ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Britanski mediji zamerili Federeru kako nije uspeo dostajanstveno da podnese poraz, zašto nije lepo rekao da je Berdih bio mnogo bolji od njega, nego je našao izgovor u povredi :)

Svaka čast Federeru za sve što je uradio na terenu, ali opet je pokazao kakav je čovek! I u porazima treba biti veliki a ne samo u pobedama :sad2:

Britanski mediji zamerili Federeru kako nije uspeo dostajanstveno da podnese poraz, zašto nije lepo rekao da je Berdih bio mnogo bolji od njega, nego je našao izgovor u povredi :)

Svaka čast Federeru za sve što je uradio na terenu, ali opet je pokazao kakav je čovek! I u porazima treba biti veliki a ne samo u pobedama :sad2:

Eeee, kada sam ja to i koliko puta govorio i opet sam...po ko zna koji put u pravu...

Zao mi je Feda...ledja nisu mala stvar...a svi znamo koju on fobiju ima od toga...nadam se da ce sve biti OK i da ce ponovo zaigrati kao i prije...

Evo i mene,grrrrr,opet cu d akukam kako sam retko za kompom :( :( :(

Prvo da se javno zahvalim Nordicu sto mi je prenosio Federerove meceve dok sam ja zgrtao pare na poslu :D :D :D

Drugo,mislim da je bas ovo trebalo da se desi Federeru i to bas na Vimbldonu! Zasto? Napokon ce da shvati da se tenis ne igra sa pola snage.Mozemo mi da pricamo i o ledjima i o stopalima i o losem danu,ali covek je izgubio na mestu gde pre finala nije znao sta je poraz vec...7 godina!!!! Dakle,pamet u glavu i kreni od starta.Pronadji izgubljenu motivaciju(da,bas tako) i hop,imas 3 turnira u USA.....Nekad je bio u stanju da pokupi sve US turnire,ako se normalizuje,zasto da to ne uradi ponovo? Onda bi se opet vratio u eventualne kombinacije za 1.mesto,mada ni sam ne verujem u takvu kombinaciju.

Koliko god i za mene bilo bolno sto je izgubio,bio je red da se prekine njegova dominacija na GSovima,mozda da bi i sam shvatio da nije ono sto je bio. Ak jeste shvatio,uskoro cemo gledati starog Feda....A ako ne,ciao ragazzi.

Djokovic je danas igrao onako kako igra poslednja 3-4 meseca (Ko prati tenis, slozice se sa tim). Samo sto je sada naisao na kvalitetnog tenisera. On se ove godine, osim sa Congom na AO, nije sastao sa teniserom iz prvih 10. Kada je pobedjivao, pobedjivao je (jedva) nizerazredne tenisere, a kada mu je prvi put dosao bolji teniser onda ocekivani fijasko.

Potpuno zasluzeno je Berdih u finalu,ako je Nole vec morao da izgubi drago mi je sto je od ovog coveka.

Covek je skroz na zemlji i voleo bi da ovaj momak osvoji Vimbldon,jer uzeo je skalp Federeru,sad i Noletu.

Upozoravao sam na nas srpski mentalitet,i na opustanje kad je preko puta na papiru slabiji protivnik...

Nista idemo dalje Nole,uci na svojim greskama,uvek cu navijati za tebe bez obzira koji si na listi...

Napred Nole :)

Marej je igrao sjajan mec!!! Kada se gleda Rafa obicno je odmah jasno kada osvaja neki poen ali se Skot jednostavno pojavi u kadru i odigra fantasticno kontrlisan udarac... Spanac je to jako dobro znao i drzao koncentraciju bukvalno u svakom poenu dok sudija ne kaze rezultat. Na kraju,igrace su delila tri seta ali i manje od 10 poena sto dovoljno govori o tome kako se Endi borio i kakav je mentalni sklop njegovog danasnjeg protivnika

Rafa je po 100. put u karijeri poveo u nekom Gren Slem mecu i dobio 99.,sto je bolesno

Takodje,on je 11. teniser koji je sakupio 10 Gren Slem finala ali je treci najmladji,iza Borga i Vilandera. Deseto Gren Slem finale postigao je na svom 25. Slemu a Federeru i Samprasu za to je trebalo 30 turnira

Pored toga,igrace svoje cetvrto vezano finale Vimbldona a pre njega time su se mogli pohvaliti samo Borg,Mekinro,Beker,Sampras i Federer

Znao sam da ce mu titula u Parizu dati ogroman vetar u ledja ali ovo prevazilazi sva moja ocekivanja

Odlicna igra Nadala i Mareja , na drugoj strani ocajan mec Berdiha i Djokovica mislim da je Berdih samo iskoristio losu formu Federera koji je vec u prvom kolu mogao ispasti a protiv Djokovica mu i nije bilo tesko , buduci da on sa ovakvom igrom koju demonstrira nema sanse protiv tenisera iz prvih 10,15 koji dodju do zavrsnice ,retern mu je ocajan i sigurno bi ga vec Rodik eleminisao da nije iznenadjujuce ispao od Lua

Potpuno zasluzeno je Berdih u finalu,ako je Nole vec morao da izgubi drago mi je sto je od ovog coveka.

Covek je skroz na zemlji i voleo bi da ovaj momak osvoji Vimbldon,jer uzeo je skalp Federeru,sad i Noletu.

Upozoravao sam na nas srpski mentalitet,i na opustanje kad je preko puta na papiru slabiji protivnik...

Nista idemo dalje Nole,uci na svojim greskama,uvek cu navijati za tebe bez obzira koji si na listi...

Napred Nole :)

Federeru je i Falja mogao uzeti skalp a i Bozoljac ga je propisno namucio jednostavno kod coveka je doslo do velikog pada u formi sto je i logicno a i povrede ga onemogucavaju da pruzi 100% mogucnosti ,prosle godine je Djokovic ispao od Hasa sa slicnom igrom kao i danas ,na RG od Melcera prosle godine Kolsrajbera,na AO od Conge jednostavno to nije slucajnost vec realnost da cim naidje teniser iz prvih 10-20 on gubi ,za sada mu to ne smeta sto se tice rejtinga jer se sa njima nalazi u samoj zavrsnici ali svakako trenutna pozicija mu omogucava laksi zreb ali nece tako uvek biti

steta za Novaka,nije problem ni Federer ni Rodik vec glava...ali ko je ocekivao polufinale? niko...slicno je bilo i na USO prosle godine,a svi se secamo sta je bilo posle USO,tako da ima razloga za optimizam...
a Rafa je izgleda poceo da razmislja,najbolje ostavlja za kraj...bice iznenadjenje ako izgubi set u finalu...

„Hvala, ovo je bio odličan meč za mene, da biste pobedili Endija morate da pružite maksimum. Bila je ovo za mene velika pobeda“, kratko je prokomentarisao Nadal novi plasman u finale Vimbldona. Španac je rekao i da sada ne oseća pritisak pred velike mečeve. „Ne znam, dao sam sve od sebe, igrao sam ove godine mnogo mečeva na šljaci i pobedio. Mirniji sam nego obično kada su u pitanju važni mečevi".

Nadal je dodao i da je šokiran što u finalu neće igrati protiv šestostrukog šampiona Rodžera Federera.

„Uvek je Rodžer bio tu, sedam godina. To je neverovatno, a sada igram protiv potpuno drugačijeg igrača, Tomaša Berdiha i čudno mi je. Biće to zanimljiv meč. Berdih ima moćan servis, hrabar je i igra odlično sa osnovne linije“, kazao je sedmostruki osvajač Gren slema.

Dvadesetčetvorogodišnji teniser pohvalio je i igru svog protivnika iz polufinala Endija Marija.

„Endiju sam se posle meča izvinio i poželeo mu mnogo sreće u nastavku sezone. On je imao dosta pehova ove sezone, ali je u pitanju vrhunski igrač i veoma brzo će i osvojiti Gren slem. Endi je igrao pred domaćiom publikom, to je velika stvar. On je divna osoba i želim mu sve najbolje", zaključio je Nadal, kome će ovo biti četvrto finale na terenima Ol Inglend Kluba.

Back