BOKYSTAMY
Veoma poznat
- Poruka
- 10.976
U jednog neuropsihijatrijskoj klinici bio je čovek koji je verovao da u svojoj jetri ima sveti gral.
Razumom i sikustvom.![]()

A sta svedoci tvome razumu? i koje to iskustvo imas u smislu nepostojanja Boga?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U jednog neuropsihijatrijskoj klinici bio je čovek koji je verovao da u svojoj jetri ima sveti gral.
Razumom i sikustvom.![]()

Nerazum velikog broja vernika.
A sta svedoci tvome razumu?
Moje postojanje.i koje to iskustvo imas u smislu nepostojanja Boga?
Pa zar vera velikog broja stanovnistva ne govori tvome razumu nesto suprotno?]Nerazum velikog broja vernika.

Moje postojanje
sta kazes za cinjenicu da je djavo sve vreme bio tu
i ja pio zbog njegove volje jer nisam verovao
i bio slab ? a bog me spasio mislim to je bio samo jedan
primer dok nisam progledo desile mi se jos neke nezgode
koje su velika velika sreca
Ti veruješ ljudima koji su nekada čuli od nekog da je nekada neko okusio ovo ili ono.Zazijavalo;9563355]
Znaci verujes, tako i ja verujem ljudima koji su kroz vekove iskusili blagodat Duha Svetoga.
Ako možeš, a ne moraš da stvari shvatiš na određeni način, znači da samo nagađaš.Po tebi nije istina ali eto ja zelim da svatim bukvalno sestodnevno stvaranje,a i nemoram, mada mogu ti reci da sam vise zaovubukvalnu verziju.
Dosta je da postoji jedan protivdokaz. A ima ih hiljade.Potopa je bilo sto svedoce mnoge stvari.

To sto sada pricas zapravo i predstavlja najveci problem kod vernika. Jednostavno ti ljudi nisu sposobni da preuzmu odgovornost za svoje postupke zasto sto im je lakse da za sve lose stvari, okrive nekog izmisljenog Djavola. Na taj nacin izbegavaju odgovornost.
Cak i ako ipak, verujes u tu pricu sa Djavolom i Bogom, pomisli samo na sledece:
Jesi li svestan koliko ljudi pogine u saobracajnim nesrecama sirom sveta. Statistika procenjuje da na svaki minut pogine oko 8 ljudi.
Od gladi svakog minuta umre 720 dece. Znaci nisu u pitanju nekakvi ljudi, nego nevina i bespomocna deca!
Ako bog spasava pijane ateiste za volanom, zasto onda dozvoljava da svakog minuta umre 720 dece, koja verovatno jos nisu ni stigla da naprave jedan jedini greh?
Zar stvarno mislis da si ti vredniji od sve te dece, da je trebalo bas tebe da spase, bez obzira sto si bio ateista, jos pijan povrh svega! Cak i da si bio veran hriscanin, zar bi i dalje bilo ok od tog boga da spase tebe, a da pusti decu da umiru od gladi?
Evo ja svom snagom, molim tog boga, da me iz ovih stopa uzme, baci u pakao da gorim vecno, samo neka okonca glad, neka obezbedi da ni jedno dete vise ne umre od gladi!
Vidis nije me uzeo.... jos sam tu.... evo jos par sekundi....
Ne vredi, nece da mi oduzme zivot kako bi spasio gladnu decu! Kakav je to bog?
Izgleda da nema vremena da se pozabavi tim problemom gladne dece, zato sto sve vreme spasava pijane ateiste! Stvarno je cool dasa!
Ne samo nekada i danas ima ljudi sa velikim darovima, mada i mi koji smo krsteni imamo blagodat Duha Svetoga.Ti veruješ ljudima koji su nekada čuli od nekog da je nekada neko okusio ovo ili ono.
Kad budeš mogao pouzdano da uzimaš uzorke svetog duha i da ponavljaš blagodat na predvidljiv način neograničen broj puta, onda možeš koristiti analogiju sa šećerom.
Ne nagadjam , ovo sam rekao iz odredjenih razloga, jer sveti oci tumace bukvalno sestodnev, a neki ljudi danas tvrde datidani su moogli trajati mnogo godina, zato posle rekoh dami se vise svidja ovo prvo.Ako možeš, a ne moraš da stvari shvatiš na određeni način, znači da samo nagađaš.
Isto kao kada bi išao kod doktora, a on te obavesti da bi mogao imati bronhitis, a možda imaš samo vitiligo. Ili giht. A možda i blagi napad apopleksije. Jal si karenciran u kalcijumu. Il govžđu. Ili su krivi hormoni...
Dosta je da postoji jedan protivdokaz. A ima ih hiljade.
Pored toga, svetlost sa nekih zvezda danas je vidljiva na Zemlji. Te zvezde udaljene su milionima svetlosnih godina od Zemlje. Znaš li šta to znači? Da je svemir star makar milionima godina.
Pretpostavljam da biblijsko veorvanje o starosti zemlje prihvataš doslovno, mada ne moraš?![]()
Ne BOKY. Ja vidim da veliki broj stanovnika veruje u razne bogove, mrzeći one koji ne veruju u njihove bogove. Vidim da se ne podnose ni oni koji veruju u istog Boga. Vidim da kroz veru u Boga, veruju u razne budalaštine i to, nimalo se ne stideći, javno iznose.stnco;9564228
Pa zar vera velikog broja stanovnistva ne govori tvome razumu nesto suprotno?![]()
Bas ono treba da ti bude uzor da ako postojis ti mora da postoji i otac koji te je napravio, i tako unazad do prve karike u lancu koja je uzroksvega sto postoji.?
Zazijavalo;9564358]
Moras znati da to sto ih vidis, ne znaci da su toliko stare, jer u kosmosu postoje razna zracenja, kako mozes znati sa koje zvezde koje dolazi? I od kada je tu prisutno?

Ne BOKY. Ja vidim da veliki broj stanovnika veruje u razne bogove, mrzeći one koji ne veruju u njihove bogove. Vidim da se ne podnose ni oni koji veruju u istog Boga. Vidim da kroz veru u Boga, veruju u razne budalaštine i to, nimalo se ne stideći, javno iznose.
Citao sam svasta, ali nista od toga ne moze da ispuni dusu covekovu kao vera u Boga.BOKY, pročitaj nešto o Finalističkoj teoriji i mani se kreacionističkih gluposti, ovo je već XXI vek. Zašto i ti ne napraviš jedan korak unapred, nego ti je um zarobljen smicalicama koje su svesno a iz neznanja pisali zanešeni pre 2000 godina
Nema tebi pomoci!
Zazijavalo;9564358]
Ne nagadjam , ovo sam rekao iz odredjenih razloga, jer sveti oci tumace bukvalno sestodnev, a neki ljudi danas tvrde datidani su moogli trajati mnogo godina, zato posle rekoh dami se vise svidja ovo prvo.
Dokaži da je u pitanju blagodat, pa možemo da pričamo dalje.Zazijavalo;9564358]
Ne samo nekada i danas ima ljudi sa velikim darovima, mada i mi koji smo krsteni imamo blagodat Duha Svetoga.
Pa kad kažeš da je mogao biti dan, a možda i mnogo godina, onda znači da nagađaš.Ne nagadjam , ovo sam rekao iz odredjenih razloga, jer sveti oci tumace bukvalno sestodnev, a neki ljudi danas tvrde datidani su moogli trajati mnogo godina, zato posle rekoh dami se vise svidja ovo prvo.
Moraš saznati da nemaš pojma o čemu govoriš.Moras znati da to sto ih vidis, ne znaci da su toliko stare, jer u kosmosu postoje razna zracenja, kako mozes znati sa koje zvezde koje dolazi? I od kada je tu prisutno?

Vidi se da si pravi Hriscanin, samo na sebe mislis i nije te briga za jadnu decu koja umiru!da deca i ljudi umiru jer su im otac i deda djavolske sluge
O kome ti pricas??? Ja ti govorim o jadnoj deci koja zive u Etiopiji, kao i sirom Afrike. Vecina njih zivi u domorodackim zajednicama. Nikog zivog nikada nisu ubili! Tamo nema pusaka! Nemaju ni vodu! O cemu ti govorisumesto da rade i zarade da imaju da jedu njima lakse da uvate pusku u ruke i glume siledzije surovo je ali potomci ispastaju
Ma nemoj a ko ono bese Isus, zar on nije kao otkupio grehe svih nas?cija je dusa cista njemu pomaze
Ako su moj deda i moj otac, toliki kreteni da skacu u bunar, kakve to ima veze samnom?kad bi tvoj deda skocio u bunar i tjoj otac
nedaj boze nemoj da me razumes pogresno
dal bi ti sedeo za kompjuterom ili bi spavao pod drvo ???
Ovo ti je u osnovi tzv. Teorije restitucije koja je odbačena. Zatim dolazi Teorija konkordizma, pa Teorija jednakih stvaranja itd. a ti treba da pročitaš Finalističku teoriju, koju je učeni verujući svet prihvatio.
Zapravo, neverovatno je da razgovaram o ovakvim stvarima sa osobom koja nema elementarna znanja. Mora da sam odlepio.![]()

Dokazi su ocigledni, postoje ljudi koji suugodili Bogu, oni imaju razne darove od prozornosti , preko darova isceljenja, izagnanja zlih duhova, prorostva itd, takvih ima tuce na raznim mestima, posebnona svetojgori, u to se mozes i sam uveriti putovanjem tamo.Dokaži da je u pitanju blagodat, pa možemo da pričamo dalje.
Pa nema nagadjanja, jesusest dana ali koliko je dan trajao ja sam ne znam jer nisam bio tamo.Pa kad kažeš da je mogao biti dan, a možda i mnogo godina, onda znači da nagađaš.

Moraš saznati da nemaš pojma o čemu govoriš.
Svetlosno zračenje zvezde dolazi sa zvezde. Kao što vidim svetlost sijalice, znam da je to svetlost sijalice, a ne zračenje radio antene na komšijinom krovu. Kada vidim svetlost koja dolazi od sijalice na mojem tremu znam da je to zračenje moje sijalice jer se nalazi na mom tremu, a ne na komšijinom.
Sa zvezdama je isto, samo što su dalje.
Brzina svetlosti je više-manje konstantna. Na osnovu udaljenosti zvezde mogu odrediti koliko je svetlost putovala od nje do mene.
Zapravo, neverovatno je da razgovaram o ovakvim stvarima sa osobom koja nema elementarna znanja. Mora da sam odlepio.![]()
Ne u srce BOKY, već u mozgu, i to je zaostalo iz primitivnih vremena, kada je um zbog strahova usled neznanja tražio pribežište i spas u višim silama, prinoseći im žrtve da ih umilostivi. Ti nisi ni svestan da je tvoja molitva, zapravo prinošenje žrtve Bogu, da ga umislostiviš i da ti podari blagodet i večni život u tamo nekom Carstvu nebeskom.stnco;9564584]
Ovo samo svedoci da je u srce covekovo usadjena potreba za Bogom, ne ulazeci u raspravu koji je pravi,
To što ti vera u Boga ispunjava dušu, to ti je, dragi moj BOKY, pozitivna strana tvoje vere i ja ti na tome, verovao ili ne, zavidim. Ali ovo tvoje trućanje protiv nauke, posebno evolucije, to ti je, dragi moj BOKY, sramota koje nisi svestan, i ne znam zašto se više blamiraš. Pa kako ti nije jasno da se kreacionizmom bave samo mangupi na zapadu koji dobro zarađuju na tome, i neznalice koje su zanešene Bogom, i jedva čekaju da od onih prvih kupe neku antievolucionu laž i nahrane svoju teističku dušu, mašući ovde tim lažima, uz pompeznu najavu da je to dokaz protiv evolucije.Citao sam svasta, ali nista od toga ne moze da ispuni dusu covekovu kao vera u Boga.
Nisu to smicalice,jer su ljudi dali zivote da posvedoce Hrista vaskrsloga, zar bi oni bili ludi dadaju zivotza laz?
kako se koj trudi za podomstvo bog ce mu pomoci
i imace
Bas me zivo zanima.
Dovedi jednog iscelitelja ili proroka kod onog čiče koji nudi milion dolara za bilo kakav dokaz natprirodnih moći, a pare podelite.Zazijavalo;9564721]
Dokazi su ocigledni, postoje ljudi koji suugodili Bogu, oni imaju razne darove od prozornosti , preko darova isceljenja, izagnanja zlih duhova, prorostva itd, takvih ima tuce na raznim mestima, posebnona svetojgori, u to se mozes i sam uveriti putovanjem tamo.
Božji ljudi na svetoj gori koji nemaju mira ako kakva ovčica slučajno zaluta u manastirsku portu. Teško da će me podučiti bilo čemu.
Nagađaš koliko je trajao jedan dan. To je nagađanje.Pa nema nagadjanja, jesusest dana ali koliko je dan trajao ja sam ne znam jer nisam bio tamo.![]()
To što vi ne znate, ne znači da je nepoznato.Slusaj , razumeo sam ja sve to , ali ti mene ne shvatas, Ako se svemir siri ,a mi ne znamo kojom brzinom, one su mogle bitii u neposrednoj blizini u doba stvaranja,
Šta misliš, odakle je izračunata starost svemira?
Kada bi se svemir širio brzinom koja bi tebi odgovarala nebo bi nam izgledalo kao onaj screen-saver na starim vindovsima, gde stalno preko ekrana promiču neke brze svetle tačkice.![]()
kako se koj trudi za podomstvo bog ce mu pomoci
i imace
BOKY, moj BOKY. Treba samo da RAZMISLIŠ šta su dan i noć i koliko traju (izmeri ako ne znaš), da pročitaš u nekoj srednješkolskoj fizici kako nastaje svetlost, da u istoj knjizi pročitaš šta je nebo i taj će Šestodnev i kod tebe da se raspadne u paranparčad, i priklonićeš se Finalističkoj teoriji.Zazijavalo;9564721]
Pa nema nagadjanja, jesusest dana ali koliko je dan trajao ja sam ne znam jer nisam bio tamo.![]()