Astrologija i magija

• Začetnik teme Začetnik teme N3Wz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bijonse recimo (asc Vaga, pevacica) na pocetku svakog Live nastupa pusti kratko EM Frekvenciju Venere, moze se cuti na klipu Sounds of Planets, milionski su pregledi.
Za pevacicu nema boljeg talismana od Venere.
Да је паганка у класичном периоду, принела би голубицу као жртву Венери :koto:Али, да, суштински, ону симболику коју привлачиш та ће и да ти се манифестује, у складу са наталом. Јачање било које натално проблематичне планете сасвим сигурно појачава манифестацију тих проблема у реалности.

Za magiju je astrologija bitna jer se određeni rituali izvode SAMO u posebnim konstelacijama
Kao i ono poznatije- danima i satima vladaju planete te se u skladu sa njihovim osobinama preduzimaju i određene akcije

Elekcije naravno.

Za poslovne elekcije su najbitniji superiorci kako su polozeni Ma Ju Sa.
Vencanja Mo Ve, odnos So i Mo

ali nesto se ipak ne moze elektirati, cak ni Milji Vujanovic nije poslo za rukom da natempira rodjenje deteta (poseban nonens) sto me opet navodi na se sudbini ne moze uteci. Naravno da imamo slobodnu volju, ali ona se zavrsava kod nasih akcija, ne i njihovih ishoda koji nisu pod nasom kontrolom.
ali ove neke stvarcice svakako pomazu.

Јачање било које натално проблематичне планете сасвим сигурно појачава манифестацију тих проблема у реалности.

Natalno lose polozena planeta se moze na unutrasnjem planu kroz zivot ispraviti bas zato sto smo svesna bica ali kad dodje vladarstvo te planete akcentovano kroz solar, profekciju, druge prediktivne tehnike bice nekog problema sigurno vezano za njenu simboliku, spoljasne prirode, na koju se ne moze uticati.
Ni ovo prvo nije lak posao, a u tu zamku bas cesto upadaju ljudi kad gledaju karte ili sebi ili drugima, nije u prirodi coveka da lako prihvati nesto lose, ali to je neophodan korak, prvo definicija problema, pa onda rad na njemu. a ne negiranje istog.
Odatle i zamke u koje klijente postavljaju mnogi astrolozi, prognozirajuci im izvanredne sudbine a zmireci na ono lose, i tu se paradoksalno desava da umesto da astrolog pomogne klijentu on ga usmeri na stranputicu te je ovaj uvek u konfuziji zasto se njemu ne ispunjava obecano itd.

Poslednja izmena:
Saturn je uvek nesto skriveno, senka, druga strana medalje Sunca, koje je otvoreno, svetlo, istina.
Okultno tj. samo znacenje te reci je nesto skriveno.
Skorpiju mnogi mesaju sa znakom Jarca, a oni nisu isto, iako dele neke slicne osobine.
U kontekstu astrologije,
pogresno shvatanje je da je Jarac vrh necega, naprotiv, on je samo dno, vrhunac je Rak kao znak letnjeg solsticija, a Jarac je nesto prezrelo(a ne zrelo, bitna razlika) u isto vreme to je nekako i sansa, jer kad si na dnu u znaku zimskog solsticija, mozes samo na gore, praznina iz koje pocinje novi krug, ali ne treba odmah skociti na zakljucak da je to vrh, jer nije, vec samo pocetak novog kruga.
Rak bi se pre mogao uporediti sa vrhom neba, tj. MC-om nego Jarac sto odgovara vremenu negde oko podneva u zavisnosti od godisnjeg doba. a IC kao najtamnije doba noci, vise odgovara tom zimskom solisticiju odnosno Jarcu.
Ovan kao istocni horizont, Vaga kao zapadni, jasno zasto.

Saturn nikada nije ni skriven, a ni senka, poprilično je upadljiv i prepoznatljiv k'o pesma Let's Twist again.

Sunce i Saturn nisu udaljene strane istog medaljona, a Saturn uvek simboliše visinu i pentranje, te se vezuje za znak Jarca koji želi da uspe u životu. Sama 10 kuća i MC ovim vladaju.

Svetlost jeste 1 kuća, ali Tama je 12 kuća. No, to ne znači da treba o ljudima suditi na kontu toga kako izgledaju ili čime se bave u životu. Jer znamo vrlo dobro da Ascendent nije ono što čini osobu kompletnom i da je to samo delić.

Sve što je Okultno je domen Vodenih znakova, a najviše Škorpije. MC i 10 žele zvanično, javno, vidljivo, prepoznatljiv brend, ime, znamenje, da budu zapamćeni po nekom ostvarenju.

Skriveno su Emocije, lične stvari koje držimo do sebe, unutrašnje i neobjašnjivo.

Vrh nečega u Astrologiji, tj. Mundanoj astrologiji konkretno jeste Saturn. Kada putuješ Severno, ti ideš uz Saturn. Kada putuješ južno, ti ideš uz Mesec. I to se može videti i kod ljudi koji žive bliže severu u odnosu na ljude koji su bliži jugu. Velika razlika u mentalitetu. Južno, gomila porodica, ne zna se gde im je početak, a gde kraj. Severno, kuće odvojene po nekoliko kilometara.

Vrh je definitivno pod vladavinom MC, tj. 10 kuće. Ne znam zašto se uopšte o tome diskutuje... Ne znam ni kako da kažemo da je Rak taj koji je na vrhu kada političari gaze narod kako im ćef od pamtiveka.

IC nije samo dno neba, već unutrašnje naše i ono osnovno o porodici što imamo. Mi počinjemo u porodici (IC) i vremenom uspemo u životu (MC). Kombinacija oba jeste bitna, ali je Saturn mnogo bliži Suncu no što je to Mesec.

Svi ljudi koji imaju izražen Saturn ili im je jaka MC, tj. 10ka su uvek poznati po svojim ostvarenjima. To je ono što mi možemo da Vidimo (Naše Sunce) o njima. a taj uspeh je Vrh brega koji vidimo jer često zapostavljamo silne neuspehe niz breg koji su se odigrali ranije.

Poenta je da u praktičnim primerima i horoskopima nikada i ni u čemu Saturn nije označavao nešto misteriozno, okultno, mračno ili mistično, naprotiv je izrazito protiv toga isto onoliko koliko je i nauka sama po sebi.

Kapirm da želiš da Sunce iz 1 bude opozit Saturnu u 7 jer tako ima smisla u tradicionalnoj astrologiji, ali možda je bolje gledati odnos 12, 1 kao i 6, 7. Tada se dobija kompletnija slika jer u 12 gde je Venera egzaltirana, Sunce je slabo i razpršti se u komadiće. I bukvalno su Ribe kraj, a Ovan početak. Počinje se u Velikom Prasku, završava u ništavilu, sve dok ne dođe opet neka iskra i eksplozija. Ipak, tu se radi o egzaltacijama. Egzaltacije nisu nužno jedne protiv drugih, već u znacima gde su egzaltirane planete se jednostavno bolje osećaju.

I to se ponavlja i ponavlja jer svetlo i mrak su mnogo veći pojmovi od jednostavnog Sunca i Saturna u našem dojmu toga kako posmatramo astrologiju.

Još uvek čekam da upoznam tipične Saturnovce koji su okultisti i koji zaista veruju u misterije, natprirodne stvari i slično. Za njih je to sve gomila gluposti jer jednostavno nije materijalno, ne može da se stavi na policu ili okači na zid i stoga nema nikakvu vrednost.

Grešiš jer pre svega nisi definisao šta je okultizam.

Okultizam je proces unutrašnje i spoljašnje alhemijske promene. Zapravo, to je ezoterično sredstvo, put promene, razvoja ili evolucije.

Suštinski, magija je otvaranje onih latentnih područja svesti koja postoje u nama i koja su sredstvo lične i mundane promene.
Ova promena najviše ima veze baš sa vezom Saturna i Sunca, jer je sama alhemija povezana sa magijskim obredom pretvaranja olova ( Saturna ) u zlato (Sunce). U duhovnoj sferi ovaj se odnos oslikava u konjunkciji Sunca i Saturna, kroz kuće horoskopa - 8. kuća kojom vlada Saturn i 9. u kojoj se Sunce raduje.
I Saturn jedini ima veze za okultizmom, magijom i alhemijom, a uz to se u 12. kao takođe okultnoj i skrivenoj kući, upravo Saturn raduje.

Magija podučava kako metafizičke tako i metapsihičke zakone koji važe na svim planovima. Ona postoji vekovima ali su njene tajne prenošene isključivo sa učitelja na učenika i bila je rezervisana samo za posebne krugove, koji su se uglavnom sastojali od prvosveštenika i visokih vladara. Oni sami su znali istinu, ali su je držali u tajnosti.

Prema Hermesovoj (smaragdnoj) tabli za magiju važi univerzalni aksiom “kako gore – tako dole” a stepen zrelosti do kojeg je magičar stigao je merilo njegovog ličnog razvoja. Ono što se ne sme zaboraviti je da osnovna potreba čoveka da se bavi magijom ili okultizmom proizilazi iz straha od smrti, jer je ljudima smrt uvek bila najveća misterija, strah, problem..Kako bi smrt prevazišli ljudi se okreću religiji.
Astrološki, 12. kuća od 9. je 8.kuća, jer svaka kuća stvara onu pre nje i čini njen temelj, pa tako i 8. kuća (kao 12. od 9.) čini temelj 9. kuće. Strah od smrti i nestajanja, kraja daje potrebu da se nađe nešto što prevazilazi smrt, smisao, nešto što postoji iza smrti, te se sa tim i poveže (religare). Tako 9.kuća spaja i povezuje 8. i 9.kuću. 9.kuća se vezuje za kolektivnu podršku u religiji, veri, jer je ljudima lakše da budu deo mase, dok se kao pojedinci ističu ljudi koji imaju potrebu da veruju da mogu da menjaju stvari i da njima upravljaju. I ti ljudi se nazivaju magičari i okultisti.

I sve gore opisano, srodno je planeti Saturn koja vlada 8.poljem a u 12. se raduje, a njegova povezanost sa Suncem kroz konjunkciju simboliše osnovni magijski i alhemijski proces i obred, pretvaranje olova u zlato, ili u duhovnoj sferi - oslobađanje ega - egooboženje. Ovaj magijski ritual opisan je kroz Hermetičke postulate i ceo Hermetizam.

Ne grešim ni u čemu. Okultizam ne mora da se definiše jer je opšte poznato da su sve Vodene kuće Okultne kuće.

I ništa od toga se ne koristi u astrologiji niti je Alhemija deo astrologije.

I niko nije ni pisao MAGIJI :rotf::rotf::rotf::rotf:

Otvorena je ova tema bezveze, bezrazložno, sa mojom porukom

Saturn nikada nije ni skriven, a ni senka, poprilično je upadljiv i prepoznatljiv k'o pesma Let's Twist again.

Sunce i Saturn nisu udaljene strane istog medaljona, a Saturn uvek simboliše visinu i pentranje, te se vezuje za znak Jarca koji želi da uspe u životu. Sama 10 kuća i MC ovim vladaju.

Svetlost jeste 1 kuća, ali Tama je 12 kuća. No, to ne znači da treba o ljudima suditi na kontu toga kako izgledaju ili čime se bave u životu. Jer znamo vrlo dobro da Ascendent nije ono što čini osobu kompletnom i da je to samo delić.

Sve što je Okultno je domen Vodenih znakova, a najviše Škorpije. MC i 10 žele zvanično, javno, vidljivo, prepoznatljiv brend, ime, znamenje, da budu zapamćeni po nekom ostvarenju.

Skriveno su Emocije, lične stvari koje držimo do sebe, unutrašnje i neobjašnjivo.

Vrh nečega u Astrologiji, tj. Mundanoj astrologiji konkretno jeste Saturn. Kada putuješ Severno, ti ideš uz Saturn. Kada putuješ južno, ti ideš uz Mesec. I to se može videti i kod ljudi koji žive bliže severu u odnosu na ljude koji su bliži jugu. Velika razlika u mentalitetu. Južno, gomila porodica, ne zna se gde im je početak, a gde kraj. Severno, kuće odvojene po nekoliko kilometara.

Vrh je definitivno pod vladavinom MC, tj. 10 kuće. Ne znam zašto se uopšte o tome diskutuje... Ne znam ni kako da kažemo da je Rak taj koji je na vrhu kada političari gaze narod kako im ćef od pamtiveka.

IC nije samo dno neba, već unutrašnje naše i ono osnovno o porodici što imamo. Mi počinjemo u porodici (IC) i vremenom uspemo u životu (MC). Kombinacija oba jeste bitna, ali je Saturn mnogo bliži Suncu no što je to Mesec.

Svi ljudi koji imaju izražen Saturn ili im je jaka MC, tj. 10ka su uvek poznati po svojim ostvarenjima. To je ono što mi možemo da Vidimo (Naše Sunce) o njima. a taj uspeh je Vrh brega koji vidimo jer često zapostavljamo silne neuspehe niz breg koji su se odigrali ranije.

Poenta je da u praktičnim primerima i horoskopima nikada i ni u čemu Saturn nije označavao nešto misteriozno, okultno, mračno ili mistično, naprotiv je izrazito protiv toga isto onoliko koliko je i nauka sama po sebi.

Kapirm da želiš da Sunce iz 1 bude opozit Saturnu u 7 jer tako ima smisla u tradicionalnoj astrologiji, ali možda je bolje gledati odnos 12, 1 kao i 6, 7. Tada se dobija kompletnija slika jer u 12 gde je Venera egzaltirana, Sunce je slabo i razpršti se u komadiće. I bukvalno su Ribe kraj, a Ovan početak. Počinje se u Velikom Prasku, završava u ništavilu, sve dok ne dođe opet neka iskra i eksplozija. Ipak, tu se radi o egzaltacijama. Egzaltacije nisu nužno jedne protiv drugih, već u znacima gde su egzaltirane planete se jednostavno bolje osećaju.

I to se ponavlja i ponavlja jer svetlo i mrak su mnogo veći pojmovi od jednostavnog Sunca i Saturna u našem dojmu toga kako posmatramo astrologiju.

Još uvek čekam da upoznam tipične Saturnovce koji su okultisti i koji zaista veruju u misterije, natprirodne stvari i slično. Za njih je to sve gomila gluposti jer jednostavno nije materijalno, ne može da se stavi na policu ili okači na zid i stoga nema nikakvu vrednost.
🤩

Ja ne verujem u te okultne i magijske stvari, moram da priznam.Dođu mi kao "ispiranje mozga". Još kad vidim kakvih sve šarlatana ima,
"make me sick"! Ali mi astrologija dođe nešto kao nauka. U stvari, to i jeste nauka o planetama. One svakako postoje, pitanje je samo kako ove iz sunčevog sistema utiču na naš život, na koji način,u kojoj meri...zato mi je zanimljivo da čitam šta ovde pišete, iako sam totalni laik što se astrologije tiče.

Moras jos mnogo da razmisljas da bi skapirao zasto je TA jedina prava astrologija.
Ne da su svi TA aforizmi tacni, ali cela sema je perfektno uradjena, i oko aforizama mozemo i ne moramo da se slozimo jer nisu svi primenjivi, ali shema sa domicilnim vladarima, i egzaltacijama stoji.
Meni je smesno sto se toliko ljudi sluzi astrologijom, a tu shemu uopste ne razumeju, i onda krenu astrologiju da brkaju sa astronomijom.
Ti nisi znao zasto je trigon aspekt Jupitera, da te opet podsetim.

Nemoguce da se nikad nisi zapitao zasto je Mesec npr. egzaltiran bas na 2* Bika?
Ako umes na ovo da odgovaris, tri bambija za tebe.
Ili si ovo uzeo kao pravilo, bez da znas zasto.
Ako ces da reformises astrologiju(ne ti, nego moderna) onda mora od pocetka da se rusi, ne mozes da dodajes kako i sta bi hteo, to je paprikas, ne cak ni moderna.

Ne možeš ti mene da podučavaš astrologiji :lol:, a bogami ni bilo ko ovde, na kontu toga što sam do sada video da pišete. Vi citirate knjige i stvari iz knjiga koje ste nabubali. To nije astrologija, to nije praksa. Dok ne proverite u praksi, kako znate da je to što pričate istina? Jer gledate karte poznatih ljudi? ;)
Dok ne sednete da radite sa ljudima uživo, dok ne naučite kako da vršite predikcije, vi jednostavno nemate blage veze s astrologijom. To je stav svih proverenih i priznatih astrologa širom sveta, uključujući i mene. I to će ti svako reći.

Tri bambija za mene ako ti objasnim što je Mesec koji simboliše Majčinstvo i majčinsku ulogu egzaltiran u plodnom, zemljanom znaku Bika? :lol: Ne znam da li postoji nešto prostije u astrologiji da se objasni. Postoji mnogo toga što se može potvrditi. Egzaltacije se uvek uzimaju kada opisujemo svet oko sebe onakvim kakav je. Pošto se Mesec vezuje najviše za Ljude i konkretno Ljude, onda o Mesecu možemo najviše pisati iz ugla Ljudi i stvari koje su bitne ljudima.

1. Osim što Bik simboliše osnovnu kolektivnu ulogu Porodice kojom vlada Rak, odnosno IC, odnosno Dno Neba, odnosno sama Zemlja, najbliža Ljudima, svaki izvor vode na planeti Zemlji je simbol Meseca.
2. Emocija (Mesec, Energija) u Hladnom i Materijalnom (Bik) nakon Toplog i Prostornog (Ovan), idilična pozicija za Mesec koji sekundarno dolazi nakon Sunca u Ovnu.
3. Poljoprivredu i stacionirano društvo (Era Bika je doprinela tome nakon Ere Ovna u kojoj su ljudi redovno migrirali i vodili ratove) koje je počelo Trgovinu (Bik) najčešće srebrom, novčićima (Mesec, Merkur).
4. Simbol menstruacije kod žena (Mesec) direktno vezan za matericu (Venera) u trajanju od relativnih 28 dana, koji dovode do odliva (Mesec) ukoliko nema trudnoće preko muškarca prethodno (Prvo Polje, Ovan, Sunce pa onda Drugo Polje, Bik, Mesec)
5. Mesec u Biku simboliše najčistiji oblik Komunizma. Drugim rečima najsavršeniji oblik društva (Mesec) što se može uočiti po marksističkim idejama.
6. Mnogim biljkama je potrebna Voda (Mesec) kako bi mogle da napreduju. Doduše, ovo ne možemo postaviti u isključivu ulogu egzaltacije Meseca u Biku jer svi fiksni znaci doprinose opstajanju Života uprkos njihovoj kvadratnoj manifestaciji. Previše Meseca, biljke umiru. Previše Sunca, biljke umiru. Taman koliko treba? Biljke opstaju.:lol:
7. Dete ostaje kod Majke devet meseci (Jupiter egzaltiran u Raku), a zatim se beba doji (Mesec egzaltiran u Biku) odakle se hrani (Bik) mlekom (Mesec) (Mesec egzaltiran u Biku). Po ovoj logici Venera bi trebalo da je podjednako egzaltirana u Strelcu kao što je u Ribama, što to nije slučaj u tradicionalnoj astrologiji. Zašto to nije slučaj? Tri bambija za tebe ako možeš da svojim rečima to objasniš i daš neke primere iz sveta, tj. kako se to manifestuje i zašto Venera nije egzaltirana u znaku Strelca?
8. Mesec u Biku je praktično osnova svakog Doma. Bik predstavlja Gradnju, dok Mesec predstavlja Porodicu. Svako živi u Kući, Stanu, Domu...I to je u najvećem slučaju ekskluzivno za Porodicu. To je ujedno i najbolji primer egzaltacije Meseca u Biku, nakon čega dolazi Blizanac koji predstavlja ulice koje povezuju sve te kuće koji simboliše Merkur, egzaltiran u Vodoliji te imamo Bandere koje donose električnu energiju, a da ne zaboravimo i Pluton koji simboliše sve Kanale koji odvode kanalizaciju Dalje od domova, koji je naravno egzaltiran u Blizancima.

Imam još jedno pitanje, veoma prosto, pošto je ovo poprilično zabavno pričati.

Lavabo = Koja planeta?
WC Šolja = Koja planeta?
Kada = Koja planeta?

Nemojmo reći SVRHA JE KUPANJE kada upoređujemo recimo KADU ili TUŠ, jer ne kupamo se u Jezerima niti rekama niti javnim bazenima k'o Rimljani pa da sve gledamo kroz jednu te istu planetu :roll:

Šta je poenta? Teorija je jedna stvar, praksa je nešto drugo. Ne postoje astrološke knjige koje objašnjavaju sve pojave u kontekstu ljudi i pojava, već je to jedna dinamična i živa potraga za istinom, između ostalih stvari, koje se dotiču sveta i ljudi.

Moderna astrologija jeste napredak u odnosu na tradicionalnu astrologiju. Moderna astrologija SADRŽI tradicionalnu astrologiju i mnogo bolje opisuje živi svet i ljude u odnosu na tradicionalna shvatanja koja pokušavaju da sve srozaju na nivo alhemije i ograničenja ljudskih saznanja iz perioda 16og veka kada ljudi nisu znali ni kako da pravilno operu ruke. :per:

Ja sam sve knjige i stvari o kojima vi ovde pišete preradio još pre cele decenije, ako ne i više od toga. Nema nikakvog razloga da tvrdim da Saturn vlada 8 poljem i smrću zato što predstavlja kalcijum u astromedicini.
Ja sam objasnio da Trigon nije aspekt Jupitera, već Merkura. Da li ti to želiš da prihvatiš ili ne je potpuno tvoja stvar, kao što je i stvar svakoga ko želi da to proveri. U horoskopu ne postoje samo jedan ili dva aspekata, već mnoštvo, konstantno se menjaju, nadograđuju, nadopunjuju, prazne itd. I postoji razmišljanje i o sferi iznad sfere. Da li Jupiter vlada samo jednim trigonom, ako u čartu postoji tri trigona? Čime onda vlada Jupiter? Svakim pojedinačno??? Hahaha... Sama definicija Trojstva definiše Merkur. I za ovo sam izvukao podatke iz drevne Sumerije. A trojstvo trigona, tek tada, postaje sinonim Jupitera. Dakle broj 9, a ne broj 3. I koliko se sećam, na to nisi ponudila nikakav kontra-argument, mada ni ne očekujem da će ga biti jer kako da objasniš nekome da je simbolika takođe bitna u objašnjavanju prirode nečega ako oni to neće da prihvate?

Jedina prava Astrologija jeste ona koja ne ograničava i ne sputava bilo koja saznanja ili logiku, a dozvoljava preispitivanje i mogućnost napretka naspram arhaičnih formi koje se dogmatično primenjuju, poput te o Alhemiji koja je čista glupost vredna svakog podsmeha svih astrologa koji se ozbiljno bave astrologijom. Nađite mi u Srbiji danas astrologa koji će da trtlja o alhemiji?
O naučnoj sferi i da ne počinjem.

To što lepo zvuči na papiru ne znači i da je primenljivo u praksi. Mislim da je svima poznato da Sunce redovno dodiruje vrhove planina, a da na 1000 metara dubine vode Sunce NE DOPIRE. Uprkos tome, život i dalje postoji na dnu mora i okeana. Kako ako nema Sunca, nema svetla? Koja planeta vlada tim bićima? Hoćemo reći da astrologija ima odgovor samo za ljude, a za druga živa bića koja dele podjednake uslove i životnu sredinu planete Zemlje, treba neka druga astrologija??? Hahaha!

A i o simbolici Transformacije koja je direktno vezana za znak Škorpije mogu da održim predavanje u bilo koje doba dana ili noći. Jarac i Transformacija, nikad nepromenljivijeg znaka, a on da simbolizuje Alhemiju :dash: Analogno ništa nije korektno napisano. Razočaran sam. :huh:

Astrologija nije definitivna oblast, još uvek se mnogo toga istražuje i ljudska svest se budi tek nakon što je Pluton prešao znak Škorpije 1980ih kada i nastaje ogroman napredak u izučavanju astrologije. I, nije istražena oblast ponovo kažem. Sada vidimo i generacije Urana u Vodoliji koje mahom žderu astrologiju i uče svakodnevno, to će biti odlični astrolozi.

Celoukupna postava TA iz perioda 11 - 16 veka N.E. (uzimam i arapske izvore, u suprotnom je 1400-1500 jedino prominentno za TA, u surptonom govorimo o antičkoj astrologiji) je u svakodnevnom korišćenju od strane svih astrologa, tako da nema nikakve potrebe da joj se pridodaje posebno ili isključivo mesto. O modernim problemima i stvarima koje postoje u modernom dobu ne može se sve postaviti u LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE šablon. Nisu ljudi tako jednostavni, pa da im je samo to u životu bitno.

Astrologija nije tu samo za ljude, već za sve što postoji. To treba razumeti.

Joj koliki tomovi :lol:

I znala sam da nigde nece biti odgovora zasto je Mesec egzaltiran bas na tom drugom stepenu Bika. Na stepenu, zasto je bas na tom stepenu egzaltiran, da li znas?

Bravo na otkricu da astrologija nije samo za ljude, ali izvan ove nase planete nije primenljiva.

I ne prozivaj druge korisnike konstantno, jer nisi u poziciji, da ne pominjem koliko ti fali elementarna kultura komunikacije.
Forum nije tvoj blog, otvori pa pisi do mile volje.

zHBjSqZ.jpg

Joj koliki tomovi :lol:

I znala sam da nigde nece biti odgovora zasto je Mesec egzaltiran bas na tom drugom stepenu Bika. Na stepenu, zasto je bas na tom stepenu egzaltiran, da li znas?

Bravo na otkricu da astrologija nije samo za ljude, ali izvan ove nase planete nije primenljiva.

I ne prozivaj druge korisnike konstantno, jer nisi u poziciji, da ne pominjem koliko ti fali elementarna kultura komunikacije.
Forum nije tvoj blog, otvori pa pisi do mile volje.

Kako može da ti SMETA da na forumu vidiš da neko PIŠE? :hahaha: Ne moraš da vređaš one koji imaju šta da pišu, a bogami i šta pametno da napišu. I tu sam da podstičem ljude da uče astrologiju, a ne da im projektujem sebe i pišem kako ne treba da uče predikciju, kako samo treba da uče TA ili slične budalaštine. Zamisli da nekome BRANIM da uči i radi šta voli :hahaha:

Ne znam zašto ti meni čestitaš za "otkriće" kada sam nebrojano puta naglasio da se astrologija ne koristi isključivo za ljude, što je kod tebe izazvalo revolt.:think:

Očekivano nemaš odgovor na pitanja, no nema veze. Ne želim da slušam pridiku na "vređanje" od tebe, realno. :lol: Mislim da sam validirao da je Mesec egzaltiran u znaku Bika, Drugom po redu znaka Zodijaka. Da li treba da naglašavam da je Drugi Stepen prirodno vezan za znak Bika takođe? Dao sam osam primera, a sledeći put će ih biti nula :lol:

Evo, već vadiš KABALISTIČKE i NEASTROLOŠKE manifestacije koji su više domen numerologije no astrologije. Samo ti fali jedan Sefirot.

Mislim da ti koja govoriš kako je Tradicionalna Astrologija ta koja ima najviše logike ne možeš dati niti jedan odgovor na jednostavno pitanje -
Zašto u TA Saturn vlada prvim poljem i koja je tu logika?
Odmah se u startu vidi da je sistem loš, a o tome da su Ptolomej i Dorotej Sidonski imali različita dostojanstva i da ne počinjem. :lol:

Odrađene egzaltacije za par znakova, a Lav, Strelac, Vodolija, Blizanac itd, gospodo, vama su egzaltacije zabranjene :lol: Pet znakova, good bye.

"KoMplEtAnSisteM" baš, onako, baš kompletan i logičan. :lol: Sve smo naučili i sada zatvorimo knjigu. Ne valja da komplikujemo, da ne zamaramo mozak. :lol:

Mogu da cepam u parčad tradicionalnu astrologiju i da u svakom vidu iste pronađem monumentalne greške, no zašto bih gubio vreme na nešto što isključivo neprofesionalni astrolozi i poneki indijski čobani iz sekte kanibala Agori vole?

NO, TNX. TY, BB.

Ja te nikad nisam ni pitala zasto je u tom znaku egzaltiran, nego zasto bas na tom stepenu, i opet nigde odgovora.
nemas pojma

Ne moras Mesec u Biku, eto moze i Ovan, zasto je Sunce egzaltirano na 19* stepenu?
Ne znas ni ovo, opet ponavljam zasto taj stepen ne znak.

Prvo odgovori jednom na pitanje, bez diverzije, i nece mi biti problem da ti odgovorim.

Прво, Доротеј и Птоломеј нису имали различита достојанства. Седишта, егзалтације, декани и већина триплицитета су идентични. Мање разлике постоје само у оквиру расподеле термина, јер је Доротеј као и већина астролога класичног периода користио египатски сет термина, а Птоломеј је направио неколико мањих измена у складу са другом расподелом коју је "открио" у неком спису.
У ТА Сатурн не влада првим пољем већ само ту има тзв. мундано радовање изведено према Халдејском планетарном низу, а које датира из периода када је коришћен октатопос или систем од 8 мунданих кућа (док касније није допуњен са још 4). Сродност Сатурна са 1. пољем се огледа у следећем. 1. поље је тело, конституција, али има и значајну улогу у формирању карактерних особина (јер карактер је судбина) пошто од Асц и знака у 1. кући зависи како ће се расподелити остали фактори који се разматрају. Сатурн је планета структуре, изградње и ограничења, па као што ембриону даје структуру на самом почетку његовог развоја, тако ојачава тело скелетним системом (Сатурн) али га и штити, јер кожа (Сатурн) представља баријеру (Сатурн) између нашег тела и спољашњег света.

Poslednja izmena:
Ja te nikad nisam ni pitala zasto je u tom znaku egzaltiran, nego zasto bas na tom stepenu, i opet nigde odgovora.
nemas pojma

Ne moras Mesec u Biku, eto moze i Ovan, zasto je Sunce egzaltirano na 19* stepenu?
Ne znas ni ovo, opet ponavljam zasto taj stepen ne znak.

Prvo odgovori jednom na pitanje, bez diverzije, i nece mi biti problem da ti odgovorim.

:rotf::rotf::rotf:

Slobodno možeš ponuditi odgovor na pitanje o egzaltacijama jer sam apsolutno siguran da odgovor na egzaltacije planeta nemaš, kao što inače nema niti jedan drugi astrolog u istoriji. Sve se svodi na spekulacije. ;) Niko odf astrologa nije dao konkretan odgovor na to u praktičnim primerima, već su posmatrali geometriju, odnosno trigonometriju da dolaze do zaključaka. Od najsmešnijih zaključaka je i egzaltacija Venere :lol:

Što se tiče MOG viđenja, odgovor si dobila :lol: samo što ne umeš da ga prepoznaš iz nekog razloga :lol: Ti očekuješ nekakav robotizovan i nedinamičan odgovor koji ne zalazi u suštinu, nego ponavlja stvari iz knjige k'o papagaj ili pokvarena ploča. Nemoj mi reći da očekuješ da citiram Lilija ili Porfirija Tirskog ili Al- Birunija :lol: Da citiram arapske tačke kao odgovor mi ne deluje primamljivo, a podjednako tome ne želim ni da citiram bilo šta iz judaističkih ideja posvećeno kabali. Te stvari kod mene nemaju velik značaj jer nemaju nikakvu potporu na praktičnim primerima.

I nije 19 stepen, već 18 stepen i pe'eset i šesti minut. :lol: :p:p:p zapravo, preciznije 18.973665 velika mudrost vaditi koren iz kruga.
nemaš pojma :think:

Sve egzaltacije planeta su i dalje velika polemika u astrološkom svetu i u tome ne pomaže niti jedan deo saznanja akumuliranih tokom arapskih istraživanja, a podjednako tome ni istraživanja tokom primene judaizma i njihovih koncepata. Pogotovo ovog daljeg koji ti citiraš smatrajući da je to nekakav zakon koji se dobija preko matematičkih i geometrijskih kalkulacija. Pardon, trigonometrije.

Ako išta, drago mi je da se za to zanimaš, i treba proveriti šta kažu te čike o egzaltacijama, pa onda proveriti koliko je to što su pisali tada zapravo tačno.

Prvi i osnovni razlog zašto je očigledno da tradicionalni sistem nije tačan jeste upravo u tome što NE ZNAJU kako da se postave prema novim planetama u okviru već postojećeg sistema. I onda ih radije ne žele ni gledati, što je velika glupost ako mene pitaš jer je očigledan uticaj svuda u svetu, što kod ljudi, što po državama, što u životnoj sredini i okruženju.

Прво, Доротеј и Птоломеј нису имали различита достојанства. Седишта, егзалтације, декани и већина триплицитета су идентични. Мање разлике постоје само у оквиру расподеле термина, јер је Доротеј као и већина астролога класичног периода користио египатски сет термина, а Птоломеј је направио неколико мањих измена у складу са другом расподелом коју је "открио" у неком спису.
У ТА Сатурн не влада првим пољем већ само ту има тзв. мундано радовање изведено према Халдејском планетарном низу, а које датира из периода када је коришћен октатопос или систем од 8 мунданих кућа (док касније није допуњен са још 4). Сродност Сатурна са 1. пољем се огледа у следећем. 1. поље је тело, конституција, али има и значајну улогу у формирању карактерних особина (јер карактер је судбина) пошто од Асц и знака у 1. кући зависи како ће се расподелити остали фактори који се разматрају. Сатурн је планета структуре, изградње и ограничења, па као што ембриону даје структуру на самом почетку његовог развоја, тако ојачава тело скелетним системом (Сатурн) али га и штити, јер кожа (Сатурн) представља баријеру (Сатурн) између нашег тела и спољашњег света.

Imali su različita shvatanja i to se može vrlo lako uočiti. :lol: I nema to veze s vremenskim zonama, kalendarom ili nečim sličnim. Kada neko nema ista shvatanja, tu se već radi o biranju toga ko je više bio u pravu, a to je sinonimno isključivo modernoj astrologiji, jer mora da se ipak pincetom bira šta valja, a šta ne valja, nije svaka napisana reč što u antici, što u srednje doba, što u 18-19-20 veku konkretno istina. Mnoge teorije, mnoge neproverene stvari. Citirati iste kao apsolutnu istinu je posao za dokone ljude.

Ako hoćeš da se vodiš TA, onda u TA Saturn vlada Prvim poljem :lol: :rtfm: onoliko koliko vlada i Osmim poljem jer opet imamo definiciju koja se izvodi preko Marsa. Ili, bolje da kažemo da u TA astrolozi su radili kako su želeli i nisu imali dodira sa antičkom astrologijom Ptoliše i Doriše. Reći kako Saturn ne vlada 1 poljem u TA znači da se ne vodiš TA, to je jednostavna istina. Ako ne biraš Saturn kao vladara prvog polja, onda i ne vodiš slučaj tradicionalne astrologije, već si više okrenut modernoj astrologiji u kojoj biraš ono što funkcioniše, a ono što ne funkcioniše stavljaš u proveru i test da vidiš koliko ima logike. I zato kažem da se niko od vas tu ne bavi tradicionalnom astrologijom, jer mešate TA i antičku, a onda ne koristite Saturn kao vladara prvog polja (iako želite da ga koristite kao vladara 8og polja po logici da posle egzaltacije u Vagi dolaze poteškoće i naplata dugova, karme, štagod, mnogo mi je smešno :lol: )

U Modernoj je Pluton kao viša oktava Marsa daleko praktičniji i logičniji zbog eksplozivne moći da ima dostojanstvo kako u Škorpiji, tako i u Ovnu. Po krugu i OBNOVI kruga pravi sasvim dobru logiku. Saturn koji je nazadan sigurno nije transformacija, dok Pluton i te kako jeste u svim shvatanjima astrološkim.
Koja planeta bolje da uspostavi OBNOVU kruga do Plutona koji se bukvalno vezujke za Osmicu, infinitivni loop?

Ujedno i smisao zmije, tj. Urobora, koja jede svoj rep. Smisao početka i kraja, Alfe (Ovan) i Omege (Ribe).

aee1f44facfb3aa6.jpg

2ee76b312ec490e11f577d212b527037.jpg

Zamisli da misliš da jedan KRUG i svih 12 znakova Zodijaka nemaju podjednake uloge i znamenje, već samo poneki znak i poneka kuća da su bitni, a ostatak ko šiša :lol: TA ti je kao žena koja kupuje automobil na osnovu toga kako izgleda spolja. A šta ga pokreće unutra, to nije bitno, bitno je da vozi i da dođe do odredišta :lol::lol: Hoćemo PSIHOLOGIJU u TA? Jok, šta će nam psihologija u TA, ljudi ionako ne misle svojom glavom :lol::lol:

- Koje polje vlada psihologijom u TA?
- AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, što me to pitaš, uznemiravaš mi postojanstvo. Kmek kmek :per::per:

I zamisli da veruješ u to da je Saturn Život i Smrt. Čak ni Denis33 ne bi pripisivao Saturnu toliko moći. :p:p;)

Pišemo se kasnije.

Нико не користи Сатурна као ВЛАДАРА осмог поља, него као планету која има сродну симболику том. Нико, ни у једној астрологији класичног и средњовековног периода никада није навео да Сатурн ВЛАДА првим пољем. Владар првог поља је владар Асцендента, а остале планете могу бити косигнификатори ствари - Сатурн структуре, Јупитер новца, Марс браће, Сунце оца, Венера деце, Меркур слугу итд. Нико од њих није владар тих поља него постоји сродност природних особина планете са природним значењем поља.
Ниси довољно или си само лоше информисан у вези с темом коју покушаваш да критикујеш. А када су основне ствари у питању, немој се само дохватати Птоломеја, него упореди Антиоха, Хефестиона, Порфирија, Реторија, Валенса, Олимпиодора, Серапиона, Паула, Теофила, Манета, Фирмика, Хелиодора, па тек онда можеш да говориш о сличностима и разликама и колике су и у чему се огледају.

Onda ne koristiš TA ukoliko ne koristiš Saturn kao VLADARA 8mog, onosno 1og polja. Jednostavno. :lol::lol::lol:

I ne pravi se naivan, jasno je da govorimo o PRIRODNIM vladarima, a ne o vladarima znaka u Ascendentu. :lol: Mene si naš'o da hvataš na cake.

Kao što je 2009. godine već napisano na krstarici, a to citiram:

https://forum.krstarica.com/threads/osnovni-pojmovi-u-tradicionalnoj-astrologiji.275532/

Tradicionalna astrologija, ukratko, smatra da Saturn prirodno vlada 1 i 8 kućom. I ne možeš ti to da demantuješ tvojim teorijama, kada je to pisano mnogo pre no što si se ti uopšte i rodio :lol: Ako to ne koristiš, onda ne koristiš TA, i tu nema polemike. Ako kažeš da je prirodni vladar 1og polja MARS, ti ne koristiš tradicionalnu astrologiju već VITALNOSt povezuješ sa SATURNOM. Ako to ne radiš, ti ne koristiš TA već je smatraš POGREŠNOM. Samim tim, nekompletiranim sistemom. :lol:

"
1. kuca, prirodni vladar Saturn, vlada telom uopste, a posebno glavom. Iz njega se posmatra osnovno stanje osobe i njena vitalnost. Ovo moze da se prosiri i na prevozno sredstvo u kome je osoba dok putuje u odredjenim horarnim pitanjima.

2. kuca, prirodni vladar Jupiter, vlada pokretnom imovinom osobe, bliskim pomagacima osobe, hranom.

3. kuca, prirodni vladar Mars, vlada bracom i sestrama, osnovno znanje i osnovna skola, kratka putovanja, komsije.

4. kuca, prirodni vladar Sunce, vlada ocem, ali i porodicom u sirem smislu, kucom i ostalim nepokretnostima, rudnicima i krajem svih stvari.

5. kuca, priordni vladar Venera, vlada decom, zadovoljstvima, ljubavlju i seksom, kreativnoscu u sirem smislu, ocev novac, kuriri i ambasadori.

6. kuca, prirodni vladar Merkur, vlada bolestima, nezgodama, radnicima zaposlenim kod osobe koju posmatramao, stricevi i tetke ( braca i sestre nasih roditelja), male zivotinje.

7. kuca, prirodni vladar Mesec, vlada parterima osobe, kako ljubavnim, tako i poslovnim, otvorenim neprijateljima, lopovima.

8. kuca, priorodni vladar Saturn, kuca smrti, pokretne imovine partnera ili poslovnog saradnika, kuca straha i dusevne patnje.

9. kuca, prirodni vladar Jupiter, vlada religijom i svim duhovnim stvarima, dalekim putovanjima, visim znanjem, koje ovde ima smisao bilo kog znanja iznad osnovnog, kao i na razna duhovna znanja, kuca snova.

10.kuca, prirodni vladar Mars, predstavlja predsednika, kralja, premijera, sefa, sudiju, bilo koga ko ima neku vlast nad osobom, majku, posao i uspeh u zivotu.

11.kuca, priordni vladar Sunce, vlada nadom i zeljama, novac drzave, porez, savetnici predsednika, sefa, prijatelji, pokretna imovina majke,

12.kuca, priordni vladar Venera, kuca gubitaka, vlada tajnim neprijataljima, vesticarenjem, zlim glasinama, spijuniranjem, licnim porocima, zatvorima, velikim zivotinjama. "

Ovo kada čovek čita može samo da se SMEJE dozi netačnosti i gluposti ispisanih u potpunom neznanju ljudi koji su pravili ovakve postavke :lol: Ali, to je TA ukratko i vidi se da je ukupno ČETIRI od DVANAEST postavka tačno, ostalo nema veze sa životom, praksom i generalno teorijom astrološke misli.

@Manastirka

U Astrologiji ne postoji okultizam niti magija, niti je to nešto što se koristi u astrološkoj praksi. Bilo ko ko naglašava drugačije ili nije astrolog, ili nema dodirnih tačaka sa time šta je astrologija. Sve u astrologiji se posmatra sa čisto naučne osnove. Sve što se računa je ustanovljeno preko naučnih metoda i nema mesta za greške. Ako se greške pojave, to je do astrologa koji loše tumači.

U astrologiji postoji misterija kao pojam, ali nije osnovni motiv po komastrologija funkcioniše. Mada se može razumeti iz prve ruke da postoje ljudi kojima je astrologija privlačna zbog tog OKULTNOG i taboo efekta koji ima, pa se ljudi razočaraju kada shvate koliko je astrologija u stvari sistematska, sistematizovana i bez mesta za greške.

Preciznost je imperativna i naglašena. :kpozdrav: A sistem je arhaičan u mnogo čemu zbog nepožrtvovanosti mnogih da se posvete astrologiji, jer zahteva previše vremena i previše toga ima za samo jedan životni vek da se uči konstantno, tako da se mnogi odluče na to da sebe i svoje znanje ograniče, umesto da ga prošire.

A onda dalje ide, da dodamo na smeh

"Osnovna znacenja planeta u tradicionalnoj astrologiji:

Saturn – hladan i suv, muski, dnevni.
vlada stvarima koje su stare, crne, mrtve, hladne, tuzne. "

"Saturn u TA prirodno vlada Prvim poljem VITALNOSTI"

Kao što je svima poznato, kada pomislimo na VITALNOST NEKOGA ili NEČEGA, to je CRNO, TUŽNO, JADNO, STARO, ništa nije tako vitalno kao mator čovek u 90. godina ;)

Ako koristiš Mars kao prirodnog vladara PRVOG polja, ti koristiš Modernu Astrologiju.

The End :p

Back