Mađije OPASNE po život! Zbog metoda nadrilekara ljudi su umirali, a evo čime se sve bave da dođu do novca
ST/V. LUKIĆ
Zoki Šumadinac
Zoran Petrović - Zoki Šumadinac
Pre njenog pojavljivanja, najsvežiji u ovoj ekipi bio je Zoran Petrović, Zoki Šumadinac, koji je svojom pojavom i nastupom istovremeno izazivao sažaljenje i podsmeh, te ga niko nije ni shvatao ozbiljno. A onda je javnost došla do saznanja da je Zoki zgrnuo ogromne pare vršeći razne seanse nad ljudima.
Kada je ovaj čovek u pitanju, bizarnostima stvarno nema kraja, a najprostiji dokaz za to su njegove... - numere. Ali, tu su i kliničke smrti, i to tri komada, ezoterija, vidovnjaštvo, prekokontinentalna energetska komunikacija...
- Lično sam odlazio kod njega sa prijateljicom koja je imala problem. Od jedne sobe napravio je malu crkvu! Sećam se da su ikone, brojanice, krstovi bili okačeni posvuda i tu smo ostavljali novac. Tokom seanse, Zoran je uključivao kamere na nekoliko telefona, navodno radi uklanjanja negativne energije. Prijateljica je imala problem i svaki put mu je ostavljala po 100 evra, a i ja sam ponekad. Kada smo shvatili da od toga nema vajde, tražio sam nazad naš novac. Prvo nije hteo da vrati, da bih mu zatim zapretio i morao je da nam da sve do dinara. Takođe se sećam da su klijenti svaki put u redu čekali u dnevnoj sobi - tvrdio je pre nekoliko meseci jedan menadžer, koji je insistirao na anonimnosti.
Zoki, razume se, smatra da optužbe na nejgov račun dolaze od "ljudi ljubomornih na njegov uspeh i popularnost".
ALEN AZARIĆ
Slučaj samoproklamovanog iscelitelja Alena Azarića, Miroljubovog učenika, takođe stoji u mestu, a nakon njega je podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo nadrilekarstvo. Krivičnu prijavu protiv Azarića, ali i njegovog oca podnela je Vojna policija zbog toga što je, kako se navodi, lečio ljude u Vojno samačkom hotelu "Galeb", dok je stariji Azarić navodno prodavao izvesne medikamente.
Azarić je u svom prvom televizijskom gostovanju tvrdio da ima lek protiv raka, navodeći da je on doktor prirodne medicine, da je u Zagrebu završio fitoterapiju, kao i da završava kinesku tradicionalnu medicinu.
Međutim, prilikom drugog televizijskog gostovanja Azarić je izjavio da je završio da je diplomu doktora stekao na Fakultetu za prirodnu medicinu, čiji je osnivač Miroljub Petrović, a koji nema akareditaciju, a ni prostorije u Americi na adresi navedenoj na sajtu navogodnog univerziteta.
- Završio sam Fakultet prirodne medicine Miroljuba Petrovića preko interneta, koji nije priznat, ali taj fakultet meni je pomogao da utvrdim znanje. Polje u koje ja ulazim je onkologija. Pročitao sam jedno 3.000 stranica konvencionalne medicine i da mogu da položim samo taj deo onkologije mislim da bih sa desetkom završio, čak i doktorirao, 100 odsto. Nisam sebi dozvolio da može ijedan doktor da me matira u tom polju - izjavio je Azarić, jedan od domaćih šarlatana i nadrilekara.
Što se tiče kažnjavanja nadrilekarstva zakoni u Srbiji su jasni, ali, kako dodaje naš psihoterapeut Marko Braković, ono se, na žalost, može samo suzbiti, ali ne i iskoreniti u našoj zemlji.
- Nisu, zapravo, problem svakako nestručni i potencijalno opasni nadrilekari i amateri, već je suština u ljudskom očaju današnjice, neobrazovanju, sklonosti da se izbegne životna patnja i nađe nekakav, bilo kakav, smisao - zaključuje on.
https://www.republika.rs/vesti/drus...a-ljudi-umirali-evo-cime-sve-bave-dodju-novca