ASTROLOGIJA-PREVARA!!!

Pokusao sam da se suzdrzim od opsirnijeg komentara, ali ovo je jace od mene:

Astrologiju ste previse sveli na intelekt, logiku koju razume leva polovina mozga, Astrologija je jezik simbola, to je jezik prirode koju razume desna polovina mozga, ljudi su "simbolicki" nepismeni, i zato bjeze od svih oblika divinacije.

Stare civilizacije koje su univerzum razumele mnogo bolje od nas su sve belezile u slikama, simbolima, kada je crkva dosla na vlast zabranila je simbole (druga bozija zapovest) i krenula u kampanju degeneracije desne polovine mozga, to je izvor problema danasnjeg sveta, dobili smo religiju i tehnologiju, dve stvari cija je jedina svrha zaustavljane razvoja ljudske svesti, da bi isti bili dobre ovce.

Danasnja astrologija nije nista u poredjenu sa onom koju su koristili Egipcani, Maje, itd...
Egipatski horoskop ima 36 znakova!

Danasnja astrologija je mizerni oblik onoga sta je ona bila pre, Zapadna astrologija (Tropical Astrology)
nije uopste povezana sa konstelacijama, racuna se od prolecne ravnodnevice (vernal equinox)
Vedska astrologija (Sidereal Astrology) je mnogo bolja zato sto je povezana sa fiksnim zvezdama Nakshatrama. Probljem kod zapadne astrologjije nastaje zbog fenomena koji se zove "Precession of the Equinox", (imate internet, istrazujte).

Dalje zapadna astrologija, daje odgovor samo koja je nasa situacija (zdravlje, ljubav, novac), sto mi vec znamo.
Dok Vedska daje odgovor i kako da resimo iste probleme, (remedial astrology), Vortex hramovi u Indiji, menjaju sudbinu, tako sto skinu losu karmu, mada je to podrucje duboke mistike koja je nepoznata zapadnom svetu.

Dalje, koliko vas je culo za Nadi Astrologiju?
Indijski proroci su prije vise od 5000 godina zapisale na palminim listovima sudbinu svih dusa koje su zivele, ti listovi postoje i danas u Indiji, samo sto je citanje jako skupo (450$).

Samadhi je Kosmicko stanje svesti, koje se dostize za vreme duboke meditacije, jogini su opisali da dobjiju pogled od 360 stepeni i da mogu da napuste telo.

Ima jos toliko toga...

Tip koji je napisao ovu temu je obicni produkt mediokratije, misli da je istoriju koju je ucio u skolama, prava istorija, misli da su vlaradi drustva iskreni, misli da bibliju koji drzi u rukama, niko nije proracunato izmjenio tokom vekova.
Da ne ulazim u dubinu samo jos jedna stvar, sama rec BOG u bibliji je muski singular kod nas, prevedena od Jevrejskog ELOHIM rec koja je zenski plural!

Zabranjeno VAM je da vise odlazite odavde..

Tip koji je napisao ovu temu je obicni produkt mediokratije, misli da je istoriju koju je ucio u skolama, prava istorija, misli da su vlaradi drustva iskreni, misli da bibliju koji drzi u rukama, niko nije proracunato izmjenio tokom vekova.Da ne ulazim u dubinu samo jos jedna stvar, sama rec BOG u bibliji je muski singular kod nas, prevedena od Jevrejskog ELOHIM rec koja je zenski plural![/QUOTE

Ako je i tako kao sto si napisao, oni koji poslusno slede Bibliju, onda nisu krivi, nije na nama da sudimo.

Posao mrav za Jerusalim. Pitaju ga ostale velike zivotinje, njegovi prijatelji:" Kako mislis da stignes do Jerusalima, kad si tako mali, zgazice te, umreces na putu, daleko je..."
A on im odgovori:"Ako sam i mali, i ako ne stignem, moguce je, ali bar cu znati, umro sam na putu za Jerusalim."

No, naravno, to je samo moje skromno misljenje.

InQuisitive:
Danasnja astrologija je mizerni oblik onoga sta je ona bila pre, Zapadna astrologija (Tropical Astrology)
nije uopste povezana sa konstelacijama, racuna se od prolecne ravnodnevice (vernal equinox)
Vedska astrologija (Sidereal Astrology) je mnogo bolja zato sto je povezana sa fiksnim zvezdama Nakshatrama. Probljem kod zapadne astrologjije nastaje zbog fenomena koji se zove "Precession of the Equinox", (imate internet, istrazujte).

Ok da odgovorim onom ko je ovo napisao:
Zodijak se razlikuje od stvarnog stanja na "nebu", planete i zvezde stvarno jesu u drugim konstelacijama, i na drugim mestina "na nebu", stvarno vidjeno sa Planete Zemlje, ali to nema nikakve veze sa tacnoscu tropskog zodijaka koji je uspostavljen pre vise stotina ili hiljada godina, nebitno:)))
Radi se o sledecem, sto se tropske astrologije tice, nadjena izmedju polozaja planeta na odredjenom stepenu Zodijackog pojasa, koji ima 360 stepeni, kad se mesec nadje na 198 stepenu i Venera na 108 stepenu one formiraju odredjeni aspekt, koji znaci "to i to".
Jednostavno receno lakse je podeliti zodijacki pojas na 12 delova od po 30 stepeni, 12 znakova i reci "ta planeta se nalazi na tom stepenu tog znaka, druga planeta ta tom stepenu drugog znaka, one formiraju odredjeni aspekt koji znaci to i to".
Ovo je pojednostavljeno. Nije bitno to sto se stvarno 'astronomsko" stanje na "nebu" ne slaze s ovim , jer jednostavno i nema nikakve veze sa astroloskim tropskim zodijakom.
Nema poente menjati bilo sta, jer se zbog precesije ekvinocija sve stalno "pomera" i nikad nije sledece godine istog datuma, sata minuta, na istom mestu.
Sad lupam jer nisam dovoljno obrazovana sto se astronomije tice, ali svejedno razumem pojavu dovoljno da znam o cemu se radi, PRECESIJu neka objasni neko ko zna. Ako se Zemljina osa pomera i "kruzi" , zbog uzajamnog delovanja Sunca i Meseca, nebitno, vazno da ona "kruzi":))))
Znaci Planeta Zemlja se naginje stalno po malo u smeru kruzenja zemljine ose, tako da zbog tog "naginjanja planete" nebo vidjeno posle nekoliko stotina ili hiljada godina sa iste tacke na planeti, vise nije isto...Ova pojava se odvija sporo, ali je zanimljivo da Zemljina osa kruzi i da ce za 25 hiljada i nesto godina opet biti na istom mestu kao pre 25 hiljada i nesto godina pa ce izgled "neba" valjda biti slican. Doduse ima tu jos dosta zackoljica i pojavica, koje ne znam da objasnim jer nisam astronom. ali bi stvarno bilo dobro kad bi astrolozi znali astronomiju pa da onima koji stalno ovo pominju kao dokaz protiv tropske astrologije.... umeju da objasne neke stvari.
Sad ako me neko ismeje, ako sam se nalupala, izvolite, opet ni sama ne znam, koliko vidim tek mi je sad jasno koliko nemam pojma, i odoh brze da naucim:))
Ali mislim da je i nebitno, vazan je prvi deo mog teksta, pa molim astrologe da mi kazu da li sam u pravu, jer sad vise ni meni nije jasno> Jer pre mnogo godina kad je astrologija "uspostavljena" ona se slagala sa pravim stanjem "stvari" na "nebu", ali danas vise ne...ali TO SE IPAK STALNO MENJA MALO PO MALO, taj izgled neba posmatran sa Zemlje.

Ja sam spremna da prihvatim teoriju sto se odredjenih stepena tice i izgled zamisljenog "neba" koji nema veze sa stvarnim, jer mi deluje logicno tako,
I postavljacu ovog posta da kazem da je "zapadna" tropska astrologija itekako povezana sa zvezdama nekretnicama.

InQuisitive:
Pokusao sam da se suzdrzim od opsirnijeg komentara, ali ovo je jace od mene:

Astrologiju ste previse sveli na intelekt, logiku koju razume leva polovina mozga, Astrologija je jezik simbola, to je jezik prirode koju razume desna polovina mozga, ljudi su "simbolicki" nepismeni, i zato bjeze od svih oblika divinacije.

Ovo je odlicno.

InQuisitive:
Stare civilizacije koje su univerzum razumele mnogo bolje od nas su sve belezile u slikama, simbolima, kada je crkva dosla na vlast zabranila je simbole (druga bozija zapovest) i krenula u kampanju degeneracije desne polovine mozga, to je izvor problema danasnjeg sveta, dobili smo religiju i tehnologiju, dve stvari cija je jedina svrha zaustavljane razvoja ljudske svesti, da bi isti bili dobre ovce.

I ovo je odlicno, slazem se:)
Ostatak sam objasnila u prethodnom postu, a posto je ovo prastari topik, koj je postavio topik znam vec, i sta je pisano su obicne nebuloze, tako da na prethodne strane necu ni da se vracam jer ih vec znam :)

Precession of the Equinoxes (precesija ravnodnevica) je posmatrano sa zemlje pojava da se nebo pomera unazad, svake godine kada sunce obidje pun krug, po malo, 1 stepen za 72 godine, 30 stepeni za 2160, citav zodijak za 25920.

equinox.jpg

Ove pojave su stari narodi bili veoma svesni, posto tih 2160 godina oznacava doba zemlje, trenutno smo u dobu ribe, krecemo se prema dobu vodolije, siguran sam da je vecina cula za to.

U vreme egipta zodijak je pocinjao u djevici, od letne ravnodnevice, sto znaci da se zavrsavao u lavu, dokaz za to vam je Sfinga, telo lava, a glava zene (device).

Koristeci numerologiju, stari narodi su kodirali to doba od 2160 godina u 666 zato sto je 6x6x6=216

To je i razlog sto je crkva satanizovala isti, da ljudi ne bi otkrili njegovu pravu prirodu.

i jos, vreme koje provedete u materici, sunce predje 270 stepeni, za citav zodijak mu treba 360 stepeni znaci zavrsavanje ciklusa, i simbol sunca je 36.
Kad to saberete 270+360+36 dobijete 666.

Na takav nacin su stare civilizacije kodirale tajne univerzuma, od kojih je svaka danas satanizovana, od strane onih koji vladaju svetom.

600px-Equinox_positions.png

Precesija po od 1500 pne pa do 150 god ne.

Visi krugovi astrologa su u beskonacnoj raspravi, zbog razlike, tropskog i siderealnog zodijaka, svaka strana ima svoju "istinu".

Ja sam npr. u tropskom Ovan/Devica a u siderealnom, Riba/Lav, ne mogu reci ko je vise u pravu, jer ispoljavam karakteristike sva cetiri znaka.

Danasnji astrolozi znaju malo o ovome, za ovu razliku niko od njih mi nije uspio dati odgovor.

Taj fatalizam, na koji se svi zale, nije problem astrologije, nego astrologa, koji ne razumeju put duse kroz reinkarnacije, i lekcije koje moramo da naucimo. To sam uzeo kao merodavan pokazatelj dobrog astrologa.

Eto toliko od mene za sada.

Ok da odgovorim onom ko je ovo napisao:
Zodijak se razlikuje od stvarnog stanja na "nebu", planete i zvezde stvarno jesu u drugim konstelacijama, i na drugim mestina "na nebu", stvarno vidjeno sa Planete Zemlje, ali to nema nikakve veze sa tacnoscu tropskog zodijaka koji je uspostavljen pre vise stotina ili hiljada godina, nebitno:)))
Radi se o sledecem, sto se tropske astrologije tice, NADJENA JE VEZA izmedju polozaja planeta na odredjenom stepenu Zodijackog pojasa, koji ima 360 stepeni, kad se mesec nadje na 198 stepenu i Venera na 108 stepenu one formiraju odredjeni aspekt, koji znaci "to i to".
Jednostavno receno lakse je podeliti zodijacki pojas na 12 delova od po 30 stepeni, 12 znakova i reci "ta planeta se nalazi na tom stepenu tog znaka, druga planeta ta tom stepenu drugog znaka, one formiraju odredjeni aspekt koji znaci to i to".
Ovo je pojednostavljeno. Nije bitno to sto se stvarno 'astronomsko" stanje na "nebu" ne slaze s ovim , jer jednostavno i nema nikakve veze sa astroloskim tropskim zodijakom.
Nema poente menjati bilo sta, jer se zbog precesije ekvinocija sve stalno "pomera" i nikad nije sledece godine istog datuma, sata minuta, na istom mestu.
Sad lupam jer nisam dovoljno obrazovana sto se astronomije tice, ali svejedno razumem pojavu dovoljno da znam o cemu se radi, PRECESIJu neka objasni neko ko zna. Ako se Zemljina osa pomera i "kruzi" , zbog uzajamnog delovanja Sunca i Meseca, nebitno, vazno da ona "kruzi":))))
Znaci Planeta Zemlja se naginje stalno po malo u smeru kruzenja zemljine ose, tako da zbog tog "naginjanja planete" nebo vidjeno posle nekoliko stotina ili hiljada godina sa iste tacke na planeti, vise nije isto...Ova pojava se odvija sporo, ali je zanimljivo da Zemljina osa kruzi i da ce za 25 hiljada i nesto godina opet biti na istom mestu kao pre 25 hiljada i nesto godina pa ce izgled "neba" valjda biti slican. Doduse ima tu jos dosta zackoljica i pojavica, koje ne znam da objasnim jer nisam astronom. ali bi stvarno bilo dobro kad bi astrolozi znali astronomiju pa da onima koji stalno ovo pominju kao dokaz protiv tropske astrologije.... umeju da objasne neke stvari.
Sad ako me neko ismeje, ako sam se nalupala, izvolite, opet ni sama ne znam, koliko vidim tek mi je sad jasno koliko nemam pojma, i odoh brze da naucim:))
Ali mislim da je i nebitno, vazan je prvi deo mog teksta, pa molim astrologe da mi kazu da li sam u pravu, jer sad vise ni meni nije jasno> Jer pre mnogo godina kad je astrologija "uspostavljena" ona se slagala sa pravim stanjem "stvari" na "nebu", ali danas vise ne...ali TO SE IPAK STALNO MENJA MALO PO MALO, taj izgled neba posmatran sa Zemlje.

Ja sam spremna da prihvatim teoriju sto se odredjenih stepena tice i izgled zamisljenog "neba" koji nema veze sa stvarnim, jer mi deluje logicno tako,
I postavljacu ovog posta da kazem da je "zapadna" tropska astrologija itekako povezana sa zvezdama nekretnicama.

U gornjem delu teksta sam pogresila pa ispravljam ovako, jer da izmenim ne mogu iz nekih razloga, ispustila sam nekoliko reci slucajno , pardon za to :))

Kako neko uopšte može da veruje u horoskop i astrologiju uopšte? Kako raspored nebeskih tela, planeta, kometa i zvezda(od kojih su mnoge davno prestale da postoje) u trenutku našeg rođenja može da utiče na naš karakter i na našu sudbinu? Veći je gravitacioni uticaj doktora koji pomaže da dete dođe na svet i predmeta u ordinaciji, nego tih dalekih nebeskih tela!
i kako čitavo čovečanstvo od 6 milijardi jedinki može da se ukalupi u 12 znakova i ne znam koliko podznaka i karaktera koji njima odgovaraju?????

Razmislite!!!!

Kako neko uopšte može da veruje u horoskop i astrologiju uopšte? Kako raspored nebeskih tela, planeta, kometa i zvezda(od kojih su mnoge davno prestale da postoje) u trenutku našeg rođenja može da utiče na naš karakter i na našu sudbinu? Veći je gravitacioni uticaj doktora koji pomaže da dete dođe na svet i predmeta u ordinaciji, nego tih dalekih nebeskih tela!
i kako čitavo čovečanstvo od 6 milijardi jedinki može da se ukalupi u 12 znakova i ne znam koliko podznaka i karaktera koji njima odgovaraju?????

Razmislite!!!!

bila je juce emisija o ovome na discovery ili neki drugi satelistski program uglavnom znam jer sam je i ja gledao. A znash li kako je objasnila ona Elizabet Tesijer astrologiju? Kao mikrovibracije u elektromagnetnom polju. Mislim kada pogledash kvantnu fizku, shvaticesh da se ne moze sve povezati strogim cinjenicama....

I astrrologija se ne temelji samo na znakovima, vec i na podznaku, polozaju planeta, kucama, aspketima zimedu planeta i znakova, stepenima itd itd...:)

Razmislite!!!!

Prvo ti razmisli o astrologiji, tj ne onako, tek tako, da bi je odbacio sto pre, nego je malo izuci pa onda daj sud, tj malo vise, posto bih rekao da ces na pocetku biti pristrasan, a i treba puno vremena da se neke strvati prihvate i ostvare u praksi ... a ovo za ukalupljivanje, to ces isto shvatiti ako pocnes da je izucavas, jer su svi apsolutno svi razliciti i niko ne moze da ima isti natal ...

Odakle poticeastrologija? Ralph Epperson u svojoj knjizi "Novi svetski poredak" je detaljno opisao poreklo astrologije, da je ona poreklom iz Vavilona koji je bio kolevka laznih in Bogu suprotstavljenih kultova. naime, ljudi su, odbacivsi pravog Boga Tvorca poceli da se klanjaju nebeskim telima, planetama, sazvezdjima i da im daju imena. Tako je vrhovni bio bog sunca(baal, Oziris, Nevrod, Siva, Apolon...) a njihove zene su predstavljale mesec (Izida, Istar, Dijana, Afrodita, Indrani) a ostale planete ostale bogove. Svaki od tih bogova je upravljao odredjenim zodijackom znakom (zodiac-"zivotinjski krug") Znak je cinila slika zvezda koju su ljudi videli na nebu, a centar svega je bilo sunce, Zodijak cini 12 sazvezdja koje sunce predje u toju godine. Zbog ovoga je Galilej imao problema. Si\unce se ne okrece nego zemlja. Astrologija je zasnovana na geocentricnom sistemu. Svaki planetarnin vladar tj "bog" i njegov zodijak drzi odredjeni deo godine, kojih ima 12. Ljudi koji su rodjeni u tom znaku treba da daju naklonost tom bozanstvu, tj planeti...
Mrtve planete i zvezde ne mogu da uticu na nas zivot, Biblija je decidna i u njoj postoji odgovor za sve, samo sto nas ona poziva da se odreknemo nasih omiljenih navika i poroka a astrologija nas ne opominje. Cini sta hoces. Ipak, Gospod Isus ce da dodje i zavrsi istoriju greha, hteli mi to ili ne. Bog je jasan: "Neka se ne nadje u tebe koji bi vodio sina svojega kroz oganj, ni vracar, ni KOJI GATA PO ZVEZDAMA, ni urocnik, ni bajac, ni koji pita mrtve, JER JE GAD PRED GOSPODOM koji god to cini. Drzi se sasvim Gospoda Boga svoga..." (5. Knj. Mojsijeva 18. 10-14)
Ako koga interesuje vise, veza astrologije i satanizma, masoni, okultizam, neka nabavi knjige: "Novi svetski poredak" Ralf Eperson, "Astrologija I\i Novo doba" Dragan Mirkovic, "Iluminati i pokret Novog Doba" V. Dz. saton. Ako koga zanima nesto vise, neka me kontaktira.

He he..licemerje avramskih religija je toliko banalno da treba da se smisli nova reč za licemerje i da se ista koristi samo u kontekstu jevrejskih pustinjskih religija.

Kad su mudraci pratili zvezdu na nebu da bi našli mesto rođenja Isusa (za koga sam lično ubeđena da je poptpuno izmišljen lik) to se ne smatra za satanističku astrologiju al zato kad ostali prate zvezde po nebu onda su satanisti :thumbdown:

Onaj ko ne veruje u astrologiju ne bi trebao ni da komentarise o njoj!Kad u nesto ne verujes,to onda ne treba ni da komentarises, to ne bi trebalo da ti oduzima vreme komentarisi stvari koje te zanimaju!:hvala:

Naprotiv, tema i jeste takva, da TREBA da se cuje i drugo misljenje. Na drugu stranu cinjenica da se npr meni:bljak: od astrologije, pa izbegavam ovaj pdf.

Imao sam vise puta priliku da se uverim totalnu promasenost horrorskopa, te u njemu ne vidim nista vise od dobre prevare, na kojoj iz licnih i moralnih razloga ne bih imao srca da zaradjujem. Tako mi prostaje da ponekad pokusam da nekom objasnim koliko se zapravo kvalitet zivota nece popraviti ko ga bude uskladjivao sa "natalnom kartom" ili sta vec.

Na svakom forumu, koji ima neke veze sa astrologijom, po jedna ovakava tema... :dash:

Meni samo nije jasno od kud potreba da se nesto opanjkava, a pri tome se nema ni interesovanja, ni osnovnog znanja o toj oblasti...

Mene ne zanima fudbal, jer mi je smesno da posmatram jedan i po sat 20 (+2) coveka kako jurcaju jednu loptu, pa iz tog razloga se sigurno necu prijaviti i diskutovati na nekom forumu (ili delu foruma) koji se bavi fudbalom, posebno sto i ne znam sva pravila...

Na svakom forumu, koji ima neke veze sa astrologijom, po jedna ovakava tema... :dash:

Meni samo nije jasno od kud potreba da se nesto opanjkava, a pri tome se nema ni interesovanja, ni osnovnog znanja o toj oblasti...

Mene ne zanima fudbal, jer mi je smesno da posmatram jedan i po sat 20 (+2) coveka kako jurcaju jednu loptu, pa iz tog razloga se sigurno necu prijaviti i diskutovati na nekom forumu (ili delu foruma) koji se bavi fudbalom, posebno sto i ne znam sva pravila...

:roll:
pa da

jos kad pomislis koliko je kesa u fudbalu:mrgreen:
neke stvari su definitivno precenjene:mrgreen:

Podjimo nekim "redom."
Čovek je u svom povoju najpre upoznao moć hrane i vode jer je dotle dosezala njegova spoznaja "sebe samog."
Kasnije je otkrivao i druge uticaje i moći. Posle dosta godina otkrivao je i otkrio uticaj planeta (nebeskih tela). Podsetimo se da čovek nije golo fizičko biće već da je on Duša koja iko sebe ima i druga tela; astralno, kauzalno, mentalno i eteričko.
Čovek je svojim fizičkim telom ovde kao ogromna stena leda koja se iznad površine vode vidi svojim manjim delom. Slično je i sa ostalim planetama koje su u vidljivom delu spektra svojim manjim delom.
Glavni uticaj na čoveka ne ide preko fizički vidljive planete na fizičko telo čoveka već su tu u pitanju uticaju onih nevidljivih komponenti.
Zapravo, mi kao Duše dolazimo ovde u ovaj svet mnogo desetina ili stotina hiljada puta ili života. U obavezi smo inkarnirati u svakom zodijačkom znaku ravnopravan broj puta da bi naš duhovni razvitak bio ujednačen i izbalansiran. Priča je preduga a ukratko rečeno, sve te kombinacije uticaja planetarnih tela na nas jesu tu da nam obezbede raznovrsne trenažne poligone za naš ispravan duhovni razvitak.
Otuda, kada se nadjemo ovde u početnim inkarnacijama ovi uticaju nebeskih tela (astrologija) jesu jaki ili bolje rečeno mi smo neiskusni pa astrologija sa dosta tačnosti može govoriti o našem životnom putu i uticaju tih tela.
Sa životnim iskustvom i našim unutarnjim ojačavanjem imamo veće snage i unutarnjih potencijala da svoj život kreiramo slobodnije a ove negativne uticaje nebeskih tela sa većom lakoćom ovladavamo - što i jeste cilj našeg treninga.
Sve je to slično onome što se odvija u sportu; kada smo nespremni svaka prepreka nas obori dok kasnije sa aktivnijim treningom mi ovladavamo prepreke i u takmičenjima jednoga dana možemo stati na tron pobednika.
Dakle, dok god ne steknemo dovoljno iskustava i ne postanemo svesnim i dovoljno jakim kreatorom svog životnog puta i svojih uspeha mi smo duhovno "nedozreli". Jednoga dana kada ojačamo možemo misliti o pravom i uzvišenom cilju religije jer se tada u nama budi produbljena ljubav prema onom nepoznatom prema kome nas vuče naše srce - prema našem Kreatoru.
Ukratko, astrologija ima svoje mesto u životu čoveka ali ona ne može pomoći čoveku da dosegne svoj uzvišeni životni cilj te da u sebi jednoga dana realizuje božanstvene vrline i kvalitete. Tu mu jedino može pomoći religija i to ona koja u datom vremenu nudi živa učenja koja dolaze direktno iz Srca Boga.
ne treba negirati postojanje i mesto astrologije ali treba reći da ne bi trebalo uzimati život u smislu da čovek nema mogućnosti da bilo šta promeni i da sam kreira svoj životni put.
Trkači, recimo, biciklisti koriste iste staze ali ih ovladavaju samo oni koji su najiskusniji i najspremniji. Tako u ovom trenutku stotine miliona ljudi trči u jednom zodijačkom znaku ka svom cilju i svako će biti onoliko uspešan koliko je dosegao svoju unutarnju duhovnu zrelost.
Dobro je znati o mestu astrologije ali se ne treba previše i predugo vezivati za nju. Treba koristiti svoje unutarnje potencijale da se postane gospodarem svog života.
Oni koji su vodili religije u prošlosti možda su znalački a možda i neznalački kategorisali astrologiju kao dela negativnih sila ali sasvim sigurno je da sve što je Bog kreirao učinio je to da bi čovek (Duša) iskosistio za svoj pozitivni cilj - da u sebi realizuje božanstvenost. Da jednoga dana "Sizif" dodje do samog vrha na svoj presto što je realizacija najvišeg stanja svesti, ljubavi i duhovne slobode.

Poslednja izmena:
Slazem se da je prevara i to iz sledeceg razloga-u astrologiji ima 12 horoskopskih znakova, za svaki od njih postoji teorija i vise psihickih karakteristika, takodje covek ima svoj podznak, zatim 12 kuca, polozaja znakova na vrhu kuca, planeta u kucama i aspekata koje ih povezuju i za sve to postoji odredjena teorija, radi se o tome da u njoj se sve bazira na kombinacijama i varijacijama, tipicna matematika i na kraju zamislite da, kada sve to iskombinujete dobijete gomilu spageta u jednom tanjiru, koja ce od njih bas vama pripasti vi to ne znate i ne mozete znati unapred NIKAD...Nije mi jasno zasto ljudi nabedjuju druge da u astrologiji nista nije slucajno kad je sve bazirano iskljucivo ali iskljucivo na tudjem iskustvu i kombinacijama i ni na cemu vise, nikakvih zakonitosti nema ni pravila nego je samo u pitanju tudj nacin povezivanja i njihovo iskustvo i intuicija kojom se vode da je to bas tako i nista ama ic nista vise sem toga, pravljena teorija i dobijena neka glupost od nauke da bi neki dosli do leba bez motike i za lakomislene da ih sisaju po novcaniku...Pa ne postoje za DZ neke predrasude i ne govore ljudi za DZ da tu nisu cista posla, da je tako i da moze da pomaze odavno bi nju proglasili za egzaktnu nauku...

Samo se zasniva na tudjem iskustvu i kombinacijama (a na gomile ih ima to je sigurno) to je sustina svega u astrologiji, nema nikakvih pravila i zakonitosti i samo je u pitanju puka slucajnost i ako taj isti astrolog nesto pogodi kojim slucajem, i nista ama ic nista vise sem ciste slucajnosti

I takodje subjektivni dozivljaj tog nekog tzv astrologa kad vam gleda u tu natalnu kartu i ispise ili isprica sve i svasta.Kao sto i vi imate subjektivni dozivljaj nekog znaka na osnovu par ljudi koje ste sreli u svom zivotu a imaju isti npr. znak (govorim sada napamet npr znak ovna je u pitanju i na osnovu par ljudi koji su prodefilovali kroz vas zivot u tom znaku vi ste mozda stekli neko misljenje o tom znaku mozda nesto sto vas nervira ili vam se svidja e isto to je i astrologija za astrologe samo mnogo krupnija i ozbiljnija stvar na osnovu koje gomila njih profitira danas i mlati pare jer nece na posten nacin da zaradi i jos nabedjuje da je u njoj sve sa nekim smislom)

E to je najbitnije objasniti coveku (pogotovo taj astrolog koji radi natalnu kartu nekome, da ne uzima uopste to sto mu kaze za ozbiljno)o cemu se zapravo radi u astrologiji, sto se ne zasniva na dokazima i cinjenicama nego na tudjem nacinu kombinovanja, iskustva i intuicije kojom se vodi da je to bas tako zbog toga i toga.

Back