Ateizam je SEKTA !!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U pravu si. Izvinjavam se :)
Možda se 95% izjasnilo kao vernici, jer po popisu iz 2002. 85% su pravoslavne veroispovesti. (bez KiM)

znaci da znaci rec patrijarha srpskog u svetu i unutra i to mnogo jaca rec od recimo predsednika koji sa 25% podrske predstavlja citavu naciju, to je poenta i cinjenica svidelo se to "vernicima" ili nevernicima, a meni kao pravoslavcu mnogo znaci sta kaze patrijarh, a ovaj danasnji me razocarao

Cunami gluposti.
Religija se javlja sa nastankom coveka, jos u kamenom dobu, ima sve elemente religije.
Nastala je nauka pre religije, a verovatno i unizverziteti gde se proucavala te nauka u kamenom dobu. Posto je pojava govora,tocak to je nauka sama po sebi.....

Covek je nastao mnogo pre kamenog doba i naucio kako da se sporazumeva.
Relgija se razvila iz magijskih obreda i tredicionalne medicine za koju se vreovalo da poseduje neke moci ako se izgovore oredjene reci, bajalice.
Nije nastala pre nauke jer nije mogla da nastane. tvoj problem je sto nauku svrstavas pod modernu nauku a ne sposobnog pra coveka da upali vatru i zakljuci da moze da se zagreje i drug enacine da je iskoristi.

Covek je nastao mnogo pre kamenog doba i naucio kako da se sporazumeva.
Relgija se razvila iz magijskih obreda i tredicionalne medicine za koju se vreovalo da poseduje neke moci ako se izgovore oredjene reci, bajalice.
Nije nastala pre nauke jer nije mogla da nastane. tvoj problem je sto nauku svrstavas pod modernu nauku a ne sposobnog pra coveka da upali vatru i zakljuci da moze da se zagreje i drug enacine da je iskoristi.
Znaci postoji ''nauka'' i kamenog doba i moderna nauka....

Cudno je sto se lazno predstavljas kao pravoslavac, a kakav recnik upotrebljavas, stvarno iz koje si sekte ?

iz pravoslavne, a takvi smo mi srbi, znamo da popijemo, da opsujemo da bijemo . da volimo i da mrzimo e to smo sto smo. ali nismo ljigavi kao vi koji jedno pricate drugo radite, a sam bog zna sta mislite ili uopste mislite

ti sad meni navedi jedan narod koji je trpeljiviji (tolerantniji po vaskom) od srba, jel vidis kakva sve gomna mi sve pustamo da pisu na ovom forumu, a da moderacija uopste ne reaguje.
ti bi kod hrvata odavno dobio nogu u dupe, vec posle prvog posta sa njihovog foruma, sa ovakvim govnarijama koja pises.

e zato ce srbi u raj, a vi cete u kazan da jecite i da trazite kapljicu vode:D

iz pravoslavne, a takvi smo mi srbi, znamo da popijemo, da opsujemo da bijemo . da volimo i da mrzimo e to smo sto smo. ali nismo ljigavi kao vi koji jedno pricate drugo radite, a sam bog zna sta mislite ili uopste mislite

ti sad meni navedi jedan narod koji je trpeljiviji (tolerantniji po vaskom) od srba, jel vidis kakva sve gomna mi sve pustamo da pisu na ovom forumu, a da moderacija uopste ne reaguje.
ti bi kod hrvata odavno dobio nogu u dupe, vec posle prvog posta sa njihovog foruma, sa ovakvim govnarijama koja pises.

e zato ce srbi u raj, a vi cete u kazan da jecite i da trazite kapljicu vode:D

Ako si Srbin zasto ime Srpskog naroda pises malim slovom ?
Ko ga ti pustas da pise na ovom forumu sta umisljas ko si ti ?
Ovo je forum za sve, a ne za Srbe samo.
Prijavi me moderaciji i reci svi moraju da misle kao ja, ko ne misli kao jao odmah streljanje...
Posto se u raj ide na nacionalnoj osnovi....

pa poenta je u tome sto nas patrijarsi takodje predstavljaju u svetu i da je njihova rec ako ne i vise cenjenija od politicara.
imas pogresnu postavku.
recimo bivsi predsednik republike srbije tadic zastupa drzavu a ja kazem boli me ***** sta on kaze jer nisam clan ds i mene se to ne dotice

Pa ne negiram ja njihov uticaj u svetu, već na mene lično. To što je patrijarh Pavle možda i govorio da Srbin mora biti pravoslavac možda i utiče na druge ljude da prestanu da smatraju sve nepravoslavne Srbr Srbima, ali neće uticati na mene da ja tako prestanem da se osećam.

Pa ne negiram ja njihov uticaj u svetu, već na mene lično. To što je patrijarh Pavle možda i govorio da Srbin mora biti pravoslavac možda i utiče na druge ljude da prestanu da smatraju sve nepravoslavne Srbr Srbima, ali neće uticati na mene da ja tako prestanem da se osećam.

pa trebalo bi da te dotice, jer predstavlja i tebe, ne znaju ambasadori, strani drzavnici, pape... da li si ti srbin ateista ili srbin vernik ili srbin pravoslavac.

ja sam zvezdas, al znam da navijam za partizan kad igra sa nekim stranim timom.

ne znam da li me razumes?

pa trebalo bi da te dotice, jer predstavlja i tebe, ne znaju ambasadori, strani drzavnici, pape... da li si ti srbin ateista ili srbin vernik ili srbin pravoslavac.

ja sam zvezdas, al znam da navijam za partizan kad igra sa nekim stranim timom.

ne znam da li me razumes?

Ma razumem ja tebe, ali jedno je podržati tradicionalnu religiju svog naroda kada joj preti nešto strano (što smo mogli i ovde da vidimo - da ateisti brane SPC od... nečega :lol:), a drugo je dozvoliti da to što njeni poglavari govore utiče na moje lične stavove... recimo da ja sad promenim svoje mišljenje samo zato što je tako rekao patrijarh. Msm nemam ja ništa protiv prvoslavlja, drago mi je i poštujem ga zato što je to vera mojih predaka, ali njegovi poglavari meni lično nisu nikakav autoritet. Može patrijarh da govori šta god hoće, ako se ja generalno ne slažem sa njegovim stavovima, oni se neće promeniti samo zato što je on to rekao... u konkretnom slučaju, ja neću prestati sa se osećam i izjašnjavam kao Srpkinja samo zato što je patrijarh rekao da ja to ne mogu biti zato što nisam krštena u SPC. Ovo naravno ne znači da me nije briga šta govori ljudima u svetu. Sa te strane gledano, dotiče me šta govori i kako nas predstavlja.

Ma razumem ja tebe, ali jedno je podržati tradicionalnu religiju svog naroda kada joj preti nešto strano (što smo mogli i ovde da vidimo - da ateisti brane SPC od... nečega :lol:), a drugo je dozvoliti da to što njeni poglavari govore utiče na moje lične stavove... recimo da ja sad promenim svoje mišljenje samo zato što je tako rekao patrijarh. Msm nemam ja ništa protiv prvoslavlja, drago mi je i poštujem ga zato što je to vera mojih predaka, ali njegovi poglavari meni lično nisu nikakav autoritet. Može patrijarh da govori šta god hoće, ako se ja generalno ne slažem sa njegovim stavovima, oni se neće promeniti samo zato što je on to rekao... u konkretnom slučaju, ja neću prestati sa se osećam i izjašnjavam kao Srpkinja samo zato što je patrijarh rekao da ja to ne mogu biti zato što nisam krštena u SPC. Ovo naravno ne znači da me nije briga šta govori ljudima u svetu. Sa te strane gledano, dotiče me šta govori i kako nas predstavlja.

e dobro razjasnili smo se:D

pamtim sta si sad napisala za u buduce:ok:

Ateisti Srbije protiv da se ne grade nove Crkve SPC u Srbiji !
Zvanicno udruzenje ateista Srbije, vrbuje gradjane Nisa za svoju sektu

Apel građanima Niša!
Poštovane Nišlije!
Nema čoveka u Srbiji koji ne zna onu staru narodnu izreku: „južnije – tužnije“. Decenijama unazad gledamo kako narod na jugu Srbije živi teško, vidimo da je broj nezaposlenih prevelik, da su plate mizerne. Znamo da imate malo mogućnosti da sami nešto izmenite, jer makroekonomija bilo koje zemlje nikad ne zavisi od radnika i seljaka, već od državnog i ekonomskog establišmenta.
Normalno je da svako, ko ima bar malo savesti i obraza, bude nezadovoljan i besan kad vidi ili čuje da je opet neko iz vlasti, po hiljaditi put, negde učinio bilo kakvu nepravdu. I kad vidi i čuje da u zemlji u kojoj svi živimo, neki imaju privilegije i veća prava od drugih.
Opštepoznata činjenica je da su crkve po Srbiji prazne. Drugim rečima, i ovo koliko ih ima trenutno je previše. Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, lokalni moćnik, zarad sticanja jeftinih političkih poena, bahato se odnosi prema građevinskom zemljištu, koje, uzgred, nije njegova dedovina. Bez ikakvih konsultacija sa vama, građanima, poklanja ono što nije njegovo onima koji su u Srbiji najbogatiji: pravoslavnoj crkvi. I to dve lokacije odmah, jedna u parku preko puta železničke stanice, a druga između „Brikolaža“ i Nišave. Sledeće godine, odlučio je da pokloni čak 10 lokacija.
Niš je već poznat po izgradnji nepotrebnog, megalomanskog krsta, što će koštati nekoliko miliona evra. Koliko će miliona evra još biti utrošeno da se napravi 12 novih crkava? Da li su u Nišu svi bogati, siti, napiti i zadovoljni, pa gradonačelnik može da uludo baca novac poreskih obveznika, odnosno vas? Da li vi, građani Niša, imate dovoljno bolnica, škola, staračkih domova, pozorišta, bioskopa, parkova? Da li su vam dovoljno visoke plate, penzije, socijalni doprinosi i dečji dodaci?
Recite ne egoističnim pojedincima kojima je dodvoravanje političkim i verskim strukturama bitnije od prosperiteta vašeg grada i vas, građana
Udruženje “Ateisti Srbije''
http://ateisti.com/apel-gradjanima-nisa/
Sta su onda, ako nisu sekta ? Kud ?

Poslednja izmena:
citat:

ateizam je nesvest, shto je naravno loshe pre svega po samog ateistu i njegovu okolinu, al ipak je manje shtetno od pripadnosti nekoj ludachkoj sekti shto otima ljudima kuce i imovinu ispirajuci im mozak strashnim prichama i time ih dovodeci do potpune dezorijentacije. medjutim, deshava se da ateisti kasnije postaju pripadnici upravo nekih takvih sekti. to je valjda po onoj poslovici, kad je neko sklon zhivotu u krajnostima - on ide iz krajnosti u krajnost.

neznam samo kako mod dozvoljava ovoliki spam na ionako spam i cini mi se i provokatorskoj temi, kako se ispostavilo, posto vidim da smo brojni koji smo zakljucili isto o postavljacu i repetitivnim komentarima i fiktivnim tezama istog.

medjutim, deshava se da ateisti kasnije postaju pripadnici upravo nekih takvih sekti.
Dešava se da teisti postanu ateisti i obrnuto, ali ja nisam upoznat sa istraživanjem koje pokazuje da su članovi kultova većim procentom pre pridruživanja bili ateisti. Ako obratimo pažnju, lider kulta obično biva predstavljen kao mudar, bezgrešan, nepogrešiv, što implicira njegovu bogoliku prirodu, a to je u suprotnosti sa principima ateizma i neverovanjem u bogove.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back