Ateizam

дакле немаш појма шта је разум, а разум ти каже да нема Бога.:dontunderstand:
Одличан закључак. Браво.

ето сад знаш барем чему разум служи... а сазнаћеш и шта је.. само стрпљиво..:sanke:

U pravu si, potpuno. Ja znam da je pitanje svrhe postojanja ustvari perfidna zamka u koju ste vi vernici upali. A već nekoliko hiljada godina pokušavate da odgovorite na njega i još ništa. Ili si ti došla do odgovora. Ako jesi, onda bih stvarno želeo da i ja saznam koja je svrha tvog života.

Ne mislim da smo upali u zamku vec da se spasavamo od zlokobnog sveta. Razmisljanje nije matematika pa da ti kazem resenje zadatka. Imam uverenje o vecnom zivotu (spasenje, pobeda nad smrcu) - to je najkrace moguce receno svrha zivota.

Одличан закључак. Браво.

ето сад знаш барем чему разум служи... а сазнаћеш и шта је.. само стрпљиво..:sanke:

ајд сад полако читај

н е з н а ш ш т а ј е р а з у м, а р а з у м т и к а ж е д а Б О Г н е п о с т о ј и.

Ne mislim da smo upali u zamku vec da se spasavamo od zlokobnog sveta. Razmisljanje nije matematika pa da ti kazem resenje zadatka. Imam uverenje o vecnom zivotu (spasenje, pobeda nad smrcu) - to je najkrace moguce receno svrha zivota.

Ja se izvinjavam što idem iz pitanje u pitanje ali se nameću:
1. Kako si se ti hrišćanstvom spasila od zlokobnog sveta a u njemu živiš?
2. Šta će ti pobeda nad smrću ako se ne bojiš smrti?
I na kraju evo jedne moje umotvorine: svrha tvog života je da ne umreš tj da večno živiš. Jesam li u pravu?

ајд сад полако читај

н е з н а ш ш т а ј е р а з у м, а р а з у м т и к а ж е д а Б О Г н е п о с т о ј и.
А јел ту недостаје знак питања на крају?

онда овако...

Браво. Одлично питање.

:mrgreen:

А јел ту недостаје знак питања на крају?

онда овако...

Браво. Одлично питање.

:mrgreen:

није срамота не знати, срамота је лагати, красти...

Redosled je obrnut. Ne plase se smrti jer veruju u vecni zivot -A NE- veruju u vecni zivot jer se plase smrti.
Ima logike, priznajem. Ali svi vernici ne mogu da računaju da će doživeti tu Božiju milost da večito žive.Jadan od tih koji sumnjaju je i ovde prisutni BOKY. Jesi li ti sigurna da ćeš biti odabrana, mislim da se tako BOKY izrazio?

Ja se izvinjavam što idem iz pitanje u pitanje ali se nameću:
1. Kako si se ti hrišćanstvom spasila od zlokobnog sveta a u njemu živiš?
2. Šta će ti pobeda nad smrću ako se ne bojiš smrti?
I na kraju evo jedne moje umotvorine: svrha tvog života je da ne umreš tj da večno živiš. Jesam li u pravu?

Nisam se spasila nego se spasavam znajuci da prihvatim sve trazeci dobro u njima, uceci da se sve, pa i zlo, desava sa razlogom i na taj nacin lakse je prihvatiti nedace...To i jos mnogo toga omogucava mi hriscanstvo.
Ako je se bojim ne znaci da ne zelim da je pobedim.
Ne da ne umrem :hahaha::hahaha::hahaha: nego da posle smrti vecno zivim u Carstvu Nebeskom.

није срамота не знати, срамота је лагати, красти...
тако је...

а ја кажем..

није срамота не знати, срамота је не желети да научиш...z:)

драго ми је што сам ти објаснила шта је разум...

z:poz:

ја још не могу да заборавим ону твоју лаж на теми о сектама...:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Ima logike, priznajem. Ali svi vernici ne mogu da računaju da će doživeti tu Božiju milost da večito žive.Jadan od tih koji sumnjaju je i ovde prisutni BOKY. Jesi li ti sigurna da ćeš biti odabrana, mislim da se tako BOKY izrazio?

Naravno da ne mogu svi vernici biti izabrani jer medju njima ima i onih "kvazi" vernika - forma ispunjena (odlaze u crkvu, na ispovest, pricest...a sve radi reda) i to je to. Naravno da nisam sigurna da cu biti odabrana, i nije na meni da razmisljam o tome vec da se trudim da dotle dodjem.

тако је...

а ја кажем..

није срамота не знати, срамота је не желети да научиш...z:)

драго ми је што сам ти објаснила шта је разум...

z:poz:

ја још не могу да заборавим ону твоју лаж на теми о сектама...:hahaha: :hahaha: :hahaha:

јел толико тешко да кажеш НЕ ЗНАМ?
ево ја не знам шта је разум.

Nisam se spasila nego se spasavam znajuci da prihvatim sve trazeci dobro u njima, uceci da se sve, pa i zlo, desava sa razlogom i na taj nacin lakse je prihvatiti nedace...To i jos mnogo toga omogucava mi hriscanstvo.
Ako je se bojim ne znaci da ne zelim da je pobedim.
Ne da ne umrem :hahaha::hahaha::hahaha: nego da posle smrti vecno zivim u Carstvu Nebeskom.

A jeli ovo tvoj izum:
sada si živa
nećeš da umreš
ali ćeš posle smrti večno da živiš?

evo simbola vere ateista evolucionista....

Verujem u to da nema boga tvorca i promislitelja, vec da postoji vecna i slepa evolucija,
Da se vasiona sama od sebe pojavila iz nicega i sama sebe pocela da razvija,uprkos haosu koji se stalno povecava.
Verujem da je kao rezultat slucaja iz haosa nastao kosmos,iz smrti zivot, iz bezumlja razum.
Cvrsto sam ubedjen da ako neke cinjenice ili zakoni prirode ,protivrece evoluciji moraju biti odbaceni ....Takodje pouzdano znam daje najveca sila evolucije gospodja smrt,koja stvara svetove i kojoj ja kao ateista evolucionista pripadam bez ostatka i radi nje sam spreman da unistim sve njene protivnike.
Ne verujem u postojanje moralnog zakona i hocu da zivim onako kako mi se prohte,jer cu umreti i postati opet mrtva materija izkoje su me smrt i evolucija i pozvale.

na ovo trebaju da kazu amin.

a hriscanin ne moze a da se ne uzasnez:shock:z:shock:

Poslednja izmena:
Pa eto sale ostaje da ti objasniš šta je razum.

ја одговорих да не знам и не би смак света, али морам ти признати, да имам жарку жељу да ми којица објасни простопроширеном реченицом, међутим увидех да и она не зна.

Naravno da ne mogu svi vernici biti izabrani jer medju njima ima i onih "kvazi" vernika - forma ispunjena (odlaze u crkvu, na ispovest, pricest...a sve radi reda) i to je to. Naravno da nisam sigurna da cu biti odabrana, i nije na meni da razmisljam o tome vec da se trudim da dotle dodjem.

Pretpostavljam da će Svevišnji da odredi ko je vernik a ko kvazi vernik jer je sveprisutan i sve zna.

јел толико тешко да кажеш НЕ ЗНАМ?
ево ја не знам шта је разум.
Ма само не знаш да знаш.

Па јесам ли ти до мало пре објашњавала...z:(

ево сада ћу једноставније...

ја нешто кажем.. па ти онда мислиш, мислиш и смислиш да то везе са животом нема...z:lol:
ето.. то ти је разум... способност доношења закључака, критике туђих закључака... итд...

Ма само не знаш да знаш.

Па јесам ли ти до мало пре објашњавала...z:(

ево сада ћу једноставније...

ја нешто кажем.. па ти онда мислиш, мислиш и смислиш да то везе са животом нема...z:lol:
ето.. то ти је разум... способност доношења закључака, критике туђих закључака... итд...

добро, да прихватим и такав одговор.
одакле ти разум?

Back