pa zato smo i dosli na forum, da se ubedjujemo
trebali. smo do sad da vidimo ko je vera, a ko nevera/zlovera/prevara... ja npor. kad sam kupio prvi kompjuter i izasao na onternet, ja sam mislio za nekoiliko dana cu da zavrsim posao, ubedim ljude i gotovo, ...ali, kako sam se prevario grdno, prodje 20 godina, rezultati mrsavi.... onda dodjem u 'meriku, kad ono, neko mi maznuo 80 posto propovedi... na ovom forumu ubedih jednoga jos davno, ali on nestade sad... i mislim da je jedan bio na pola... znaci, 'merika, nema druge, jer niko nije prorok u svom selu
Kada sam bio mali i ja sam bio vernik i pripadnik pravoslavne religije ali do kraja osnovne skole sam vec prestao da verujem ali i dalje pratim neke delove pravoslavne religije i dan danas, ja sam mislio da ce do kraja srednje skole svi prestati da veruju u bibliju i slicne knjige ali evo sada sam na fakultetu i vidim da i dalje ima ljudi koji veruju u to iako je veoma lako dokazivo da niti biblija niti kuran, niti... su 100% tacne i dosta delova su izmisljeni.
Niko ne moze da ospori verovanje u Boga, kao sto sam vec napisao mozes da verujes u sta god zelis, ali postoji jasna razlika izmedju slepog verovanja i religije, velika je razlika izmedju verovanja u Boga bez pracenja religije i pracenje neke knjige koja bi trebala da predstavlja nasu istoriju i objasnjava kako smo nastali a sada znamo da te knjige nisu tacne i ljudi i dalje veruju, e to je meni cudno.
Evo jednog zanimljivog pitanja: ZASTO LJUDI IMAJU POTREBU DA VERUJU U BOGA i slicno???
Skoro sva plemena tj sve grupe ljudi ma gde bili veruju u demone, boga, i slicno...
Po meni ova rec objasnjava to : STRAH
Ljudi se plase nepoznatog pa tako i umiranja pa iz tog razloga zamisljaju zivot posle smrti, pre su se plasili grmljavine i drugih prirodnih pojava pa ih pripisivali delovanju boga, demona,...
Kazes ovde smo da se ubedjujemo, ne ja sam ovde da vidim na osnovu cega neko prati religiju ako nemas dokaze nema ni potrebe da pokusas bilo sta jer bez dokaza sve pada u vodu
, religija treba da se izbaci iz skole i treba da se prestane sa finansiranjem crkve, ko zeli neka finansira mene to ne interesuje radije bih da taj novac ode za beskucnike, skolovanje, vojsku, zdravstvo,... necega od cega imamo korist.