ASUS ILI MSI

Кулиража:
pre(ne)ozbiljan:
U najnovijem Svetu Kompjutera (april ´04)imaš odličan uporedni test 5 matičnih ploča za obične smrtnike.

To su maticne ploce za prosjake, a ne za obicne smrtnike.

Po mom misljenju je bolja MSI za AMD.

Ostajem pri stavu da je test tih 5 mb u "Svetu Kompjutera" odličan(realan).Uostalom velika većina korisnika kompjutera u našoj zemlji koristi neku od tih ploča kao što i velika većina vozača u našoj zemlji vozi juga,keca,ladu i sl.Po mom mišljenju bolje je kupiti neku od tih ploča sa barem Athlonom 1600+ i 256 ddr RAM-a (200 i još nešto malo € za ceo sistem)nego baciti 100-150 € za neku polovnu konfiguraciju P2 200-333 Mhz.
Ne treba zaboraviti da je mnogo manja razlika između 2000+ i 2400+ nego između izraubovanog P2 i Athlona na bilo kojoj od ovih ploča.
Dakle ploče će definitivno raditi i uopšte nisu za prosjake nego za ljude kojima je jedino merilo odnos cene i upotrebne vrednosti.

Recimo za AMD platformu zakon je VIA čipset, nForce2 je promašaj, ne znam kakav je 3. Proizvođač... Abit je No.1 ako si kloker; Asus daje garanciju 3 godine, ali ga ja ne volim (mnoge ploče nisu izdržale ni par meseci-lično iskustvo); MSI-mrzim;Epox-nemam iskustva, osim iz novina; Gigabyte-imam je. AMD je godinama imao problem zagrevanja u odnosu na Intel, ali konačno su otkrili tajnu formulu. Ja sam bio tvrdi Intelovac, do skora...

dominator:
Recimo za AMD platformu zakon je VIA čipset, nForce2 je promašaj, ne znam kakav je 3. Proizvođač... Abit je No.1 ako si kloker; Asus daje garanciju 3 godine, ali ga ja ne volim (mnoge ploče nisu izdržale ni par meseci-lično iskustvo); MSI-mrzim;Epox-nemam iskustva, osim iz novina; Gigabyte-imam je. AMD je godinama imao problem zagrevanja u odnosu na Intel, ali konačno su otkrili tajnu formulu. Ja sam bio tvrdi Intelovac, do skora...

e sada mije jasno na cemu si! Via je zakon a nForce je promasaj!!!! E pa da i ja nesto naucim na ovom forumu!!! Ovo je zaista vrhunac svih gluposti koje se ovde mogu naci! Hajde (jednom)budi pametan i postedi nas ovakvih komentara moliom te!

pre(ne)ozbiljan:
Ostajem pri stavu da je test tih 5 mb u "Svetu Kompjutera" odličan(realan).Uostalom velika većina korisnika kompjutera u našoj zemlji koristi neku od tih ploča kao što i velika većina vozača u našoj zemlji vozi juga,keca,ladu i sl.Po mom mišljenju bolje je kupiti neku od tih ploča sa barem Athlonom 1600+ i 256 ddr RAM-a (200 i još nešto malo € za ceo sistem)nego baciti 100-150 € za neku polovnu konfiguraciju P2 200-333 Mhz.
Ne treba zaboraviti da je mnogo manja razlika između 2000+ i 2400+ nego između izraubovanog P2 i Athlona na bilo kojoj od ovih ploča.
Dakle ploče će definitivno raditi i uopšte nisu za prosjake nego za ljude kojima je jedino merilo odnos cene i upotrebne vrednosti.

U pravu si za to da je bolje dati za te ploce novce nego za neku II.
Ali uzeti Asus A7V8X-X i pored nje Barton 2500+, 512 DDR.... je malo smesno

ma obe ploce su kante. a cena koja je niza od konkurencije je zanemarljiva.

moj predlog je ili Abit NF7 ili Epox8RDAE, obe kostaju oko 60 evra.

u slucaju da bas hoces jednu od dve koju si nabrojao bolji ali ne puno bolji izbor je MSI.

ASUS X-serija plocaje je tuga kako su napravljne, jako los izbor komponenti na istoj ne obecavaju dugotrajan zivotni vek.

slayer:
ma obe ploce su kante. a cena koja je niza od konkurencije je zanemarljiva.

moj predlog je ili Abit NF7 ili Epox8RDAE, obe kostaju oko 60 evra.

u slucaju da bas hoces jednu od dve koju si nabrojao bolji ali ne puno bolji izbor je MSI.

ASUS X-serija ploca je tuga kako su napravljne, jako los izbor komponenti na istoj ne obecavaju dugotrajan zivotni vek.

Back