- Poruka
- 114.013
Joj kako ličiš na Smrtka!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Да је паганка у класичном периоду, принела би голубицу као жртву ВенериBijonse recimo (asc Vaga, pevacica) na pocetku svakog Live nastupa pusti kratko EM Frekvenciju Venere, moze se cuti na klipu Sounds of Planets, milionski su pregledi.
Za pevacicu nema boljeg talismana od Venere.
Али, да, суштински, ону симболику коју привлачиш та ће и да ти се манифестује, у складу са наталом. Јачање било које натално проблематичне планете сасвим сигурно појачава манифестацију тих проблема у реалности.Za magiju je astrologija bitna jer se određeni rituali izvode SAMO u posebnim konstelacijama
Kao i ono poznatije- danima i satima vladaju planete te se u skladu sa njihovim osobinama preduzimaju i određene akcije
Јачање било које натално проблематичне планете сасвим сигурно појачава манифестацију тих проблема у реалности.
Saturn je uvek nesto skriveno, senka, druga strana medalje Sunca, koje je otvoreno, svetlo, istina.
Okultno tj. samo znacenje te reci je nesto skriveno.
Skorpiju mnogi mesaju sa znakom Jarca, a oni nisu isto, iako dele neke slicne osobine.
U kontekstu astrologije,
pogresno shvatanje je da je Jarac vrh necega, naprotiv, on je samo dno, vrhunac je Rak kao znak letnjeg solsticija, a Jarac je nesto prezrelo(a ne zrelo, bitna razlika) u isto vreme to je nekako i sansa, jer kad si na dnu u znaku zimskog solsticija, mozes samo na gore, praznina iz koje pocinje novi krug, ali ne treba odmah skociti na zakljucak da je to vrh, jer nije, vec samo pocetak novog kruga.
Rak bi se pre mogao uporediti sa vrhom neba, tj. MC-om nego Jarac sto odgovara vremenu negde oko podneva u zavisnosti od godisnjeg doba. a IC kao najtamnije doba noci, vise odgovara tom zimskom solisticiju odnosno Jarcu.
Ovan kao istocni horizont, Vaga kao zapadni, jasno zasto.
Grešiš jer pre svega nisi definisao šta je okultizam.
Okultizam je proces unutrašnje i spoljašnje alhemijske promene. Zapravo, to je ezoterično sredstvo, put promene, razvoja ili evolucije.
Suštinski, magija je otvaranje onih latentnih područja svesti koja postoje u nama i koja su sredstvo lične i mundane promene.
Ova promena najviše ima veze baš sa vezom Saturna i Sunca, jer je sama alhemija povezana sa magijskim obredom pretvaranja olova ( Saturna ) u zlato (Sunce). U duhovnoj sferi ovaj se odnos oslikava u konjunkciji Sunca i Saturna, kroz kuće horoskopa - 8. kuća kojom vlada Saturn i 9. u kojoj se Sunce raduje.
I Saturn jedini ima veze za okultizmom, magijom i alhemijom, a uz to se u 12. kao takođe okultnoj i skrivenoj kući, upravo Saturn raduje.
Magija podučava kako metafizičke tako i metapsihičke zakone koji važe na svim planovima. Ona postoji vekovima ali su njene tajne prenošene isključivo sa učitelja na učenika i bila je rezervisana samo za posebne krugove, koji su se uglavnom sastojali od prvosveštenika i visokih vladara. Oni sami su znali istinu, ali su je držali u tajnosti.
Prema Hermesovoj (smaragdnoj) tabli za magiju važi univerzalni aksiom “kako gore – tako dole” a stepen zrelosti do kojeg je magičar stigao je merilo njegovog ličnog razvoja. Ono što se ne sme zaboraviti je da osnovna potreba čoveka da se bavi magijom ili okultizmom proizilazi iz straha od smrti, jer je ljudima smrt uvek bila najveća misterija, strah, problem..Kako bi smrt prevazišli ljudi se okreću religiji.
Astrološki, 12. kuća od 9. je 8.kuća, jer svaka kuća stvara onu pre nje i čini njen temelj, pa tako i 8. kuća (kao 12. od 9.) čini temelj 9. kuće. Strah od smrti i nestajanja, kraja daje potrebu da se nađe nešto što prevazilazi smrt, smisao, nešto što postoji iza smrti, te se sa tim i poveže (religare). Tako 9.kuća spaja i povezuje 8. i 9.kuću. 9.kuća se vezuje za kolektivnu podršku u religiji, veri, jer je ljudima lakše da budu deo mase, dok se kao pojedinci ističu ljudi koji imaju potrebu da veruju da mogu da menjaju stvari i da njima upravljaju. I ti ljudi se nazivaju magičari i okultisti.
I sve gore opisano, srodno je planeti Saturn koja vlada 8.poljem a u 12. se raduje, a njegova povezanost sa Suncem kroz konjunkciju simboliše osnovni magijski i alhemijski proces i obred, pretvaranje olova u zlato, ili u duhovnoj sferi - oslobađanje ega - egooboženje. Ovaj magijski ritual opisan je kroz Hermetičke postulate i ceo Hermetizam.

Saturn nikada nije ni skriven, a ni senka, poprilično je upadljiv i prepoznatljiv k'o pesma Let's Twist again.
Sunce i Saturn nisu udaljene strane istog medaljona, a Saturn uvek simboliše visinu i pentranje, te se vezuje za znak Jarca koji želi da uspe u životu. Sama 10 kuća i MC ovim vladaju.
Svetlost jeste 1 kuća, ali Tama je 12 kuća. No, to ne znači da treba o ljudima suditi na kontu toga kako izgledaju ili čime se bave u životu. Jer znamo vrlo dobro da Ascendent nije ono što čini osobu kompletnom i da je to samo delić.
Sve što je Okultno je domen Vodenih znakova, a najviše Škorpije. MC i 10 žele zvanično, javno, vidljivo, prepoznatljiv brend, ime, znamenje, da budu zapamćeni po nekom ostvarenju.
Skriveno su Emocije, lične stvari koje držimo do sebe, unutrašnje i neobjašnjivo.
Vrh nečega u Astrologiji, tj. Mundanoj astrologiji konkretno jeste Saturn. Kada putuješ Severno, ti ideš uz Saturn. Kada putuješ južno, ti ideš uz Mesec. I to se može videti i kod ljudi koji žive bliže severu u odnosu na ljude koji su bliži jugu. Velika razlika u mentalitetu. Južno, gomila porodica, ne zna se gde im je početak, a gde kraj. Severno, kuće odvojene po nekoliko kilometara.
Vrh je definitivno pod vladavinom MC, tj. 10 kuće. Ne znam zašto se uopšte o tome diskutuje... Ne znam ni kako da kažemo da je Rak taj koji je na vrhu kada političari gaze narod kako im ćef od pamtiveka.
IC nije samo dno neba, već unutrašnje naše i ono osnovno o porodici što imamo. Mi počinjemo u porodici (IC) i vremenom uspemo u životu (MC). Kombinacija oba jeste bitna, ali je Saturn mnogo bliži Suncu no što je to Mesec.
Svi ljudi koji imaju izražen Saturn ili im je jaka MC, tj. 10ka su uvek poznati po svojim ostvarenjima. To je ono što mi možemo da Vidimo (Naše Sunce) o njima. a taj uspeh je Vrh brega koji vidimo jer često zapostavljamo silne neuspehe niz breg koji su se odigrali ranije.
Poenta je da u praktičnim primerima i horoskopima nikada i ni u čemu Saturn nije označavao nešto misteriozno, okultno, mračno ili mistično, naprotiv je izrazito protiv toga isto onoliko koliko je i nauka sama po sebi.
Kapirm da želiš da Sunce iz 1 bude opozit Saturnu u 7 jer tako ima smisla u tradicionalnoj astrologiji, ali možda je bolje gledati odnos 12, 1 kao i 6, 7. Tada se dobija kompletnija slika jer u 12 gde je Venera egzaltirana, Sunce je slabo i razpršti se u komadiće. I bukvalno su Ribe kraj, a Ovan početak. Počinje se u Velikom Prasku, završava u ništavilu, sve dok ne dođe opet neka iskra i eksplozija. Ipak, tu se radi o egzaltacijama. Egzaltacije nisu nužno jedne protiv drugih, već u znacima gde su egzaltirane planete se jednostavno bolje osećaju.
I to se ponavlja i ponavlja jer svetlo i mrak su mnogo veći pojmovi od jednostavnog Sunca i Saturna u našem dojmu toga kako posmatramo astrologiju.
Još uvek čekam da upoznam tipične Saturnovce koji su okultisti i koji zaista veruju u misterije, natprirodne stvari i slično. Za njih je to sve gomila gluposti jer jednostavno nije materijalno, ne može da se stavi na policu ili okači na zid i stoga nema nikakvu vrednost.
Ja ne verujem u te okultne i magijske stvari, moram da priznam.Dođu mi kao "ispiranje mozga". Još kad vidim kakvih sve šarlatana ima,
"make me sick"! Ali mi astrologija dođe nešto kao nauka. U stvari, to i jeste nauka o planetama. One svakako postoje, pitanje je samo kako ove iz sunčevog sistema utiču na naš život, na koji način,u kojoj meri...zato mi je zanimljivo da čitam šta ovde pišete, iako sam totalni laik što se astrologije tiče.
Saturn nikada nije ni skriven, a ni senka, poprilično je upadljiv i prepoznatljiv k'o pesma Let's Twist again.
Sunce i Saturn nisu udaljene strane istog medaljona, a Saturn uvek simboliše visinu i pentranje, te se vezuje za znak Jarca koji želi da uspe u životu. Sama 10 kuća i MC ovim vladaju.
Svetlost jeste 1 kuća, ali Tama je 12 kuća. No, to ne znači da treba o ljudima suditi na kontu toga kako izgledaju ili čime se bave u životu. Jer znamo vrlo dobro da Ascendent nije ono što čini osobu kompletnom i da je to samo delić.
Sve što je Okultno je domen Vodenih znakova, a najviše Škorpije. MC i 10 žele zvanično, javno, vidljivo, prepoznatljiv brend, ime, znamenje, da budu zapamćeni po nekom ostvarenju.
Skriveno su Emocije, lične stvari koje držimo do sebe, unutrašnje i neobjašnjivo.
Vrh nečega u Astrologiji, tj. Mundanoj astrologiji konkretno jeste Saturn. Kada putuješ Severno, ti ideš uz Saturn. Kada putuješ južno, ti ideš uz Mesec. I to se može videti i kod ljudi koji žive bliže severu u odnosu na ljude koji su bliži jugu. Velika razlika u mentalitetu. Južno, gomila porodica, ne zna se gde im je početak, a gde kraj. Severno, kuće odvojene po nekoliko kilometara.
Vrh je definitivno pod vladavinom MC, tj. 10 kuće. Ne znam zašto se uopšte o tome diskutuje... Ne znam ni kako da kažemo da je Rak taj koji je na vrhu kada političari gaze narod kako im ćef od pamtiveka.
IC nije samo dno neba, već unutrašnje naše i ono osnovno o porodici što imamo. Mi počinjemo u porodici (IC) i vremenom uspemo u životu (MC). Kombinacija oba jeste bitna, ali je Saturn mnogo bliži Suncu no što je to Mesec.
Svi ljudi koji imaju izražen Saturn ili im je jaka MC, tj. 10ka su uvek poznati po svojim ostvarenjima. To je ono što mi možemo da Vidimo (Naše Sunce) o njima. a taj uspeh je Vrh brega koji vidimo jer često zapostavljamo silne neuspehe niz breg koji su se odigrali ranije.
Poenta je da u praktičnim primerima i horoskopima nikada i ni u čemu Saturn nije označavao nešto misteriozno, okultno, mračno ili mistično, naprotiv je izrazito protiv toga isto onoliko koliko je i nauka sama po sebi.
Kapirm da želiš da Sunce iz 1 bude opozit Saturnu u 7 jer tako ima smisla u tradicionalnoj astrologiji, ali možda je bolje gledati odnos 12, 1 kao i 6, 7. Tada se dobija kompletnija slika jer u 12 gde je Venera egzaltirana, Sunce je slabo i razpršti se u komadiće. I bukvalno su Ribe kraj, a Ovan početak. Počinje se u Velikom Prasku, završava u ništavilu, sve dok ne dođe opet neka iskra i eksplozija. Ipak, tu se radi o egzaltacijama. Egzaltacije nisu nužno jedne protiv drugih, već u znacima gde su egzaltirane planete se jednostavno bolje osećaju.
I to se ponavlja i ponavlja jer svetlo i mrak su mnogo veći pojmovi od jednostavnog Sunca i Saturna u našem dojmu toga kako posmatramo astrologiju.
Još uvek čekam da upoznam tipične Saturnovce koji su okultisti i koji zaista veruju u misterije, natprirodne stvari i slično. Za njih je to sve gomila gluposti jer jednostavno nije materijalno, ne može da se stavi na policu ili okači na zid i stoga nema nikakvu vrednost.
, a bogami ni bilo ko ovde, na kontu toga što sam do sada video da pišete. Vi citirate knjige i stvari iz knjiga koje ste nabubali. To nije astrologija, to nije praksa. Dok ne proverite u praksi, kako znate da je to što pričate istina? Jer gledate karte poznatih ljudi?
Ne znam da li postoji nešto prostije u astrologiji da se objasni. Postoji mnogo toga što se može potvrditi. Egzaltacije se uvek uzimaju kada opisujemo svet oko sebe onakvim kakav je. Pošto se Mesec vezuje najviše za Ljude i konkretno Ljude, onda o Mesecu možemo najviše pisati iz ugla Ljudi i stvari koje su bitne ljudima.

Analogno ništa nije korektno napisano. Razočaran sam. 
Joj koliki tomovi
I znala sam da nigde nece biti odgovora zasto je Mesec egzaltiran bas na tom drugom stepenu Bika. Na stepenu, zasto je bas na tom stepenu egzaltiran, da li znas?
Bravo na otkricu da astrologija nije samo za ljude, ali izvan ove nase planete nije primenljiva.
I ne prozivaj druge korisnike konstantno, jer nisi u poziciji, da ne pominjem koliko ti fali elementarna kultura komunikacije.
Forum nije tvoj blog, otvori pa pisi do mile volje.
Ne moraš da vređaš one koji imaju šta da pišu, a bogami i šta pametno da napišu. I tu sam da podstičem ljude da uče astrologiju, a ne da im projektujem sebe i pišem kako ne treba da uče predikciju, kako samo treba da uče TA ili slične budalaštine. Zamisli da nekome BRANIM da uči i radi šta voli 

Mislim da sam validirao da je Mesec egzaltiran u znaku Bika, Drugom po redu znaka Zodijaka. Da li treba da naglašavam da je Drugi Stepen prirodno vezan za znak Bika takođe? Dao sam osam primera, a sledeći put će ih biti nula 

Pet znakova, good bye.
Sve smo naučili i sada zatvorimo knjigu. Ne valja da komplikujemo, da ne zamaramo mozak. 
Ja te nikad nisam ni pitala zasto je u tom znaku egzaltiran, nego zasto bas na tom stepenu, i opet nigde odgovora.
nemas pojma
Ne moras Mesec u Biku, eto moze i Ovan, zasto je Sunce egzaltirano na 19* stepenu?
Ne znas ni ovo, opet ponavljam zasto taj stepen ne znak.
Prvo odgovori jednom na pitanje, bez diverzije, i nece mi biti problem da ti odgovorim.

samo što ne umeš da ga prepoznaš iz nekog razloga
Ti očekuješ nekakav robotizovan i nedinamičan odgovor koji ne zalazi u suštinu, nego ponavlja stvari iz knjige k'o papagaj ili pokvarena ploča. Nemoj mi reći da očekuješ da citiram Lilija ili Porfirija Tirskog ili Al- Birunija
Da citiram arapske tačke kao odgovor mi ne deluje primamljivo, a podjednako tome ne želim ni da citiram bilo šta iz judaističkih ideja posvećeno kabali. Te stvari kod mene nemaju velik značaj jer nemaju nikakvu potporu na praktičnim primerima.

zapravo, preciznije 18.973665 velika mudrost vaditi koren iz kruga.
Прво, Доротеј и Птоломеј нису имали различита достојанства. Седишта, егзалтације, декани и већина триплицитета су идентични. Мање разлике постоје само у оквиру расподеле термина, јер је Доротеј као и већина астролога класичног периода користио египатски сет термина, а Птоломеј је направио неколико мањих измена у складу са другом расподелом коју је "открио" у неком спису.
У ТА Сатурн не влада првим пољем већ само ту има тзв. мундано радовање изведено према Халдејском планетарном низу, а које датира из периода када је коришћен октатопос или систем од 8 мунданих кућа (док касније није допуњен са још 4). Сродност Сатурна са 1. пољем се огледа у следећем. 1. поље је тело, конституција, али има и значајну улогу у формирању карактерних особина (јер карактер је судбина) пошто од Асц и знака у 1. кући зависи како ће се расподелити остали фактори који се разматрају. Сатурн је планета структуре, изградње и ограничења, па као што ембриону даје структуру на самом почетку његовог развоја, тако ојачава тело скелетним системом (Сатурн) али га и штити, јер кожа (Сатурн) представља баријеру (Сатурн) између нашег тела и спољашњег света.
I nema to veze s vremenskim zonama, kalendarom ili nečim sličnim. Kada neko nema ista shvatanja, tu se već radi o biranju toga ko je više bio u pravu, a to je sinonimno isključivo modernoj astrologiji, jer mora da se ipak pincetom bira šta valja, a šta ne valja, nije svaka napisana reč što u antici, što u srednje doba, što u 18-19-20 veku konkretno istina. Mnoge teorije, mnoge neproverene stvari. Citirati iste kao apsolutnu istinu je posao za dokone ljude.
onoliko koliko vlada i Osmim poljem jer opet imamo definiciju koja se izvodi preko Marsa. Ili, bolje da kažemo da u TA astrolozi su radili kako su želeli i nisu imali dodira sa antičkom astrologijom Ptoliše i Doriše. Reći kako Saturn ne vlada 1 poljem u TA znači da se ne vodiš TA, to je jednostavna istina. Ako ne biraš Saturn kao vladara prvog polja, onda i ne vodiš slučaj tradicionalne astrologije, već si više okrenut modernoj astrologiji u kojoj biraš ono što funkcioniše, a ono što ne funkcioniše stavljaš u proveru i test da vidiš koliko ima logike. I zato kažem da se niko od vas tu ne bavi tradicionalnom astrologijom, jer mešate TA i antičku, a onda ne koristite Saturn kao vladara prvog polja (iako želite da ga koristite kao vladara 8og polja po logici da posle egzaltacije u Vagi dolaze poteškoće i naplata dugova, karme, štagod, mnogo mi je smešno
)
TA ti je kao žena koja kupuje automobil na osnovu toga kako izgleda spolja. A šta ga pokreće unutra, to nije bitno, bitno je da vozi i da dođe do odredišta 
Hoćemo PSIHOLOGIJU u TA? Jok, šta će nam psihologija u TA, ljudi ionako ne misle svojom glavom 

Mene si naš'o da hvataš na cake.
Ako to ne koristiš, onda ne koristiš TA, i tu nema polemike. Ako kažeš da je prirodni vladar 1og polja MARS, ti ne koristiš tradicionalnu astrologiju već VITALNOSt povezuješ sa SATURNOM. Ako to ne radiš, ti ne koristiš TA već je smatraš POGREŠNOM. Samim tim, nekompletiranim sistemom. 
Ali, to je TA ukratko i vidi se da je ukupno ČETIRI od DVANAEST postavka tačno, ostalo nema veze sa životom, praksom i generalno teorijom astrološke misli.
A sistem je arhaičan u mnogo čemu zbog nepožrtvovanosti mnogih da se posvete astrologiji, jer zahteva previše vremena i previše toga ima za samo jedan životni vek da se uči konstantno, tako da se mnogi odluče na to da sebe i svoje znanje ograniče, umesto da ga prošire.
A za tradicionaliste čekam da objasne kako to Saturn, kao prirodni vladar Prvog i Osmog polja u Tradicionalnoj Astrologiji, VLADA eksplozivima?
Jedva čekam da pročitam to.