Ateizam

Pa desava li se tebi takav vid razmisljanja, ili bar nekada?

Ovo ti je pitanje kao "da li ti je ikada bio nadražen očni živac"? :D
Svi koristimo ovaj tip razmišljanja. I to neprekidno. To je prečica da se na brzinu iz skladišta doživljenih situacija izvuku neke odluke koje su tamo upakovane.
Posle, naravno, vršiš selekciju. Niži životni oblici ne vrše selekciju. To je sva razlika.

Ovo ti je pitanje kao "da li ti je ikada bio nadražen očni živac"? :D
Svi koristimo ovaj tip razmišljanja. I to neprekidno. To je prečica da se na brzinu iz skladišta doživljenih situacija izvuku neke odluke koje su tamo upakovane.
Posle, naravno, vršiš selekciju. Niži životni oblici ne vrše selekciju. To je sva razlika.

Dakle postoji, i ne moze covek da se otrgne od takvih pomisli,a zasto?
Zasto je tako u nasoj prirodi, i zar ne bi ljudi po svom shvatanju slobode , bili u stanju da se otrgnu od toga, ali ako je u nekom sobu covecije istorije postojalo prirodno ateisticko drustvo? ko je u takvom drustvu izmislio religiju, i ko bi ga slusao ako uzmemo na primer nasu teznju ka slobodi i gresnim prohtevima?

Zasto je tako u nasoj prirodi, i zar ne bi ljudi po svom shvatanju slobode , bili u stanju da se otrgnu od toga, ali ako je u nekom sobu covecije istorije postojalo prirodno ateisticko drustvo? ko je u takvom drustvu izmislio religiju, i ko bi ga slusao ako uzmemo na primer nasu teznju ka slobodi i gresnim prohtevima?

Bojim se da uopšte nisam bio jasan. Ne postavlja se pitanje da se istrgne od nekog načina razmišljanja.
Recimo, ideš da kupiš komad svinjskog buta. I onog trenutka kad vidiš komad kažeš sebi - dobro je ili nije dobro. Na osnovu čega dolaziš do ovakvog zaključka?
Na osnovu ranijeg iskustva. Video si veliki broj komada mesa i zapamtio si kako bi trebalo da izgleda dobar komad. E, to ranije iskustvo sabijeno je i spremno da ga koristimo.
Sve to nema nikakve veze ni sa slobodom, ni sa grešnim prohtevima. Tako jednostavno radi ljudski mozak.

Ostatak... Malo je kasno. Reći ću sada samo da je grešnost prohteva stvar definicije.

Razumecu kao da je tako.
Samo od kuda ti ova brojka za slozenost? ili si mozda sam izmislio?
Pa razumecu ako mi objasnis.:)

Nego, da li je istina da na primer; svaka vrsta nasledjuje osobine svojih roditelj?

Pa bilo nekad. A onda su se roditelji smorili i resili da sve to prekinu, tako sto su napisali nekakvu bajku o ljudima koji zive u oblacima. Time ne samo da su uspeli da zaustave razvoj, vec se ispostavlja da su ga obrnuli. Samo je pitanje vremena kada cemo opet postati majmuni.

U svakom slucaju evo ti malo evolucije u praksi.

Mozda ovo i nije dokaz evolucije, vec je bog uvideo koliko smo beznadezni, pa resio da proba jos jednom. :D A sta mislis? :D

Poslednja izmena:
Bojim se da uopšte nisam bio jasan. Ne postavlja se pitanje da se istrgne od nekog načina razmišljanja.
Recimo, ideš da kupiš komad svinjskog buta. I onog trenutka kad vidiš komad kažeš sebi - dobro je ili nije dobro. Na osnovu čega dolaziš do ovakvog zaključka?
Na osnovu ranijeg iskustva. Video si veliki broj komada mesa i zapamtio si kako bi trebalo da izgleda dobar komad. E, to ranije iskustvo sabijeno je i spremno da ga koristimo.
Sve to nema nikakve veze ni sa slobodom, ni sa grešnim prohtevima. Tako jednostavno radi ljudski mozak.

Ostatak... Malo je kasno. Reći ću sada samo da je grešnost prohteva stvar definicije.

Ipak nekada nisi u pravu, jer nisi izvrsio hemisku analizu buta, pa se desi da se razbolis.?:lol:
Tako i u zivotu nikada ne mozes biti siguran bas u svoje shvatanje postojanja.
Laku noc,:P

Pa bilo nekad. A onda su se roditelji smorili i resili da sve to prekinu, tako sto su napisali nekakvu bajku o ljudima koji zive u oblacima. Time ne samo da su uspeli da zaustave razvoj, vec se ispostavlja da su ga obrnuli. Samo je pitanje vremena kada cemo opet postati majmuni.

U svakom slucaju evo ti malo evolucije u praksi.

Mozda ovo i nije dokaz evolucije, vec je bog uvideo koliko smo ograniceni, pa resio da proba jos jednom. :D A sta mislis? :D

Moguce? od jednom su dobili svoju volju, pa su u svom prirodnom ateistickom drustvu punom slobode izmislili Boga, i to toliko jako da se ni dan danas ne mozemo osloboditi:eek:

Nego odgovori jasno na pitanje predhodno, nemoj da guglas:lol:

Da li sve zivotinje i ljudi, nasledjuju osobine svojih roditelja?

Posmatras stvari pogresno. U istoriji nikada nije postojalo ateisticko drustvo, sva drustva pre nas su imala neku vrstu religije i obozavala su razlicite stvari. Zlatne bikove, ovce, konje, bogove koji zive na vrhu nekakve planine, koji bacaju gromove i tako dalje.
Ateizam je rodjen zahvaljujuci nauci, zahvaljujuci cinjenici da smo uspeli razviti nase mozgove do te mere da pocnemo razumeti stvari oko sebe. Ovo je takodje samo jos jedan od dokaza o teoriji evolucije, koji se ogleda u tome da proces nije prestao da se odvija, vec da se odvija sve vreme. Samo sto vise ne evoluiramo fizicki, zato sto za to nema potrebe. Zbog toga sto nase fizicke nedostatke nadoknadjujemo unapredjenjem psihe.
U prevodu :"Um caruje, snaga klade valja!".

Sto se tice onog obozavanja gromova:

Zapravo ja mislim kako je Nikola Tesla sin boga Zevsa, koga je Zevs poslao direktno sa planine Olimp, da sidje na zemlju i ukroti munje i preda ih ljudima za vjek vjekova, amen.
Jer vide Zevs da su ljudi dobri, ali takodje i da se ljudi smrzavaju tumarajuci po sneznim predelima. Sazali se Zevs na decicu svoju jer vide da su ljudi ograniceni. Vide Zevs da ako im ne pokloni gromove svoje, da ce ljudi nastaviti da seku sume i unistavaju prirodu kako bi zagrejali svoja smrtna tela. Vide zevs da ce ljudi razdrndati i popaliti pola planete, te odluci da zrtvuje sina svoga. Tad posla Zevs duh sina svoga, u obliku Nikole Tesle i rece mu Zevs: "Sine, napravi onim kretenima elektricnu centralu, kako ne bi popalili pola planete nase!" Sidje sa planine sin Zevsov, pa zasuka rukave, pa nacini on elektricnu struju, da se ljudi greju na tri faze, za vjek vjekova, AMEN!

I vide Zevs da je sve super! I vide Zevs da je sve cool! Amen!

Poslednja izmena:
Moguce? od jednom su dobili svoju volju, pa su u svom prirodnom ateistickom drustvu punom slobode izmislili Boga, i to toliko jako da se ni dan danas ne mozemo osloboditi:eek:

Nego odgovori jasno na pitanje predhodno, nemoj da guglas:lol:

Da li sve zivotinje i ljudi, nasledjuju osobine svojih roditelja?

Ajde posto si naporan, cisto da vidim sta ti je na pameti!
Odgovor je DA!

Posmatras stvari pogresno. U istoriji nikada nije postojalo ateisticko drustvo, sva drustva pre nas su imala neku vrstu religije i obozavala su razlicite stvari. Zlatne bikove, ovce, konje, bogove koji zive na vrhu nekakve planine, koji bacaju gromove i tako dalje.
Ateizam je rodjen zahvaljujuci nauci, zahvaljujuci cinjenici da smo uspeli razviti nase mozgove do te mere da pocnemo razumeti stvari oko sebe. Ovo je takodje samo jos jedan od dokaza o teoriji evolucije, koji se ogleda u tome da proces nije prestao da se odvija, vec da se odvija sve vreme. Samo sto vise ne evoluiramo fizicki, zato sto za to nema potrebe. Zbog toga sto nase fizicke nedostatke nadoknadjujemo unapredjenjem psihe.
U prevodu :"Um caruje, snaga klade valja!".

Sto se tice onog obozavanja gromova:

Zapravo ja mislim kako je Nikola Tesla sin boga Zevsa, koga je Zevs poslao direktno sa planine Olimp, da sidje na zemlju i ukroti munje i preda ih ljudima za vjek vjekova, amen.
Jer vide Zevs da su ljudi dobri, ali takodje i da se ljudi smrzavaju tumarajuci po sneznim predelima. Sazali se Zevs na decicu svoju jer vide da su ljudi ograniceni. Vide Zevs da ako im ne pokloni gromove svoje, da ce ljudi nastaviti da seku sume i unistavaju prirodu kako bi zagrejali svoja smrtna tela. Vide zevs da ce ljudi razdrndati i popaliti pola planete, te odluci da zrtvuje sina svoga. Tad posla Zevs duh sina svoga, u obliku Nikole Tesle i rece mu Zevs: "Sine, napravi onim kretenima elektricnu centralu, kako nebi popalili pola planete nase!" Sidje sa planine sin Zevsov, pa zasuka rukave, pa nacini on elektricnu struju, da se ljudi greju na tri faze, za vjek vjekova, AMEN!

I vide Zevs da je sve super! I vide Zevs da je sve cool! Amen!

Dakle, religija je bila i bice sveopsta pojava u covecanstvu.:lol:

Ajde posto si naporan, cisto da vidim sta ti je na pameti!
Odgovor je DA!

A ti si vidim precizan covek pa si morao sve da izguglas i proveris ,pre nego sto das ovaj prost odgovor koji se logicki sam od sebe namece ako verujes u onosto govoris.:)

No ako nastavis da se javljas posle sat vremena zaista je razocaravajuce uopste ipisati sa tobom, . mozes li pisati brze ?

Ipak nekada nisi u pravu, jer nisi izvrsio hemisku analizu buta, pa se desi da se razbolis.?:lol:
Tako i u zivotu nikada ne mozes biti siguran bas u svoje shvatanje postojanja.
Laku noc,:P

Covece!? Kako ti je samo poslo za rukom da sastavis takvu analogiju?
Nije ni cudo sto verujes u restartovanog (da ne kazem vaskrsnutog) Isusa.
Ko da sam rekao:
Obzirom da su zabe mekane, zakljucujem da paprika nema kosit!

Nego reci zasto taj tvoj bog ima toliko bolestan um, pa mora da nam stavlja te bolesti u hranu?

A ti si vidim precizan covek pa si morao sve da izguglas i proveris ,pre nego sto das ovaj prost odgovor koji se logicki sam od sebe namece ako verujes u onosto govoris.:)

No ako nastavis da se javljas posle sat vremena zaista je razocaravajuce uopste ipisati sa tobom, . mozes li pisati brze ?

Stvar je u tome sto nisam ni zeleo da ulazim u nekakvu raspravu sa tobom, obzirom da mi je sasvim poznato kako je nemoguce objasniti amebi, cinjenicu da se nalazimo u 3D prostoru.
Ipak posto si uporan, podlegao sam provokaciji. :D

Stvar je u tome sto nisam ni zeleo da ulazim u nekakvu raspravu sa tobom, obzirom da mi je sasvim poznato kako je nemoguce objasniti amebi, cinjenicu da se nalazimo u 3D prostoru.
Ipak posto si uporan, podlegao sam provokaciji. :D

Dobro.
Ajde da te ameba nesto pita, ako moze?:hahaha:

Od koga je pcela nasledila svoje osobine?
Sobzirom da je otac trut lencuga, a mama matica koja samo radja?
Kako je ona postala takva kakva jeste vredna?
Od koga je nasledila ili naucila onosto radi?:P

Dobro.
Ajde da te ameba nesto pita, ako moze?:hahaha:
Stvarno mi je tesko da poverujem u ono sto citam! Neverovatno!

Zar si stvarno toliko ogranicen. Kako moze ameba da me pita bilo sta, ona je samo jedna celija, nema ni jedan jedini organizam. Mislim stvarno, svaka tebi cast!

Od koga je pcela nasledila svoje osobine?
Uzmi knjigu iz biologije za osnovnu skolu, ako imas mozak ne bi trebalo da imas problem u razumevanju toga.
Sobzirom da je otac trut lencuga, a mama matica koja samo radja?
Kako je ona postala takva kakva jeste vredna?
Od koga je nasledila ili naucila onosto radi?:P
Znas li ti sta je to ameba?
Ona nema oca i majku! Jel si ti normalan? Izgleda da su u "Lazu Lazarevica" odluzili da uvedu internet konekciju!
Stvarno se brinem za tebe!

Back