Ateizam

Obersturmfuehrer:
da izvines, ali je*es genetiku kad ti padnes na beton pa razlupas lobanju...jes da je moja tvrda, pa mogu kroz zid sa njom, ali po cemu sam ja vazniji od bebe ?
pijem, pusim, psujem, drogiram se, imam lazne idole....
beba ne zna nista od toga, pa rikne....kako sad to?
Bolje je da se zaustaviš. Manje ćeš se kasnije kajati.
Ti izvrćeš pitanja. Nemaš razloga da ih postavljaš na takav način. Ne budi toliko gord. Sigurno ćeš se uveriti da Bog spašava. (Zaustavi ironičnost). Evo ti još primera.

Novembar 2006. Preživela šest metaka u glavu

Jedna Brazilka završila je u bolnici sa šest metaka u glavi, ali je preživela i puštena kući sutradan. Dvadesetjednogodišnja brazilska domaćica Patricija Gonklaves Pereira puštena je iz bolnice dan pošto joj je muž ispalio šest metaka u glavu, objavili su brazilski mediji. Patricija se posvađala sa suprugom, kog je zbog čestog maltretiranja napustila pre nekoliko meseci. Pošto je odbila da se pomire i ponovo počnu zajedno da žive, čovek je izvadio pištolj i ispraznio šaržer u njenu glavu. Ispostavilo se da nijedan metak nije oštetio mozak, a lekari kažu da je to verovatno jedinstven slučaj u svetu. „Znam da je to bilo čudo. Bog mu nije dozvolio da me ubije jer sam nevina. Sada jedino želim da mi izvade te metke i da pokušam sve da zaboravim”, rekla je Patricija nakon izlaska iz bolnice. „Zaista nam nije jasno kako je ostala ne samo živa, već praktično bez ozbiljnijih povreda. Kao da je stvarno Bog usmeravao metke”, rekao je lekar koji ju je prvi pregledao. Osim šest metaka u glavu, Patricija je dobila i jedan metak u ruku. Za njenim suprugom policija i dalje traga. (FoNet)

15.02.2007. Preživio pad sa 4.572 metra

Novozelandski padobranac koji je preživio pad s 4.572 metra, nakon što mu se nije otvorio ni glavni ni pomoćni padobran, prikazao je nevjerovatan snimak tog istorijskog "leta".
Majkl Holms je na kacigi imao pričvršćenu kameru kada je 13. decembra prošle godine iskočio iz aviona iznad jezera Taupo na Novom Zelandu.
Na snimku, koji je prikazala televizja ITN, vidi se kako 25. godišnji Holms pokušava da otvori glavni padobran, a nakon što shvati da je on zatajio pokušava da otvori pomoćni.
Potom provjerava visinu i pokušava da se okrene na leđa ne bi li utvrdio u čemu je problem. U posljednjim sekundama snimka Holms je mahnuo i viknuo "zbogom".
Druga kamera, pričvršćena na kacigi njegovog prijatelja, snimila je pad i ono što se događalo poslije toga. Vidi se Holms koji se vrti poput lutke i ponire prema jezeru.
Njegov pad ublažilo je bujno rastinje i ljekari su zapanjeno konstatovali da je prošao samo sa slomljenim skočnim zglobom i probijenim plućnim krilom.

ristob:
Bolje je da se zaustaviš. Manje ćeš se kasnije kajati.
Ti izvrćeš pitanja. Nemaš razloga da ih postavljaš na takav način. Ne budi toliko gord. Sigurno ćeš se uveriti da Bog spašava. (Zaustavi ironičnost). Evo ti još primera.

opet me plasis...
ako hoces nekoga da privolis veri i bogu, ne mozes da imas ovakav pristup.
shvatas, necu da zivim u strahu od nekoga ili necega.

Sehnsucht:
Boga mi, svaki put sve lepse i lepse uvrede. Napredujes!

"Mudar covek s' podjednakom mirnocom prima pohvale i podnosi uvrede."

bravo mudrice 8)

a shta je loshe u tome da kazem shta mislim???

ti odvalish neku glupost,
ja shta da radim???

da kazem da si u pravu... ne umem da lazem :(

a ti ako to smatrash uvredom, ja shta ti mogu

meni je uvredljivo kad mi neko daje onakve argumente!

"pao od 4 sprat i preziveo, znachi Isus je bog" :roll:

Obersturmfuehrer:
opet me plasis...
Pogrešno si me razumeo. Nije plašenje, to je moja iskrena preporuka. Ne moraš verovati ni u što, ali je činjenica da zlo ne može roditi dobro.

ristob:
Pogrešno si me razumeo. Nije plašenje, to je moja iskrena preporuka. Ne moraš verovati ni u što, ali je činjenica da zlo ne može roditi dobro.

i Ja to kazem!
ne moze jedan Konstantin
koji pobio, direktno il po naredjenju
par stotina hiljada ljudi (ukljuchujuci sina i zenu!!!)
da napravi neshto dobro!!! :twisted: :twisted: :twisted:

evil I sad!!! 8)

Obersturmfuehrer:
samo ti pricaj svasta, ali ja sam ti opisao moj pad...
igrom slucaja nisam razbio glavu...ne kazem da bih poginuo, ali bih imao mnogo teze povrede od par prstica...
moje pitanje je zasto je u MOM slucaju bog reagovao kada ZNA sta ja pisem i radim...
drugo pitanje je zasto bog ne reaguje kada novorodjeno dete ima rak i kada umire u mukama?
:? :?

Ne shvatam toliku mrznju prema necemu sto ne postoji.
Sta ti Bog smeta ako ne verujes u njega.
ON za tebe ne postoji.
Kako uopste i pricas o necemu sto ne postoji.

Pak ako mrzis Crkvu, to je drugo, to vidis (ne treba ti i to dokazivati jer vidis svojim ocima i razumom) i mrzis,
ali nisam video nijednog vernika da je brani, cak i sami vernici osudjuju njene postupke.

Onda mrzis iz dna duse ISUSA koji je propovedao LJUBAV (bio on samo covek ili Bog), on ne moze da se mrzi (ko je normalan)

Nijedna osoba kao ISUS nije ostavila pecat u ISTORIJI.
Kome smeta sta da mu radim

Obersturmfuehrer:
opet me plasis...
dok god ne mrzis, ne krades, ne pozelis nista tudje, ne ubijas, ne svedocis lazno, ne cinis drugima sto ne bi zeleo da cine tebi...
nemas cega da se bojis ni duhovne ni svetovne kazne.
Ako si zaista dobar, samo ne verujes u Njega, tvoje nebesko carstvo je blize od mnogih vernika.
U suprotnom nagrisaces i na zemlji.

Obersturmfuehrer:
ne smeta meni on nego slepa vera u boga, samo na osnovu toga - zato sto tako treba.
imas i takve vernike koje slepo veruju da im nista nije drugo bitno u ovozemaljskom zivotu.
to su ti takozvani sektasi.
ja licno shvatam veru u Boga i srcem i dusom i razumom (koliko god to tebi cudno izgleda).
shvati mi smo samo obicni ljudi sa kojima se ti dopisujes, koji brane svoje stavove itd.
Ovo sto ja pisem na ovom forumu mozda je i moj greh, jer ja verujem i ja sam u vecoj opasnosti od tebe, jer ti ne verujes i tu si u prednosti od verujucih, ali veruj mi doci ce ti dan kad ces poverovati i kajaces se sta si sve radio i mislio.

Kapernaum:
ali veruj mi doci ce ti dan kad ces poverovati i kajaces se sta si sve radio i mislio.

vidim opet malo zastrasivanje :)
jbt, gori ste od policije...
nego, rekao sam da radim ovo

dok god ne mrzis, ne krades, ne pozelis nista tudje, ne ubijas, ne svedocis lazno, ne cinis drugima sto ne bi zeleo da cine tebi...

zasto da se kajem?
pretpostavljam da je ubijanje, ako si vernik ok? ili sta,
ne razumem vas vernike totalno nemate logike....

Obersturmfuehrer:
vidim opet malo zastrasivanje :)
jbt, gori ste od policije...
nego, rekao sam da radim ovo

zasto da se kajem?
pretpostavljam da je ubijanje, ako si vernik ok? ili sta,
ne razumem vas vernike totalno nemate logike....
ma ne strasim te ja.
nekad ti se sigurno desilo da uradis nesto zbog cega si se kajao.
o tome ti pricam

Pozdrav narode...
...ovde se vodi veoma interesantna rasprava, a ima i zanimljivih postova, no...
...interesuje me misljenje svih Vas o sledecem:

Kako objasnjavate razna "cuda" koja se desavaju po manastirima i...ostalim svetim mestima?

Cik sad da Vas vidim!!! :lol:

Sehnsucht:
Stvarno sam prijatno iznenadjena ovim postom. Vidis da moze i bez teskih reci.
Inace, ja ne trazim cinjenice koje potvrdjuju Boga. Verujem u cuda, i ne mislim da nauka moze sve da objasni.
Par puta sam i sama videla neke stvari koje niko ne moze da objasni, pa ni nauka.
Npr: Dete staro 4 godine nakon pada sa terase (visina oko 4 m) na beton, dovode na urgentni, nakon pregleda ustanovljeno je da je decak povredio (ali bez preloma) samo palac desne noge. Ne mogu a da ne poverujem da ga je nesto spasilo.
Prvo pogledaj moje ostale postove pa vidi da ne moraš da budeš iznenađena jer ja nikoga ne vređem već iznosim logičke činjenice.
Ja za razliku od tebe tvrdim da nauka ne može sve da objasni. Ali takođe za razliku od tebe ja se ponekad osvrnem na istoriju nauke, pa vidim da nekada mnogo više toga nije mogla da objasni. Što znači treba biti strpljiv i sačekati. Naučnici nisu tamo neki šarlatani nego ozbiljni ljudi koji teže isitni. Nadam se da deliš ovo moje mišljenje, utoliko pre, jer si svakodnevno okružena tim ljudima. Pomeni njima Biblijsku "istinu" da je Isus oživeo mrtvaca starog 4 dana koji je počeo da se raspada (lepše rečeno od smrdi kako piše u Bibliji).
A što se tiče ovog primera čuda (nisam stavio pod znake navoda, jer jeste čudno), moraš prvo da nekako dođeš do statističkog podatka koliko je dece, u recimo poslednjih 10 god. poginulo u mnogo banalnijim situacijama od ove koju si navle, i odgovori onda na pitanje zašto "nešto" i njih nije spasilo. Tu je dakle poenta. Vi vernici se uhvatite jednog čudnog primera i kroz njega pokušavate da progurate to što ti zoveš "nešto", a ne vodite računa o mnogo više primera gde to "nešto" nije ništa uradilo.

Back