Ateizam

Da ti olaksam, posto vidim da si se zapetljao u Stari Zavet a i uopste kao pile u kucine.
Najednostavnije.
Uvek podji od ove osnove.

Sve sto je dobro ,dolazi od Boga.
Sve sto je zlo, dolazi od djavola.
Dakle ,Bog je izvor dobra,izvor svetlosti
djavo,izvor zla, mrak,

Sve sto je dobro dolazi od dobrog, a sve sto je zlo, izgubilo je dobrotu.

Ja ne tvrdim vec se slazem....a slazem se zato sto slicno razmisljam o tim pojmovima, "verovati" i "znati"....u mom recniku ta dva nisu sinonimi.

"Verujem ti na rec", na primer, znaci biram da to sto mi govoris uzmem za istinu, bez da proveravam. Ako proverim, onda vise nema potrebe za verovanjem....jer onda znam i sama.

Ipak nisi odgovorila na moja pitanja. :)

Ja ti rekoh,ali ti hoces raspravu!I Boga od nezivog blata napravi Adama,tako da ni tvoja teorija se nista ne razlikuje od teorije evolucije.Dakle,nemas pojma ni ti ni ateisti odgovor na tvoje pitanje,sto tebi ne zabranjuje da verujes i u vampire,tvoje stvar,samo sto verovanje nije dokaz!

Zapravo teorija evolucije se ne bavi nastankom zivota vec samo njegovim razvojem, tj pocinje od vec stvorenog zivota. Nauka koja se bavi nastankom zivota se zove abinogeneza, to je relativno mlada grana nauke, do sada nije tacno poznato kako je nastao prvi zivot ali postoje saznanja da moze nastati cak na vise nacina. Mi cak na ovoj nasoj planeti imamo zivot koji mozemo nazvati vanzemaljski, jer taj zivot pociva na drugacijoj bazi od svih ostalih poznatih zivih bica. Otkrivena je nova vrsta mikroorganizma koja u svojoj DNK osnovi sadrzi arsen, koji je smrtno otrovan za sva ostala ziva bica, inaca sva ostala do sada poznata ziva bica mesto arsena u svojoj DNK osnovi koriste fosfor.

Sve sto vidimo na ovom svetu se sastoji od gradivnih cestica, atomi, molekuli... Osnovni elementi od kojih je sagradjen sav nama poznati zivot se zovu biogeni elementi, to su vodonik, azot, fosfor, kiseonik, kalcijum, ugljenik. Sad ako je atom, molekul, vodonik, kiseonik itd ziva materija onda tom logikom mozemo reci da je sve na ovom svetu ziva materija, jer sve je stvoreno od gradivnih cestica, kako celija u nasem organizmu tako i bilo koji drugi oblik materije, kamen, dijamant itd.

Lepo kazem,to je teorija,i kao takva puna je rupa i novih pitanja.Kad se budu nasli dokazi,onda ce biti zakon,ili ce se otkriti neki novi pravac u objasnjenju.
I teorija i ne tvrdi da su ljudi nastali od majmuna,sto bi mi i bilo prihvatljivije od teorije da smo nastali od blata i rebra.

Teorija je najveci stepen u nauci, kao takva ona obuhvata odredjene zakone i objedinjuje je, kao sto teorija gravitacije u svom tumacenju sadrzi i neke zakone gravitacije, ali celokupno sve spada pod teoriju. U nauci ne postoji apsolutna istina jer je sve podlozno kritici, preispitivanju i obaranju, nauka nije dogma koja se ne preispituje i u koju se slepo veruje, zato naucnici koriste rec teorija koja u svakodnevnom zivotu imam sasvim suprotno znacenje. Ali mi bi morali znati neke osnove, jer revolucija u svakodnem govoru ima sasvim suprotno znacenje kada se misli na revoluciju planete zemlje (kretanje zemlje oko sunca).

Ispravi me ako gresim, ali zar teorija evolucije ne govori da je bilo prelaska iz jedne vrse u drugu?

Koliko ja znam (ili samo mislim da znam) prema fosilima i arheoloskim nalazima, nema nijedan les koji ce da potvrdi da je bilo prelaska iz vrste u vrstu.

Bilo je promena unutar vrste a ne prelaska iz vrste u vrstu.

Samim tim, ako je to tacno, nisu ljudi nastali od majmuna.

Kao prvo, teorija evolucije ne smatra da su ljudi nastali od majmuna, vec da imamo zajednickog pretka, kao sto se smatra da vecina sisara ima zajednickog pretka, kao sto lisica, vuk i pas imaju zajednickog pretka. Vecinom ljudi koriste tu postapalicu "nisam nastao od majmuna" da bi prikrio svoje nepoznavanje neceg sto kritikuje a o cemu nema pojma, pa sa tom postapalicom pokusava da omalovazi sagovornika.

Danas u modernom vremenu nama nisu potrebni nikakvi lesevi, kao sto genetika moze dokazati ko ti je roditelj tako isto moze dokazati i ko ti je bio predak, sa kim delis najslicniji genetski materijal, tacan stadium kada je nastala podela i razlika u genetskom materijalu, zajednicke osobine i jos mnogo toga. Ako te interesuje bar nesto osnovno o teoriji evolucije onda poseti ovaj sajt, cisto da znas sta kritikujes ako vec kritikujes!
http://www.teorijaevolucije.com/

Da.
Bog = dobro
djavo=zlo.

Ako Devil uzima sve ubice, silovatelje, i druge prestupnike, zar nije onda Devil - Mr. Nice Guy? :lol:

Jos od kad si se rodio slusas o bogu i religiji, da si se rodio u nekom plemenu izolovanog od civilizacije, da li bi ti verovao u istog tog boga? Religija(aktuelna) je jedna cista promenljiva koja se menja kroz vekove, i hriscanstvo ce da dolija kao i prethodne religije. Iskreno mislim da je islam najjaca religija (ne vera, svako ima svoju veru). A s druge strane, ateizam ce uvek imati isto znacenje... Dovoljno mi je da verujem u sebe, ne treba mi Imaginary Friend da me vodi kroz zivot. Poz od mene :P

Ako Devil uzima sve ubice, silovatelje, i druge prestupnike, zar nije onda Devil - Mr. Nice Guy? :lol:

Jos od kad si se rodio slusas o bogu i religiji, da si se rodio u nekom plemenu izolovanog od civilizacije, da li bi ti verovao u istog tog boga? Religija(aktuelna) je jedna cista promenljiva koja se menja kroz vekove, i hriscanstvo ce da dolija kao i prethodne religije. Iskreno mislim da je islam najjaca religija (ne vera, svako ima svoju veru). A s druge strane, ateizam ce uvek imati isto znacenje... Dovoljno mi je da verujem u sebe, ne treba mi Imaginary Friend da me vodi kroz zivot. Poz od mene :P
атеисти:hahaha:
све док не схвате да су пролазни(одлазе са ове равни)и док их не шибне језа низ леђа:lol:
наравно да даншња огорчена,накарадна,преплашена,малограђанштина која се поноси грехом:lol:не воли осећај гриже савести,па им је ЛАКШЕ,ПРИМЕРЕНИЈЕ:rtfm:да се изјасне као"aтеисти",иако многи кажу да верују у нешто,али не знају шта:rotf:
већина људи који се изјашњавају као верници не разликују веру и сујеверје:lol:

атеисти :hahaha:
све док не схвате да су пролазни(одлазе са ове равни)и док их не шибне језа низ леђа:lol:
наравно да даншња огорчена,накарадна,преплашена,малограђанштина која се поноси грехом:lol:не воли осећај гриже савести,па им је ЛАКШЕ,ПРИМЕРЕНИЈЕ:rtfm:да се изјасне као"aтеисти",иако многи кажу да верују у нешто,али не знају шта:rotf:
већина људи који се изјашњавају као верници не разликују веру и сујеверје:lol:

:think:
Nešto tu ne štima, kanda si nešto pobrkao...
Valjda su ateisti svesni (svoje) prolaznosti, a vernici su ti koji veruju u (sopstvenu) večnost posle ovozemaljskog života...
Opet sve naopako postavljate. :aha:

Poenta je u tome da su se ateisti pomirili sa svojom prolaznošću ... bez glorifikacije smrti kao novog početka.
да су се помирили,прихватили не би се толико наживљавали пре смрти:hahaha:
са малограђанштином о духовности:lol:
пажљивије читајте постове драги телевизионери:rotf:

Da ti olaksam, posto vidim da si se zapetljao u Stari Zavet a i uopste kao pile u kucine.
Najednostavnije.

djavo,izvor zla.

Sve što je dobro - dolazi od Boga, sve što je zlo - dolazi od Đavola.... A od koga je Đavo došao?

Ajde vernici, pitajte ateiste. :)

Имам ја једно питање и за атеисте и за вернике... шта је, по убеђењу, особа која у исто време и верује и не верује, и у еволуцију и у Бога? А себе не сматра ни верником, не атеистом... Агностик или нешто друго?

Najednostavnije.

djavo,izvor zla.
Tako je...

- - - - - - - - - -

Sve što je dobro - dolazi od Boga, sve što je zlo - dolazi od Đavola.... A od koga je Đavo došao?

Sam je sebe ucinio Djavolom...

Kao sto sam covek postane zao....

Nije ga valjda Bog nacinio zlim?

Имам ја једно питање и за атеисте и за вернике... шта је, по убеђењу, особа која у исто време и верује и не верује, и у еволуцију и у Бога? А себе не сматра ни верником, не атеистом... Агностик или нешто друго?

zbunjen.

U teoriji naucni pristup ne mora da dolazi u sukob sa organizovanom religijom, a u praksi ova dva pristupa su gotovo uvek u sukobu ako se zadrzimo na polju religija koje poticu na bazi jevrejske mitologije. Osoba koja veruje da postoje neka mitoloska bica je vernik to naravno ne implicira da mora biti pripadnik i odredjene zajednice takodje to otvara i mogucnost da u svojoj glavi kreira neki koncept koji ce mesati dostignuca savremene nauke sa elementima odredjene mitologije. Osoba koja ne veruje da takva bica postoje je ateista. Agnosticizam je smesan stav jer je takav stav dodvoravanje vernicima, a inace spada u red neoborivih hipoteza pa je samim tim logicka greska.

верујем у мање физичке промене:rtfm:,али од амебе да настане човек:lol:
по мени је суштина теорија еволуције-"држи воду док мајстори оду(првобитни мајстори су отишли)",зато се гађају милионима,мијардама година....да би оправдали те"промене"и да би наредни мајстори могли да се ограде од првобитних изговором"давно је то било,застарела схватања,напредак"
данашњи"бисери"који тумаче верска предања дословно:hahaha:вероватно буквално схватају"Марко баца под облаке беле":hahaha:

Back