Da, takav mi je posao.
Pa ne znam da li mislis na Sunce u Jarcu, podznak, Merkur ili sta?
Jarac je skeptican, samim tim on sve preispituje.
Temeljan, melanholican, dobri matematicari, imaju smisla za brojeve. Recimo Lily je imao Mesec u Jarcu.
Objasniću
U TA Saturn naplaćuje karmičke dugove preko 8 kuće i vezuje se za vreme (ljudski doživljaj vremena konkretno). U modernoj se koncept sudbine ili karme takođe vezuje za Saturn, ali Saturn ne vlada istom. Veći prioritet dobija 12 kuća u odnosu na SMČ/JMČ.
8 kuća je okultna kuća samim tim što je vodena kuća. Njeno primarno stanje jeste Okultno, skriveno, duboko, zakopano, intezivno i tome slilčno. Smisao je poprilično vezan za Škorpiju.
Saturn je u svakom smislu Suva planeta i vlada Suvim stvarima, potrebno mu je da se Natopi.
Kod Saturnovaca je osećaj Karme ili Sudbine (ko kako voli da koristi ili razume ove izraze i definicije) izražen, ali ne u okultnom ili neobjašnjivom smislu (tipično Škorpionski).
Pride, Jarac nije osmi znak po redu, već deseti, i normalno je da se Saturn više vezuje za MC no za 8 kuću.
Ovako je u
modernoj astrologiji, a osmom kućom vlada Pluton.
I kod Jarčeva, a i kod Škorpija, izražena je potreba za Crnom bojom. Saturn prirodno vlada crnom bojom u astrologiji, što je astrološka činjenica. A Pluton vlada Crnom i Belom bojom.
Škorpija kao znak koji teži ka Krajnosti ide od Crne do Bele boje i obratno, podjednako kao što ide iz Mraka u Svetlo.
Iako se ja lično sa tim ne bih usaglasio, mnogi ljudi naglašavaju da je Pluton daleko veći malefik od Saturna i za ovo postoje neke od objektivnijih istina koje ja još uvek razrađujem.
Ipak, smatram da Saturn koji je suv i vezuje se direktno za Nauku (koja ne beleži okultizam kao bilo šta verodostojno) je ispoljeniji u odnosu na Okultizam.
Po načelu toga da Saturn vlada 8 kućom, to definitivno znači da bi Saturn bio najokultnija planeta, što se u praksi nikada nije zaista potvrdilo do koske (pun intended).
Astrolog na forumu,
@vipcurlic , je u par navrata iskazala da planete u modernoj astrologiji nasleđuju principe koji su uveliko u tradicionalnoj astrologiji. Iz tog razloga nije čudno da imamo i Saturn, a i Pluton, da dele određene afinitete.
Crna boja je jedan od afiniteta.
Okultizam nije.
Vreme je jedan od afiniteta.
Astrologija nije.
Ono što je konkretno moje pitanje jeste kako bi objasnila Saturn kao jednu tipično anti-okultnu planetu da vlada sferom okultizma? Gde je tu logika u tome?