ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nekad se iz tvojih postova ne moze zakljuciti da je Rafa taj koji daje ATP-u bilo kakvu kvalitetu. Zato pitam. ;)

Ako dodje do 1/2 finala, dobro je. Ne treba vise ocekivati. ;)

A ako ekipa bude igrala kao u februaru( mislim na ove iz top 10), tesko da ce se vidjeti dobar tenis u IW-u. Mogao bi "mali siroti bogatas" napraviti iznenadjenje, pa dogurati do finala. :kafa:

Nekad se iz tvojih postova ne moze zakljuciti da je Rafa taj koji daje ATP-u bilo kakvu kvalitetu. Zato pitam. ;)

Ako dodje do 1/2 finala, dobro je. Ne treba vise ocekivati. ;)

A ako ekipa bude igrala kao u februaru( mislim na ove iz top 10), tesko da ce se vidjeti dobar tenis u IW-u. Mogao bi "mali siroti bogatas" napraviti iznenadjenje, pa dogurati do finala. :kafa:

Moja kritika Rafe je bila za zdravlje, za to da ne moze tako dugo :) A ne o igri.... to jedino mozda malo cisto kad igra sa noletom, a ne gotivim Noleta nesto vise od Rafe, cisto samo zbog patriotizma ;) Nemam omiljenog igraca.... ni jedan mi se ne svidja iz vrha po igri.

Sigurno ti je drago sto nece propustiti IW. :lol:

A Ivo vec ima rep uradaka iza sebe, sada je aktuelan duet sa Djokovicem, ne znam jesu li zavrsili taj potencijalni balkanski hit. :lol:

Ne zezam ja Ivu, on je meni kralj. :worth:

Da krenem od kraja... ove godine ga Marej sigurno ne tuce (promil sanse nema na dva predstojeca a tek nesto vise u Americi). Nece ih igrati do 2015. ali nema igraca koji ga trenutno moze zaustaviti u tri dobijena seta (jedan zaustavljao pa se umorio).
Suza nece biti jer je u Melburnu 2009. verovatno imao osecaj da je tako blizu onome sto je gradio 6 godina i sto mu jedan covek konstantno rusi... tako je bilo do maja a onda se sve ponovo okrenulo u njegovu korist. Polako ali sigurno pred njim se tope sva moguca ostvarenja na 4 Mejdzora a kako igra bez pritiska pokazao je ovogodisnji Melburn. Del Potro nakon osvojenog Slema ne moze da se sastavi,mislim da ce i Indian Vels igrati samo kao pripremu za Majami,do kad bi valjda trebao da se oporavi. Pored toga,ostaje da vidimo moze li on uopste da ponovi kvalitet igre iz poslednja dva meca US Opena. Za promenu,i neki Masters bi mogao da osvoji

Federer ce zbog velikih bodova koje brane Srbin i Spanac ostati lagano prvi do Madrida a nakon toga cemo,na zalost,ponovo prisustvovati njegovim vrhunskim partijama u Parizu i Londonu,posto ce biti potpuno odmoran. Uostalom,u zadnjim 5 godina samo mu je Rafa mogao uzeti 5 pobeda od gotovo 70 meceva koje je odigrao na ta dva Slema

Za Djokovica ne znam ali Rafa u ovom trenutku sigurno ne zna koliko moze cak i na podlozi na kojoj je jedan od dva najveca u poslednjih 40 godina. Bez njega ce put Federerovoj torturi i ove godine biti potpuno otvoren jer taj covek suvise dobro zna sta radi

Marej nema sanse da osvoji Rolan Garos,jer postoje tri igraca koji su mnogo bolji od njega na sljaci-Nadal,Djokovic i Federer.E sad na Vimbldonu nije bas da nema sanse,ali naravno zna se ko je tamo favorit uvek...U Njujorku su njegove sanse da pobedi Federera najvece.

Znam da nece biti svajcarcevih suza,jer sad je ispunio san i srusio rekord Samprasa,pa moze totalno opusten da igra.A u Melburnu 2009 je plakao kao malo dete jer je mislio da nece nikad srusiti rekord Samprasa,posle tog poraza...Joj sto sam tad uzivao,gledajuci aligatora Federera kako place:mrgreen::lol:Medjutim isto kako se u maju 2009 sve okrenulo u njegovu korist,tako moze da se okrene uskoro i protiv njega...

Del potro istina ne moze da se sastavi posle osvojenog Njujorka,medjutim,verujem da taj momak ima snage i zelje da se umesa u borbu za sam vrh atp liste...Treba da uzme neki masters kao sto si napisao i da konstantno osvaja trofeje...

Federer ce sigurno biti prvi do Rolan Garosa,ali onda cemo videti,nadam se da ce do tad Nadal da se vrati u staru formu,plus bilo bi lepo da Djokovic ponovi igru koju je prikazivao prosle godine na sljaci,i u tom slucaju uveren sam,da Federer nece uzeti Rolan Garos.

U Londonu ce svajcarac zaista biti najveci favorit,ali prosle godine ga je dobro namucio Rodik,i nece mu biti tako lako,kako se cini na prvi pogled...
Djokovic sa ovakvim servisom nema nikakve sanse da srusi Federera,to je jasno.Ali ceo turnir u Dubaiu je odigrao traljavo,i njegovi protivnici su krivi,sto ni takvog nisu mogli da ga pobede.To vise govori o tim teniserima,nego o Djokovicu.E sad citao sam interviju Novaka u kome kaze,da ce se najvise fokusirati na preostale grend slemove ove sezone.Pa ajde da mu verujem i da vidimo...Mislim da je ova sezona presudna sto se tice njegove karijere,mora da pokaze zube i da dokaze da moze da ugrozi Federera,tako sto ce ga dobiti na grend slemu opet,kao sto je to uspeo 2008 u Melburnu...

Nadam se iskreno da Nadal moze da se vrati u staru formu,jer bez toga tenis nije isti i bice zaista tesko stati Federeru na put.Svajcarac ima kompleks od Spanca,i mislim da se on plasi Nadala,cak i ovako ranjenog...Uskoro cemo videti sta ce biti od svega ovoga...

Marej nema sanse da osvoji Rolan Garos,jer postoje tri igraca koji su mnogo bolji od njega na sljaci-Nadal,Djokovic i Federer.E sad na Vimbldonu nije bas da nema sanse,ali naravno zna se ko je tamo favorit uvek...U Njujorku su njegove sanse da pobedi Federera najvece.

Znam da nece biti svajcarcevih suza,jer sad je ispunio san i srusio rekord Samprasa,pa moze totalno opusten da igra.A u Melburnu 2009 je plakao kao malo dete jer je mislio da nece nikad srusiti rekord Samprasa,posle tog poraza...Joj sto sam tad uzivao,gledajuci aligatora Federera kako place:mrgreen::lol:Medjutim isto kako se u maju 2009 sve okrenulo u njegovu korist,tako moze da se okrene uskoro i protiv njega...

Del potro istina ne moze da se sastavi posle osvojenog Njujorka,medjutim,verujem da taj momak ima snage i zelje da se umesa u borbu za sam vrh atp liste...Treba da uzme neki masters kao sto si napisao i da konstantno osvaja trofeje...

Federer ce sigurno biti prvi do Rolan Garosa,ali onda cemo videti,nadam se da ce do tad Nadal da se vrati u staru formu,plus bilo bi lepo da Djokovic ponovi igru koju je prikazivao prosle godine na sljaci,i u tom slucaju uveren sam,da Federer nece uzeti Rolan Garos.

U Londonu ce svajcarac zaista biti najveci favorit,ali prosle godine ga je dobro namucio Rodik,i nece mu biti tako lako,kako se cini na prvi pogled...
Djokovic sa ovakvim servisom nema nikakve sanse da srusi Federera,to je jasno.Ali ceo turnir u Dubaiu je odigrao traljavo,i njegovi protivnici su krivi,sto ni takvog nisu mogli da ga pobede.To vise govori o tim teniserima,nego o Djokovicu.E sad citao sam interviju Novaka u kome kaze,da ce se najvise fokusirati na preostale grend slemove ove sezone.Pa ajde da mu verujem i da vidimo...Mislim da je ova sezona presudna sto se tice njegove karijere,mora da pokaze zube i da dokaze da moze da ugrozi Federera,tako sto ce ga dobiti na grend slemu opet,kao sto je to uspeo 2008 u Melburnu...

Nadam se iskreno da Nadal moze da se vrati u staru formu,jer bez toga tenis nije isti i bice zaista tesko stati Federeru na put.Svajcarac ima kompleks od Spanca,i mislim da se on plasi Nadala,cak i ovako ranjenog...Uskoro cemo videti sta ce biti od svega ovoga...

Ovakvom igrom Marej bi razmisljao kako uopste doci do meca sa Federerom u Njujorku. A formu ce morati da nadje sto pre jer niko prosle godine nije uzeo vise poena od njega na dva predstojeca Mastersa... posle toga cemo videti na kojoj ce se poziciji naci ako zabrlja i to ce direktno uticati i na njegove zrebove na sljaci,koju je prosle godine za svoje standarde odigrao pristojno. Vimbldon je daleko,za to vec ne znam

Federer 14. juna postaje igrac sa najvise nedelja na mestu broj 1 u istoriji... za Vimbldon mu zaista nikada ne treba motivacija ali ce mu i ovaj rekord povecati ionako golem ego i samopouzdanje pred najveci turnir na svetu. Pored toga,od 2004. finale Vimbodona igraju samo 3 coveka.. jedan ga je porazio kada je bilo najpotrebnije (mogao je i godinu ranije) a drugi je pre 10 meseci bukvalno crpio svaki atom svoje snage i teniskog znanja,da bi oruzje polozio na samom kraju,nemocan pred najboljim serviranjem u Svajcarcevoj karijeri (a duga je). Ako on ne uspe da se psihicki oporavi od toga (proslog leta je gledao u trofej kao da shvata da je to bila zadnja prilika da ga podigne,sto je i zasluzio u karijeri) i ako Rafa ne bude na svom maksimumu bojim se da Federer dostize Samprasovih 7 titula

Za Pariz trenutno nista ne mogu da kazem (pratio sam sve ovogodisnje turnire na sljaci ali ih nisu igrali vrhunski igraci)... postoji grupa tenisera koja Federera moze dobiti u Rimu,Monte Karlu i Madridu ali ponovo dolazimo do njegovog ucinka na Slemovima... cak ni Rafa ni Borg nemaju njegovih 5 uzastopnih 1/2 na Rolan Garosu. Strpljivo je cekao (nista drugo nije ni mogao) da mu se Rafa posle 5 poraza skloni sa puta i to je docekao,a tuzno je samo sto smo 2008. jasno videli da je protiv njega na tom turniru sve nemocniji i ranjiviji (vratices se dosta u proslost trazeci ko ga je zadnji put pobedio sa krompirom u nekom setu na Slemovima). Frens Open ce doneti veliku borbu

Del Potro je odavno pokazao koliko moze a probio je i barijeru prvog Gren Slema... sada mu predstoji konstantnost pred kojom su mnogi pre njega pali jer nije lako ali on ima svo vreme ovog sveta ispred sebe. U Australiji se ranije brukao a ove godine nije bio spreman (ne znam ni kako je onoliko uspeo da izvuce) a videcemo koliko moze od Indian Velsa do Vimbldona. Onda ce pred Njujork osetiti kako izgleda kad ti neko smakne 2000 bodova... pa nek bude majstor i juri ih ponovo

Ne znam koliko je Novaku presudno da ove godine ponovo uzme Slem jer ce oci opet biti uprte u Mareja (koji se sa tim ocigledno slabo nosi) ali bi morao da sastavlja bar 1/4 i da,naravno,u eventualnom duelu sa Federerom pokusa da mu nanese drugi poraz.. porazi na Mastersima Federeru ne znace mnogo

Opet kazem da verujem kako ni sam Rafa ne zna koliko moze... nek odbrani sto vise bodova u Americi pa ce doci sljaka koja mu je u svakom pogledu veliko rasterecenje,posebno sto vise nema breme nepobedivosti u Parizu

Eto :mrgreen:

Ja verujem da Federer nece odbraniti Rolan Garos ove godine...Najvece sanse ima Nadal,pa onda jos neki teniseri medju kojima i Djokovic...On je sam prosle godine izjavio da je znao da ce doci dan,kad ce on biti u finalu Rolan Garosa,a Nadala nece biti.Docekao je svojih pet minuta...

Jasno je da ce se Federer sad fokusirati na grend slemove i eventualno masterse,ostalo mu nije toliko bitno...Rodik je letos u finalu Vimbldona odigrao mozda i najbolju partiju u zivotu,ali mu to nije bilo dovoljno da dobije gospodina svajcarca...Mareja na sljaci nema nigde tako da tu od njega ne ocekujem nista...

Biljka. :sad2: :mrgreen: Turnir ce biti oslabljen bez njega, toliko da niko nece ni primijetiti da fali. :lol:

Mario ubiljezio jos jednu pobjedu u Texasu, dobio Basilašvilija 6:4, 6:3 :ok: U 1/4 finalu igra protiv Australca Eastona.

E ljudi,pa vi mene zaboravili :(

Evo citao sam pomno sve koemtanre od momenta kad sam poslednji put bio ovde,vidim da se vodila polemika oko Federera,titula,Rafe,Noleta(klasika...)

No,da i ja akzem nesto pametno :D

Nord je,iako veliki navijac Rafe,realan. Federer ce bez obzira an sve,igrati GS punom snagom i tu ce,bez dileme,1/2 biti minimum ocekivanja,sve ostlo bi bilo katastrofa. Mastersi mu nikadd nisu bili vazni a da ne pricam o manjim turnirima. Usotalom,svi smo svesni da 4 GSa i Masters Kup nose neverovatnih 9.500 poena i to je to.Ako tu izvuces recimo 2 pobede i 2 polufinala,imas garanotvanih 5.000 poena a to je opet,garantovano DRUGO mesto,SAMO zato sto si igrao an....Koliko? 4 ili 5 turnira! E sad....Ako dodas da moras da odigras 8 od 9 Mastersa,tu prikrpis jos 2.000 poena(sto je smesno malo) eto ti prvog mesta....Sa plafon 10 turnira.

Naravno,sve ovo je teoretski veoma lako.U praksi,za to treba iamti celicne zivce,talenat,rad pa i srecu da te negde an pola puta ne obori neki mladi lav koji je zeljan tvog skalpa.Federeru za sada sjajno ide,zar ne?

Nole i Rafa....Sto se Rafe tice,on je pod ogormnim znakom pitanja,ne zna se kakav ce se vratiti ove godine.Medjutim,postoji jedna interesantnna stvar.Akos e desi da Rafa padne jos samo malo,mozemo lagano ocekivati susret Federera i Rafe cak u 1/4 finalu recimo Roland Garosa.Naravno,dajem pretpostavku da Fed ostane gde jeste a Rafa padne na 5.mesto,mada mislim da je to tesko izvodljivo.E tu bi lako moglo da s edesi da Fed ispadne pre 1/2 finala.Naravno,moze Svajcaras da ispadne i od gomile durigh igraca,setite se samo proslog RGa.....Kako je igrao Has,pa i onaj pre njega,Del Potro....Svi su imali sanse,nisu uspeli.

Za Vimbldon....7 vezanih finala nema niko koliko ja znam? E,ja ocekujem i osmo vezano finale.OK,bice na njemu veliki pritisak,ali racunajte da ce ga osetiti i ostali teniseri.Ne pruza se bas svaki dan sansa da pobedis Feda na Vimbldonu,zar ne? Rafa je dokazao da je dovoljno jak i tu,videcemo koliko ce moci ove godine..Mada je sada Rafi Vimbldon cista premija,nema sta da brani i tek posle Vimbldona cemo moci da pricamo o pravoj razlici izmedju prva tri,cetiri tenisera ;)

Za Nju Jork....Ne verujem da cemu se ponoviti neki Del Potro ove godine! Stavise,siguran sam.Ako Federer stigne do finala US Opena,osvojice ga garantovano.

Uostalom,pogledajte Fedove brojke an GSovima....Rekord na AO u Open eri drze on i Agasi sa po 4 titule....Vimbldon drzi Sampras sa 7 komada ali Fed vec sad ima 6...US Open u Open eri drze Sampas,Konors i Federer sa po 5 komada..jedino mesto gde Federer nije dominantan je Roland Garos,mada je i to pitanje sta bi bilo da nema Rafe! A realno,kao sto je rekao i Nord,NIKO u istoriji nema 5 vezanih 1/2 finala RGa! Dakle,i tu je prilicno dominantan :D

Dakle.....Covek zna sta radi,ne brinem ja za nejgove planove ;)

Danas je 50. rodjendan Ivana Lendla,jednog od najvecih tenisera u istoriji

Osvojio je 8 Gren Slem titula,igrao ukupno u 19 finala na sva 4 turnira i to 11 godina za redom. Bio je najdominantniji igrac tokom 80-ih,sa 4 zavrsene godine kao broj 1,270 nedelja na prvom mestu i osvojenih 5 Masters kupova. Vec sa 22 godine mogao je da osvoji 15 turnira u sezoni i nanize 44 meca bez poraza. Ivan je mogao da u tri nedelje uzme tri turnira na tri podloge ili da kao dvadesetjednogodisnjak nanize 5 Gran Prija u 5 nedelja (26 uzastopnih meceva uz brutalan set kolicnik 55-4). 10 uzastopnih Gren Slem 1/2 je niz za drugo mesto u istoriji,iza nedostiznog Federera a treci je i po ukupnom broju pobeda na Slemovima. ATP mu priznaje 94 titule a punih 16 godina (prakticno kompletna profesionalna sezona) vidjali smo ga u barem jednom ATP finalu.

Covek je 12 godina neprekidno bio medju 5 najboljih igraca planete (u onakvoj konkurenciji)... to dovoljno govori o njegovoj velicini. 2001 primljen je u Hall of Fame

IvanLendl-1.jpg

Back