Svabov
Buduća legenda
- Poruka
- 25.291
sta, kao bog je jedne stvorio bolje, a druge losije?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ristob:1. Danas postoji mnogo ogranaka Hrišćanske Crkve. Sve one kažu za druge da su sekte. Pravoslavna tvrdi da je ona jedini pravi naslednik Hrišćanstva. (Pravoslavni pop ima pravo da se ženi). Među svim tim Crkvama ima mnogo raznolikosti i stvarno je neophodna reformacija Hrišćanstva. Neophodna je fuzija u jednu Crkvu. Ako si ateista, onda unutrašnje crkveno ustrojstvo ne treba da te brine. (Pitaj ženu šta će ti reći na to). Vernik ima razloga i zna zašto ide u Crkvu. Crkva, pa makar imala i grehova, je prva spona čovjeka i Boga.
Kad sam poceo da radim ovde medju ljudima koji su svi stranci za mene, prvi covek koji mi je prisao bio je NASER. Kad se predstavio prva asocijacaija kojia mi je dosla sa imenom Naser bila je Oric i Srebrenica. No, kroz glavu mi je opet prosla misao da predrasude treba da ostavim po strani. Radim vec mesec dana i Nasera vidjam svaki dan i svaki dan se samnom prijatno pozdravi. On je dosao u USA iz Irana. Mislio sam da je Islamac. Zasto? Opet predrasuda koja je bila pogresna. Dosli smo do teme nauka i religija. On je Budista. Pitao sam ga u vezi budizma. Nacin na koji on dozivljava budizam, nije religijski, jer ne veruje u nesto natprirodno. Za njega je budizam filozofija zivota. Upravo ona tantru je i napravio jedan Budista, to sam zaboravio reci. No nebitno to da li je budista ili nesto drugo. Kada sam mu rekao da ja nisam religiozan covek on je to prihvatio. Pitao sam ga da li to moze da smeta nasem prijateljstvu, on se nasmejao i pruzio mi ruku, i rekao neee, religija ,to je personalno, tvoj izbor, o tebi necu suditi na osnovu toga da li verujes ili ne, postoje drugi kvaliteti koji se vise cene od religijskih ubedjenja jer nisu sve religije iste. Da li verujes ili ne, da li si Hriscanin ili Katolik ili Budista ili Islamista ili nevernik, meni to nije bitno sve dok si covek. Dopao mi se taj njegov stav. I jedan je od retkih ljudi koje sam sreo koji toliko pozitivno zraci. Kada bih vam rekao samo jednu njegovu karakteristiku i pustio da prosetate kroz moju kompaniju, 100% bi ga identifikovali bez greske. Covek koji uvek ima iskren i pravi osmeh na licu. Nikada ga nisam video bez prijatnog osmeha sto nije karakteristika za sve ostale.Vodim računa da nikoga ne vređam niti omalovžavam. Poštujem tuđe mišljenje i znanje. Ako moram izraziti neslaganje s nečijim mišljenjem gledam da to bude na najneuvredljiviji način. Duhovno uzdizanje je najveće dobro svakog čovjeka. Može se čovjek duhovno uzići i bez religije i vere, ali na mnogo niži nivo. Popeti se na presto duhovnosti može se postići jedino religijom. Bez uvrede.
U situaciji sam da cesto gledam jednu zenu koja je jako bolesna. Ne bitno ko je ona .Ta zena je vernik, jako veliki. Iskreno, nikada u zivotu nisam video nekog ko je toliki vernik i ko se toliko drzi biblije. Ceo zivot je zivela po bibliji. Mogao bih komotno reci da je bezgresna. Ceo svoj zivot imala je muke, pregurala rat, zivce istrosila, dala sve od sebe da podigne svoju decu i da ih vaspita, i sad je obolela od parkinosonove bolesti. ( bolest koja nije fatalna a niti moze da se izleci vec samo napreduje ). Cime je mogla da zasluzi svoje muke sada?Sve što govorim je savršeno ozbiljno. Neko samo istrgne moje reči iz konteksta pa zajedljivo lepi etikete. Niko ne može dokazati da sam opravdavao rasizam i robovlasništvo, niti da Bog donosi bolesti, zla i ratove ljudima. Radi se samo o Božjim zakonima koji su unapred dati. Na psihu čovjeka djeluju dve sile: jedna vuče ka dobru, druga ka zlu. Svaki vernik to zna. Ova što vuče ka dobru je od Boga. Ova što vuče ka zlu je od Devila. Crkva smatra da Đavo postoji isto kao i Bog, samo je nemoćniji, izuzev u nanošenju zla. Ja o tome imam drugačije mišljnje i zasad ću biti uzdržan. Neko pogrešno tumači da vernik namerno greši jer će mu Bog uvijek oprostiti! To je van svake pameti i istine.
Sta se desava kad je znanje koje posedujes od Bibilije u kontradikciji sa znanjem koje ti nauka dokaze?Normalno da nikoga nema ko sve zna. Kada kažem da znam sve što nauka zna, onda mislim na generalna znanja do kojih je nauka došla do danas. Ako ima nešto novo, što trenutno ne znam, onda ćete me vi uputiti na ta znanja. Iako nijesam naučnik dostupni su mi zvanični stavovi nauke. Osim toga, mnoga naučna tumačenja su samo hipoteze.
Kada kažem da vernik zna da Bog postoji, a ne da samo veruje da Bog postoji, onda za to imam i dokaze. Isto tako znam i imam dokaze da Bog komunicira sa svakim čovekom. To ateista ne zna. Da li je, onda, tačna moja gornja tvrdnja?
odakle harmonična osmišljenost svega?
1. Danas postoji mnogo ogranaka Hrišćanske Crkve. Sve one kažu za druge da su sekte. Pravoslavna tvrdi da je ona jedini pravi naslednik Hrišćanstva. (Pravoslavni pop ima pravo da se ženi). Među svim tim Crkvama ima mnogo raznolikosti i stvarno je neophodna reformacija Hrišćanstva. Neophodna je fuzija u jednu Crkvu. Ako si ateista, onda unutrašnje crkveno ustrojstvo ne treba da te brine. (Pitaj ženu šta će ti reći na to). Vernik ima razloga i zna zašto ide u Crkvu. Crkva, pa makar imala i grehova, je prva spona čovjeka i Boga.
3. Po trećem pitanju ima kontradiktornosti. Očito su zaključci tvoji. Kažeš da se Ajnštajn često obraćao Bogu, ali ne kao tvorcu, a onda kažeš da bi bilo strašno da ne veruje u Boga kao tvorca (zbog zameranja kolegama). Kažeš da je Boga vidio kroz prirodne zakone, ali da Bog ne stoji iza tih zakona. Suviše slobodno tumačiš Ajnštajnove izjave. On nije verovao u Boga kao religija što nalaže, ali je nedvosmisleno stavljao do znanja da iza prirodnih zakona stoji svesna sila. Sam Ajnštajn kaže da je njegovom tumačenju Boga najbliži Budizam. Maks Plank tvdri da su i nauka i religija na istoj strani i da se zajedno bore protivu dogmi i neznanja.
Ja nisam uradio nista uzasno u proslosti, a gresne misli imam svaki dan, pa evo i ovog trenutka, a eto nisam bolestan. Kada bi svaka bolest bila rezultat gresnih misli ili losih postupaka, onda ne bi ni jedna bila izleciva. Ostavi se tih nazadnih tumacenja da je bolest kazna Svevisnjeg, vec pocni da studiras medicinu pa ces, verovatno, da naucis kako mnoge bolesti da izbegnes a i da "gresnome" pomognes.Insect:Thou shall not question the will of God!!!![]()
![]()
Je li, a kako ti znas da ta zena nije imala nekakve uzasno gresne misli ili nije uradila nesto uzasno u proslosti?! Pa mora da jeste jer inace zasto bi je sve to zadesilo? Da neces mozda da kazes da je to cista slucajnost sto je bas ona obolela od mucne Parkinsonove bolesti? Mislis onako nezasluzeno? Daj molim te uozbilji se!![]()
Ja nisam uradio nista uzasno u proslosti, a gresne misli imam svaki dan, pa evo i ovog trenutka, a eto nisam bolestan. Kada bi svaka bolest bila rezultat gresnih misli ili losih postupaka, onda ne bi ni jedna bila izleciva. Ostavi se tih nazadnih tumacenja da je bolest kazna Svevisnjeg, vec pocni da studiras medicinu pa ces, verovatno, da naucis kako mnoge bolesti da izbegnes a i da "gresnome" pomognes.
Prihvatam cinjenicu da onaj smesko na kraju navedenog posta, mozda treba da "suspenduje" ovaj moj. Sve ostalo si nekako preozbiljno rekao, pa sam morao da reagujem.
proximo:Sad bih mogao dodati i da si ili nepismen ili da si stvarno jako jako bezobrazan. Koliko sam samo puta napisao da idem od pocetka da ovde ljudi postavljaju prava pitanja u pravo vreme a ti kao da zelis da postuliras na teoriji ne velikog praska.
Smiri se. Ovde ima mnogo i pametnijih i inteligentnijih (i medju naucnicima i medju vernicima ) i od mene i od tebe pa su strpljivi. Dok budem polako prilazio velikom prasku, ti iskoristi to vreme pa dobro dobro provezbaj matematiku i fiziku da nebi opet posle reko to je kontra zravom razumu. Vec u nekoliko primera si pokazao da tvoj zdrav razum je samo tvoj zdrav razum.
Kad budes bio spreman i mogao da razumes veliki prasak tad ces i dobiti to sto hoces. Kao sto rekoh ti ne razumes trivijalne stvari iz fizike a hoces da razumes veliki prasak. Neces dobiti to sto zelis sada samo iz razloga sto ne umes da se ponasas kao svi ostali. Ako svi mogu da cekaju do toga, cekaj i ti. U medjuvremenu poradi na svojoj fizici.Ne razumem. treba da cekam da ti u svojim tekstovima stignes do teorije o velikom prasku, da bih ja smeo da postavim pitanja o njemu? Veliki prasak si ti pomenuo u svojim postovima u okviru teme astronomija-komentari, tj. na ovim stranicama za koje si sam odredio da sluze za raspravu. Lepo sam ispostovao zahtev da se samo na ovim stranicama replicira, a to mi je zahvalnost.
E, ovo vec ne mogu da otrpim : "moje nepoznavanje biologije" ( u prethodnom tvom postu namenjenom meni)? Mozda mislis na one silne tekstove sa DOKAZIMA za evoluciju kojima si me "zatrpao" u prethodnih mesec dana ( odkako smo o tome raspravljali)? Jos uvek ih cekam.
Veliko, veliko izvinjenje na sumnjama, samo sam se bojao da nisi preobracen pa poceo da sviras drugu pesmu. Sada mi je pao kamen sa srca.Insect:Hehe, Stnco zar mislis da sam tolika dvostruka licnost pa da pisem ovako protivrecene postove svim mojim prethodnim. :? Gotovo da bih se mogao naci uvredjenim nedostatkom poverenja ali cu se ipak samo. Verovatno nisam ubacio dovoljno ironije. Sta mogu kada pisana rec ne moze uvek da zameni izgovorenu.
Nego srecna vam svima jos jedna revolucija Zemlje oko Sunca!!!!![]()
proximo:Kad budes bio spreman i mogao da razumes veliki prasak tad ces i dobiti to sto hoces. Kao sto rekoh ti ne razumes trivijalne stvari iz fizike a hoces da razumes veliki prasak. Neces dobiti to sto zelis sada samo iz razloga sto ne umes da se ponasas kao svi ostali. Ako svi mogu da cekaju do toga, cekaj i ti. U medjuvremenu poradi na svojoj fizici.
Jedno pitanje, zasto su kinezima i japancima kose oci? Zasto su crnci imaju crnu kozu?
Zasto holandjani retko obolevaju od raka?
Kinezi, Japanci, Mongoli,... imaju kose oci jer je to verovatno najbolje prilagodjen izgled ociju za zemaljske uslove.
Crnci imaju crnu kozu zato sto su dobili gen koji daje crnu kozu od nekog ko je vec imao pre njihovog stvaranja.
Mozda je najbolji odgovor- "ovde nista nema Holandezi... sve Arapi, Crnci i Kinezi". Stanovnistvo Holandije je prilicno izmesano i mala je mogucnost da se pojave stetni geni, za razliku od sredina gde je stanovnistvo unificirano i stalno kruze jedni te isti geni.
Ja nista, ovo je vise pitanje biohemije, hemije i biologije , a sa astronomijom nema nikakve veze.
No sve je to delo evolucije i covekovog prilagodjavanja na datu sredinu.
Skoro negde nacuh (ili procitah) da je razlika izmedju crnaca i belaca samo u jednom pigmentu koji odredjuje boju koze, a ostalo nam sve dodje isto (dobro, imaju i vecu kitu, verovatno zbog pigmenta )
Navratio sam samo da poželim svima sve najbolje u Novoj Godini.proximo:To je upravno ono sto sam zeleo da cujem. Samo sto to od sveta365 nikada nebih docekao.