- Poruka
- 77.533
hipotetički - nisam vernikObersturmfuehrer:upravo ovakvom odgovoru si se i nadao.
odgovoru koji ces moci da obacis odmah, bez ikakvog razmisljanja i udubljivanja (glavna osobina kreacionista i vernika)
Ajde ubedi me.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
hipotetički - nisam vernikObersturmfuehrer:upravo ovakvom odgovoru si se i nadao.
odgovoru koji ces moci da obacis odmah, bez ikakvog razmisljanja i udubljivanja (glavna osobina kreacionista i vernika)
Kapernaum:@Šakal
Original postavio Kapernaum
Čitaj malo bolje postove od Ristob-a, Islandjana, Vujadina
nemoj biti zloban i dodati nešto što ja nisam napisao

Da si čitao malo dole ne bi mi postavljao takvo pitanjeŠakal:Već sam ti jednom postavio pitanje,ponoviću opet...navedi mi primer gde su ateisti počinili masovne zločine i ubistva!Samo jedan pravi primer!Nije mnogo!A ja ću tebi odmah navesti par Hrišćanskih...pa ti meni posle kaži od koga potiče zlo...!
Kapernaum:hipotetički - nisam vernik
Ajde ubedi me.
Kapernaum:OZONSKI OMOTAČ
GLOBALNO ZAGREVANJE
ajde ovako da probamo pošto vidim da si samo običan provokatorčić pa da banalizujem stvar.Obersturmfuehrer:bice da sam sotonin sluga...
ako je tako onda se izvinjavam ljudskom rodu, verovatno je Bog umešao svoje prsteObersturmfuehrer:nikad nije dokazano da je covek uzrok globalnog zagrevanja.
stavise, neka istrazivanja na zemljinim polovima pokazuju da je zemlja i pre pojave coveka prolazila kroz slicne uslove kao danas.
Kapernaum:A šta ako sam ja u pravu???
Šta dobijam ja svojim verovanjem i šta ti gubiš svojim ne verovanjem?
evo recimo da usporedim sa drugim primerom da se spustimo na zemlju, kad već pričaš o ciframa.Obersturmfuehrer:da li si svestan da samo u nasoj galaksiji ima izmedju 200 i 400 milijardi zvezda?
da li si svestan da galaskija ima ~120 milijardi?
znaci oko 50000000000000000000000 zvezda.
e sad, zamisli da svaka 100 000 zvezda ima planete, i od od tih, da svaka 100 000 ima cvrste plannete slicne zemlji i marsu cifra je 5 000 000 000 000
e, sad samo treba da se pogodi da te planete imaju slicnu klimu kao zemlja ili mars, i eto ti zivota.
ukratko, pre ces naci naseljenu planetu, nego sto ces dobiti 7 na lotou..loto ima samo 15 000 000 kombinacija...
Obersturmfuehrer:nikad nije dokazano da je covek uzrok globalnog zagrevanja.
stavise, neka istrazivanja na zemljinim polovima pokazuju da je zemlja i pre pojave coveka prolazila kroz slicne uslove kao danas.
Ako sam ja upravu, tvoje neverovanje i negiranje BOGA je grešno, pa ti vidi.Obersturmfuehrer:ama bas nista...
covek se valjda ceni po delima, a ne po tome da li je vernik ili ne i koliko cesto posecuje crkvu...
Kapernaum:Ako sam ja upravu, tvoje neverovanje i negiranje BOGA je grešno, pa ti vidi.
Zato sam ti i rekao da je ŠTETNO osporavati Boga bez obzira da li veruješ ili ne.
Obersturmfuehrer:ako bog postoji, onda je moje misljenje nebitno. ti mozes, a i ne moras da verujes u gravitaciju, i verovao neverovao, razbices se ako skocis sa zgrade.
kazes da je stetno osporavati boga...pa zasto je stetno? to je pravo pitanje? da li je tom bogu ili kome vec bitnije da ja njega priznajem ili da ja ne cinim zlo?
da li si ti svestan šta si sad napisaoŠakal:Hm...o kako ti je gornji primer jadan,površan i nadasve glup...Hirošima i Nagasaki...ccccc...Ameri...Hrišćani...Oktobarska Revolucija...svi kršteni...Goli Otok...hm...daa...Sveti Josip Radenik...ccccc...![]()
A što se globalnog zagrevanja tiče...koja glupost...pa baš si našao s'kim ćeš o tome...![]()
Nisu naučnici krivi za uništenje ozonskog omotača,niti su ljudi od nauke krivi za globalno zagrevanje...oni pokušavaju da spasu čovečanstvo od samouništenja...glavni krivci su najrazvijenije zemlje a sve su one duboko religiozne...Amerika,Nemačka,Kina...i sve veruju još i u dolar na kom piše...''u Boga mi verujemo''!!!:razz:
pretpostavljam da znaš da pišeš, ali da čitaš nisam baš siguranObersturmfuehrer:ako bog postoji, onda je moje misljenje nebitno. ti mozes, a i ne moras da verujes u gravitaciju, i verovao neverovao, razbices se ako skocis sa zgrade.
kazes da je stetno osporavati boga...pa zasto je stetno? to je pravo pitanje? da li je tom bogu ili kome vec bitnije da ja njega priznajem ili da ja ne cinim zlo?
Kapernaum:da li si ti svestan šta si sad napisao
a i ti si bio vernik ako se nevaram.Šakal:Još nisam upznao ateistu koji je loš čovek...takvi se uglavnom nalaze među vernicima...a nije ni čudo...dok im Crkva oprašta...grehe...
diskusija da provociranje i lupetanje ne.Šakal:Hm...naravno da jesam...!
Uvek stojim iza svojih reči i dela...
Sad nemam vremena pa diskusiju možemo nastaviti u nedelju ili kad tebi odgovara...
ŠTA JE GRAVITACIJA I ZAŠTO POSTOJIObersturmfuehrer:ako bog postoji, onda je moje misljenje nebitno. ti mozes, a i ne moras da verujes u gravitaciju, i verovao neverovao, razbices se ako skocis sa zgrade.
Kapernaum:diskusija da provociranje i lupetanje ne.
Pa ti bas volis da citas sta ja napisem!crow:da te potsetim,
ti popovi nisu trenirani za Shtumfa, Shakala, Stnca, Pirocanca, mene
vec za ono shto im treba za stado, a od chega veoma lepo zive 8)
Evo jedna i za tebe, kad vec toliko zelis.crow:ajde... ajde reci... ajde, ostali su mi na ignore
a tako mi nedostaje
ajde, kao shto su vas uchili...
evo, ja cu umesto tebe 8)
"Kapernaum, ne bacaju se biseri pred svinje" 8)