ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako racunamo samo igace protiv kojih je uzimao titule u Australiji...Safin,eks No 1...Cek...Bagdadis...Koji je XY teniser....Marej i Gonza....Hmmmmm....Dobro,OK skupina tenisera,ali ne i sam vrh.

Ipak,ko je kriv ostalim teniserima kad nisu stigli do finala :) :) :)

Drugim recima.. ekipa iz stripa protiv teniskih legendi koje sam naveo kao protivnike Roja Emersona

Ne bih ja dirao njegove titule u Australiji

Sve je to lepo, ali ne mozes porediti ta dva perioda. Podloga, nacin igre, tehnologija......
Lepo primer, pogdledas Navratilovu smatraju je jednom od dve najbolje igracice ikada, i pomislish sta bih bilo da se rodila osamdesetih, i da igra sada, da li bih uopste imala i jednu Gs titulu??

Sve je to lepo, ali ne mozes porediti ta dva perioda. Podloga, nacin igre, tehnologija......
Lepo primer, pogdledas Navratilovu smatraju je jednom od dve najbolje igracice ikada, i pomislish sta bih bilo da se rodila osamdesetih, i da igra sada, da li bih uopste imala i jednu Gs titulu??

ma espada je opterecen statistikom...statistika cesto vara, kad bi se igraci orijentisali prema statistici, 90% njih ne bi ni izlazilo na teren!

Drugim recima.. ekipa iz stripa protiv teniskih legendi koje sam naveo kao protivnike Roja Emersona

Ne bih ja dirao njegove titule u Australiji

Ne diram njegove titule ni ja,trebalo ih je zaraditi,nije to cim...Ali se taj i ovaj period definitivno ne mogu porediti.
Nesto slicno kao kad bi poredio Dzordza Majkana ili Bil Rasela sa Sekil O Nilom. Stastisticki gledano,obojica mogu da mu i pariraju,a Rasel i da "sije" O'Nila,ali realno....O'Nil bi ga sada pojeo :D :D :D

ma espada je opterecen statistikom...statistika cesto vara, kad bi se igraci orijentisali prema statistici, 90% njih ne bi ni izlazilo na teren!

OK,voli Nord da se bavi statistikom...Ali volim i ja :D Pazi,drugacije i ne mzoes da ocenis nekoga ili nesto....Ocenjujes ga samo sa onim sto je jedino relevantno-a u tenisu su to Grend Slem titule. Masters serija nekad nije ni postojala,ko zna sta ce izmisliti za 20,30 godina,ali Grend Slem ostaje.

Druga je stvar sto ja smatram da igraci pre '80-tih jednostavno nisu mogli da pariraju ovim sada...To je moje misljenje,ne mora da bude tacno.

да ли БИ :)
па не зна се колко би освојила, али и обрнуто, не зна се ни колко би освојио
Федерер да се родио 50их рецимо

а технологија је напредовала у смислу квалитетнијих рекета
много је теже било ударати са оним дрвенаријама а камо ли контролисати ударац са дупло мањим рекетима него сад

OK,voli Nord da se bavi statistikom...Ali volim i ja :D Pazi,drugacije i ne mzoes da ocenis nekoga ili nesto....Ocenjujes ga samo sa onim sto je jedino relevantno-a u tenisu su to Grend Slem titule. Masters serija nekad nije ni postojala,ko zna sta ce izmisliti za 20,30 godina,ali Grend Slem ostaje.
Druga je stvar sto ja smatram da igraci pre '80-tih jednostavno nisu mogli da pariraju ovim sada...To je moje misljenje,ne mora da bude tacno.

Zato meni nije jasno kako je jedan Pele najbolji fudbaler sveta ikada...
Cak ni po statistici.

Ne diram njegove titule ni ja,trebalo ih je zaraditi,nije to cim...Ali se taj i ovaj period definitivno ne mogu porediti.
Nesto slicno kao kad bi poredio Dzordza Majkana ili Bil Rasela sa Sekil O Nilom. Stastisticki gledano,obojica mogu da mu i pariraju,a Rasel i da "sije" O'Nila,ali realno....O'Nil bi ga sada pojeo :D :D :D

а кад би поредио рецимо Пелета са Кристијаном Роналдом, Пеле би појео Роналда :)

ево Лејвер овде изводи пар сјајних потеза (волеји, пасинг шот)
а са овим рекетима то је и већа мудрост него са данашњим, нарочито онакав полуволеј, или лоб на црту,
Конорс такође је имао бекхенд каквог данас нема,
По брзини, рефлексима, ретко ко би оваквом Лејверу парирао данас
а Род овде има 36 година...

а кад би поредио рецимо Пелета са Кристијаном Роналдом, Пеле би појео Роналда :)

ево Лејвер овде изводи пар сјајних потеза (волеји, пасинг шот)
а са овим рекетима то је и већа мудрост него са данашњим, нарочито онакав полуволеј, или лоб на црту,
Конорс такође је имао бекхенд каквог данас нема,
По брзини, рефлексима, ретко ко би оваквом Лејверу парирао данас
а Род овде има 36 година...

Ronalda ne mogu ocima da smislim... ali je izjava besmislena s obzirom da Ronaldo nije klasican plejmejker.
Poredi sa Zidanom, recimo...

Tesko bi mu neko parirao danas?! :eek: U eri najboljeg ikada?!
Nikad ne bi pre Davidenka bio. :mrgreen:

Hm,igraci igraju jednu te istu igru,sa potpuno istim pravilima (samo nemaju pederski taj-brejk,nego teraj brajko),reketima kakve im tehnologija tog vremena dopusta. I ja uopste ne mogu projektovati u glavi mec Emerson - Federer (Opusteno,moj Barsin brat,ti je ovo lepo objasnio i zaradio reputaciju) ali to ne znaci da su za i za jedan milimetar uspesi Australijanca manji od Svajcarcevih. Ne mogu da zamislim ni Fandja koji u svojim 40-im,gotovo bez kacige,vozi protiv Fetela pa opet ne znaci da ga u nekom relanom duelu ne bi razbucao

Nikakve statistike,samo sam uporedio igrace protiv kojih su obojica igrali.. Lejver je mnogo vise od svojih 12 Gren Slem titula,to vazi za Emersona i ostale

Poslednja izmena:
Pele.. a ako ne on,Garinca ili Maradona

Opet kazem,ista igra,po istim pravilima,sa dosta drugacijom loptom,sto njihovu vrednost ne umanjuje (naprotiv)

Au, posvadjacemo se, vidim... :mrgreen:

Otkud ti to da je to ista igra, kad su danasnji sportisti gladijatori sto se tice fizikalija?
Mislis da bi bilo ko od njih izdrzao i jedan jedini duel sa Vidicem? Pretrcao ga, mozda?

Sa danasnjim bekovima nijedan od njih ne bi dalje od vrhunskog fudbalera dogurao... NIKADA do najboljeg.

Dalje, sistem igre tada i danas je jezivo razlicit, pa mi tek sada nije jasno ono tvoje o istoj igri... :think:

Deder, elaboriraj... pa da opletem. :D

Au, posvadjacemo se, vidim... :mrgreen:

Otkud ti to da je to ista igra, kad su danasnji sportisti gladijatori sto se tice fizikalija?
Mislis da bi bilo ko od njih izdrzao i jedan jedini duel sa Vidicem? Pretrcao ga, mozda?

Sa danasnjim bekovima nijedan od njih ne bi dalje od vrhunskog fudbalera dogurao... NIKADA do najboljeg.

Dalje, sistem igre tada i danas je jezivo razlicit, pa mi tek sada nije jasno ono tvoje o istoj igri... :think:

Deder, elaboriraj... pa da opletem. :D

Meni je dovoljno da znam kako je Garinca nekada gurao loptu i maestralno driblao (kraca noga) a Pelea necu ni pominjati,izlisno je

Tehnologija im je danas mnogo toga omogucila

Suvise sam pospan da bih o ovome nastavljao do u nedogled,valjalo bi popiti neko pivo za razbudjivanje

I mnogo veci teniski znalci ispisivali su stotine stranica oko ''ondasnje'' i sadasnje teniske ere i nisu bas previse napredovali.. tesko da cemo i mi :D

Meni je dovoljno da znam kako je Garinca nekada gurao loptu i maestralno driblao (kraca noga) a Pelea necu ni pominjati,izlisno je

Tehnologija im je danas mnogo toga omogucila

Pisem generalno o sportu nekad i sad... tesko da se mogu porediti.
Imao je i NIkic kopacke razlicitih brojeva, pa to tesko da je argument... pricamo o sudaru dvaju generacija sa jazom od najmanje trideset godina... Garinca je proturao onim bekovima kroz noge... evo mu ga danas Vidic, Ivanovic... tesko da bi u remplovanju na nogama ostao...
Argument da Pelea neces ni pominjati bas i nije argument, Nordi... barem ne u diskusiji sa tobom. :mrgreen: Umes ti to i ozbiljnije.
Ponavljam: gurni ga u neki danasnji top tim. Tesko da bi izborio prvih 11.

Suvise sam pospan da bih o ovome nastavljao do u nedogled,valjalo bi popiti neko pivo za razbudjivanje

I mnogo veci teniski znalci ispisivali su stotine stranica oko ''ondasnje'' i sadasnje teniske ere i nisu bas previse napredovali.. tesko da cemo i mi :D

Sa tim se slazem... ali zato i postoji forum... :D

Vidim,ovde se prica i o razlici tenisa...nekad i sad.
Pa recimo to ovako...
Kome je iole poznata izjava : "Sada ces raditi sa starijim i boljim od sebe,tako ces mnogo brze napredovati",ne treba ni da ulazi u ovakve price.
Glupo je da se porede razlicite generacije.
Jasno je da se nekada igrao drugaciji tenis...sto ne mora da znaci da TADA nije bio i najbolji,a sto ne znaci da i nije mogao da se igra bolji ;).
Vidim,mnogi ovde tuse o nekim stvarima da nekad NAJBOLJI nebi mogao da se gura sa danas NAJBOLIM...suplja prica.
Pazite,sve sto je u ovome presudno je volja,trud i TALENAT.Svaki uspjesan teniser ima dobar pregled terena i osjecaj za mjesto,ali taj dobar osjecaj za te stvari nije dovoljan da bi se za njega reklo da je najbolji.
Igrom slucaja se rodi teniser po imenu Roger Federer koji ostalim teniserima pokaze da je trenutno najbolji osjecaj za mjesto i pregled terena MOGUCE GURATI jos mnogo nivoa na gore,kao i jedan Rafael Nadal koji pokaze kako se trci i bori za svaku lopticu.NA osnovi takvih igraca tenis napreduje,a ne sam od sebe.To sto se 60-ih godina igrao jedan tenis,ne mora da znaci da se nebi igrao i bolji da je bilo ljudi koji bi svojim PROFESIONALIZMOM pogurali tadasnje granice mogucnosti i kvaliteta na gore...kao dva maloprije pomenuta igraca.

Sa druge strane jedan Murray ima jedan CITAV TIM doktora,savjetnika i ostalih profesionalaca koji analiziraju citave meceve i daju mu upute kako da izvuce svoj maksimum.U tome je razlika izmedju NEDAK I SAD.
Nema tu mnogo filozofije...za napredak su potrebni pojedinci koji ce iznova pokazivati nove stvari i ostalim igracima DOKAZIVATI da je i to moguce ;)

Pisem generalno o sportu nekad i sad... tesko da se mogu porediti.
Imao je i NIkic kopacke razlicitih brojeva, pa to tesko da je argument... pricamo o sudaru dvaju generacija sa jazom od najmanje trideset godina... Garinca je proturao onim bekovima kroz noge... evo mu ga danas Vidic, Ivanovic... tesko da bi u remplovanju na nogama ostao...
Argument da Pelea neces ni pominjati bas i nije argument, Nordi... barem ne u diskusiji sa tobom. :mrgreen: Umes ti to i ozbiljnije.
Ponavljam: gurni ga u neki danasnji top tim. Tesko da bi izborio prvih 11.

Sa tim se slazem... ali zato i postoji forum... :D

Pelea su bez obzira na sve to proglasili najvecim fudbalerom 20-og veka i ja to postujem.. isto se tako nadam da ce fudbalski strucnjaci jednog dana moci da kazu da je Leo Mesi dostigao i nadmasio njegovo fudbalsko umece ali do toga ima jos dosta

Uostalom,konkretno za fudbal bi nam trebao majstor Walken... boljeg poznavaoca od njega na ovom forumu nema

Mnogo je lakse govoriti o istoriji fudbala nego tenisa jer je mnogo bolje dokumentovana i dostupnija. Posto ovde na zalost nema ljudi koji su gledali ovaj sport pre 3 ili 4 decenije (nisu verovatno ni imali gde cak i da su hteli) sve se svodi na licno misljenje

Licno misljenje je ZDRAVO...ali jedino ako nije potkovano licnom predrasudom.
Ja recimo uspjeh i ljepotu tenisa mjerim po najvecim duelima i njihovim mecevima.
Ne moze mi niko reci da nije lijepo kada se odigra 5 setova koji traju najmanje 3h i kada je ishod do samog kraja neizvjesan.
Najljepsi turnir za takve stvari je upravo AO.
Svi dodju odmorni,opusteni i krajnje motivisani da na samom pocetku sezone naprave IZNENADJENJE.Na takvom GS-u,covjek,kao gledaoc moze da bude nasmijan,iznenadjen i odusevljen onim sto igraci pruze...upravo to je ono sto nam pokazuje ljepotu samog tenisa.

Opet kazem : "Krajnje je glupo porediti NEKAD i SAD".

@ karakterni...

Lijepo je kada znas da tvoja misao i dalje odzvanja u usima onih koje sama od sebe pogadja do suza :mrgreen:.

Licno misljenje je ZDRAVO...ali jedino ako nije potkovano licnom predrasudom.
Ja recimo uspjeh i ljepotu tenisa mjerim po najvecim duelima i njihovim mecevima.
Ne moze mi niko reci da nije lijepo kada se odigra 5 setova koji traju najmanje 3h i kada je ishod do samog kraja neizvjesan.
Najljepsi turnir za takve stvari je upravo AO.
Svi dodju odmorni,opusteni i krajnje motivisani da na samom pocetku sezone naprave IZNENADJENJE.Na takvom GS-u,covjek,kao gledaoc moze da bude nasmijan,iznenadjen i odusevljen onim sto igraci pruze...upravo to je ono sto nam pokazuje ljepotu samog tenisa.

Opet kazem : "Krajnje je glupo porediti NEKAD i SAD".

@ karakterni...

Lijepo je kada znas da tvoja misao i dalje odzvanja u usima onih koje sama od sebe pogadja do suza :mrgreen:.

Australija se igra prerano,mnogima je prvi turnir u godini.... ove godine tesko da je bilo ikakvih varnica ili velikih meceva

Pelea su bez obzira na sve to proglasili najvecim fudbalerom 20-og veka i ja to postujem.. isto se tako nadam da ce fudbalski strucnjaci jednog dana moci da kazu da je Leo Mesi dostigao i nadmasio njegovo fudbalsko umece ali do toga ima jos dosta
Uostalom,konkretno za fudbal bi nam trebao majstor Walken... boljeg poznavaoca od njega na ovom forumu nema
Mnogo je lakse govoriti o istoriji fudbala nego tenisa jer je mnogo bolje dokumentovana i dostupnija. Posto ovde na zalost nema ljudi koji su gledali ovaj sport pre 3 ili 4 decenije (nisu verovatno ni imali gde cak i da su hteli) sve se svodi na licno misljenje

Postovati mogu, ali ne i sloziti se sa tim... tu je caka. Ipak mislim da tadasnji fudbaleri jesu bili najbolji u to vreme, a u svakom sportu se nekako najbolji bira na osnovu toga koliko je bio ispred svog vremena... E, sada, koliko se to vreme moze porediti sa danasnjim, vrrrrrrrlo je diskutabilno... ;)... tu se razlikuje tvoj i moj aspekt, cini mi se...
Evo, lep primer, Mesi... s tim sto bih pre stavio majstora Zidana... posmatrajuci ipak samo one koji su stavili tacku.
Mada, tu je sve poprilicno individualno... i samim tim zahvalnije za diskusiju! :mrgreen:

Sto se tenisa tice, nama sta dodati niti oduzeti... moze se posmatrati uglavnom kroz prizmu generalno sporta tada i sada... i pokojeg you tube-a...

@ polupismeni

S druge strane je urnebesno smesno videti da se neko iskida od smeha sopstvenim verbalnim vratolomijama.

"Ti samnom ne mozes d apricas o tenisu i o nikakvim tvrdnjama....da imalo imas pojma o tenisu nikada nebi ni pokusao da preispitas moje izjave posto bi bio svejstan toga da ispadas smjesan ."

Evo, ja cu pre tebe... :hahaha1:... :hahaha:... :cepanje:...

Back