Ne znam kome si ovo napisao. Ako si meni evo:
Prvo: veličina nauke i jeste u tome što je u stanju da prizna i ispravi greške, ili ograniči važnost nekih ranijih teorija, usaglašavajući je sa novim otkrićima.
Drugo: loša strana vernika je što uopšte ne menjaju svoje stavove. Zato i imamo ove silne rasprave ovde. Kamo sreće da vernici promene neke velike "istine" od pre 2000 godina.
Jedan vernik je na jednoj temi ispričao kako je prisustvovao porođaju i video muku i krv, ali njegovo saznanje da je devica rodila, je živa istina. Zar ti ovo nije smešno?
(Da ne pominjem istinu da je još tridesetak raznoraznih bogova rodila devica pre Isusa).
Misliš li da taj vernik nije "zreo" da shvati da je porođaj device izmišljen da bi se, pretpostavljam, istakla čistota Boga, i da promeni svoje mišljenja, nego se i dalje bruka tvrdeći da je Isusa rodila devica i tačka.
I nemoj ovako da se paušalno razbacuješ sa tvrdnjom :"cas se tvrdilo da je naucno dokazano da je OVAKO, a cas da je SUPROTNO... itd". Navedi primere egzaktnih nauka gde je to bilo "OVAKO" pa "SUPROTNO". Probaj, probaj.
I ako budeš odgovarao na ovaj moj post pazi da i ti ne "pričaš gluposti", kao ja.