Ateizam

Hitler je bio hriscanin!!??? Interesantno .

Daaa. Katolik.

E sad , ateizam je indivudalno opredeljenje, a verovanje u nesto ili nekoga nije?Sta da kazem na ovakvu glupost, znaci kad si ateista to biras sam, a kad si vernik to ne biras sam .

O cemu ti pises?
Ko je to napisao? Nadovezala sam se na tvoju pricu kako ateisti imaju cilj, da se bore za nesto. Rekoh ateizam nije nikakva organizacija, za razliku od verskih.
I ako neki ateista ima za cilj da unisti religiju, to nema veze sa svim ostalim ateistima ovog Sveta.
Iz kojih sve razloga je neko vernik ili ateista je individualno.

Sto se Klintona tice, u sta on veruje nije bitno , koliko je bitno je kakvu politiku vodi i za kakve se vrednosti zalaze, a zalaze se za ono sto je tako lepo upakovano u termin"sekularni humanizam" .U svakom slucaju , zalagao se za to dok je bio predsednik.

I? Kakve to veze ima?
Dobro, hriscanstvo propoveda jednakost.
Znaci komunisti su hriscani! :eek:

1+1 =2

Daaa. Katolik.

O cemu ti pises?
Ko je to napisao? Nadovezala sam se na tvoju pricu kako ateisti imaju cilj, da se bore za nesto. Rekoh ateizam nije nikakva organizacija, za razliku od verskih.
I ako neki ateista ima za cilj da unisti religiju, to nema veze sa svim ostalim ateistima ovog Sveta.
Iz kojih sve razloga je neko vernik ili ateista je individualno.

I? Kakve to veze ima?
Dobro, hriscanstvo propoveda jednakost.
Znaci komunisti su hriscani! :eek:

1+1 =2

Da zanemarimo gluposti , mislim da bi trebala da znas da postoje udruzenja ateista , koja imaju odredjene ciljeve , a jedan od univerzalnih ciljeva gotovo sih tih udruzenja je unistenje kako oni kazu , organizovane religije . Eto ti udurzenja ateista srbije, poseti nihov forum , sve ti lepo pise.Eto ti google-a , pa prosetaj malo , i pogledaj . Znas , ni hriscanstvo ili budizam nisu organizacije, vec uverenja, a ljudi koji dele ista uverenja se udruzuju u organizacije .Nadam se da ti to nije problem da ukapiras.

Da zanemarimo gluposti , mislim da bi trebala da znas da postoje udruzenja ateista , koja imaju odredjene ciljeve , a jedan od univerzalnih ciljeva gotovo sih tih udruzenja je unistenje kako oni kazu , organizovane religije . Eto ti udurzenja ateista srbije, poseti nihov forum , sve ti lepo pise.Eto ti google-a , pa prosetaj malo , i pogledaj . Znas , ni hriscanstvo ili budizam nisu organizacije, vec uverenja, a ljudi koji dele ista uverenja se udruzuju u organizacije .Nadam se da ti to nije problem da ukapiras.

Zasto ovakvi okoreli nacionalisti ne znaju gramatiku svog rodjenog jezika?

Poslednja izmena:

Elem, ja sam ti vec objasnio da se sluzim jezikom koji je ubocijaen u mom zavicaju , i mada nije bas uvek, kako ti to volis da potenciras , gramaticki ispravan, nemam nameru da to menjam . Nego sinak, kad smo vec potenciras pismenost, i obrazovanje , mozes li da obelodanis stepen tvog formalnog obrazovanja .I nemoj da lazes, mnogo .

unatoc medjusobnim sukobima, komunizam i kapitalizam, u kontekstu neprijateljstva prema vjeri,
susreli na zajednickoj osnovi i da su u aktualnom kontekstu jednu veliku
podrsku dobijali od darvinizma. Upravo je to razlog sto komunisti smatraju
da je u pripremi drustva za komunisticku revoluciju prije svega potrebno
izvrsiti njegovu kapitalizaciju. Prema tome, uporedo sa sirenjem kapitalis-
tickih etickih normi - gdje darvinisticka propaganda ima egzistencijalni
znacaj! - zajednica ce se prvenstveno ateizirati, a potom ce doci komunizam.
U tekstu pod naslovom "Stav proleterske partije o pitanju religije", koga je
napisao 1909. g. lider ruske revolucije, Vladimir Ilic Lenjin, na slijedeci nacin
obja{njava ovu ulogu koju je bur`oazija (kapitalisticka klasa) odigrala u
borbi protiv religije:
Prvo, sa aspekta historije, obaveza borbe sa religijom je obaveza revolucionar-
ne burzoazije, i na Zapadu je burzoaska demokratija, u periodu svoje revolu-
cionarne borbe protiv feudalizma i srednjovjekovnog poretka, ovu obavezu u
velikoj mjeri izvrsila... Kako u Francuskoj, tako i u Njemackoj postoji tradicija
borbe burzoazije protiv religije, i to je zapocelo mnogo prije socijalizma (prije
enciklopedista i Feuerbacha). sto se tice Rusije, zbog specificnosti nase
revolucije, i ova obaveza je tako|er gotovo u cijelosti natovarena na pleca
radnicke klase.1133

Kao sto se da uociti, Lenjin objasnjava da "obaveza rata protiv religije"
pripada kapitalistima, da su u Evropi oni ovu obavezu izvrsili, ali da u Rusiji,
zbog toga sto ne postoji ova klasa, obaveza borbe protiv religije pripada njima
samima. Ove Lenjinove rijeci sasvim jasno stavljaju do znanja da je borba
izmedju kapitalizma i komunizma zapravo samo jedan "unutarnji sukob" i
da je religija zajednicki i stvarni neprijatelj ovih dviju snaga.

Zato što između nacionalizma, verske zatucanosti i funkcionalne nepismenosti postoji snažna korelacija. Problem je da nacionalisti i verski funadmanetallisti postaju sve glasniji, pa nije čudo da njihov jezik i nastrani govorni običaji sve više ulaze u narodni govor. Tome treba dodati i nepismenost generisanu traljavim prevodima grčkih tekstova i literaturu JS koja forsira hrvatske jezičke konstrukcije.

Ovo ako se neko još uvek pita protiv čega se to bore ateisti. :mrgreen:

pa ne znam ti si poceo da pricas o ateizmu i udruzenjima pa ja pitam tebe sta sad?:think:

Idejni tvorac komunizma , je rekao da Srbe treba istrebiti . Da pomenem jos jednom da je ateizam vazan deo komunisticke ideologije , ako ne i jedan od najvaznijih, kao i borba protiv religije. Danasnji ateisti su deca jucerasnjih komunista, sa izuzetkom zazija , on je i dalje komunista .A znajuci kako su se komunisti obracunavali sa neistomisljenicima, i gledajuci ponasanje ateista na forumu, ne mogu da se otmem utisku da bi gulazi ponovo postali stvarnost , samo da se neki ovde dokopaju trunke vlasti .

Idejni tvorac komunizma , je rekao da Srbe treba istrebiti . Da pomenem jos jednom da je ateizam vazan deo komunisticke ideologije , ako ne i jedan od najvaznijih, kao i borba protiv religije. Danasnji ateisti su deca jucerasnjih komunista, sa izuzetkom zazija , on je i dalje komunista .A znajuci kako su se komunisti obracunavali sa neistomisljenicima, i gledajuci ponasanje ateista na forumu, ne mogu da se otmem utisku da bi gulazi ponovo postali stvarnost , samo da se neki ovde dokopaju trunke vlasti .

Ateizam je stariji od Engelsa.

Pravis li sad ti razliku izmedju ateiizma kao ideje i udruzenja, izmedju pojedinacnih ateista ili ih sve trpas u isti kos?

Ako ih sve trpas u isti kos, onda nemoj da se cudis kad ti isti ateisti strpaju tebe u isti kos sa krstasima.

Znacajna karakteristika komunisticke ideologije je i ta sto
ona konstituira krajnje konzervativne, ucmale, okrutne i
bezbojne modele individua i zajednica. Za razumijeva-
nje toga, potrebno je prije svega podsjetiti se na komu
nisticki stav o covjeku. Temelj komunizma, materijalisticka filozofija,
vidi covjeka kao bice
nacinjeno jedino od materije. Negira se postojanje duse kod covjeka
i istice se da je ljudska svijest samo jedan proizvod "materije u
akciji". Prema tome, sto se tice materijalistickih pogleda, covjek je
samo jedna razvijena masina. Sve misli i emocije koje covjek
posjeduje prihvataju se kao odredjeni rezultat hemijske reakcije koja
se odvija u ovoj masini.
Drugim rijecima, materijalisti tvrde da, sacinjeni od celija i
celijskih organela, nerazumni atomi posjeduju svijest, da imaju moc
razmisljanja, gledanja, slusanja, da pred ljepotom ostaju ocarani, da
u teskim situacijama pate. Dakle, to tacno dolazi u znacenju da su
"misli i emocije proizvod materije u akciji".

Ateizam je stariji od Engelsa.

Pravis li sad ti razliku izmedju ateiizma kao ideje i udruzenja, izmedju pojedinacnih ateista ili ih sve trpas u isti kos?

Ako ih sve trpas u isti kos, onda nemoj da se cudis kad ti isti ateisti strpaju tebe u isti kos sa krstasima.

Naravno da sve ateiste trpam u isti kos , i to radim namerno , upravo zbog cinjenice da ateisti ne prave razliku izmedju vernika . Sto se tice ateizma kao ideje , tu sam malo zbunjen. Po definiciji , ateizam bi trebalo da bude stanje neverovanja u postojanje bogova i drugih nadprirodnih bica . Na forumu vidim da je ateizam izasao iz okvira ove definicije i da sada podrazumeva i borbu protiv religije i zalganje za novo drustveno uredjenje , i za neko navodno prosvecivanje naroda .... Dakle , ateizam je od ideje neverovanja u bogove prerastao u nesto drugo , ne sasvim jasno i do kraja definisano , a udruzenja ateista poprimaju sve odlike organozivane religije( mada se ateisti strasno ljute kada im se skrene paznja na ovu cinjenicu) .

да, могу.
филтер објашњења:
http://www.arn.org/docs/dembski/wd_explfilter.htm

Ah, Dembski... opet, kako vam ne dosadi da iznova iznosite stvari koje su odavno dokazane kao netačne. :roll:
No, dobro... možeš li ukazati u članku koji navodiš šta tačno ukazuje na postojanje inteligentnog dizajna (naročito imajući u vidu da nije u pitanju rad, nego odlomak njegove prezentacije sa konferencije koja se bavi kreacionizmom)? :ceka:

математички /логички је доказано да постоји врховно биће.
http://www.stats.uwaterloo.ca/~cgsmall/ontology.html
и на овом линку је објашњено да се овај доказ не може применити на деда мраза, или слично.

'ajde da potrošim još malo vremena... :roll:
Da li si uopšte pročitao članak i da li možeš da ukažeš na deo koji dokazuje postojanje vrhovnog bića? :think:

Hm, da... zato što je Veliki prasak "samo pretpostavka i to još pogrešna" imamo ovaj snimak:
800px-WMAP_2008.png

црне рупе, као и црвоточине и беле рупе су најобичнија псеудонаука, потпуно нефалсибиални објекти.

...a opet potpuno odgovaraju modelima i rezultatima posrednih merenja. :think:

теорија макроеволуције (било која од 5 актуелних верзија) је најмањкавија и најнелогичнија религија/ идеологија која постоји, и има више рупа него швајцерски сир. једна од таквих рупа је недостатак прелазних облика између врста.

Zanimljivo... to je druga najbolje dokazana naučna teorija.
Uzgred, šta je tačno nelogično u teoriji evolucije? :dontunderstand:
Nedostatak prelaznih oblika vrsta? Ma nije valjda...
Taj "nedostatak" je toliko "očit", da na prelazu između reptila i sisara imamo toliko vrsta, da se biolozi i danas spore oko toga koju vrstu proglasiti za sisare, a koju za reptile. :hahaha:

да, толико си пута до сада објаснио да је откривен "прелазни облик" између примата и човека xD седи, одмори...
па да прелазни облици постоје, не би сами еволуционисти измишљали теорије типа теорија прецизног еквилибријума

Ma nije valjda...
Pogledajmo zajedno:
toskulls2.jpg

A. Pan troglodytes, chimpanzee, modern
B. Australopithecus africanus, STS 5, 2.6 My
C. Australopithecus africanus, STS 71, 2.5 My
D. Homo habilis, KNM-ER 1813, 1.9 My
E. H. habilis, OH24 , 1.8 My
F. H. ergaster (H. erectus), KNM-ER 3733, 1.75 My
G. H. heidelbergensis, " Rhodesia man," 300-125ky
H. Homo neanderthalensis, La Ferrassie 1, 70ky
I. H. neanderthalensis, La Chappelle-aux-Sts, 60ky
J. H. neanderthalensis, Le Moustier, 45ky
K. Homo sapiens, Cro-Magnon I, 30ky
L. Homo sapiens, modern

izvor:
http://www.darwiniana.org/hominid.htm

па то проповеда твоја религија са својом причом о великом праску...

:roll:
Niko ne propoveda teoriju Velikog praska, nego je reč o modelu koji je dobijen na osnovu tumačenja rezultate merenja, a koji je potom proveren kroz nova merenja.

Udruženje ateista nije isto što i ateizam.
Što se tiče udruženja "Ateisti Srbije" oni jesu previše radikalni i njihovo nastupanje čini više štete nego koristi.
Što se tiče hrišćanstva... koliko ja znam praktično svi hrišćani su deo neke hrišćanske verske zajednice, koja je uglavnom neka hrišćanska crkva.
Uzgred, deo budista su ateisti. ;)

unatoc medjusobnim sukobima, komunizam i kapitalizam, u kontekstu neprijateljstva prema vjeri,
susreli na zajednickoj osnovi i da su u aktualnom kontekstu jednu veliku
podrsku dobijali od darvinizma.

Oh, radosti, posle protestanskih i pravoslavnih kreacionista, ugostili smo i simpatizera Harun Jahija. :lol:
Uzgred, zaista me interesuje ta podrška darvinizma komunizmu i kapitalizmu i na šta uopšte misliš kada pišeš darvinizam... :ceka:

Zato što između nacionalizma, verske zatucanosti i funkcionalne nepismenosti postoji snažna korelacija. Problem je da nacionalisti i verski funadmanetallisti postaju sve glasniji, pa nije čudo da njihov jezik i nastrani govorni običaji sve više ulaze u narodni govor. Tome treba dodati i nepismenost generisanu traljavim prevodima grčkih tekstova i literaturu JS koja forsira hrvatske jezičke konstrukcije.

Ovo ako se neko još uvek pita protiv čega se to bore ateisti. :mrgreen:

Ako smem da primetim, ja kao nacionalista, smatram da neko ko se diči svojom nacijom i narodom, mora da, kao izraz nacionalizma, dobro vlada maternjim jezikom.

Naravno da sve ateiste trpam u isti kos , i to radim namerno , upravo zbog cinjenice da ateisti ne prave razliku izmedju vernika .

Postoji više primera na ovom podforumu, koji dokazuju suprotno.

Naravno da sve ateiste trpam u isti kos , i to radim namerno.
Ovo vise govori o tebi nego ateistima.

Pravis li ti razliku izmedju ideje i orgazinacije koja tu ideju zastupa ? Da ,crkve jesu verske organizacije , hriscanstvo nije verska organizacija . Jasnije ? Treba li da ti crtam?

Da, ja je pravim, tebi pokusavam to da objasnim Ateizam je ideja, ne organizacija.
Za razliku od hriscanske Crkve.
Samo jos jedno pitanje...kad si takva pametnica, jos si nasao ti meni da objasnjavas razliku izmedju ideje i organizacije...zasto si pokrenuo pricu o ateistickim organizacijama koje planirano unistavaju hriscanstvo? :think: No comprendo.

Aaaaa... da.
Zato sto si trol.

Back