#PPP
Ističe se
- Poruka
- 2.106
Ah, taman kad je postalo zanimljivo...Tipicno ponasanje.
![]()

Ostavi nas u rebusu...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ah, taman kad je postalo zanimljivo...Tipicno ponasanje.
![]()

Sizife i ostali, mi govorimo o predmetu, koji po tvojim recima nije moguce dokazati ( ili bolje receno skoro je nemoguce dokazati), niti opovrgnuti.
Postojanje/nepostojaje Deda Mraza je moguce dokazati/opovrci, Boga nije.
Stvar je slobodne volje sta ce ko izabrati.
I Jakobe, ako zelis da nekom ugrozis slobodnu volju, pozeljno je da imas dokaze.![]()

Samo napred momci, da osetim taj topli ateisticki duh, koji nesto ne moze da ospori pa u frustraciji se ruga.
![]()
Ti tvrdis da Boga ima gde je tvoj dokaz?
Meni je dovoljan ovaj dokaz - ajde boze javi se!
Nema ga da se javi,daklem nema ga.
Ako slucajno ne cuje dobro moze da posalje zaziju fax a zazi ce vec meni da prosledi isti.
Broj ako je stvarno bog zna![]()
Meni ne treba dokaz, verujem. 
Otprilike. Naravno, ateisti takođe odbijaju ideju da treba da umru da bi im život bio bolji. Mislim da ovo drugo prevaguje.![]()

Lično, ne vidim zašto bi ateisti trebalo da budu naročito tolerantna skupina.

Opet uturaš reklamu.![]()

Neke religije ne tretiram uopšte. Ali, bilo bi dosadno čitati recept koji izgleda otprilike ovako: Meso (koje nije od slona, guštera, pavijana, zrikavca, papagaja, raže, zebre, kengura, armadila, pekarija, kučeta, jesetre, belog medveda, foke, noja, divljeg psa dinga, ptice dodo) narežemo na komade...
Uzgred, kad već pominješ tu svoju veru... Dozvoli da izrazim veliku sumnju da je u pitanju autentična vera koja je izdržala u ilegali desetak vekova. Mislim da je u pitanju moderna rekonstrukcija. Ne znači da sam protiv. Volem sve te vere koje su bliske prirodi oko čoveka i u čoveku. Za ovaj tvoj slovenski paganizam jednostavno verujem da je ... konstruisan.

Ništa. Samo pitam.![]()

Ovaj... religije rade svašta, ali ne ukazuju na činjenice.

Pa ajde, razvrstaj onda malo i ateiste.
Ili patiš od dogme da su svi ateisti isti? (uključujući Hitlera i Nerona)
Borba se vodi protiv neprijatelja. Svim sredstvima do konačnog uništenja. Može se diskutovati da li do potpunog poraza ili do konačnog uništenja, ali se ne može diskutovati ono "svim sredstvima".![]()

Navescu ti samo jedan, 80% argumenata koje nude ateisti zasniva se na tome da su vernici netolerantni i da nerazmisljaju svojom glavom.
Ako ce pristup ateista da bude netolerantan i da prisiljava druge da misle kao oni, onda imamo situaciju "sjasi kurta da uzjase murta".
I posto budete prihvatili netolerantni stav, zasto bi vas verska vecina tolerisala?

Ja, kao ateista, sam netolerantan prema sledecim stvarima koje krase avramske religije:
-nepravedan polozaj zena
-nepravedan odnos prema homoseksualcima
-promovisanje nekorishcenja kondoma
-pozivi na oruzane sukobe(+bombashi samoubice)
-shirenje mrznje
-uplitanje u shkolstvo i unazadjivanje nauke
-nastojanje da se kritikovanje religije na neki nachin sankcionishe/onemoguci
itd.
![]()

Ajde mi dokazi da Deda Mraz ne postoji.
Edit: hahahahhaahhahahha
Ako ti ne treba dokaz, shto ne verujesh u Deda Mraza? Ili si uspeo da dokazesh da ne postoji Deda Mraz, a necesh da podelish sa nama KAKO?Meni ne treba dokaz, verujem.
Zanimljivo, ali i ti verujes da ga nema.![]()

Jel?
Ajde, onda da se konačno pozabavimo tim dokazivanjem nepostojanja.
Tvoj dokaz je ta knjiga u kojoj piše da je bog onaj koji je stvorio zemlju i sve na zemlji i sve oko zemlje.
Pa, da te obavestim da je zemlja znatno starija od boga. Postoji obilje dokaza u ovom smislu.
Pa ko bese vodio narod preko Save und Dunava u Ugarsku?
Popovi ili kapitalisti?![]()

Ako ti ne treba dokaz, shto ne verujesh u Deda Mraza? Ili si uspeo da dokazesh da ne postoji Deda Mraz, a necesh da podelish sa nama KAKO?
Ne rugam se samo dokazujem da je tvoja logika apsurdna.
Ne mozes da dokazujes negativnu tvrdnju.
Da bi dokazao da necega nema prvo treba imati dokaz da toga ima.
Ne mozes da znas da je casa prazna ako nikad nisi video punu casu.
Ne rugam se samo dokazujem da je tvoja logika apsurdna.
Ne mozes da dokazujes negativnu tvrdnju.
Da bi dokazao da necega nema prvo treba imati dokaz da toga ima.
Ne mozes da znas da je casa prazna ako nikad nisi video punu casu.

Vidis PPP, u Deda Mraza ne verujem. I ne moram da ti se pravdam. To je jedna od prednosti vere. A zasto tebe to toliko muci?

E pa mi smo na pdf religija, pa govorimo o veri, ne o logici, i ako nemas konkretan dokaz protiv, nisam obavezan da se pravdam. Izuzev ako ne mislis da treba da ti se pokorim, gospodaru.![]()
smajlijem a sad odjednom kazes da ne moras da mi se pravdas.Auuu, teshka defanziva...![]()
Auuu, teshka defanziva...![]()
Pa aj dokazi da Deda Mraz ne postoji![]()

Ma gde ti nađe da je ateizam= nauka. A ako misliš na način saznanja u pravu si da su vernici i ateisti slični, s tom razlikomda što su verske tekstove pisali polupismeni pustinjski pastiri bez ikakvog naučnog znanja pre nekoliko milenijuma, a naučne tekstove pišu naučnici počev od pre nekih tri veka pa do danas, a neke rezultate tih tekstova ti večeras obilato (zlo)upotrebljavaš.Rekao si da je verniku izvor podataka stara knjiga, ateisti naucni tekstovi, meni lici da ih izjednacavas, jer nauku koriste svi, ne samo ateisti.
Zanimljiv izbor reci.
Do malopre si zahtevao dokaz nepostojanja boga od drugih sve sasmajlijem a sad odjednom kazes da ne moras da mi se pravdas.
Ne moras ni da mi se pravdas ni pokoravas ali mogao bi da svoje tvrdnje potkrepis dokazom ili bar da dokazes nepostojanje deda mraza jer u njega ne verujes.
Zanimljiv izbor reci.
Do malopre si zahtevao dokaz nepostojanja boga od drugih sve sasmajlijem a sad odjednom kazes da ne moras da mi se pravdas.
Ne moras ni da mi se pravdas ni pokoravas ali mogao bi da svoje tvrdnje potkrepis dokazom ili bar da dokazes nepostojanje deda mraza jer u njega ne verujes.
Da, ali nikad nisam tvrdio da je sve dokazivo, to vi tvrdite, u tome je velika razlika, koju namerno ignorises. Ne govorim ni o kakvom "raju na zemlji", već govorim da se treba osloboditi tereta neracionalnih izbora.
jos malo pa kao besmrtna. Ne govorimo mi o tvojim ciljevima, vec o nacinu na koji ih sprovodis. U prici na forumu ste moralne gromade u praksi, hm... nesto drugo.
Recimo da je zbog islama u tom periodu cak i obican covek bio pismen, sto je jedna od prvih osnova za bilo kakav intelektualan rad, sto ce reci da je islam bio osnovni pokretac razvoja.
Islam je najvise nazadovao usled dolaska Mongola i Turaka i raspada arapskog drustva. Medjutim ako uzmimamo tolike vremenske raspone, treba tek da vidimo koliko ce trajati ateisticka era i da li ce zaista dati plodove koje obecava.
Ono sto ti ne kapiras, a koliko vidim ni jedan ateista. Pravilno postavljena religija moze da uradi vise za narod nego stotinu naucnika, jer govori jezikom koji obicni covek razume.

Nikakva dogma nije bolja od istine.
Cetvrto ateisti kao pokret treba da pokazu da mogu zaista da poboljsaju situaciju, a ne samo da je pretvore u drugaciju vrstu gluposti.![]()

Samo apelujem da se ne ubijamo oko zamishljenih autoriteta.
I ti motivi su u 99% slučajeva na prvom mestu.
Taj znacaj religije je gotovo nistavan.
Da nema religije prvi bi ratovali protiv ovih drugih zato što se drugacije česljaju.
Narodu moraju da objasne nekako zbog čega je skočio porez (porez u vreme rata raste jer rat treba finansirati).
A mnogo je bolja priča da se ide u rat zato što su ovi bogohulnici, zato što te mrze jer si drugačije vere i tako dalje.
Mnogo je bolja priča da kažeš da se ide u "oslobađanje Hristovog groba" nego u osvajanja teritorija Istočnog Mediterana.
Na osvajanja i rat se ratnici uvek pelcuju ali treba ubediti jednog zemljoradnika da napusti sve i da ode hiljade kilometara daleko da se bori za svog gospodara.

Dan kosovskog fijaska proglašen je za dan koji se slavi.

Tu, naravno, nisu u pravu. Ali pomaže širenju ateizma.![]()

1.Ovo je generalizacija i apsolutna neistina.
Ratovi se gotovo uvek vode zbog pohlepe.
2.Religija je kriva što je Kalifornija prenaseljena ?![]()

Preferiram Everton![]()