Ateizam-ubedjenje?

Ali i na godine. Ima ih i od 60+ i od 18-, a ni jedne ni druge nije ok psovati, prvenstveno zbog godina, ustvari, bolje reci "samo" nego "prvenstveno", posto neznam zbog cega jos ih nebi trebalo vredjati. Uvek sam se pitao po kom se kriterijumu biraju, kad vidim da nije po godinama. Neke su otvorile samo 2 teme za vreme celog rada na forumu, i to vrlo vrlo "sumljive" teme, a da su do dan pre nego sto su postale moderatorke pricale kako zaista vole da isspamuju namerno i istrolaju svaku temu koja po njihovom subjektivnom misljenju ne stoji, kao da su znale da ce da budu moderatoke, sta ti je zenska intuicija... pitam se samo sta bi im ostalo kad ni nju nebi imale.

Naravno, ovo je sve sala ja ovo ne pricam ozbiljno i ako se neko prepozna to je sasvim slucajno.

Примери овде постављени као ИЛУЗИЈЕ - нису илузије него

ОПТИЧКЕ ВАРКЕ...........
Optička varka je podvrsta "iluzija". Iluzija je opšti pojam, i može se odnositi na bilo koje čulo, a optičke varke ili optičke iluzije odnose se isključivo na čulo vida, dakle podskup.

Ovo je, po mom mišljenju, jedna od najboljih optičkih iluzija ikad:

400px-Grey_square_optical_illusion.PNG

Kvadrati A i B su potpuno ista nijansa sive boje, iako definitivno ne izgleda tako.

"Opticke varke" su nesto sasvim sasvim ... opticko. Kad se prica o iluzijama ne radi se na nivou cula, ili (jos nizem od cula) fizickom (optika je deo fizike, neupuceni gospodine). To je u domenu optike, gde se moze pricati samo o indeksu prelamanja ocne vodice iza sociva i na jos jednom mestu, kao i brzini promene oblika sociva... i indeksu prelamanja staklenastog tela, kao i o tome da zrak mora da da bi dosao do stapica i cepica prodje kroz neke aksone ponekiput..

11.jpg

Фотографије које су напред постављене су ОПТИЧКА ВАРКА - баш као и ова коју сам ја поставио..........

ИЛУЗИЈА = (л. illusio)
чулна обмана, самообмана, варка, уображење, обмана при којој се запажа неки предмет друкчије но што је у стварности; илузија има три врсте: а) услед непажње, б) услед афекта, нарочито страха (кад нам се, напр., ноћу у шуми учини од пања да је човек), в) без афекта, тј. оне које не морају нестати ни при будној пажњи.

OPTICKA VARKA su na nekom nestrucnom sajtu koji je postavio neki tvoj vrsnjak, decko... optika je oblast fizike! Ponavljam ti da prelistas udzbenik za 7mi razred osnovne, zove se ФИЗИКА.

Inace, ovde na slici se vidi taj "djavolji trozubac" koji navodno niko ne moze da nacrta... ali moze da precrta ili da crta danima i danima... (naravno, verujte mi, ja sam ga odmah posle 1 sekunde gledanja nacrtao istog kao u originalu, da bih dokazao da to sto se prica nije tacno toj profesorici koja je srala kako jeste)

Poslednja izmena:
Optička varka je podvrsta "iluzija". Iluzija je opšti pojam, i može se odnositi na bilo koje čulo, a optičke varke ili optičke iluzije odnose se isključivo na čulo vida, dakle podskup.

Ovo je, po mom mišljenju, jedna od najboljih optičkih iluzija ikad:

400px-Grey_square_optical_illusion.PNG

Kvadrati A i B su potpuno ista nijansa sive boje, iako definitivno ne izgleda tako.

Слажем се са оваквом твојом поставком - али не капирам овај пример...:dontunderstand:

eremita, pitanje za tebe: kako se zove deo kore velikoga mozga na potiljacnom reznju, do kojeg stizu magnocelularni i parvocelularni aksoni iz bocnih kolenastih jedara:
a:) Primarni vizuelni kortekst.
b:) Primarni opticki kortekst.

OPTICKE VARKE su ustvari VARKE nastale zbog sredine kroz koje prolaze zraci svetlosti koji se odbijaju o neke objekte tamo do oka... recimo, to sto leti u daljini vidimo kako se sve zivo pomera... to je opticka varka. To je jedan primer najcesce OPTICKE varke. Tu se radi o optici, fizici...

Poslednja izmena:
iluzija.png

I sta sad sa iluzijom? Inace, ovde je iluzija u pitanju, a ne u vidu (gornja i donja linija su jednako duge) jer eksperimentator pita: koja je linija duza, a ne definise precizno sta podrazumeva pod tim "linija". Inace, mogu napraviti sliku na istu ovu foru na kojoj nece biti iluzije,
<uploadovacu tu>
ali sta cemo onda sa tim moci da dokazemo majke vam, i kakve to veze ima sa temom?

Nema ništa od tvog zaključka. Nauka trenutno otkriva procese u mozgu i vrlo brzo će doći i do uzroka religioznosti. Garant. Nauka će napraviti i pilulu za one koji žele da se oslobode od religiozne zavisnosti:D.
Da li je moguće da si ti napisao ovo što sam boldovao? Pa ovde se tvoji istomišljenici "ubiše dokazujući" kako evolucija nije istina. Ti si ristob "ubio" Boga-tvorca čoveka, a evo sada si izmislio Boga-tvorca evolucije:D. Šta li ćete vi vernici još da izmislite?:D
Ne znam samo zašto se više petljaš oko Teorije evolucije, koju evo sada i priznaješ-samo što je osmišljena od Boga:D. Ma hajde bre ristob ne izmišljaj više. Zar ne vidiš da raznim ekvilibristikama pokušavaš po svaku cenu da proguraš Boga-tvorca. Mnogo jednostavnije ristob je da se ne zamajavaš/blamiraš Bogom-tvorcem, i da nastaviš i dalje da budeš vernika jer te to usrećuje.
Garant, 100% potpisujem! I garant da je sledeća stanica naučnog saznanja - Bog.
(Iako smatraš da je zamajavanje nespojivo sa tobom, ne bi bilo na odmet da i o toj mogućnosti počneš ozbiljnije razmišljati :mrgreen:).

Mozdana religioznost ristobova... potekla iz likvora... smjestena je u predjelu njegovoga mozga; ona kaci cak i sredinu u kojoj se nalazi; pertiko-traumatozni faktori mogu da je ugroze... a vazomotorni procesi neki cak i da je podstaknu.

"Ne skupljajte blago zemaljsko, materijalno, to moljac pojede, vec kupite blago duhovno, na nebesima, tamo gdje vam ga niko ne moze oduzeti"... Isus H.

Nauka nema dokaza i argumenata sa kojima bi mogla reci: "Shodno ovim dokazima, sledi: sve psihicko je samo epifenomen (odraz) nekih aspekata zbivanja u mozgu i sve se moze svesti na to".

Mnogi ovde zive u deluziji da nauka takve dokaze i ima,...

Ne postoji niko ko ih ume navesti. (Te dokaze) Naravno, postoje mnogi koji bi da pricaju neargumentovane i prazne price kako je sve do mozga itd. i kako ce se to i dokazati. Izgleda da ti ljudi misle da su drugi naivni, ili da misle da su argumenti i dokazi za pomenuto potpuno postojeci i potpuno dostupni, ili da misle da je samo to sto neko ko negde tamo na svetu sebe naziva naucnikom dovoljan dokaz da on i govori o istinitim stvarima...

Inace, izlaganja "eksperimenata" iz kojih se "saznalo" to sto neki namecu da se saznalo su bedna. Da bi se eksperiment predstavio, nije dovoljno samo reci: neki su udisali neki hormon i pokazalo se da su kratko vemena potom pokazivali... iz toga sledi... jer, kao prvo, iz toga ne sledi, a kao drugo, potrebno je izloziti sve detalje eksperimenta. Povecano poverenje prema drugima moze biti samo deluzija posmatraca, i to ne deluzija u "poverenje" nego u "povecano" - najverovatnije je da su osobe i pre nego sto su udisale taj hormon imale povecano poverenje, pa su iz poverenja i udahnuli to... - iz cega bi moglo da sledi da je to "povecanje poverenja zbog udisanja hormona" samo halucinacija posmatraca... mada ne mora da znaci, ali kada se izlaze eksperiment, to se ne radi onako ukratko i sazeto, i ne preskace se opis argumenata da bi se sto pre i sa manje kucanja po tastaturi reklo to "Sta su oni iz tih argumenata zakljicili"...
Nisam video ni jednog coveka na krstarica.forum koji je prepricao i 1. jedini eksperiment onako kako eksperiment treba da se isprica...

NEVEROVANJE U BOGA ZBOG TOGA STO NEKI LJUDI KOJI SU (NAVODNO) NAUCNICI KAZU KAKO JE SVE DO MOZGA, A DA PRI TOM NEMAJU NI ARGUMENTE VALJANE ZA TO... NIJE ATEIZAM, VEC VEROVANJE U NAUCNIKE... (UMESTO U BOGA), DAKLE, OPT TEIZAM! Verovanje u argumente je vec neso sasvim drugo.! Naravno, neki veruju i u te naucnike i u Boga...
Javna reputacija za ovaj post i preporuka verujućim ateistima (kao npr. stnco :lol:) da ga nauče napamet!

***. sad imam risobovu reputaciju, OvO oNo, a tako mi je falila... bas sam bio govorio sebi: E... sve bi ljepse bilo kad bi mi on reputaciju da! To je inace post kad sam bio napusen biljkom koju on ne voli i kaze da zaglupljuje ljude narocito.

Poslednja izmena:
Garant, 100% potpisujem! I garant da je sledeća stanica naučnog saznanja - Bog.
(Iako smatraš da je zamajavanje nespojivo sa tobom, ne bi bilo na odmet da i o toj mogućnosti počneš ozbiljnije razmišljati :mrgreen:).
Risto, dovoljno je da, jednu ispod druge, napišeš osobine judeohrišćanskog boga i odmah će ti biti jasno da je ne samo nepostojeći, već i nemoguć.

Naravno, da bi ovo zaključio moraš da posmatraš listu kao neutralni posmatrač, što je vernicima, koliko shvatam - najteže.

***. sad imam risobovu reputaciju, OvO oNo, a tako mi je falila... bas sam bio govorio sebi: E... sve bi ljepse bilo kad bi mi on reputaciju da! To je inace post kad sam bio napusen biljkom koju on ne voli i kaze da zaglupljuje ljude narocito.
Baš ti je taj post fenomenalan! A šta misliš zašto? Zato što su ti molekuli te bljke u mozgu omogućili da se približiš Field Communication With God. To bi trebalo da ti bude treiger. Ali pazi - Bog neće prisilnu (uz pomoćna sredstva) volju, hoće lično tvoju slobodnu volju.

Pa jeboga znaci oni zmajevi i ono sto sam vidio to je sve stvarno onda.
Pa bog mozda ne zeli ni da se putem mirisanja kandila dodje do njega... za koje 100% tvrdim da je psihoaktivno, bar ono plavo pakovanje iz srpskog manastira u grckoj, staroj srpskoj zemlji.

Poslednja izmena:

Back