Ateističke mudrosti

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sa pochetne stranice jednog poznatog ateiste:

page1_1.jpg

...

Jos jedan govor mrznje.

U cemu je ovde mudrost?

mozda bi trebalo da mi odgovori moderator koji je obrisao moj prethodni komentar o govoru mrznje koji je prenesen kao "ateisticka mudrost"

"The fact that a believer is happier than a skeptic is no more to the point than the fact that a drunken man is happier than a sober one.''

George Bernard Shaw

''The invisible and the non-existent look very much alike.''

Delos B. McKown

''One of the great tragedies of mankind is that morality has been hijacked by religion.''

Arthur C. Clarke

''We are afraid of the known and afraid of the unknown. That is our daily life and in that there is no hope, and therefore every form of philosophy, every form of theological concept, is merely an escape from the actual reality of what is. All outward forms of change brought about by wars, revolutions, reformations, laws and ideologies have failed completely to change the basic nature of man and therefore of society.''

Thomas Jefferson

Jesi li siguran da si dobro razumeo recenicu? :confused:
Da li mozda i ti koristis gugl prevodilac?

Da, odlicno sam razumeo recenicu kao sto sam i odlicno upoznat sa time sta je govor mrznje.
Govor mrznje nije (samo) ono o cemu kreste NVO u Srbiji, vec i ovo gore. Mozda najblazi oblik ali i dalje mrznja.

No bitnije je da je citirani tekst pun mudrosti koliko i fekalija sa vitaminima.

Primera radi, iako se ne zlazem ni sa jednim tvojim citatom, iz ugla gledista jednog antiteista ili ateista je sasvim ok.

Da, odlicno sam razumeo recenicu kao sto sam i odlicno upoznat sa time sta je govor mrznje.
Govor mrznje nije (samo) ono o cemu kreste NVO u Srbiji, vec i ovo gore. Mozda najblazi oblik ali i dalje mrznja.

No bitnije je da je citirani tekst pun mudrosti koliko i fekalija sa vitaminima.

Primera radi, iako se ne zlazem ni sa jednim tvojim citatom, iz ugla gledista jednog antiteista ili ateista je sasvim ok.

Citirani tekst nije govor mrznje. Nego razmisljanje jedne osobe da ima pravo na svoj stav i da je ne zanima ako se neko nadje uvredjen zbog toga.
Ako ti je to govor mrznje,onda ti je i sve ostalo,ovde citirano,takodje govor mrznje,hoces da kazes da nereligiozne osobe nemaju pravo da izrazavaju svoja osecanja?
I meni je govor mrznje kad mi neko preti Paklom zato sto sam ateista,kome da se zalim zbog toga?

Citirani tekst nije govor mrznje. Nego razmisljanje jedne osobe da ima pravo na svoj stav i da je ne zanima ako se neko nadje uvredjen zbog toga.
Ako ti je to govor mrznje,onda ti je i sve ostalo,ovde citirano,takodje govor mrznje,hoces da kazes da nereligiozne osobe nemaju pravo da izrazavaju svoja osecanja?
I meni je govor mrznje kad mi neko preti Paklom zato sto sam ateista,kome da se zalim zbog toga?

najbolje da se ova tema zatvori jer vredja osetljiva osecanja vernika. :neutral:

Netolerantnost, mrznja.
I Hitler je imao pravo na svoj stav i bas ga nije zanimalo sto se Sloveni, Cigani, Crnci uvredise.
Ako ti neko preti paklom, i to je govor mrznje. Jos grdji od citiranog teksta. To sto je i pretnja paklom govor mrznje ne oravdava/opovrgava da citirani tekst nije mrznja takodje.
Koliko se secam, ova tema nije govor mrznje vec govor mudrosti.

Mene licno ne vredja ova tema. A tebe?
Zasto bi je xatvarali

E zivote.
Postoji razlika izmedju iskazivanja svojih stavova i ubijanja nekoliko miliona ljudi zbog istih. :neutral:
Meni tema ne smeta,ono je bila ironija.

p.s. Takodje me bas briga kome ova tema smeta i ko je uvredjen zbog sadrzaja na njoj. :D

Netolerantnost, mrznja.
I Hitler je imao pravo na svoj stav i bas ga nije zanimalo sto se Sloveni, Cigani, Crnci uvredise.

Šta beše Hitler po verospovesti? Ah, da... hrišćanin. :roll:

Ako ti neko preti paklom, i to je govor mrznje. Jos grdji od citiranog teksta. To sto je i pretnja paklom govor mrznje ne oravdava/opovrgava da citirani tekst nije mrznja takodje.
Koliko se secam, ova tema nije govor mrznje vec govor mudrosti.

Mene licno ne vredja ova tema. A tebe?
Zasto bi je xatvarali

Zato što su osećanja pojedinih vernika fragilna koliko i njihova psiha, pa u cilju održanja nestabilnog ekvilibrijuma njihovog mentalnog zdravlja, neke stvari im ne treba pominjati.

Šta beše Hitler po verospovesti? Ah, da... hrišćanin. :roll:

Zato što su osećanja pojedinih vernika fragilna koliko i njihova psiha, pa u cilju održanja nestabilnog ekvilibrijuma njihovog mentalnog zdravlja, neke stvari im ne treba pominjati.

Neko moze da se deklarise i kao marsovac, ali ako nije zelen...?

Masis poentu. Nije u pitanju zasto je neko uvredjen vec da li treba vredjati ine ljude iz bilo kakvih razloga.

fragilan (l. fragilis)
loman,lomljiv, krt; prolazan, trošan, slab.

Zar se to ne kaze "krhko" ili "osetljivo" na srpskom?

Neko moze da se deklarise i kao marsovac, ali ako nije zelen...?

Jedno je deklarisati se, a sasvim drugo odrasti pod uticajem nečega, promovisati to nešto i delovati u skladu sa pojedinim ciljevima tog nečega. ;)

Masis poentu. Nije u pitanju zasto je neko uvredjen vec da li treba vredjati ine ljude iz bilo kakvih razloga.

Ne mašim poentu.
Hitlera vernici redovno nabijaju na nos ateistima, povezujući njegove zločine sa ateizmom, iako je bio hrišćanin.
Onda ga nabijaju na nos paganima, iako je bio hrišćanin.
Takođe ga nabijaju vegetarijancima na nos, iako nije bio vegetarijanac.
Reagovao sam na propagandi trik koji si upotrebio, koji je bio poenta tvoje poruke.

Da je poenta tvoje poruke bilo ovo što si sada napisao, Hitlera ne bi ni pominjao.
OK?

Zar se to ne kaze "krhko" ili "osetljivo" na srpskom?

Da, tako se prevodi, ali nema sasvim isto značenje, niti sasvim isti zvuk.
"Krhak" podseća na krhotine, lomljavu stakla ili suvog drveta.
"Fragilan" ima metalni prizvuk zvona, te mi je više odgovarao za ono što sam mislio. ;)

Jedno je deklarisati se, a sasvim drugo odrasti pod uticajem nečega, promovisati to nešto i delovati u skladu sa pojedinim ciljevima tog nečega. ;)

Ne mašim poentu.
Hitlera vernici redovno nabijaju na nos ateistima, povezujući njegove zločine sa ateizmom, iako je bio hrišćanin.
Reagovao sam na propagandi trik koji si upotrebio, koji je bio poenta tvoje poruke.

Da je poenta tvoje poruke bilo ovo što si sada napisao, Hitlera ne bi ni pominjao.
OK?

"Fragilan" ima metalni prizvuk zvona, te mi je više odgovarao za ono što sam mislio. ;)

Vazi, ako tako hoces da bude.

Zasto onda na kutijama sa staklenim posudjem pise "fragile"?

Prvo, upoznaj se sa značenjem onomatopeje, na primer, glagol hrkati je lep primer onomatopeje, kao i krckati, šuštati, itd.
Drugo, u engleskom jeziku ne postoji reč "krhak", ali postoji reč "fragile" koja ima skoro potpuno isto značenje.
Treće, troluješ.

Vazi, ako tako hoces da bude.

:roll:
Hitlera si ti potegao, ne ja.

Prvo, upoznaj se sa značenjem onomatopeje, na primer, glagol hrkati je lep primer onomatopeje, kao i krckati, šuštati, itd.
Drugo, u engleskom jeziku ne postoji reč "krhak", ali postoji reč "fragile" koja ima skoro potpuno isto značenje.
Treće, troluješ.
Pa sto onda ne koristis srpski jezik? Ako bi svi poceli da koristimo strane reci gde bi komunikacija zavrsila? Mejbi je to nekima izi, hau jes no, to vodi u miskomunikaciju medju diskutantima koji no spik jur sprahen zi dojc ili inglis.
Inace, fragile se idealno prevodi kao krhko i nema veze samo sa staklom. Obe reci imaju istu osnovu.

Hitlera si ti potegao, ne ja.
Da, ja sam potegao ti si preokrenuo onako kako tebi odgovara a ne kako jeste... i nemam volje da pricam na tu temu jos jer ne cujes sta pisem.

Over end aut, na ovaj trol ;)

Pa sto onda ne koristis srpski jezik?
U srpskom jeziku postoji nešto što se zove anglicizam. ;)
Takođe, postoje š, č, ć, ž. ;)

Ako bi svi poceli da koristimo strane reci gde bi komunikacija zavrsila?

Da te komunikacija interesuje, ne bi potezao Hitlera. :bye:

Inace, fragile se idealno prevodi kao krhko i nema veze samo sa staklom. Obe reci imaju istu osnovu.

Zaista?
Koja je to ista osnova za fragilan i krhak? Jedva čekam da saznam. :think:

Da, ja sam potegao ti si preokrenuo onako kako tebi odgovara a ne kako jeste... i nemam volje da pricam na tu temu jos jer ne cujes sta pisem.

OK?

Zapravo u engleskom jeziku postoji staroengleska rec brittle koja znaci krhak..

Mada je to nevazno kao i lik i (ne)dela Hitlera na Ateistickim Mudrostima.

"Parce mero,cenato parum:non sit tibi vanum surgere post epulas:somnum fuge meridianum."

Uzdrzavaj se od vina,rucaj malo;neka ti ne bude izlisno da posle jela ustanes;izbegavaj spavanje u podne.

We respect and honour and admire you,
O Trees,
for you represent both Peace and Power - though you are mighty you hurt no creature.
Though you sustain us with your breath, you will give up your life to house and warm and teach us.
We give thanks for your blessing upon our lives and upon our lands.
May you fare well in this chosen place.

Jos jedan govor mrznje.

U cemu je ovde mudrost?

mozda bi trebalo da mi odgovori moderator koji je obrisao moj prethodni komentar o govoru mrznje koji je prenesen kao "ateisticka mudrost"
"Zdravo, ja sam Pat Condell.
Ja ne poshtujem vashu veru
I bash me briga ako se osecate uvredjenim.
Ziveli!"
Chovek jednostavno nema poshtovanja prema ljudima koji veruju u neshto shto nije dokazano da postoji. Sumnjam da ti, kao vernik, razumesh o chemu se radi(shto se vidi iz prilozenog). Zato se drzi tema koje su u skladu sa tvojim verovanjem i shvatanjem. Nije da ti branim, ali vidim da se ne znalazish najbolje izvan svog zamishljenog sveta. :ok:

Back