Ateisticki kutak

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moguce
C:\DOCUME~1\TomaD\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif

Otkad znam za sebe,najvece seljacine u zivotu sam upoznavao upravo u Beogradu...ne zeleci ovim da uvredim seljake i ljude koji zive na selu ( znam dosta akademika,doktora i umetnika koji zive na istom ).
Daj, ne preteruj; a gde si upoznavao najvece Beogradjane – na selu?

kaze mi bas jedna starija koleginica nedavno kako nema ni n od nekadasnjeg novog sada kada su ljudski odnosi i kultura u pitanju. inace od ljudi starije garde sam vise puta cula kako je osetna ta neka otudjenost medju ljudima, kako je pre bilo sve toplije, pitomije..ne znam da li je to nostalgija ili je zaista tako...
mislim da bi covi bio merodavan da da misljenje :aha:
Mozda je u pitanju mentalitet provincije. Svi se, malte ne, znaju, zna se ko je sta rucao, ko je danas izbio zenu, a koje ju je povalio, zna se ko je Sosin svaca, a na kojoj bandi se Lala tesi, da li u kafani ili kod Sose broj 2. Sve se, bre, znalo, bila je to velika porodica. Sada smo se odrodili, ne tice mi se ko stanujue na spradu iznad ili ispod, vazno je da te niko ne uznemirava i maltretira.

Da vam ispricam jedan vic o Lali? Vidim da se ne protivite.

Lala je tesko bolestan, na samrti. Lekar ga pregleda i tesi. Lala se miri sa sudbinom i moli doktora da mu ispuni jednu zelju, a to je da upise u smrtovnicii da je uzrok smrti SIDA. Doktor ga zapanjeno gleda, pa u neverici pita za razlog. Lala, onako seretski, kakog ga je vec bog dao, i na samrti smislja smicalicu, pa kaze: "Doktore, ubrzo posle moje smrti svi ce znati da sam umro od SIDE i neko mi nece dirati moju Sosu, bar za neko duze vreme; a i oni koji su je, da izvinete, povaljivali, zivece dugo u strahu sta ce im se desiti".

Pojma nemaš koliku bi nam svima rišćansku ljubav (o kojoj toliko trubiš) učinio kada bi pročitao ono o čemu bi da pričaš. :confused:

А док они још не вероваху од радости и чуђаху се рече им: Имате ли овде шта за јело?
А они Му даше комад рибе печене, и меда у саћу.
И узевши изједе пред њима.

(Luka 24. 42-43)

:kafa:

Sada će CrniĐavo da nam objasni da li su ribe pečene i med u saću: pravda, milost ili požrtvovanje, ili sve odjednom.

Ih... Taman htedoh da te pohvalim kako si štedljiv i da izrazim uverenje da ćeš daleko dogurati, al sad vidim da si običan rasipnik koji za jedan doručak proguta istovremeno i prženice i čaj.
Eeee, nikad ti neće da proturiš glavu kroz svoj prozor. :neutral:

Onako Ti je kako veruješ.
Očigledno da nije meni nego tebi. Ja ipak prihvatam ono što piše i procenjujem da li je moguće ili ne. Oni koji su to pisali bili su ubeđeni da je sve to moguće, i ne možemo ni da im zamerimo jer za bolje nisu ni znali. Ali, šta reći za ove današnje koji tvrde da je to sve istina.

A pre ću verovati da su to ukusni plodovi Ljubavi, nego da je povampiren čovek došao da jede ribu i med.
Posle ovoga ja vidim da si ti stvarno Crni Đavo. Ček' samo da ovo vide ovi forumski mučenici i teško si ga tebi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back