
6. Nikolaj Davidenko (Rusija) 5.335
7. Robin Soderling (Švedska) 4.245
8. Endi Rodik (SAD) 3.960
9. Marin Čilić Marin (Hrvatska) 2.935
10. Žo-Vilfred Conga (Francuska) 2.915

Miami, zrijeb http://www.atpworldtour.com/posting/2010/403/mds.pdf

[1] FEDERER, Roger vs bye
QUALIFIER vs STARACE, Potito
[WC] MOYA, Carlos vs SERRA, Florent
BYE vs [26] MONTANES, Albert

[20] SIMON, Gilles vs bye
ZEBALLOS, Horacio vs SEPPI, Andreas
RAM, Rajeev vs DE BAKKER, Thiemo
BYE vs [16] BERDYCH, Tomas

[10] VERDASCO, Fernando vs bye
KOROLEV, Evgeny vs SELA, Dudi
HANESCU, Victor vs FALLA, Alejandro
BYE vs [23] MELZER, Jurgen

[25] BAGHDATIS, Marcos vs bye
LORENZI, Paolo vs CHELA, Juan Ignacio
ROBERT, Stephane vs BECK, Andreas
bye vs [7] CILIC, Marin

[3]MURRAY, Andy vs bye
FISH, Mardy vs MAYER, Leonardo
LACKO, Lukas vs BERRER, Michael
bye vs [29] LOPEZ, Feliciano

[19] WAWRINKA, Stanislas
vs bye
QUALIFIER vs ALMAGRO, Nicolas
QUALIFIER vs QUALIFIER
BYE vs [13] YOUZHNY, Mikhail

[9] GONZALEZ, Fernando vs bye
FOGNINI, Fabio vs QUALIFIER
QUALIFIER vs CUEVAS, Pablo
bye vs [22] MONACO, Juan

[31]TIPSAREVIC, Janko vs bye
PETZSCHNER, Philipp vs QUALIFIER
LUCZAK, Peter vs HERNANDEZ, Oscar
bye vs [5] SODERLING, Robin

[8]TSONGA, Jo-Wilfried
vs bye
CLEMENT, Arnaud vs GARCIA-LOPEZ, Guillermo
CHIUDINELLI, Marco vs MAYER, Florian
bye vs [28] KOHLSCHREIBER, Philipp

[17] ISNER, John vs bye
QUALIFIER vs RUSSELL, Michael
KOELLERER, Daniel vs ROCHUS, Christophe
bye vs [12] FERRERO, Juan Carlos

[12] FERRER, David vs bye
LLODRA, Michael vs [WC] HARRISON, Ryan
QUALIFIER vs GIMENO-TRAVER, Daniel
bye vs [24]KARLOVIC, Ivo

[30] TROICKI, Viktor
vs bye
NALBANDIAN, David vs KUBOT, Lukasz
DENT, Taylor vs QUALIFIER
BYE vs [4] NADAL, Rafael

[6] RODDICK, Andy vs bye
ANDREEV, Igor vs QUALIFIER
HAJEK, Jan vs STAKHOVSKY, Sergiy
bye vs [32] BENNETEAU, Julien

[18] ROBREDO, Tommy vs bye
MATHIEU, Paul-Henri vs QUALIFIER
GREUL, Simon vs BECKER, Benjamin
bye vs [11] LJUBICIC, Ivan

[14] MONFILS, Gael vs bye
SCHWANK, Eduardo vs GICQUEL, Marc
[wc] ANCIC, Mario vs CHARDY, Jeremy
bye vs [21] QUERREY, Sam

[27] BELLUCCI, Thomaz vs bye
KRAJINOVIC, Filip vs BLAKE, James
ROCHUS, Olivier vs GASQUET, Richard
bye vs [2] DJOKOVIC, Novak

Poslednja izmena:
Ako je za verovati zrebu,ovde bi vec Federer MORAO da ide an osvajanje....pravi rival,ako se plasira u 1/4 finale je tek Bagdadis,ili CIlic..Posle toga Endi Marej ali,koji po meni,sad nema igru za Federera...A u finalu,pa ko bi ga znao toliko daleko da se gleda :D

U svakom slucaju,lepa prilka za njega da se jos malo odvoji od pratiova...I da saceka jos tacno 3 meseca da novog rekorda :D

Ako je za verovati zrebu,ovde bi vec Federer MORAO da ide an osvajanje....pravi rival,ako se plasira u 1/4 finale je tek Bagdadis,ili CIlic..Posle toga Endi Marej ali,koji po meni,sad nema igru za Federera...A u finalu,pa ko bi ga znao toliko daleko da se gleda :D

U svakom slucaju,lepa prilka za njega da se jos malo odvoji od pratiova...I da saceka jos tacno 3 meseca da novog rekorda :D

Ma ne treba sumnjati u zreb vec u njegovu zelju :D

Problem je sto on od 2007. ima vise pobeda na Gren Slemovima nego na Mastersima

Istina,zato se i meni cini da je vise do njegove zelje a manje do protivnika...Sta vise,mislim da bi ga protivnik iz Top 10 vise motivisao nego bilo koji protivnik van elite......Sta vise,cini mi se da ga sada inspirisu samo igraci iz Top 5!

Ali samo treba pogledati raspored i doci do zakljucka da ako ne stigne barem do polufinala treba da se 'besi :D

Istina,zato se i meni cini da je vise do njegove zelje a manje do protivnika...Sta vise,mislim da bi ga protivnik iz Top 10 vise motivisao nego bilo koji protivnik van elite......Sta vise,cini mi se da ga sada inspirisu samo igraci iz Top 5!

Ali samo treba pogledati raspored i doci do zakljucka da ako ne stigne barem do polufinala treba da se 'besi :D

Berdih i ponovo Bagdatis bi nezainteresovanog mogli da ga pobede mada mu se zreb stvarno lepo slozio do 1/2,kao i uvek

Morace ipak da saceka sljaku da bi ostvario jos dve lepe brojke u karijeri

Prvi covek pored Filipa Krajinovica na turniru u Majamiju je, ni manje ni vise nego, Rodzer Federer, najbolji teniser sveta. Iako tek debitant na turniru iz Masters serije, 18-ogodisnji Srbin ima najbolje moguce drustvo, dvostrukog sampiona Majamija, idealnog sparing partnera koji ga svakog dana sprema za pakao na terenu i Amerikanca Blejka.
Medjutim, nije ovo prvi put da Federer trenira sa talentovanim Srbinom. Vec nekoliko turnira unazad, Svajcarac svakodnevno po nekoliko sati radi sa mladim FIlipom, trenutno 331. na ATP listi, ocigledno u njemu prepoznajuci buducu veliku zvezdu tenisa.
- "Redovno treniram sa Federerom vec na nekoliko turnira unazad, ne samo sada u Majamiju. Uvek me zove da sparingujemo, pa je tako i ovaj put. Velika je stvar za mene sto radim sa njim na turnirima i sto me je sam odabrao" - rekao je mladi Filip. - "Treniram i sa teniserima iz Srbije, ali i Mariom Ancicem. Ipak, svaki dan vezbam sa Federerom."

ako je Kralj prepoznao talenat u ovom momku,ostali komentari su suvisni :) zelim mu svu srecu sa Blejkom...trebace mu...

Back