Астро - фотографије неба, Сунца, Месеца, звезди, облака и појава

.. hdr mi poj'o gornji deo... slazem se, ima jako mnogo praznog prostora... pojedenog :)

...eo jos malo hdr-a + gomila post-procesinga sto se da primetiti :)

IMG_3647-3__-2_tonemapped-1.jpg

znam i znam... samo me mrzelo posle da kropujem...

...tesko mi je da radim HDRove posto nikada ne ispadne onako kako ja ocu... ne volim taj sivi ton na njima kada se pojaca gamma a to bi u ovom slucaju mora da bude pojacano zbog drveca...

sto se tice nakrivljenosti kadra moralo je tako posto bi se onda video mol na kojem stojim... one rucke sto su namontirane kada ulazis sa mola u vodu... to bi se videlo...

...htedoh da izgleda malo psihodelicno... :)

i tacno je sve sto ste rekli... trudim se...

Природа је сама по себи толико лепа, што је толико уништавате обрадом? Мени ови облаци личе на слику неког врло лошег хипер-ралисте који продаје слике на тротоару, а не на фотографију облака... (као и она обала реке која личи на пејзаж са Марса)
Мислим, ок дотерати ту и тамо, али изгуби се душа слике, изгуби се суштина... Штета је.

...ono je i trebala da bude psihodelija...

...ne smatram da ja unistavam prirodu obradom...

...zasto obrada fotografije- jer objektiv ne moze bas uvek da uhvati ono sto oko vidi... HDRom se postize recimo to da se bolje vidi tekstura predmeta/objekta... ili ti... oblaci su stvarno tako naguzvani i steta je sto ljudsko oko to ne moze tako da vidi...

...hvala sto si podelila svoje misljenje sa mnom o onome sto radim...

malo pregorela, al' ajde. odlicno za kompakt aparat. sledeci put probaj da postavis aparat na nesto, da ti se ne drma tako.

secam se da ih je to veche bilo dosta ali uvek se pojave na nekoj drugoj strani, tako da sam se vrteo oko kao na ringishpilu !!! a i mislim, s obzirom sa kojim je aparatom slikano da je ispalo ok, josh sam i ponosan jer je to moja prva uslikana munja !!! :D

Back