Astromedicina

Da podmukao je taj Saturn u osmom polju jos kvadrat Uran,a Neptun u osmom obicno zna da sakrije bolest pa se za pravom dijagnozom dugo traga.....

Da duso, saturn u 8 polju, sa Neptunom, nije bas povoljna kombinacija za jednu zenu, koja pod uticajem hormona, cak i u kasnijim godinama moze da ima problema sa cistama, displazijama zlezda, fibromima, miomima i slicnim stvarima, i to kad se zavrsi regenerativni period. Ona mora da je imala nekih smetnji u tom polju i ranije, ali nije moralo da daje karakteristicne simptome, organizam joj je trpeo, i trpi i dan danas kroz zlezdano tkivo, vodene puteve...kad smo tu, neka kontrolise zbog Urana u Raku i zube,desni, moze da ima nekih komplikacija, limfne i pljuvacne zlezde, obavezno ako dodje do upale neke zlezde pod pazuhom ili u dojkama, da se to odradi kod lekara..pregledi i ostalo. Ne mislim da je strasno ali mislim da je sakriveno i da ceka, prelaz i Urana i Saturna kroz Vagu dok u prvom ulazu oni idu u opoziciji, ako se mnogo ne varam, da ne trazim ovako u cik zore sad i efemeride. Jako se lepo razumes i imas intuiciju i mozes i sama da vidis ovo o cemu pricam. Takodje je bitno, da ona prati stanje bubrega, ne bi me zacudilo da se javi pesak ili smetnje, infekcije, ssmanjenje filtracije bubrega ili prosirenje kanala i bubrezne karlice, pa da ima oticanje, zamor, promene pritiska ili lupanja srca uz sve to..a na primer, srcu joj nije nista. Jeste ona Riba i preosetljiva i radije bi ona bilo sta da joj nadju i samo da joj kazu da joj je nesto, a ne ovako, nije joj nista a ona svasta oseca, gubi snagu, gubi volju, moze da vene pred ocima i da niko ne zna sta joj je..Jeste sklona malo strahovima i sumnjama, i misli kako ce da se razboli od neke karcinomcine koju gaji negde u sebi i treba joj paznje ali trebalo bi joj jedno temeljno ispitivanje, ono, pocevsi od hipofize, preko stitne, nadbubrega, bubrega,dojke, jajnici,materica, pa tek srce i pritisak...Zeludac je boli na nervnoj bazi, stresne situacije, gubici ili sekiracija uopste je jako poremeti i nema ravnotezu u sebi...Inace je intuitivna, bila energicna nekada i otvorenija, vidis umetnutu vodoliju i veneru u trigonima i sekstilu...organizam joj slabi i ima sklonost ka operativnom lecenju u zivotu, od manjih do vecih intervancija ali kako je ipak neptun ogranicen Saturnom i u opoziciji jupiteru i u kvadratu svi sa Uranom, mislim da joj se nista nece siriti tek tako, da ima lepe izglede da se leci i izleci i kad dodje vreme boljki na red..

Ima sklonost latentnim alergijama ili osipima kao i razvoju autoimunih oboljenja, posebno kostiju i zglobova jer je Jarac u podznaku, jer je Riba u znaku i ima vladare u konjukciji kako ih ima...to je hornicno sa povremenim pogorsanjima..kicma i jedno koleno takodje osetljivi.Nervozna ne moze da ne bude kad je uran u raku i vodolija umetnuta ali nije uvek bila takva, ima onaj vodeni trigon, hormoni i stres je ucinili takvom, i jeste u zadnjim godinama propala, vidis kako je uran presao preko Venere i to negde mislim od njene 47-48, pa 5-52 na ovamo sigurno sve vise...Mesec u devici, da zaokruzi neko njeno nezadovoljstvo i osecaj da nije dovoljno voljena, osecaj strepnje i potrebe ka perfekcionizmu i razocarenje u svoj sopstveni organizam kad oseca da je izdaje..a ima energije u sebi, samo ne ume da je koristi izgleda...Ako ti nesto ne bude jasno, pitaj slobodno...

Vip hvala puno na ovako iscrpnom odgovoru.Malo me jeste uplasio i potvrdio neke moje strahove,ali tako je.Jos samo da pitam,sta mislis gde su izlazi...neka alternativna medicina ,fizicka aktivnost,redukovana ishrana,masaza..sta mislis da bi joj najvise moglo pomoci?

ako ces iskreno, treba da pije cajeve za hormone i metabolizam ili regulaciju ravnoteze u organizmu, njoj sedativni, smirujuci cajevi naprimer ili bilje uopste nece bas pomoci da sredi ono gde je najvise muci, organske prirode su promene na slaba polja u organizmu i to je trajalo i trajalo, dosle i godine, nije to mlad organizam da ga stitimo od stresa...a koliko mozeda se spreci kvadrat sa Uranom u natalu, iz 6 polja, cisto sumnjam duso, bar iskustveno mislim da ne moze tako lako i ne u tim godinama...samo da je vremenom trosila aspekte, kako to kazem, da je imala operacije u predelu genitalija ili zlezda, ili ciste, pa da se ocekuje smanjenje snage aspekta ali mislim da ne moze. A sto se tice imunoloskih reakcija, to ne moze da spreci, to joj je u njoj...kicma slabi, kosti slabe, osetljive su, treba voditi racuna preventivno da ne dobije osteoporozu..ako se razumes u alternativni nacin ishrane pa vidi sta bi mogla da uklopi, a ako tipujes samo na smanjenje nervoze, nista onda uraditi nece konkretno..samo sa tim,mislim

imam pitanje u vezi zdravlja ove drage mi osobe:
da li je zdravlje ozbiljnije naruseno kao posledica bolesti zavisnosti? ovo doduse pripada proslosti ali posledice su neizbezne.. meni se cini da situacija nije alarmantna ali nisam sigurna.
o evt detaljima bih na pp..
evo karte http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=3&btyp=w2gw&&cid=45ifilejLAqBz-u1199883247&nhor=2

zahvaljujem se unapred :)

Skribentu, o detaljima koji te muce javi se na pp, da zanmo sta to mislis pa da dobijes jasan odgovor a o zdravlju u globalu, ovde cu kasnije, ako niko drugi ne uskoci

Mislim da je bolje ako analiziramo neki zdravstveni problem da se ovde postavi karta. Dakle, ako ima neko neki primer, ili ga zanima šta kaže natal po pitanju zdravlja, može postaviti kartu pa ćemo komentarisati.

Suštinu je rekla vip - gleda se 1. polje kao opšta konstitucija natusa, i 6. polje koje generalno govori o zdravlju. U vezi s ovim, nakon toga eventualno možemo dodati i 12. polje kao polje koje govori o bolnicama (zatvorena institucija) i 8. polje koje govori o hirurškim intervencijama.
Ovo je najšturije moguće, očekujem još pitanja i komentara pa ćemo pretresti sve što ima veze s ovom temom. :wink:

Da li mogu ja da pitam sta bi u tom slucaju bilo samnom...tj. kakve su moje predispozicije, sobzirom da mi je puno prvo polje...i nikad ne znam sta je tu dobro po mene, a sta ne...tj. koliko su neke konjukcije iz tog stelija dobre ili lose?
Sesto mi je u ribama...Jupiter na vrhu seste...tj. peta, sam kraj...Neptun u trecoj...strelac..Osma vladar Venera na asc...i 12ta Merkur ...
E sad, Vip je negde rekla da trigon sa Jupiterom nije dobar...pa me zato zanima sveukupna situacija.
Hvala ljudi..

Ne može trigon baš biti bukvalno loš ... verujem da nije rekla baš u tom kontekstu, zato sam te pitala :wink: Komentarisali smo da je relativno dobar, znači sve zavisi ... samo ne znam tačno šta je rekla i ne znam gde beše polemika. :-D

Ja sam ti za zdravlje rekla još ono ranije, sad jedino da ti vip nešto prokomentariše. Taman ćeš imati second opinion :wink:

Btw, zbog ove Vage, jesi imala nekad problema sa bubrezima i sl. ?

Ne može trigon baš biti bukvalno loš ... verujem da nije rekla baš u tom kontekstu, zato sam te pitala :wink: Komentarisali smo da je relativno dobar, znači sve zavisi ... samo ne znam tačno šta je rekla i ne znam gde beše polemika. :-D

Ja sam ti za zdravlje rekla još ono ranije, sad jedino da ti vip nešto prokomentariše. Taman ćeš imati second opinion :wink:

Btw, zbog ove Vage, jesi imala nekad problema sa bubrezima i sl. ?

Rekla je da ukoliko postoji nesto, Jupiter cesto to zna da prikrije kada je u trigonu....i da ti za to poima nemas npr, pa sa tim u vezi zna da bude veoma lose...i da dovede do

NIsam imala problema sa bubrezima...ili ih imam pa ne znam....:roll:

Ne tripuj se, pitanje je bilo više hipotetičko. :wink:
Hoće to nekad da da sa naglašenom Vagom ali nije obavezno ... naravno.

Pre Neptun hoće da zamagli sliku. Moram pronaći to što se pisalo ali ovo što pišeš pre važi za Neptun ... u stvari ne znam dok ne vidim celo pisanije, ovako je izvučeno iz konteksta, ko zna šta je htela da kaže (tačno).

Ne tripuj se, pitanje je bilo više hipotetičko. :wink:
Hoće to nekad da da sa naglašenom Vagom ali nije obavezno ... naravno.

Pre Neptun hoće da zamagli sliku. Moram pronaći to što se pisalo ali ovo što pišeš pre važi za Neptun ... u stvari ne znam dok ne vidim celo pisanije, ovako je izvučeno iz konteksta, ko zna šta je htela da kaže (tačno).

Ma ne tripujem se. Sve ok.
Nego zaista, zanima me...ono sto gore rekoh,a uzevsi u obzir moju natalnu...i kako to sve zajedno izgleda...prva, sesta, osma...i dvanejsta...Jer kazem ti, ovako citam VIP ...i pre i posle neke tekstove gde postoje razlicita tumacenja ..ali za pojedinacne aspekte, pa ne vredi izvlaciti iz konteksta. Zato pitam ovde, kad vec postoji tema

Da li mogu ja da pitam sta bi u tom slucaju bilo samnom...tj. kakve su moje predispozicije, sobzirom da mi je puno prvo polje..
Ne beri brigu Djuro :-)
Vladar asc-a na asc-u pored plutona.... iz mrtvih bi se uzdigla pa taman ne znam sta da te zadesi.
Za astromedicinu cu ti dati svoje vidjenje, ali se OGRADJUJEM od tacnosti istog pa ako te muka natera bar znam na cija bih te vrata poslala. Tradicionalno vaga vlada bubrezima...pa los stelijum tamo (narocito sa mesecom i saturnom) hoce da da neki problem sa peskom, kamenjem, kod mene (pogledaj chart) sporim izlucivanjem...medjutim sa plutonom na ac-u i marsom u vagi... Djuro ti mu ga dodjes totalno atipicna vaga sa dosta skorpionskih crta =>genitalije bi mogle biti problematicne. Narocito sto je mesec kvadriran od tog celog stelijuma u prvom, a predstavlja matericu samu po sebi. Kako stojis sa decovima, trudnocama..? (izvini ako zadirem u intimu samo me izignorisi!) Koliko brakova imas -trudnoca u prvom braku je prikazana marsom, pored urana i u kvadratu -kuku i lele, trudnoca izneta u drugom braku je bas pozitivno iskustvo (prepuno derivatno peto, vladar tvog petog je tu u trigonu sa tim ojadjenim mesecom:-)

(da budem iskrena mene zivo interesuje kako ti stojis s parama -vladar drugog u prvom -vazne su pa samo tako, ali je u izgonu i spaljen +nestalan izvor prihoda...nevezano za ovo hvala ti na pp-u zao mi je sto je tako)

E da! Nemoj da si hipohondar!!!!! Ovaj neptun u trecem hoce da vas zaglupi boz' sacuvaj i da mastate u nekom skrooooz pogresnom smeru -npr: od cega li bih mogla bolovati? (vladar seste u kuci komunikacije i misljenja) :wink:

Ne beri brigu Djuro :-)
Vladar asc-a na asc-u pored plutona.... iz mrtvih bi se uzdigla pa taman ne znam sta da te zadesi.
Za astromedicinu cu ti dati svoje vidjenje, ali se OGRADJUJEM od tacnosti istog pa ako te muka natera bar znam na cija bih te vrata poslala. Tradicionalno vaga vlada bubrezima...pa los stelijum tamo (narocito sa mesecom i saturnom) hoce da da neki problem sa peskom, kamenjem, kod mene (pogledaj chart) sporim izlucivanjem...medjutim sa plutonom na ac-u i marsom u vagi... Djuro ti mu ga dodjes totalno atipicna vaga sa dosta skorpionskih crta =>genitalije bi mogle biti problematicne. Narocito sto je mesec kvadriran od tog celog stelijuma u prvom, a predstavlja matericu samu po sebi. Kako stojis sa decovima, trudnocama..? (izvini ako zadirem u intimu samo me izignorisi!) Koliko brakova imas -trudnoca u prvom braku je prikazana marsom, pored urana i u kvadratu -kuku i lele, trudnoca izneta u drugom braku je bas pozitivno iskustvo (prepuno derivatno peto, vladar tvog petog je tu u trigonu sa tim ojadjenim mesecom:-)

(da budem iskrena mene zivo interesuje kako ti stojis s parama -vladar drugog u prvom -vazne su pa samo tako, ali je u izgonu i spaljen +nestalan izvor prihoda...nevezano za ovo hvala ti na pp-u zao mi je sto je tako)

E da! Nemoj da si hipohondar!!!!! Ovaj neptun u trecem hoce da vas zaglupi boz' sacuvaj i da mastate u nekom skrooooz pogresnom smeru -npr: od cega li bih mogla bolovati? (vladar seste u kuci komunikacije i misljenja) :wink:

E vidis, zbog boldovanog sam i postavila pitanje, manje vise....jer sam pre neki dan na tv-u videla sta sam videla...a bas apropo ovog sto si rekla....( Srbija pva u Evropi po broju ...blabla )....i onda sledi kraj tvog posta..." ..a sta ako je bas to meni..."...:?
Pa reko da vidim kakva mi je situacija ovde...imam li sanse:wink:

Sto se tvojih pitanja tice, nisam mama....dva "divlja braka" iza sebe...u trecem sam jos uvek....ali to nije brak...zivimo "divlje razvedeni"..za to sigurno jos nisi cula :)

Sta znaci ono za prvo dete " kuku i lele"...:? Cisto da se pripremim..ako do toga dodje...

Lova ...hm...pa recimo da sam skroz "operisana" od svega sto znaci "materijalno"...
Bavim se poslom u kome u jednom casu mozes da imas puno novca, u sledecem nista.
Ali to sam izabrala, to volim ...i nije mi zao...a vidim i natalna to pokazuje, znaci to ce tako i ostati...:roll:

p.s. nista za pp...sve ok;)

Pa u ovom kontekstu...tj. da nije dobro ( kada je o zdravlju rec )

Eto, kad me nema dugo pa se javi neko tako osetljiv kao Djura a ja ne mogu da se ukljucim...dobro si @ djuro zakljucila da ne vredi gledati izvuceno iz konteksta drugima i da za svoje stvari trebas da pitas licno, konkretno, za svoju kartu, izvinjavam se sto nisam stigla ali sam fizicki sprecena da se ukljucim, mozda cak i danas necu moci...sacekaj me i nemoj da se plasis, da mnogo Vagas, zajedno cemo tacno da vidimo sta se na sta odnosi..Hvala Elle na podrsci i pokusaju da te usmeri i WEB za zapazanje za Plutona i Veneru na koje je Djura zaboravila koliku moc imaju

..a sta ako je bas to meni.....:?
Slusaj hipohondru jedan, imas vladara sestog u trecem -ti prosto razmisljas o bolestima... jos je neptun pa daj da ih osmislim ako ih nemam parola. Dakle hvala Bogu dobro si i molim te nemoj to sebi da radis!
...zivimo "divlje razvedeni"..za to sigurno jos nisi cula :)
hihihi moram priznati da nisam :-)
Sta znaci ono za prvo dete " kuku i lele"...:? Cisto da se pripremim..ako do toga dodje...
Nista mila, opusti se, znaci da bi dete iz prvog braka bilo najteze izneto, ali i onako SVE zavisi od tranzita. Prosto treba biti svestan toga. Dakle "ako dodje"... pa nece vec si "odradila" prvi brak :wink:

Poljubac, web

Eto, kad me nema dugo pa se javi neko tako osetljiv kao Djura a ja ne mogu da se ukljucim...dobro si @ djuro zakljucila da ne vredi gledati izvuceno iz konteksta drugima i da za svoje stvari trebas da pitas licno, konkretno, za svoju kartu, izvinjavam se sto nisam stigla ali sam fizicki sprecena da se ukljucim, mozda cak i danas necu moci...sacekaj me i nemoj da se plasis, da mnogo Vagas, zajedno cemo tacno da vidimo sta se na sta odnosi..Hvala Elle na podrsci i pokusaju da te usmeri i WEB za zapazanje za Plutona i Veneru na koje je Djura zaboravila koliku moc imaju
Tu sam...nije nista hitno.Kad stignes ;)
Prosto me zanima da znam na sta treba da obratim paznju .:oops:
Znam da Pluton i Ve na asc imaju moc...ali ne znam kolika je bas ta moz ako su kvadrirani od MO.
Sta je od toga jace kod aspekta....da li taj kvadrat ili ipak ta snaga vladara sa PL na asc...
Takodje da li je taj MO tako gadan, bas malo ublazen time sto ima te kvadrate sa Jupiterom i Merkurom...ili to samo " zataskava " stvari...
I ove konjukcije u mom stelijumu...da li su dobre ili i ne bas toliko ?

Eto...to me zanima...a rekoh jos odavno, sebi ne umem da gledam....jednostavno blokiram i ne vidim objektivno.
Ljubac

Slusaj hipohondru jedan, imas vladara sestog u trecem -ti prosto razmisljas o bolestima... jos je neptun pa daj da ih osmislim ako ih nemam parola. Dakle hvala Bogu dobro si i molim te nemoj to sebi da radis!

hihihi moram priznati da nisam :-)

Nista mila, opusti se, znaci da bi dete iz prvog braka bilo najteze izneto, ali i onako SVE zavisi od tranzita. Prosto treba biti svestan toga. Dakle "ako dodje"... pa nece vec si "odradila" prvi brak :wink:

Poljubac, web

Jes` vala, u pravu si.

Gde je to rekla i u kom kontekstu ?

Vip je negde govorila o tom ali na ovaj nacin...u jako ugrozenim oroskopima, gde se vide velike komplikacije i naruseno zdravlje, da je samo u tim slucajevima jedna od prednosti da osoba ima ukljucenog Neptuna u neke kvadrate i opozicije, gde je taj neptun jako bitan za zdravstveno stanje, pa da je to uvek oznacavalo mogucnost da se i teska ali i najteza bolest u smislu karcinoma koje (ako to natal pokaze) takav covek moze da ima, da je tada bolje da ima negativan aspekt Neptuna, koji bi dao osecaj da postoji problem i smetnja i da skrene paznju bilo cim na sebe, da se bolest otkrije tako da moze da se leci, znaci na vreme. Odnosno, postoje primeri u knjigama, gde u nekom "savrsenom" horoskopu, a da osoba ima samo trigone i sekstile, po pitanju zdravlja u nekom momentu taj trigon bi, bez problema dozvolio da se maligne celije sire i plivaju u organizmu i da osoba ne zna koliko je ugrozena..No, kako nas Djura ima Vagu u sebi i to duplu, u nekoj svojoj fazi sada kada je Saturn blizu da udje u njeno 12 polje, pocinje da cacka i da je "plasi" pa je realno postavila vezu svog 6 polja u Ribama i aktivnog Neptuna i kako sama priznaje, malo joj treba necega da je izbaci iz ravnoteze, pocela je da razmislja panicno o polju zdravlja. Normalno, Ribe iz 6 i Neptun, pored zdravlja mogu da odvuku deo energije i aspekata na posao i saradnike, pa je i to zaboravljeno..no, razjasnicemo joj dileme, nisam bila u mogucnosti da odmah reagujem...

Rekla je da ukoliko postoji nesto, Jupiter cesto to zna da prikrije kada je u trigonu....i da ti za to poima nemas npr, pa sa tim u vezi zna da bude veoma lose...i da dovede do

NIsam imala problema sa bubrezima...ili ih imam pa ne znam....:roll:

Moram da te ispravim, rekla sam da AKO Neptun ima trigon a ceo ostali horoskop pokazuje na naruseno zdravlje, pa da ima teznju ka razvoju maligniteta, pa da tek onda tada dodje na primer Jupiter u trigon i to kroz vodene puteve,(ili krvne ili limfne ili tkivne), kuda se prenose metastaze, da tada ne valja sto osoba ima trigon..ali izvuceno ovako iz konteksta sa straom u tebi, nije cudo sto si se odmah ustalasala i uznemirila

Vip je negde govorila o tom ali na ovaj nacin...u jako ugrozenim oroskopima, gde se vide velike komplikacije i naruseno zdravlje, da je samo u tim slucajevima jedna od prednosti da osoba ima ukljucenog Neptuna u neke kvadrate i opozicije, gde je taj neptun jako bitan za zdravstveno stanje, pa da je to uvek oznacavalo mogucnost da se i teska ali i najteza bolest u smislu karcinoma koje (ako to natal pokaze) takav covek moze da ima, da je tada bolje da ima negativan aspekt Neptuna, koji bi dao osecaj da postoji problem i smetnja i da skrene paznju bilo cim na sebe, da se bolest otkrije tako da moze da se leci, znaci na vreme. Odnosno, postoje primeri u knjigama, gde u nekom "savrsenom" horoskopu, a da osoba ima samo trigone i sekstile, po pitanju zdravlja u nekom momentu taj trigon bi, bez problema dozvolio da se maligne celije sire i plivaju u organizmu i da osoba ne zna koliko je ugrozena..No, kako nas Djura ima Vagu u sebi i to duplu, u nekoj svojoj fazi sada kada je Saturn blizu da udje u njeno 12 polje, pocinje da cacka i da je "plasi" pa je realno postavila vezu svog 6 polja u Ribama i aktivnog Neptuna i kako sama priznaje, malo joj treba necega da je izbaci iz ravnoteze, pocela je da razmislja panicno o polju zdravlja. Normalno, Ribe iz 6 i Neptun, pored zdravlja mogu da odvuku deo energije i aspekata na posao i saradnike, pa je i to zaboravljeno..no, razjasnicemo joj dileme, nisam bila u mogucnosti da odmah reagujem...

Ma veruj mi da ne bih...nego ponukana onim " iskustvom " o kome smo govorile pre neki dan...ti i ja...znas vec..a posle nekoliko dana cujem onaj podatak na tv-u , i prirodno , uplasim se...Da li zbog Saturna blizu 12-te....ili sta, sve u svemu

Back