gost 133940
Elita
- Poruka
- 23.648
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sto se foruma tice nisi u pravu. Mogu da se slozim samo sa tim da ljudi zaista ima svakakvih .Ovde sam video da su ateisti prepuni predrasuda , mnogo vise nego bilo ko drugi , mada sebe zele da predstave kao ljude osobodjene istih . I ne samo to , vec svoje neznanje i predrasude pokusavaju da nametnu kao cinjenenice . Secam se da si mi bas ti u jednoj raspravi rekao nesto tipa- ja verovatno poznajem vise ateista od tebe . Istina je da pojma nemam kakva su religijska uverenja ljudi sa kojma se druzim ( sem nekolicine najblizih prijatelja) , niti mi je to vazno . Ovo sam uzeo kao primer kako neko moze mnogo da pogresi , cak i kad nema lose namere .Vidis , istina je da se ateisti okupljaju u copore , da se ogradim ,ovo vazi samo za forum ,ne znam kakav je ko u stvarnom zivotu , i progone vernike na svakom koraku .Pogledaj u sta se forum pretvorio . Ljudi otvore temu koja bi trebala da se bavi nekim pitanjima njihove vere, a uskoro se pretvori u poligon za vredjanje i prozivanje vernika . Kad skrenem paznju na to , ateisti kazu nesto u stilu- ko ti je kriv , sto si dolazio na forum. I tu vidimo za kakve se vrednosti zalazu , i kakvo bi drustvo bilo da se nekim nesrecnim slucajem ateisti sa foruma dokopaju vlasti. Sreca pa tako nesto ne moze da se desi cak ni uz Boziju pomoc .

Hm, nastupilo bi hiljadugodišnje blagostanje...
Btw. nemoj da vredjaš!
Mislim da si nesto promasio.Hiljadugodisnje blagostanje cuvara zatvora , pandura i dzelata . Vec smo imali prilike da vidimo sta biva kad ateisti dodju do vlasti . Btw , zasto te istina vredja?
Hiljadugodisnje blagostanje cuvara zatvora , pandura i dzelata . Vec smo imali prilike da vidimo sta biva kad ateisti dodju do vlasti . Btw , zasto te istina vredja?

Hiljadugodisnje blagostanje cuvara zatvora , pandura i dzelata . Vec smo imali prilike da vidimo sta biva kad ateisti dodju do vlasti . Btw , zasto te istina vredja?

Kolko sam video, to mi lici na neku grupicu ljudi sto zele da budu u nekom specijalnom super secret no "X" allowed klubu. Jednom recju, pacenici. Da imaju i malo zdravog razuma ne bi se tako idiotski ponasali.Interesuje me da li je neko ucestvovao na forumu Udruzenja ateista Srbije i kakav je utisak sa tih diskusija stekao? Moje iskustvo, iako sam ubedjeni ateista, je prilicno nepovoljno.
Kolko sam video, to mi lici na neku grupicu ljudi sto zele da budu u nekom specijalnom super secret no "X" allowed klubu. Jednom recju, pacenici.

Извини, шта је то "убеђени атеиста"?Interesuje me da li je neko ucestvovao na forumu Udruzenja ateista Srbije i kakav je utisak sa tih diskusija stekao? Moje iskustvo, iako sam ubedjeni ateista, je prilicno nepovoljno.
Mozda pogodim shta je pisac mislio:Извини, шта је то "убеђени атеиста"?
Извини, шта је то "убеђени атеиста"?
) je osoba koja čvrsto veruje da su oni koji su pisali svetu knjigu njihove religije bili aposlutno pošteni ljudi, mada su ti autori živeli pre mnogo godina i pripadali narodu kojem je trgovina u krvi.
) je osoba koja može da nađe grešku u toj svetoj knjizi.
) je osoba koja je našla grešku u toj svetoj knjizi.Фино. Мада није директан одговор јер је употребљен термин "убеђен" што углавном асоцира на то да га је неко или нешто убедило, то јест, стављен је као објекат у трпно стање. Али добро, можда је мислио нешто друго.Mozda pogodim shta je pisac mislio:
Ateista je beba koja nije u stanju da poima shta je bog ili neko ko nikad nije chuo za boga(neko pleme u Amazonskoj prashumi). Takve osobe zovemo implicitni ateisti.
Ateista je takodje osoba koja je u odredjenoj meri istrazivala religije i ustanovila da nema dovoljno dokaza za njihovo postojanje, te svesno ne veruje u bogove tih religija. Takve osobe zovemo eksplicitni ateisti.
Ako pitash verske autoritete i vernike koji ih slepo slushaju, skoro svi.Међутим, нешто ми се јавило као питање...колико има атеиста који су постали атеисти јер су из неког разлога разочарани у веру? Били верници, очекивали да им вера или религија реше неке ствари у животу, па одустали? Па су сад малко љути?
Забавно.Hm... Vernik (avramske religije) je osoba koja čvrsto veruje da su oni koji su pisali svetu knjigu njihove religije bili aposlutno pošteni ljudi, mada su ti autori živeli pre mnogo godina i pripadali narodu kojem je trgovina u krvi.
Implicitni ateista (avramskih religija) je osoba koja može da nađe grešku u toj svetoj knjizi.
Ubeđeni (eksplicitni) ateista (avramskih religija) je osoba koja je našla grešku u toj svetoj knjizi.
А ако питамо атеистичке ауторитете и атеисте који их слепо слушају? Наводе њихове говоре и постују њихове доказе?Ako pitash verske autoritete i vernike koji ih slepo slushaju, skoro svi.
Ako pitash ateiste, skoro niko.
А ако питамо атеистичке ауторитете и атеисте који их слепо слушају? Наводе њихове говоре и постују њихове доказе?
Ако не примећујеш сличност, онда ништа....
Kojeg ateistichkog autoriteta ja slusham? Забавно.
Мени више звучи као да је имплицитни атеиста онај који верује да може да нађе грешку, као што је експлицитни онај који верује да је грешку нашао.
Јер, атеисти тврде да верници не могу да ауторизују свету књигу обзиром да су писци живели (а можда и нису) пре много (а можда и мало) година. Чему тражење грешке у нечему што није валидан извор, по атеистима?
Ништа, сачекаћемо да научници савладају четврту димензију....

Истраживао си па си постао атеиста?Kojeg ateistichkog autoriteta ja slusham?
Citiracu nekog ako ima neshto pametno da kaze.
Ja sam postao ateista jer sam istrazivao. Iz lichnog iskustva ti kazem da nisam ljut na boga(a i to bi bilo paradoksalno), niti razocharan u religiju. Vera je za lakoverne - ponudjen kao pochashcen. Ne postoji instant reshenje kao ni besplatni ruchak. Za sve se morash sam potruditi i/ili zahvaliti ljudima koji ti pomognu.
Као да објашњаваш одраслом човеку шта је басна. Причају птице и животиње и бумбари али је то начин да се нешто научи. Метафора је чест начин лакшег и сликовитијег објашњења. Када одеш код доктора па ти он исприча на латинском шта ти је, да ли ти све буде јасно? А онда чика доктор то прилагоди па ти објасни да ти није ништа, него си умислио да си болестан јер нећеш у школу.Eksplicitni ateista jeste našao grešku u svetoj knjizi. Nije da samo veruje.
Dokaz? Takva mesta vernici proglašavaju metaforama.
Svrha traženja greške u svetoj knjizi jeste upravo pokazivanje njene nevalidnosti.
Ovo je korisna stvar. Na taj način smo, na primer u slučaju velikih boginja ignorisali ideju da je u pitanju božja kazna, pa smo uspeli da kolektivne molitve zamenimo kolektivnom vakcinacijom.![]()
Iste metode koje koriste i drugi ljudi - kritichko razmishljanje i korishcenje razuma. Trazenje za dokazima je bilo vrlo kratko, poshto ih nema. Zashto ljudi i dalje veruju je pitanje za koje je trebalo malo vishe vremena, a razlozi su emotivni i/ili tradicija(indoktrinacija).Истраживао си па си постао атеиста?
То је било неко дуго и опсежно истраживање?
Које методе си користио приликом истраживања?
Nije se moglo ranije. To sa boginjama. Tražile su se greške u svetoj knjizi.Као да објашњаваш одраслом човеку шта је басна. Причају птице и животиње и бумбари али је то начин да се нешто научи. Метафора је чест начин лакшег и сликовитијег објашњења. Када одеш код доктора па ти он исприча на латинском шта ти је, да ли ти све буде јасно? А онда чика доктор то прилагоди па ти објасни да ти није ништа, него си умислио да си болестан јер нећеш у школу.
Додуше, атеисти тврде да је у питању бајка а то није исто.
Аух, па што нисте раније решили то са богињама, онолики људи помреше, неко би могао да каже "што нисте спречили?". Баш сте неки.