Astrolozi,vidovnjaci i ostali šarlatani

Mađije OPASNE po život! Zbog metoda nadrilekara ljudi su umirali, a evo čime se sve bave da dođu do novca

109821_sumadinac_f.jpg
ST/V. LUKIĆ
Zoki Šumadinac

Zoran Petrović - Zoki Šumadinac

Pre njenog pojavljivanja, najsvežiji u ovoj ekipi bio je Zoran Petrović, Zoki Šumadinac, koji je svojom pojavom i nastupom istovremeno izazivao sažaljenje i podsmeh, te ga niko nije ni shvatao ozbiljno. A onda je javnost došla do saznanja da je Zoki zgrnuo ogromne pare vršeći razne seanse nad ljudima.

Kada je ovaj čovek u pitanju, bizarnostima stvarno nema kraja, a najprostiji dokaz za to su njegove... - numere. Ali, tu su i kliničke smrti, i to tri komada, ezoterija, vidovnjaštvo, prekokontinentalna energetska komunikacija...

- Lično sam odlazio kod njega sa prijateljicom koja je imala problem. Od jedne sobe napravio je malu crkvu! Sećam se da su ikone, brojanice, krstovi bili okačeni posvuda i tu smo ostavljali novac. Tokom seanse, Zoran je uključivao kamere na nekoliko telefona, navodno radi uklanjanja negativne energije. Prijateljica je imala problem i svaki put mu je ostavljala po 100 evra, a i ja sam ponekad. Kada smo shvatili da od toga nema vajde, tražio sam nazad naš novac. Prvo nije hteo da vrati, da bih mu zatim zapretio i morao je da nam da sve do dinara. Takođe se sećam da su klijenti svaki put u redu čekali u dnevnoj sobi - tvrdio je pre nekoliko meseci jedan menadžer, koji je insistirao na anonimnosti.

Zoki, razume se, smatra da optužbe na nejgov račun dolaze od "ljudi ljubomornih na njegov uspeh i popularnost".

ALEN AZARIĆ

28625_alen-azaric_f.jpg

Slučaj samoproklamovanog iscelitelja Alena Azarića, Miroljubovog učenika, takođe stoji u mestu, a nakon njega je podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo nadrilekarstvo. Krivičnu prijavu protiv Azarića, ali i njegovog oca podnela je Vojna policija zbog toga što je, kako se navodi, lečio ljude u Vojno samačkom hotelu "Galeb", dok je stariji Azarić navodno prodavao izvesne medikamente.

Azarić je u svom prvom televizijskom gostovanju tvrdio da ima lek protiv raka, navodeći da je on doktor prirodne medicine, da je u Zagrebu završio fitoterapiju, kao i da završava kinesku tradicionalnu medicinu.

Međutim, prilikom drugog televizijskog gostovanja Azarić je izjavio da je završio da je diplomu doktora stekao na Fakultetu za prirodnu medicinu, čiji je osnivač Miroljub Petrović, a koji nema akareditaciju, a ni prostorije u Americi na adresi navedenoj na sajtu navogodnog univerziteta.

- Završio sam Fakultet prirodne medicine Miroljuba Petrovića preko interneta, koji nije priznat, ali taj fakultet meni je pomogao da utvrdim znanje. Polje u koje ja ulazim je onkologija. Pročitao sam jedno 3.000 stranica konvencionalne medicine i da mogu da položim samo taj deo onkologije mislim da bih sa desetkom završio, čak i doktorirao, 100 odsto. Nisam sebi dozvolio da može ijedan doktor da me matira u tom polju - izjavio je Azarić, jedan od domaćih šarlatana i nadrilekara.

Što se tiče kažnjavanja nadrilekarstva zakoni u Srbiji su jasni, ali, kako dodaje naš psihoterapeut Marko Braković, ono se, na žalost, može samo suzbiti, ali ne i iskoreniti u našoj zemlji.

- Nisu, zapravo, problem svakako nestručni i potencijalno opasni nadrilekari i amateri, već je suština u ljudskom očaju današnjice, neobrazovanju, sklonosti da se izbegne životna patnja i nađe nekakav, bilo kakav, smisao - zaključuje on.

https://www.republika.rs/vesti/drus...a-ljudi-umirali-evo-cime-sve-bave-dodju-novca

Напиши детаљније.
Пре много година сам имала сусрет са једним астрологом из мог града. Протумачио је моју наталну карту. Прошло је доста времена, ништа се од свега тога није остварило на мом приватном плану. Тип је био пун себе, непријатан и арогантан. Оставио је јако лош утисак. Кајем се и дан-данас што сам била код њега.

Back