Ateizam

Postoji više modela koji uključuju pojave koje su kao spontane zabeležene u prirodi - nastajanje aminokiselina i masnih kiselina u blizini mesta na kojima su se otvorili podzemni vulakni.
Kombinacija aminokiselina dešava se i uz jednostavan katalizator - glinu.
Interesantno je da ćelijska opna u pojednostavljenoj formi predstavlja masnu kapljicu u vodi.
Naravno, sve ovo su špekulacije jer nije bilo nikoga sa kamerom tom prilikom.
Zato ćemo s oprezno opredeliti za varijantu bezgrešnog začeća prve bakterije. z:mrgreen:

naucne knjige su konplikovane, ali jedna celija je mnogo puta komplikovanijaz:)

pa svi odose,

razmisljajuci o ova dva modela, stvaranje ili evolucija, nekako mi se cini logicnije , da su vrste postojale onakve kakve ih sada nalazimo u zemlji kao fosilne ostatke, da ono sto se smatra prelazom sa vrste na drugu vrstu,nije nikaki prelaz ,nego jednostavno zivuljka koja je takva kakva jeste, i da je potopom izbrisan zivot kakav je tada postojao,

A ja mislim da ih je sve Boza postavio kako bi kusao ljude i da nikada nista sem ovih danasnjih zivotinjki nije postojaloz:lol:

pa svi odose,

razmisljajuci o ova dva modela, stvaranje ili evolucija, nekako mi se cini logicnije , da su vrste postojale onakve kakve ih sada nalazimo u zemlji kao fosilne ostatke, da ono sto se smatra prelazom sa vrste na drugu vrstu,nije nikaki prelaz ,nego jednostavno zivuljka koja je takva kakva jeste, i da je potopom izbrisan zivot kakav je tada postojao,

A kako objasnjavas menjanje vrsta cak i sada?

Kao npr domace lisice?

Ili cinjenicu da je prosecna visina ljudi pre 200 godina bila oko 160 cm a sad oko 180 cm?

Postoji više modela koji uključuju pojave koje su kao spontane zabeležene u prirodi - nastajanje aminokiselina i masnih kiselina u blizini mesta na kojima su se otvorili podzemni vulakni.
Kombinacija aminokiselina dešava se i uz jednostavan katalizator - glinu.
Interesantno je da ćelijska opna u pojednostavljenoj formi predstavlja masnu kapljicu u vodi.
Naravno, sve ovo su špekulacije jer nije bilo nikoga sa kamerom tom prilikom.
Zato ćemo s oprezno opredeliti za varijantu bezgrešnog začeća prve bakterije. z:mrgreen:

и шта онда, остаје ти да само верујеш у неку шпекулацију?

pa svi odose,

Misliš na potop?
Ovde ima problem. Među tim donjim fosilima nema fosila viših životinja. Recimo, od početka sveta trebalo je da postoje i ljudi. Međutim, njihovih fosila nema tako duboko. Nema ni fosila drugih sisara niti ptica. Nema fosila kičemnjaka uopšte. Čak ni riba?

A kako objasnjavas menjanje vrsta cak i sada?

Kao npr domace lisice?

Ili cinjenicu da je prosecna visina ljudi pre 200 godina bila oko 160 cm a sad oko 180 cm?

za prvo sam ti rekao, kako bracuska rus lema lisicu a

a za coveka pored moga selapostoji iskopina gde su nalazeni skeleti ljudi preko dva metra, a starost se procenjuje datiranjem ugljenikom 14, na preko 200godina aha mene si hteoz:mrgreen:

Pa i njih je stvorio Bog, samo ne kao prve, nego su se verovatno kasnije preselili, i dobili karakteristike tog podneblja.z;)

On što je zabavno, crnci imaju donekle različit kostur. Karlične kosti su im drugačije građe. Zato im je i hod drugačiji. Ovo nema veze sa podnebljem

зашто црнци имају беле табане и дланове?

Zašto ne bi imali?. Ovi delovi tela nisu izloženi sunčevom zračenju.

Pa mozda od tad pocinje neka mala evolucija, i to vise u smislu mutacija...z;)

Svaka evolucija je u smislu mutacija. z:)

Ovo se uci u prvom srednje,ne znam kako su vas pustili da polozite razred ako ovo ne znate

Nasledjivanje boja

riue6v.jpg

25z72uw.jpg

Nije baš od krokodila. z:)
No od gmizavaca jeste. Zato i najljupkije ptičice imaju one odvratne noge posute krljuštima.

Ono što pticu čini pticom, to je uglavnom perje, šuplje kosti, velika grudna kost i efikasnije srce.
Perje su imali neki gmizavci. Služilo im je kao zaštita od hladnoće. Šuplje kosti isto tako su im pomagale da se bolje kreću po zemlji. Bili su lakši, pa su brže hvatali plen, ili brže bežali od onih koji su želeli da ih pojedu.
Verovatno je da su prve poluptice letele na isti način kao i današnje leteće veverice. To jest skakale su sa drveta na drvo. Naravno, one koje su imale veću grudnu kost i više mišića (belog mesa) mogle su da prelete veće rastojanje a da ne završe među halapljivim zemaljskim grabljivcima.

4. Рептили - птице

Овај фантомски прелаз такође захтева корениту промену у целокупној грађи тела жиотиње. Пре свега, била је неопходна трансформација удова у крила и крљушти у перје. Да је такав процес потицао "по Дарвину", морало би остати мноштво прелазних форми са полукрилима и полуперјем.

У стварности није пронађено ништа ни налик на ово. Ни један палеонтолог на свету до дан-данас није пронашао ни једно једино пола-крљушт а пола-перо или пола крљушт пола-крило. Нашли су нешто сасвим друго, не међуформу, него такозвану "мозаичну" форму - arheopteriksa.

Ово биће је имало неке карактеристике рептила, мада је у својој суштини, заправо, било савршено нормална птица. На рептиле подсећају зуби на бочним крајевима кљуна и реп са неколико пршљенова. Али крила и перје су већ потпуно птичији. На крилима, додуше имају канџе, али се оне срећу и код савремених птица. Археоптерикс нема ни једног јединог рудиментарног, тј. непотребног, одумирућег органа. Он, очигледно, није био баш неки прекрасни летач, али и данас постоје, па су и у древности могле постојати птице нелетачи. Канџе на крилима су му помагале да се хвата за гране. Нема никаквих основа да се археоптерикс третира као нека прелазна међуформа. Као додатак, немојмо заборављати да је за потврду Дарвинове теорије неопходан ланац прелазних форми, којег нико никада није видео.

slika_13.jpg

Sl. 13. Arheopteriks.

И, на крају, додајмо и то да су тик уз археоптерикса нађени и остаци савремених птица, у истим слојевима, тако да он никако није могао бити њихов предак.

Back