ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kubot je upao medju 50 ali bi polako morao da odluci sta ce sa dublom... niko ziv ne moze to danas da izdrzi,bas mi je bilo zao sto sinoc nista nije mogao da pruzi jer sam bas ocekivao dobro finale na sljaci

A Dzimi ostaje zauvek,teorije nema da neko do toga dodje

Formiran je i zreb nakon trece runde kvalifikacija

Karol Bek je prosle nedelje osvojio Bergamo,pobedivsi Zila Milera koji ce igrati protiv Maria. Dastin Braun i Dominik Hrbati u Italiji su igrali 1/2 a ovde ce igrati odmah na pocetku. Przysiezny,Bozoljac i Dodig tamo su ispali u 1/4

Karanusicu nece biti lako jer Slovenac zemlja igra bas dobro,namucio je Beka u Melburnu. Sad vidim da je mec gotov,Hrvat je ipak dobio

Janko Tipsarevic SRB [1/WC] vs. Simon Stadler GER
Jan Minar CZE vs. Nikola Cacic SRB [WC]
Brendan Evans USA vs. Michael Lammer SUI 2-6 2-6
Lukas Rosol CZE vs. Björn Phau GER [5] 6-7 7-6 6-0

Stefan Koubek AUT [4] vs. Dusan Lajovic SRB [WC] 6-4 6-3
Roko Karanusic CRO vs. Grega Zemlja SLO 6-2 6-4
Alex Kuznetsov USA vs. Filip Prpic SWE 1-6 3-6
Martin Slanar AUT vs. Karol Beck SVK [7]

Somdev Devvarman IND [8] vs. Filip Krajinovic SRB [WC]
Julian Reister GER vs. Alex Bogdanovic GBR 7-6 3-6 4-6
Dieter Kindlmann GER vs. Raemon Sluiter NED 6-4 6-2
Michal Przysiezny POL vs. Mikhail Kukushkin KAZ [3] 7-6 6-2

Dustin Brown JAM [6] vs. Dominik Hrbaty SVK
Ilija Bozoljac SRB vs. Ivan Dodig CRO
Gilles Muller LUX [SE] vs. Mario Ancic CRO
Alexandre Sidorenko FRA vs. Andrey Golubev KAZ [2] 3-6 3-6

Poslednja izmena:
Jos svega 18 nedelja....Ili ovako, 4 i po meseca do konacnog ustolicenja Federera kao najboljeg ikada :D

Realno,sa 16 GS titula i sa najvecim brojem uzastopnih nedelja na vrhu + najveci broj nedelja ukupno,niko drugi i ne moze da nosi tu titulu :D

Jel to precizno znaci,oko 1.jula covek moze da otvara sampanjac?Ono,taman da uklopi i titulu na Vimbldonu ;)

To je to,14.jun....Doduse,ako izdrzi do tada na prvom mestu,ima on do tada cudo poena da sacuva.Mozda ne toliko u aprilu,koliko u maju! Tada ima da brani 3.000 poena,a toliko poena nemaju ni Top 20 igraci tokom cele sezone.

Prokleta izmena posta koja ne traje ni dan...

Janko Tipsarevic SRB [1/WC] vs. Simon Stadler GER 6-3 6-4
Jan Minar CZE vs. Nikola Cacic SRB [WC] 6-3 7-5

Martin Slanar AUT vs. Karol Beck SVK [7]

Somdev Devvarman IND [8] vs. Filip Krajinovic SRB [WC]

Dustin Brown JAM [6] vs. Dominik Hrbaty SVK 3-6 2-6
Ilija Bozoljac SRB vs. Ivan Dodig CRO
Gilles Muller LUX [SE] vs. Mario Ancic CRO

Poslednja izmena:
Hrbati je bio prejak za Brauna (ipak ih deli skoro 360 pobeda na ATP turu).. Jamajcanin je prisao na manje od 100 bodova od ulaska u prvih 100 ali mu ovaj rezultat bas i nece pomoci

Prva runda se polako kompletira,ali ce Ancic i i Krajinovic igrati sutra

Sasavi Karlovic je protiv Bendzamina Bekera u Memfisu odservirao 32 as udarca u pobedi od 7-6 7-6 i to je novi rekord kada su u pitanju mecevi u dva odigrana seta.. smaknuo je sunarodnika Gorana koji je u Splitu 1998. ispalio 31. Ivo je poslednja dva asa odservirao na 5-4 u drugom taj-brejku,taman dovoljno za rekord. Ovaj dzin zaista ima skromno tenisko zanje ali mu je mesto medju najvecim serverima svih vremena zagarantovano :worth:

Prava uzbudjenja na ovom turniru tek se ocekuju

507. teniser sveta,Karlos Moja,u Buenos Airesu konacno dolazi do ATP pobede nakon tek nesto manje od godinu dana. Pobedio je Filipa Volandrija a u drugoj rundi izostace duel nekada odlicnih sljakera posto je Gaudio ispao od malo poznatog Horasija Zebalosa (mada se lik vrti oko 50. mesta). Uglavnom,sjajno je da je Moja krenuo i pazljivo se prati svaka pobeda do one 600. :mrgreen:

Moja je presudio jednom Italijanu a jos jedan povratnik,David Nalbandian,drugom. Trenutno 140. reket sveta dobio je Potita Staracea. I on je jako dugo cekao na pobedu,jos od kraja aprila,pred nesudjeni mec 1/4 Barselone sa Rafom

Uglavnom,zreb je ovu dvojicu poslao u suprotne strane pa cu stvarno navijati da doguraju sto dalje,obojica to zasluzuju. Karlos je ovde slavio tri puta (uzeo je i svoju prvu titulu na ovom turniru 1995.) a David jednom

Janko Tipsarevic SRB [1/WC] vs. Simon Stadler GER 6-3 6-4
Jan Minar CZE vs. Nikola Cacic SRB [WC] 6-3 7-5

Martin Slanar AUT vs. Karol Beck SVK [7] 3-6 2-6

Somdev Devvarman IND [8] vs. Filip Krajinovic SRB [WC] 6-3 6-7 3-6

Dustin Brown JAM [6] vs. Dominik Hrbaty SVK 3-6 2-6
Ilija Bozoljac SRB vs. Ivan Dodig CRO 7-6 6-1
Gilles Muller LUX [SE] vs. Mario Ancic CRO 7-6 7-6

Poslednja izmena:
Filip je prvo kolo nekako preziveo ali lagan poraz u drugom

Druga runda :

Janko Tipsarevic SRB [1/WC] vs. Jan Minar CZE 6-2 6-3
Michael Lammer SUI vs. Lukas Rosol CZE 2-6 5-7

Stefan Koubek AUT [4] vs. Roko Karanusic CRO 4-6 6-7
Filip Prpic SWE vs. Karol Beck SVK [7] 3-6 6-4 4-6

Filip Krajinovic SRB [WC] vs. Alex Bogdanovic GBR 3-6 4-6
Dieter Kindlmann GER vs. Michal Przysiezny POL 3-6 5-7

Dominik Hrbaty SVK vs. Ilija Bozoljac SRB 6-7 4-6
Gilles Muller LUX [SE] vs. Andrey Golubev KAZ [2] 6-7 3-6

Poslednja izmena:
Zao mi je sto ipak nisam mogla gledati Ancica danas, no bice prilike za to vec u IW-u i Miamiju( za koji je dobio pozivnicu). Pripremni turnir za Masterse mu je Futures u Texasu.

1/4 Beograda

Janko Tipsarevic SRB [1/WC] vs. Lukas Rosol CZE 4-6 7-6 7-5
Roko Karanusic CRO vs. Karol Beck SVK [7] 3-6 6-7

Alex Bogdanovic GBR vs. Michal Przysiezny POL
Ilija Bozoljac SRB vs. Andrey Golubev KAZ [2] 6-4 5-3 pred.

Poslednja izmena:
E ovo je sjajno :worth:

4 najveca tenisera proteklih 20 godina,Pit Sampras,Andre Agasi,Rodzer Federer i Rafael Nadal igrace 12. marta u Indian Velsu kako bi se sakupio novi novac za nastradale sa Haitija.

Sampras i Federer igrace protiv mozda i najboljih igraca sa osnovne linije ikada a cilj je da se sakupi vise od milion dolara

Na zalost,na Kopa Telmeksu se prica Moje i Nalbandiana zavrsava u drugoj rundi :(

David je na jedvite jade dobio Himeno-Travera,uz otezano kretanje. Stoga se povlaci sa turnira a njegov protivnik u nesudjenom 1/4,Montanjes,je i prvi ucesnik 1/2. Povratak nije prosao bas najbolje..

Moja je sa druge strane upravo ispao u drugom kolu od Zebalosa,gledao sam mec i nije imao sansu. Dosao je do 574. pobede na turu a videcemo da li ce u Akapulku sledece nedelje (jak turnir) moci jos malo da se primakne toliko zeljenoj brojci od 600. Posto je dobio wild-card zreb ga odmah na startu moze unistiti

1/4 Beograda

Janko Tipsarevic SRB [1/WC] vs. Lukas Rosol CZE 4-6 7-6 7-5
Roko Karanusic CRO vs. Karol Beck SVK [7] 3-6 6-7

Alex Bogdanovic GBR vs. Michal Przysiezny POL 7-6 6-3
Ilija Bozoljac SRB vs. Andrey Golubev KAZ [2] 6-4 5-3 pred.

1/2 :

Janko Tipsarevic SRB [1/WC] vs. Karol Beck SVK [7]
Alex Bogdanovic GBR vs. Ilija Bozoljac SRB

U jednom dobrom mecu,Gulbis pobedjuje Berdiha nakon prakticno izgubljenog treceg seta.. imao je 23 as udarca i bio veoma agresivan,s tim sto nije pravio gomilu gresaka kao sto to obicno radi. Ovo je Letoncu tek drugo 1/2 nekog ATP turnira a prvo je igrao davne 2006. u Sankt Petersburgu (porazen od Ancica)

On ceka pobednika duela Ej Rod - Kueri koji bi trebao biti jako dobar,sudeci po proslonedeljnom iz San Hozea

Izner je savladao Karlovica 6-1 7-6 a ako,ocekivano,savlada Pecnera,igrace u svom drugom ovogodisnjem finalu,a trecem u karijeri. U drugom setu spasio je 4 set lopte,za sta se bas ispraksovao,posto je od letos osvojio 10 setova nakon suocavanja sa set loptama. Inace,dva najbolja servera na svetu nisu imali previse as udaraca (samo 23). Koliko je Amerikanac napredovao govori i cinjenica da je dosao do 11. pobede u sezoni,a prolse godine ostvario ju je krajem jula.

U Buenos Airesu je Huan Karlos Ferero dobio svoj mec 2-1 na lepom vremenu i temperaturi od 30 stepeni a onda se iznenada naoblacilo,pa su Monako i Zebalos prekinuli mec posle 10 minuta. Vise se danas nisu ni vracali na teren.

Komarac je tako,nakon trijumfa prosle nedelje,vezao 8 pobeda (sve na sljaci),po prvi put od 2003. kada je to ucinio na Frens Openu i Vimbldonu

Poslednja izmena:
Gledajuci rasopred meceva ispade da su Nole i Fed lose prosli u prvim kolima i da do polufinala posle ne bi trebalo da iamju problema. Ljudi,jel se to meni samo cini ili je ove godine Dubaiji slabiji nego inace?

Evo prilike za Feda da uzme jos gomilu poena,obzirom da je prosle sezone tu ispao cini mi se u prvom ili drugom kolu od Mareja.I da,da uzme jos jednu titulu ;)

Gledajuci rasopred meceva ispade da su Nole i Fed lose prosli u prvim kolima i da do polufinala posle ne bi trebalo da iamju problema. Ljudi,jel se to meni samo cini ili je ove godine Dubaiji slabiji nego inace?

Evo prilike za Feda da uzme jos gomilu poena,obzirom da je prosle sezone tu ispao cini mi se u prvom ili drugom kolu od Mareja.I da,da uzme jos jednu titulu ;)

Prosle godine ga nije ni igrao.. a ne bi mogao tako rano ispasti od Mareja jer je ovaj vec bio u vrhu

Back