Ateizam

Pa, to je dobro. Ne činiš direktno i namerno zlo. No, zlo se može i nenamerno napraviti. Zašto, na primer, ubeđuješ vernike da su u zabludi? Ako istinski postoji darovanje besmrtnosti od Boga vernicima, a ti ih odvraćaš od njihove vere, da li bi se to njima (i tebi lično) moglo odraziti kao zlo?

crow:
ajde... ajde reci... ajde, ostali su mi na ignore :D
a tako mi nedostaje :(

ajde, kao shto su vas uchili...

evo, ja cu umesto tebe 8)

"Kapernaum, ne bacaju se biseri pred svinje" 8)
Na ovom forumu ti si najzanimljiviji lik.
otprilike ovako:
do podne mrzim sebe od podne ceo svet

ristob:
Vernik voli Boga i ne plaši Ga se. Zlobnik bi trebalo da Ga se plaši, dok ne prestane činiti zlo. Posle ni on neće imati potrebe da se plaši Boga.

Шта говори ова твоја реченица?Да искључиво верници имају моралне квалитете,а сви остали су убице,силоватељи итд.У реалном животу није баш тако .Подразумева се да неко неће чинити злодела услед утицаја имагинарног страха од имагинарног ентитета,а то временом прераста у опсесију и губи се потпуно слобода и човек подлеже забранама које воде ка једном.Значи подлеже психозама,неурозама...
И не знам докле ћу ово понавлјати да свет није у црно белој варијанти постоји и сива.

ristob:
Pa, to je dobro. Ne činiš direktno i namerno zlo. No, zlo se može i nenamerno napraviti. Zašto, na primer, ubeđuješ vernike da su u zabludi? Ako istinski postoji darovanje bemrtnosti od Boga vernicima, a ti ih odvraćaš od njihove vere, da li bi se to njima moglo odraziti kao zlo?

a sta ako ja na taj nacin stavljam njiovu veru na probu? mozda ce vernici bas zbog mene i mojih komentara ucvrstiti svoju veru?

Kapernaum:
ne preusmeravaj svoje verovanje u vanzemaljski život pitanjem, nego dokaži?
ZAŠTO postoji?

jedan od dokaza je teorija verovatnoce, ako uzmes u obzir broj zvezda, broj planeta oko njih, broj galaksija u celom svemiru, i ako uzmes da je mogucnost nastanka zivota na nekoj planeti uzasno, skoro neverovatno mala, dobices ogroman broj planeta koje su pogodne za zivot, i koje kao takve ugoscavaju neke oblike zivota.

a zasto postoji?
ne znam.

Goddess of the far east:
Шта говори ова твоја реченица?Да искључиво верници имају моралне квалитете,а сви остали су убице,силоватељи итд.У реалном животу није баш тако .Подразумева се да неко неће чинити злодела услед утицаја имагинарног страха од имагинарног ентитета,а то временом прераста у опсесију и губи се потпуно слобода и човек подлеже забранама које воде ка једном.Значи подлеже психозама,неурозама...
И не знам докле ћу ово понавлјати да свет није у црно белој варијанти постоји и сива.
Boginjo, poštujem tvoje mišljenje. Zašto mi u usta stavljaš reči koje ja nisam rekao? Ja nisam rekao da su svi osim vernika takvi kako si ti navela, nego sam samo rekao da bi trebalo Boga da se plaše oni što čine zlo. Zar ti braniš zločince? Ili možda misliš da je Bog kriv što oni čine zlo? Ako ti misliš da nešto ne postoji, ne sledi iz toga apriori tačnost.
Takoođe, tvoje lično reasuđivanje ne garantuje i istinitost.

ristob:
Boginjo, poštujem tvoje mišljenje. Zašto mi u usta stavljaš reči koje ja nisam rekao? Ja nisam rekao da su svi osim vernika takvi kako si ti navela, nego sam samo rekao da bi trebalo Boga da se plaše oni što čine zlo. Zar ti braniš zločince? Ili možda misliš da je Bog kriv što oni čine zlo? Ako ti misliš da nešto ne postoji, ne sledi iz toga apriori tačnost.
Takoođe, tvoje lično reauđivanje ne garantuje i istinitost.

Uh pisane reči i nesporazum.Ok shvatila sam te i ne ne branim zločince,naprotiv.Ali nekad je "zločin" ili kako god neophodan.Konkretno, zamisli da ti je život u opasnosti od druge osobe.Kako bi reagovao?

Obersturmfuehrer:
a sta ako ja na taj nacin stavljam njiovu veru na probu? mozda ce vernici bas zbog mene i mojih komentara ucvrstiti svoju veru?

jedan od dokaza je teorija verovatnoce, ako uzmes u obzir broj zvezda, broj planeta oko njih, broj galaksija u celom svemiru, i ako uzmes da je mogucnost nastanka zivota na nekoj planeti uzasno, skoro neverovatno mala, dobices ogroman broj planeta koje su pogodne za zivot, i koje kao takve ugoscavaju neke oblike zivota.

a zasto postoji?
ne znam.
nadao sam se nekom boljem odgovoru

Goddess of the far east:
Uh pisane reči i nesporazum.Ok shvatila sam te i ne ne branim zločince,naprotiv.Ali nekad je "zločin" ili kako god neophodan.Konkretno, zamisli da ti je život u opasnosti od druge osobe.Kako bi reagovao?
Zločin se nikada, ničim ne može opravdati. Ako pravedno stradaš Bog će te spasiti.

Original postavio Obersturmfuehrer
a sta ako ja na taj nacin stavljam njiovu veru na probu?

mozda ce vernici bas zbog mene i mojih komentara ucvrstiti svoju veru?

onda si sotonin sluga ili običan provokator

u to ne sumnjam

Kapernaum:
Original postavio Obersturmfuehrer
a sta ako ja na taj nacin stavljam njiovu veru na probu?

mozda ce vernici bas zbog mene i mojih komentara ucvrstiti svoju veru?

onda si sotonin sluga ili običan provokator

u to ne sumnjam

bice da sam sotonin sluga...

ristob:
Pa, da čujemo te dokaze.
Je li ti to tvrdiš da u kosmosu ima još života, osim našeg, i da je sasvim drugačijeg oblika od našeg? Bila bi to previše smela tvrdnja sa stanovišta naučnika.

Hm...u kom veku ti živiš?Šta misliš koliko milijardi planeta postoje u svemiru...misliš da baš ni na jednoj nema života?Kako glup i površan način razmišljanja...
Btw. nemoj zaboraviti da se i bakterije računaju u ŽIVOT...!:razz:

ristob:
Saznaćeš da je i to važno.
Vernici ne hule na nauku, nego zahtevaju od naučnika da ne zloupotrbljavaju nauku, a to će postići ako budu poštovali Božje zakone. U suprotnom će se uskoro samouništiti. (Kuda ide danas genetika i silikonska hirurgija?)

Hm...ma da...pa su zato nekada,neki završavali na lomači...cccccc...:razz:

Šakal:
Hm...vernik se boji...svi se bre plašite...pa zato ste i vernici...uterao vam Božidar strah u kosti...:lol:
Bezbožništvo, negiranje Boga je upravo pribežište slabića koji nisu u stanju da se suoče i izbore sa sopstvenim bezumljem i sopstvenim zlom.

"Ja ću odbaciti Boga, jer mi je tako lakše, nego da se suočim sa činjenicom da, ovakav kakav jesam, nisam ugodan Bogu."

Junaštvo je zaštititi druge - slabe, od nekih trećih - jačih i zlih.
A čojstvo je zaštititi druge OD TEBE.
Upravo to je postulat vere - ako svi nastojimo da zaštitimo druge od nas samih - onda zla neće ni biti...Isto kao i - kada svako počisti sneg ispred svoje zgrade/kuće, onda ceo grad bude očišćen...

Problem je samo što neki zabušavaju...
Odatle i potiče svo zlo na ovome svetu - jer neki od nas ne rade drugima ono što drugi rade njima... Neki od nas zakidaju drugima, a halapljivo uzimaju sve što drugi njima daju...

ristob:
Ako istinski veruješ, to se neće dogoditi. Pročitaj Knjga o Jovu.

E da,obavezno pročitaj,jako zanimljivo štivo...samo šteta pa u to vreme nije bilo kladionica...da se bači i koja kinta...ccccc...kako je Božidar tu puko' ccccc...da jedan Bog sebi dozvoli opkladu sa Astarotom...užas bre...da,bila je to kušnja za Jova...a on mučenik nije voleo svoju prvu ženu ni svoju prvu decu koju mu je Božidar oduzeo samo zbog dokazivanja...a kome se to on dokazivao i zašto???

Kapernaum:
Bezbožništvo, negiranje Boga je upravo pribežište slabića koji nisu u stanju da se suoče i izbore sa sopstvenim bezumljem i sopstvenim zlom.

"Ja ću odbaciti Boga, jer mi je tako lakše, nego da se suočim sa činjenicom da, ovakav kakav jesam, nisam ugodan Bogu."

Junaštvo je zaštititi druge - slabe, od nekih trećih - jačih i zlih.
A čojstvo je zaštititi druge OD TEBE.
Upravo to je postulat vere - ako svi nastojimo da zaštitimo druge od nas samih - onda zla neće ni biti...Isto kao i - kada svako počisti sneg ispred svoje zgrade/kuće, onda ceo grad bude očišćen...

Problem je samo što neki zabušavaju...
Odatle i potiče svo zlo na ovome svetu - jer neki od nas ne rade drugima ono što drugi rade njima... Neki od nas zakidaju drugima, a halapljivo uzimaju sve što drugi njima daju...

Već sam ti jednom postavio pitanje,ponoviću opet...navedi mi primer gde su ateisti počinili masovne zločine i ubistva!Samo jedan pravi primer!Nije mnogo!A ja ću tebi odmah navesti par Hrišćanskih...pa ti meni posle kaži od koga potiče zlo...!

Back