ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hmmmm...
Sta da kazem...ne bolja igra Federera...NOLE je jednostavno grijesio u nezgodnim momentima.
Bolja statistika...a to me izuzetno raduje...premda, danas to nije donijelo nista...mozda u sledecem mecu hoce (: ...
Raduje se sto je nastavio sa dobrom igrom...
Danas je pobjedio bolji...CESTITKA u to ime...

Nerviraju me nijanse , kad ga ima ,kad moze sve sto i on , kad dobro igra i kad grijesi i sam sebe pobjedjuje ....
Neki bi rekli pa pobijedio je bolji , a nije bolji , i poseban mi je merak da bas njega ponovo dobije u sred Bazela...
Evo Boris kaze neki drugi put .A ja htjela bas sad ...

E, prodje i Bazel
Nole izgubio, prvi set-izjednacen
Drugi set-Nole bolji
Treci set-Federer- mnogo bolji
Dakle zasluzena pobeda Federera.
Nije mi jasno kako je Nole mogao onako ocajno da odigra treci set, ali -tako je.
Idemo dalje, bice jos hvala Bogu turnira i meceva, Nole mozes ti mnogo bolje, dokazao si toliko puta, ajde Nole, tvoji navijaci su uz tebe:D

Nerviraju me nijanse , kad ga ima ,kad moze sve sto i on , kad dobro igra i kad grijesi i sam sebe pobjedjuje ....
Neki bi rekli pa pobijedio je bolji , a nije bolji , i poseban mi je merak da bas njega ponovo dobije u sred Bazela...
Evo Boris kaze neki drugi put .A ja htjela bas sad ...

Dukice, NOLE je izgubio i to je bitno...Federer je dakle bio bolji...iako STATISTIKA kaze nesto drugo...ali sta da sad radimo.
I ja sam ocekivao trijumf...ali na zalost...nije tako bilo...
Jedino je drugi set odigrao kako treba...treci set je predao...bukvalno...nakon Federerovog brejka.
Ono sto mi se posebno svidjelo je cinjenica da sada ZELI pobjedu i u mec sa Federerom ne ulazi kao OUTSIDE-r...to je bitno...bitno je da ni za jednog od dvojice koja su ispred njega ne kaze da su bolji...to je ono sto je bitno (: ...
Drago mi je sto je nakon USO-a, prelomio u glavi i napokon postao svjestan svoje moci. Siguran prvi set i fobra igra...mnogo rizicnija od Federerove...to je ono sto mi govorni nesto posebno.

U prvom setu je imao nekoliko brejk sansi...TADA nije imao srece...i to je ono sto ga je kostalo meca.

Sve u svemu, kao sto rece...prezadovoljana sam...u sledecu sezonu ulazi kao MOGUCI 4-i igrac i sa znatno manjim pritiskom (: ...

Federer je uzeo jos jedan trofej,jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D :D :D :D

Neka,samo neka mladac tako anstavi,hvala Bogu :D

Poslednja 3,4 turnira,ili titula ili finale,nije lose.....OK,jesu titule 250 i 500,dakle,ne najvece,ali za vracanje samopouzdanja sasvim dovoljno :D

I naravno,pobeda protiv Noleta,koji je sve samo ne neozbiljan igrac! OK,posle ovoga se malo lakse dise.Sad,ako bi osvojio naredna dva turnira,mada je to malo verovatno(mada,sto da ne?),mogao bih reci da je izvukao sezonu i da mu je zapravo za odlicnu sezonu falila samo ona mec lopta protiv tog istog Noleta u polufinalu US Opena.....

Doduse,da bih ovo rekao,Fed bi trebalo da osvoji poslednji Masters i Masters Kup.....Sto nece biti nimalo lako.

I naravno da je istina ono sto Boris kaze....Mozes statisticki da budes bolji koliko hoces,da uzmes vise poena i sve ostalo,ali,na kraju se gleda ko je pobedio :D :D :D

Ovaj put je to bio Federer i ja sam veoma srecan zbog toga :D

I evo opet liste,ovaj put skracene,sa otfikarenim bodovima do kraja sezone ;)

1.......Nadal.......................11.810............0
2.......Federer......................7.285............-4.525
3.......Djokovic.....................5.545............-1.740
4.......Marej.........................5.180............-365
5.......Soderling....................4.380...........-800
6.......Berdih........................3.665...........-715
7.......Ferer..........................3.645...........-20
8.......Rodik.........................3.475...........-170
......................................................................
9.......Verdasko...................3.150...........- 325
10.....Juzni..........................2.955...........-195
11.....Melcer.......................2.650............-305

Dakle,ovo su igraci koji su jos teoretski ostali da se nadaju palsmanu na zavrsni Masters....Mada,ako mene neko pita,ovih 8 ostaje za London.

Tenisu trebaju brze podloge, jer one spore pomažu “linijašima” i ubijaju servis-volej igru.

Ovu izjavu dali su na Mastersu u Parizu Novak Đoković i Endi Rodik.
U uvodnim duelima Đoković, Fernando Verdasko i Endi Mari su imali problema da se prilagode terenu koji se dosta promenio u odnosu na prethodnu sezonu.
“Vrlo je brza podloga….velika razlika u odnosu na prošlogodišnju, koja je bila spora. Bolje je da igramo na brzim terenima, jer daju priliku igračima da izlaze na mrežu. U današnjem tenisu, najuspešniji igrači su “linijaši”. Danas ne vidite tako često servis-volej igru, jer svi imaju fantastičan ritern”, rekao je Đoković posle pobede nad Huanom Monakom.

Rodik nije imao previše problema sa Fincem Jarkom Nieminenom. On je u duelu dominirao servisom i volejima, za koje Amerikanac kaže da nedostaju tenisu.

“Ovo je drugačiji tenis. Dobijate nagradu za udaranje loptice. Sve je postalo toliko monotono. Čini se da se tenis godišnje igra devet meseci na sporim podlogama”, kaže Rodik.

Od sporih podloga najviše je profitirao prvi igrač sveta Rafael Nadal. On je dva puta slavio na Vimbldonu u poslednje tri sezone, pošto su i travnate podloge postale dosta sporije.

“To nije iznenađenje. Danas čak i Rodžer kaže da mnogo više ostaje na osnovnoj liniji nego što je to ranije činio”, zaključuje Rodik.

..............i apsolutno su u pravu.........

Nemam ja nista protiv sljake,ona i treba da bude spora podloga.............

Ali kada usporite vimbldonsku travu - e to je vec sramota. Onda usporite i igru na betonu i sta ostaje? Ostaju vda udaraca koji cekaju na gresku protivnika.

Ne kazem da ne treba da odnosu bude 80%-20% za brzu podlogu,ali odnos 50%-50% bi bio sasvim OK.....I da,ostavite brzu podlogu brzom a sporu sporom.....Nista nece faliti. I meni se cini da nestaju servis volej igraci a to je steta!

Inace,Nole je puko u Parizu.......Bezveze........A tek sto se igraju 1/4 finala sa druge strane zreba.....Federeru ce biti teze da dodje do finala nego da isto dobije.Sad igra sa Melcerom,ako prodje,sa Marejom verovatno.

Back