Ateizam

OOOJ Dimitrije:
Nemoj da ste paranoicni, ja ne vredjam, niti tumacim kakvi ste vi, samo trazim pojasnjenje za vase tvrdnje

“trebalo je da se shiri NWO na evropu i bliski istok
pa su oni koji su ga stvarali
izmiksovali Horusa i Izis, Mitru, i josh milion slichnih verovanja

u Jedno
ali, za razliku od ostalih
sa glavnom majkom svih zaeba!!!”

Moje pitanje je bilo ko je to smislio, hrist, apostoli, neko treci?

a u drugom postu samo propovedas svoje vidjenje jevandjelja, (vec prezvakanao), nista lose ne ne mislim pod ovim. Cak veoma postujem tvoje vidjenje stvari.

Sakal misli da odgovorima tipa “Neki broj vojnika? Pa i nije baš određen ali sigurno prelazi hiljadarku”, moze da me ubedi da je hrist bio zelot .
Ili za vezu izmedju zilota i zelota “Postoje određene sličnosti ali nisu povezani.”
Sve biser za biserom, sto bi se reklo svaka mu je kao Njegoseva.
Ne zelim da se svadjam zato necu da vise postujem na istoriji.

Uzivajte

ja ti nisam prichao o zilotima
ne interesuje me lik i delo gospodina jeshica

ja govorim o ustolichenju jeshofilije

odgovorio sam ti na svako pitanje koje si postavio
a ti se pravi lud do mile volje

a ti nisi odgovorio na ono moje
iliti, ako je konstantinovo hriscanstvo poprimilo sve i svashta od 1001 kulta
i ti se sa tim slozio, Istina
jel to znachi da isusovo hriscanstvo, bez nabrojanih primesa u prethodnom postu, nije Istina

Na ovo moram da reagujem...
Dakle Sakale tvojoj gluposti nema kraja( a sto za sebe mislis da si pametan te najveca oda svih).
Hrista su hapsili jevreji i To je bila” ceta od glavar svestenickih i momci farisejski”. Pa su ga oni predali Pilatu , tek posto je izasao pred poglavare svestenicke. Pilat ga je oslobodio, jevreji su ga osudili. Dve legije? Bruka Sakale Bruka. Zato te i stalno pitam za tvoji literaturu a ti stalno izbegavas.( nije ni cudo)
A meni nesto kazes...

@Crow

Tvoje stavove mnogo vise postujem, ali oni proizilaze smo iz toga sto mislis da je hriscanstvo lose( sto je moralisanje, i sakal to nekad koristi), ili da je neistinito zato sto je preuzelo elemete drugih religija (kultova.)

Moja pitanja za tvoj prvi post, su bili u vezi sa tim sto si tamo govorio kao da je to neko planski smislio (Sirenje ...i miksovanje da bi stvorili majku svih...)
Sada vidim da si to koristio samo da bi pojacao utisak...

Hriscanstvo nije uniformna sruktura( kroz istoriju) pa ni u ovom trenutku. I sta ti onda znaci ako kazem Istinito je ili nije. Naravno da se menja...
Naravno zanimljivo je pitanje koliko se hriscanstvo promenilo kada je postalo drzavna religija
Kada je rimski mozak hriscanstvo stavio pod svoje...

Pozdrav od “najgoreg hriscanina”,” Najgoreg od sve dece”,” jednog od mediokriteta”, “ jebivetra”,
“Decka koji nije svestan sta pise”i recimo jos “ prepametnog sina Mite”
A necete da se svadjate...
Nadam se da vise necemo da postujemo

OOOJ Dimitrije:
Dakle Sakale tvojoj gluposti nema kraja( a sto za sebe mislis da si pametan te najveca oda svih).
Hrista su hapsili jevreji i To je bila” ceta od glavar svestenickih i momci farisejski”. Pa su ga oni predali Pilatu , tek posto je izasao pred poglavare svestenicke. Pilat ga je oslobodio, jevreji su ga osudili. Dve legije? Bruka Sakale Bruka. Zato te i stalno pitam za tvoji literaturu a ti stalno izbegavas.( nije ni cudo)
A meni nesto kazes...

Hm, jeste bruka, ali ne moja. Pročitaj Bibliju pa se vrati da malo prodiskutujemo. Usput, ti si jedini Hrišćanin na ovom forumu koji to tvrdi, pa zato ja tebe pitam, iz koje to literature ti crpiš svoja znanja? Kad je neka država pod okupacijom, ko hapsi? Okupator ili onaj koji je pod čizmom? Jevreji su ga optužili a Pilat ćorkirao... Hm, pa guglaj ybt. nisam to ja izmislio, sve piše, samo treba da pročitaš! Valjda znaš...:razz:

Šakal:
Hm...ybg. pa ko se svađa?
Da si pročitao Bibliju znao bi da su Đizaza 'apsile dve legije a u to vreme su legije brojale od 600 do 2.000 vojnika...znači, niko ne zna tačan broj ali on svakako prelazi hiljadarku pa ti sad malo razmisli što toliko Rimljana na jednog miroljubivog čiku i njegovih dvanaest sledbenika...

Bruka sakale, a jos se hvalis svojim znanjem biblije
Jevandjelje po Jovanu 18.

4.“Onda Juda uze cetu i od gla-
vara svestenickijeh i fariseja
momke, i dodje onamo s fenjeri-
ma i sa svecama i s oruzjem.
.....
12. A ceta i vojvoda i momci jev-
rejski uhvatise Isusa i sveza-
se ga,
13.I odvedose ga najpre Ani,
jer bese tast Kajafi, koji bese
poglavar svestenicki one godine.

Gde nadje da su ga HAPSILE DVE LEGIJE

OOOJ Dimitrije:
Bruka sakale, a jos se hvalis svojim znanjem biblije
Jevandjelje po Jovanu 18. ..

Hm, koliko mi se čini opet si se zeznuo, mislim, džabe se trudiš Dimitrije, ispadaš gluplji no što jesi, al' ajde, ti tako hoćeš a ne ja...
Idemo, dakle, lepo si stvari okrenuo i obrnuo, povadio neke reči pa ovo što si napisao dobija neko drugo značenje koje bi tebi trebalo da odgovara...samo eto zayeba, vidiš, to je bilo malo drugačije vreme i čete nisu postojale, čak ni to ime koje označava neku vojnu jedinicu nije bilo u upotrebi, reč četa se pojavljuje kasnije, dakle, sve moj Mito zavisi od prevoda Biblije, ko je prevodio i kome je takva reč odgovarala, koliko vidim koristiš se ili Hrvatskim prevodom ili nekim njihovim sajtom...kako god, to imam i ja pa ćemo sada zajedno da vidimo kako to izgleda originalna verzija...

OOOJ Dimitrije:
4.“Onda Juda uze cetu i od gla-
vara svestenickijeh i fariseja
momke, i dodje onamo s fenjeri-
ma i sa svecama i s oruzjem...

Dakle, na ovo tvoje...sledi...

''...(3) Juda onda uze èetu i od sveæenièkih glavara i farizeja sluge te doðe onamo sa zubljama, svjetiljkama i oružjem...''

Postavlja se pitanje od koga je uzeo ''četu'' pošto je od svešteničkih glavara i fariseja pokupio sluge...

OOOJ Dimitrije:
12. A ceta i vojvoda i momci jev-
rejski uhvatise Isusa i sveza-
se ga...

Sad opet original...

''...(12) Tada èeta, zapovjednik i židovski sluge uhvatiše Isusa te ga svezaše...''

Znači, jasno vidimo razliku...imamo ''četu'' njenog zapovednika i jevrejske sluge...

Dakle, jasno su razdvojeni,''četa'', zapovednik i sluge, što znači da ljudi od kojih je bila sastavljena ta četa nisu bili jevreji već Rimljani koji su imali i zapovednika...a sve to znači da si se u onom gornjem postu nalupao...

OOOJ Dimitrije:
A meni nesto kazes...

Mislim na ovaj post, da ne dođe do zabune!

(Mt 26,47-56; Mk 14,43-50; Lk 22,47-53)

#18To rekavši, zaputi se Isus sa svojim uèenicima na drugu stranu potoka Cedrona. Ondje bijaše vrt u koji uðe Isus i njegovi uèenici. (2) A poznavaše to mjesto i Juda, njegov izdajica, jer se Isus tu èesto sastajao sa svojim uèenicima. (3) Juda onda uze èetu i od sveæenièkih glavara i farizeja sluge te doðe onamo sa zubljama, svjetiljkama i oružjem. (4) Znajuæi sve što æe s njim biti, istupi Isus naprijed te ih upita: "Koga tražite?" (5) Odgovore mu: "Isusa Nazareæanina." Reèe im Isus: "Ja sam!" A stajaše s njima i Juda, njegov izdajica. (6) Kad im dakle reèe: "Ja sam!" - oni ustuknuše i popadaše na zemlju. (7) Ponovno ih tada upita: "Koga tražite?" Oni odgovore: "Isusa Nazareæanina." (8) Isus odvrati: "Rekoh vam da sam ja. Ako dakle mene tražite, pustite ove da odu" - (9) da se ispuni rijeè koju reèe: "Ne izgubih ni jednoga od onih koje si mi dao." (10) A Šimun Petar isuèe maè koji je imao uza se pa udari slugu velikoga sveæenika i odsijeèe mu desno uho. Sluga se zvao Malho. (11) Nato Isus reèe Petru: "Djeni maè u korice! Èašu koju mi dade Otac zar da ne pijem?" (12) Tada èeta, zapovjednik i židovski sluge uhvatiše Isusa te ga svezaše.

Sakale ti si brzo zaboravio svoje izmisljene dve legije?

A rimljani vode sluge sa sobom da hapse?

“Kad je neka država pod okupacijom, ko hapsi? Okupator ili onaj koji je pod čizmom? Jevreji su ga optužili a Pilat ćorkirao...”

A sta ce sluge(?) onda tamo.

“Sad opet original...

''...(12) Tada èeta, zapovjednik i židovski sluge uhvatiše Isusa te ga svezaše...''

Znači, jasno vidimo razliku...imamo ''četu'' njenog zapovednika i jevrejske sluge...”

original...- kod biblije je cudan pojam
Ja koristim Vukov prevod, a ne hrvatski

Drugo ako su jevreji ucestvovali u hapsenju zar nije normalno da bude ceta(jevrejska) i zapovednik(jevrejski)

‘Dakle, na ovo tvoje...sledi...

''...(3) Juda onda uze èetu i od sveæenièkih glavara i farizeja sluge te doðe onamo sa zubljama, svjetiljkama i oružjem...''

Postavlja se pitanje od koga je uzeo ''četu'' pošto je od svešteničkih glavara i fariseja pokupio sluge...”

Pa uze cetu i sluge od "sveæenièkih glavara i farizeja sluge",( I cetu i slige od .....)
rimljani sigurno ne vode sluge

Sigurno ne kaze rimsku cetu( od legije smo daleko)

Zasto bi ga rimljani vodili kod "sveæenièkih glavara"

Lajes sakale, svaki tvoj post govori koliko hoces da budes u pravu. Da li je cilj da budemo u pravu?
Eto razmisljasljaj o tome

Nemoj da se vadiš Mito!
Nigde ne piše '' I '' što celoj priči daje malo drugačiji ton...!
Dakle, uzeo je četu i sluge a ne i četu i sluge...postoji razlika...mala ali jako bitna!
To što je odveden prvo tamo a ne kod Pilata ti je još jedan dokaz...hteli su da zadovolje svoju okupatorsku formu i ispoštuju jevreje jer su ga oni i optužili!
Što će onda sluge jevrejske ako je četa bila jevrejska? Sluge su bile potrebne da pokažu put do vrta.
Ne, opet grešiš, ja jesam u pravu...!:lol:

Btw. e moj Mito, baš si našao s'kim ćeš o religiji...cccc...pa ne kreće se na planinu bez opreme bre!:lol:

Cekaj znaci ti pricu shvatas ovako

Juda koji inace zna gde je Isus odlazi do dve legije i uzima ih,(?),
Zatim trci do slugu poglavarskih pa uzima i njih(?), i svi ga zajedno hapse i
vode kod poglavara svestenickih da bi ispunili formu(?),( rimljani su poznati po
pokoravanju jevrejskim svestenickim poglavarima)

Mastovito nema sta

Sta ceno sa ovim

Jevandjelje po Luci 22

52. a glavarima svestenickijem
i vojvodama crkvenijem i starje-
sinama koji bijahu dosli na nj
rece isus: zar kao na hajduka izi-
djoste s nozevima i koljem da me
uhvatitae?
53. svaki dan bio sam s vama u
crkvi i ne digoste ruke na mene:
ali je sad vas cas i oblast tame.
54.A kada ge uhvatise, odve-
dose ga u dvor pogla-
vara svestenickog. A Petar idja-
se za njima izdaleka.

Ja se Vadim ? Gde se pominje da ga rimljani hapse?
Gde se pominju dve legije?

ovo nije rasprava o religiji, nego o tvom alternativnom shvatanju jevandjelja ( Hrist zelot(?) , legije ( dve ) ga hapse

‘Ne, opet grešiš, ja jesam u pravu...’ zanimljivo, znaci vazno je biti u pravu

Mat 26:47 И док он још тако говораше, гле, Јуда, један од дванаесторице, дође, и с њим људи многи с ножевима и с кољем од главара свештеничкијех и старјешина народнијех.

Mar 14:43 И одмах док он још говораше, дође Јуда, један од дванаесторице, и с њим људи многи с ножевима и с кољем од главара свештеничкијех и од књижевника и старјешина.

Luk 22:52 А главарима свештеничкијем и војводама црквенијем и старјешинама који бијаху дошли на њ рече Исус: зар као на хајдука изиђосте с ножевима и кољем да ме ухватите?

Jov 18:3 Онда Јуда узе чету и од главара свештеничкијех и фарисеја момке, и дође онамо с фењерима и са свијећама и с оружјем.

u ovim stihovima se vidi da nema nijednog rimljanina. /nedvosmisleno/

kad je u pitanju protektorat, domaca policija hapsi.

Back