Ateizam

Pa neko to zove Bog, mozda neko drugacije... ali ako verujes samo u ono sto vidis ipak si malko siromasan...
Zato nekako i ne verujem u apsolutne ateiste...

Hoces da kazes da sam siromasan zato sto ne verujem u postojanje jednoroga ili recimo dobrih vila?

Jel verujes ti u jednoroge? Znas one konje sa siljkom na glavi?

Poslednja izmena:
za mene su ateisti ljudi bez maste...

Za mene su bas vernici ljudi bez maste.
Vidis pre mnogo godina neki ateista je pricao o tome kako je sunce centar naseg sistema, a ti vernici koji su, ljudi bez maste, nisu mogli da svare takve ideje, pa su onda tog ateistu spalili na lomaci. Uprkos tome sto je svoje "mastarije", cak i potkrepio cinjenicama.

Sto se mene tice, imam veoma odlicnu mastu! Naprimer, obozavam da citam romane iz domena epske fantastike. Medjutim, uprkos cinjenici da uzivam u pricama o vilenjacima, nije mi palo na pamet, da poverujem u postojanje vilenjaka.

Nije problem u masti, vec u shvatanju razike izmedju bajki i cinjenica.

Za mene su bas vernici ljudi bez maste.
Vidis pre mnogo godina neki ateista je pricao o tome kako je sunce centar naseg sistema, a ti vernici koji su, ljudi bez maste, nisu mogli da svare takve ideje, pa su onda tog ateistu spalili na lomaci. Uprkos tome sto je svoje "mastarije", cak i potkrepio cinjenicama.

Sto se mene tice, imam veoma odlicnu mastu! Naprimer, obozavam da citam romane iz domena epske fantastike. Medjutim, uprkos cinjenici da uzivam u pricama o vilenjacima, nije mi palo na pamet, da poverujem u postojanje vilenjaka.

Nije problem u masti, vec u shvatanju razike izmedju bajki i cinjenica.

Mozda jednog dana kazes : vidis, pre mnogo godina su postojali ljudi koji su napadali te sto veruju u vilenjake i smatrali su ih glupim, nisu mogli da svare da vilenjaci postoje... ljudi bez maste... :)

ČUPAVI NOĆNI PRIMATI
Prvi put zapaženi i ulovljeni mali gremlini
Znanstvenici koji su desetljećima bezuspješno tražili ove životinjice napokon su došli do rezultata. Ulovljeni su u Indoneziji.
y187929653349901.jpg

Na maglovitoj planini na indonezijskom otoku Sulawesi, znanstvenici su prvi put u 80 godina zapazili živućeg patuljastog avetnjaka, jednog od najmanjih i najrjeđih primata. U dvomjesečnom razdoblju znanstvenici su koristili mreže kako bi uhvatili tri čupava, mišolika avetnjaka. Dva mužjaka i jedna ženka uhvaćeni su na planini Rore Katimbo u Nacionalnom parku Lore Lindu u središnjem Sulawesiju. Zapazili su i četvrtog ali im je pobjegao.
Avetnjaci, za koje su neki znanstvenici mislili da su izumrli, nisu bili baš sretni što su pronađeni. Jedan od njih ugrizao je jednu od sveučilišnih profesorica antropologije Sharon Gursky-Doyen koja je sudjelovala u ekspediciji.
- Ja sam jedina osoba na svijetu koju je ugrizao taj patuljasti avetnjak. Moj pomoćnik pokušao ga je držati mirno dok sam mu stavljala ogrlicu za praćenje oko vrata, ali to je jako teško zbog činjenice da oni mogu svoju glavu okrenuti za 180 stupnjeva. Dok sam mu zakopčavala ogrlicu, okrenuo je svoju glavu i ugrizao me za prst. Kad sam odmaknula ruku vidjela sam da krvarim – rekla je ozlijeđena profesorica.
Kao što im i samo ime kaže, maleni su i teže oko 50 grama. Imaju velike oči i uši pa ih mnogi povezuju s bićima iz holivudskog filma iz 1984. gremlinima.
Noćne su životinje, a neobične su među primatima jer umjesto noktiju imaju kandže.
Nisu bili viđeni od 1921. godine. U 2000. godini indonezijski znanstvenici koji su lovili štakore slučajno su zarobili i usmrtili jednu od ovih životinjica.
- Do tada, nitko zapravo nije vjerovao da postoje jer su ih ljudi desetljećima tražili bez uspjeha – rekla je Gursky-Doyen.

Jaoj sto su ovi gremlini slatki!:klap:

Ево овде се боље виде:

081119005.1_mn.jpg

081119005.3_mn.jpg

А пази овај податак, умро сам од смеха:

Avetnjaci su jedini primati koji se hrane isključivo mesom, a svaki pokušaj držanja istih kao kućnih ljubimaca je propao jer avetnjaci se najčešće ubiju lupajući glavom od kavez. Također, interesantna je činjenica da avetnjaci mogu glavu okrenuti za 360 stepeni i da su jako dobri lovci.

Back