Ateizam-ubedjenje?

Potpuno je jasno da su ljudi vrsta životinja - sisara... na isti način se razmnožavaju, imaju sličan metabolizam, od istih bolesti oboljevaju, imaju slične osobine (agresivna odbrana potomstva, zaštita integriteta i života, pa čak i depresija, osvetoljubivost, i sl.)

To što su neki ljudi previše gordi da prihvate tu činjenicu (koja, uzgred, ni za mrvicu ne umanjuje samu vrednost čoveka) - nije previše bitno.

Ne znam zapravo zašto je nekim ljudima toliko teško to da prihvate, zašto su toliki egoisti i zašto misle da su tako fantastično posebni da ne mogu imati nikakve dodirne tačke sa životinjama samo zbog toga što neke vrste problema rešavaju bolje od većine sisara?

Potpuno je jasno da su ljudi vrsta životinja - sisara... na isti način se razmnožavaju, imaju sličan metabolizam, od istih bolesti oboljevaju, imaju slične osobine (agresivna odbrana potomstva, zaštita integriteta i života, pa čak i depresija, osvetoljubivost, i sl.)

To što su neki ljudi previše gordi da prihvate tu činjenicu
(koja, uzgred, ni za mrvicu ne umanjuje samu vrednost čoveka) - nije previše bitno.

Ne znam zapravo zašto je nekim ljudima toliko teško to da prihvate, zašto su toliki egoisti i zašto misle da su tako fantastično posebni da ne mogu imati nikakve dodirne tačke sa životinjama samo zbog toga što neke vrste problema rešavaju bolje od većine sisara?

Немам ја ништа против што се ти осећаш као животиња из твог аватара, то је твој избор - твој проблем, твоје свесно опредељење. Само имам против да било кога другог који мисли сасвим супротно спопадаш и још се усуђујеш да човека који смаатра да није животиња називаш ГОРДИМ или ЕГОИСТОМ... хехехе...

п.с. ма да не дужим... само ви наставите да грокћете...

To što su neki ljudi previše gordi da prihvate tu činjenicu (koja, uzgred, ni za mrvicu ne umanjuje samu vrednost čoveka) - nije previše bitno.

Pa reci mi ti , ako bi se delfini radjali kao i svi sisari , ne bi danas bili u zivotu, jer da je prvo glava izlazila mladunce bi se udavilo, a kako bi slepa evolucija ovo resila? ovde logika iskljucuje slucajnost ili ga svodi na minimum:) papa

Немам ја ништа против што се ти осећаш као животиња из твог аватара, то је твој избор - твој проблем, твоје свесно опредељење. Само имам против да било кога другог који мисли сасвим супротно спопадаш и још се усуђујеш да човека који смаатра да није животиња називаш ГОРДИМ или ЕГОИСТОМ... хехехе...

п.с. ма да не дужим... само ви наставите да грокћете...

не видим поенту да их убеђујеш да нису животиње, тито је одавно умро, а демократија је на снази.

Ma, pusti ova filozofska pitanja. Ja bih rad bio doznati kako to mita vodi ljubav na način potpuno nepoznat u životinjskom svetu. :lol:

Ех, бар да су стварно филозофска... него нису...

Ово друго је твоја уобичајена шпекулантска конструкција... али ипак ради едукације да те обавестим да осим вашег љубавног искуства које се своди на терање и парење - постоји, рецимо и платонска љубав.

Ово друго је твоја уобичајена шпекулантска конструкција... али ипак ради едукације да те обавестим да осим вашег љубавног искуства које се своди на терање и парење - постоји, рецимо и платонска љубав.

Platnoska ljubav je karakteristična za vezu između nevine devojke koja je odgajana kao muškarac i nevinog dečka koji... nije odgajan kao muškarac. :eek: Uglavnom je karakteristična po mnogo crvenila obraza i usamljeničkog rukobluđenja.

Jel to mito znaci da se nisi omrsio odavno?:mrgreen:

Pa reci mi ti , ako bi se delfini radjali kao i svi sisari , ne bi danas bili u zivotu, jer da je prvo glava izlazila mladunce bi se udavilo, a kako bi slepa evolucija ovo resila? ovde logika iskljucuje slucajnost ili ga svodi na minimum:) papa

Mladunče provodi mesece u vodenoj sredini pa se ne udavi.
Uostalom, određeni procenat dece rađa se karlično, a neki i bočno. Eto ti preduslova za evoluciju. Samo da postoji evolucioni pritisak i ove anomalije postaju pravilo.
(eh, kao da vredi pričati).

o cemu ti coek pricas? :lol:
adaptacija je tipicna za evolucijske procese da tipicnija ne moze biti, a radjanje
kod delfina je...skolski primjer...e, nidje veze :hahaha:

http://en.wikipedia.org/wiki/Adaptation
http://www.blackwellpublishing.com/ridley/a-z/Adaptation.asp

U materici beba je okruzena :

1.tecnoscu

2.vazduhom

3.ledom?
:lol:

I da li si nekada video bebe kako plivaju ?

Poslednja izmena:
Mladunče provodi mesece u vodenoj sredini pa se ne udavi.
Uostalom, određeni procenat dece rađa se karlično, a neki i bočno. Eto ti preduslova za evoluciju. Samo da postoji evolucioni pritisak i ove anomalije postaju pravilo.
(eh, kao da vredi pričati).

Mladuncetu treba kiseonik , a kada bi se rodilo kao i svi sisari udahnulo bi vodu i udavilo bi se,e zato se radja , prvo rep , a onda ga majka odbaci na povrsinu da bi udahnulo kiseonik,i koliko bi morali da se redjeaju slucaja za ovo?

odgovor je takodje za ostale vraganu i jakoba
:lol:

Back