analogdigit;9546399]
OK izvinjavam se, nisam hteo da te uvredim.
Ok.
Mozemo i sasvim lepo razgovarati.
Naravno da ne znam sve o svacemu. Medjutim ne dajem sebi za pravo da govorim kako nesto nije istina ako prethodno nisam o tome informisan. Ti radis upravo to. Govoris kako teorija evolucije nije istina, a ni sam se nisi informisao o tome. Kao sto sam vec rekao, ako zelis da znas kako radi televizor, prvo moras da naucis sta su to elektroni.
Isto tako ako hoces da razumes kako je nastala pcela, onda moras da naucis i da razumes, organsku hemiju, bilologiju i td... Zar stvarno mislis da je moguce da ti neko u jednoj recenici preprica nesto, na cemu naucnici rade vec 200 godina???
Eto, znaci da niko ne moze da te nazove glupim zato sto ne poznajes neku drugu materiju.
A sto se tice evolucije citao sam i posecivao sajtovekoji govore o svemu i svacemu, ali nisam zadovoljan takvim plitkim objasnjenjima,koje su vise hipoteze nego cinjenice, pocevsi od nastanka svemira, preko dijalektickog skoka materije do coveka.
Ajde objasni na koji si nacin dosao do tog zakljucka?
Moze se objasniti tako sto mi moramo verovati naucnicima , jer sve vece eksperimente pa i bilo sta drugo vrse samo vrhunski strucnjaci, a mi im moramo verovati, jer nikako ne mozemo proveriti.
Evo ovde kazes da je nauka jedno, a pobozni zivot nesto sasvim drugo, kako bi to onda nauka nestala bez vere?
Samo se varas da je sve procvetalo! Religija je direktno odgovorna za jedne od najvecih krvoprolica koje je svet video. Svi ti, nazovi religiozni, ljudi su se ubijali u ime boga!!!
Kako to moze da bude dobra stvar?
Takodje ta ista religija je usporila razvoj nauke i bila licno odgovorna za pogubljenje velikog broja naucnika, medju kojima je Galileo jedan za koga sigurno znas.
Pa ako nestane vera u nauku , onda cemu ce sluziti? ako niko u njena dostignuca ne veruje?
Desavalo se , ali zna se sta je pravi Hriscanin i kako treba da se ponasa, , ubivstvo je opravdano samo u slucaju samoodbrane, i rata u slucaju napada.
A ni ateisti nisu mnogo zaostali po pitanju ubivstava, kolikosamo ih je pobio staljinpo gulazima itd, no necu o tome.
Prvo Vi, samo mislite da znate odgovor!!!!
Drugo, pcela jeste razumna o onoj meri u kojoj je to njoj potrebno da bude. Cim ima mozak to znaci da je razumna, kada bi bog upravljao pcelama onda te pcele ne bi morale da imaju mozak, ali posto ga imaju, to samo dokazuje da bog ne upravlja njima.
Trece pcela jeste opremljena svime sto joj je potrebno, ali zaboravljas koliko je vremena proslo od postanka nase planete do trenutka kada se jedna takva vrsta, kao sto su pcele, razvila. Znaci pcele nisu tu od pamtiveka, vec je jakooooo mnogo vremena proslo, do trenutka kada su se one pojavile. Zato ti i kazem da moras krenuti od pocetka, ne mozes se samo uhvatiti za pcele, moras prvo razumeti sta se desavala pre nego sto su pcele uopste i ugledale svetlost dana. A tu se radi o jako dugom vremenskom periodu
Ok ajde da se vratimo nazad koliko mozemo, pa da cujem sta mislis o ovome;
Savremena fizika otkriva nam neke cinjenice koje indirektno govore o Bogu stvoritelju.to su jedna teorija i dve cinjenice. postoji kosmogonska teorija da je svet nastao ,, velikom eksplozijom prvobitnog atoma,,, tu teoriju usvaja danas,vecina astronoma.ako je ta teorija tacna, onda svet mora imati svoj pocetak postojanja.. a posto sam sebe nije mogao stvoriti,onda nas ta teorija cak i protiv volje mnogih ateisticki raspolozivih fizicara,vodi upravo pred boga.
osim te teorije ,veliki prasak,, koja je hipoteticna pa nema neku dokaznu vrednost,postoje cinjenice koje uopste nisu hipoteticne,to su pretvaranje materije u energiju , i energije u materiju. odakle suncu tolika svetlost i toplota? pa sunce pretvara svoju materiju pretvara u energiju.
ako je tako, onda svet ne moze biti vecan,jer ako bi se taj proces dematerijilizacije materije razvijao od vecnosti ,do sada bi se zavrsio.
naizad, i raspadanje radioaktivnih elemenata svedoci prodiv vecnosti materije, jer da je ona vecna, taj bi se proces dosada morao zavrsiti, a na osnovu tih cinjenica pojedini fizicari izracunavaju starost vasione, uzima se da je stara 7-10,a neki racunaju 15-20 milijardi godina. za nas nije vazno dali je ta cifra tacna ili ne,
vazno je to da vasiona ima svoju starost,dakle i rodjendan, aposto se sama od sebe nije mogla roditi,niti sama sebe stvoriti, jer je takvamisao apsurdna, to onda ti naucnici koji izracunavaju starost vasione,cutkepriznaju;ili onaj apsurd da je vasiona sama sebe stvorila, ili da ima svoga stvoritelja,.
posto je misao da je vasiona sama sebe stvorila apsolutni apsurd,osta je nam da nas fizika indirektno uverava da je vasiona imala svoga stvoritelja,.,.dakle postoji BOG.