Šakal
Elita
- Poruka
- 17.385
AKHENATON:Dobro de, ja sam ti najblizi saradnik....8)
Hm...daa...da prelistam malo...čisto da vidim šta se pisalo...osećam da će mi biti potrebna sabrana dela...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
AKHENATON:Dobro de, ja sam ti najblizi saradnik....8)
Goddess of the far east:Kapernaum moram da se osvrnem na to da ti ne nudiš nikakve kontraargumente.Pokušavaš da diskredituješ sagovornike kao ličnosti.Upravo si to pokušao sa mnom,što je ipak bilo krajnje smešno dikreditovao si sam sebe.Izjava tipa pačija škola je sve što imaš da pružiš.Uostalom ko si ti da negiraš neke dokazane činjenice.

Šakal:Hm...daa...da prelistam malo...čisto da vidim šta se pisalo...osećam da će mi biti potrebna sabrana dela...![]()
Sad si i ti mene nasmejao. A znas li ti da se Njutn bavio alhemijom? Znaci religija nije bila njegova jedina zabluda. Ali on nije poznat ni po religioznim shvatanjima ni po alhemiji vec sto je dokazao, recimo, da kretanje planeta oko Sunca nije Bozja volja. I ja verujem da je Njutn verovao da je Bog stvorio zivot. Ali bre covece mnogo toga se promenilo od Njutna pa na ovamo.eliksir:ha ha ha ha ha, znas li mozda za podatak da su svi veliki tj, najveci naucnici bili duboko religiozni ljudi, i verovali u Boga (Ajnstajn, Njutn, Dekart, Tesla... )
I jos nesto. Ja skoro da mogu da ti tvrdim da najveci paleoantropolog danasnjice Tim Vajt ide redovno u crkvu i vazi verovatno za uzornog katolika (pretpostavljam). Ali njemu ne pada na pamet Bog stvaralac coveka, jer on upravo to svojim otkricima demantuje.eliksir:ha ha ha ha ha, znas li mozda za podatak da su svi veliki tj, najveci naucnici bili duboko religiozni ljudi, i verovali u Boga (Ajnstajn, Njutn, Dekart, Tesla... )
eliksir:ha ha ha ha ha, znas li mozda za podatak da su svi veliki tj, najveci naucnici bili duboko religiozni ljudi, i verovali u Boga (Ajnstajn, Njutn, Dekart, Tesla... )
Kapernaum:Znači tebe i tvojim sličnim prijateljima na ovom forumu kad neko napuca argumentima, jednostavno ga nazovete PRIČER.
I SAMI ne verujete u TEORIJU evolucije, a pokušavate da ubedite druge, to ti je Šakale jako težak posao, pa ako je ovde neko pričer...
imate po 2000 postova a suštinski ništa ne govore.
Očito da je vaša parola kvantitet ne KVALITET.
Kao šti i Islandjanin kaže prepisujete iz ko zna kojih web stranica i "argumentujete" kao nešto.
Ne znam da li je neko primetio samo pisanje vaših postova, hm..ccc...btw...itd.- to su vaši argumenti, i ko bi OZBILJAN shvatao to za OZBILJNO.
I još nešto.. predlog: otvori novu temu VATIKAN. Pa ćemo tamo da pričamo o rimokatoličkoj crkvi.
Šakal:1. Kažete da je Bog stvorio svet i sve živo na njemu...kad?Koja godina...tolerancija +- 1000 god.
2.Ako je čovek nastao...postao od Adama i Eve... Koje boje kože su bili?Tom linijom svi bi ljudi danas trebali imati istu boju kože... Otkud 'žuti,crveni,crni,beli'...koja rasa je u stvari Adamova i Evina linija?
Znači,isključuje se Teorija Evolucije i sve ostalo...

Limunovo_Drvo:Teslin otac je bio svestenik.
Ja vjerujem u Boga,protiv sam ateizma,ali nemam nista protis ateista dok ne pocnu prosipati svoja shvatanja.
Ja vjerujem u Boga,protiv sam ateizma,ali nemam nista protis ateista dok ne pocnu prosipati svoja shvatanja.
Goddess of the far east:Protiv ateizma,a nemaš ništa protiv ateista.Isto tako ateisti ne vole kada vernici pokušavaju da neke činjenice objasne citatima iz biblije a za to nemaju nikakvih osnova.
I ja sam tvrdi ateista i nemam nista protic teizma, dakle nemam nista protiv sto ti verujes u Boga, sve dok ne pocnes da mi prosipas velike "istine" iz Biblije. Onda mi te prosto zao.Limunovo_Drvo:Teslin otac je bio svestenik.
A da ne bi bilo puko nagadjanje evo ti nekih istina: "Bog stvori nebo i Zemlju"; "I stade Sunce i Mesec i sve zvezde stadose"; razdvoji se more na dva dela; lupi stapom u stenu u pustinji iz stene potece voda; zaustavi se reka da prodju vernici; hoda covek po vodi i ne potonu; pretvori vodu u vino (uh da mi je recept za ovu vratolomiju); nahrani 4000 ljudi sa jednim hlebom (ili tu negde); ozive coveka koji je 4 dana bio mrtav i poceo da smrdi.......Limunovo_Drvo:Teslin otac je bio svestenik.
stnco:Opet te pozivam da se osvrnes i vidis u kom veku zivis. Pa ljudi pre 2000 godina mnogo toga nisu mogli da saznaju vlastitim umom i zato su izmisljali takve "istine". Ali moderan covek je mnogo toga otkrio i saznao vlastitim umom i te "istine" od pre 2000 godina, u vecini slucajeva, danas su samo bajke.
Ma nemoj tako pausalno. Daj navedi neku.eliksir:Znas li koliko stvari ima starih 2000 godina, a da najbolji (moderni) naucnici danasnjice ne mogu da otkriju kako su se izdesavale...
stnco:I jos nesto. Ja skoro da mogu da ti tvrdim da najveci paleoantropolog danasnjice Tim Vajt ide redovno u crkvu i vazi verovatno za uzornog katolika (pretpostavljam). Ali njemu ne pada na pamet Bog stvaralac coveka, jer on upravo to svojim otkricima demantuje.
eliksir:Znas li koliko stvari ima starih 2000 godina, a da najbolji (moderni) naucnici danasnjice ne mogu da otkriju kako su se izdesavale...
Ma zbog tradicije, okoline, a ne da bi verovao u Boga tvorca.eliksir:Aham, pa sto onda ide u crkvu?
stnco:Ma zbog tradicije, okoline, a ne da bi verovao u Boga tvorca.
eliksir:Mnogo je besmisleno da neko poput njega gubi vreme u crkvi kad ne veruje u Boga...
Goddess of the far east:Navedi primer daj nešto konkretno.U suštini nauka se menja ne stagnira i u tome je njena lepota.I ako nisu otkrivene to ne znači da neće biti.Kada se razboliš da li ćeš otići u crkvu i tamo zatražiti dijagnozu i lečenje ili ćeš otići na neko drugo mesto?
Ha, ha. Pa ja ne znam da li on uopste ide vec, samo hocu da ti kazem da nema nikakve veze versko nacelo nekog naucnika, sa oblascu njegovog istrazivanja. Evo gore potrazi pa ces videti konkretno kakav je Ajnstajn bio vernik. Tada ce, valjda, da ti sve bude jasno. Smesno je sto se vi vernici drzite teze da su "najveci naucnici bili vernici" a ti isti naucnici svojim otkricima uveliko podrivaju velike Biblijske "istina". Zar to ne uvidjas?eliksir:Mnogo je besmisleno da neko poput njega gubi vreme u crkvi kad ne veruje u Boga...