Астро - фотографије неба, Сунца, Месеца, звезди, облака и појава

hehehehe ...hehe forestice...hehe...pa malo sam se našalio, pošto bi moja lepša polovina pre išlu u atomsko sklonište kad čuje da grmi, a bome i seva, a ne da izlazi napolje i lovi munje...normalno istog je stava kada ja to radim sa terase ili zgrade...zato se ja spakujem, kao idem da nešto kupim i odem na neka uzvišenja s kojih se pruža odličan pogled i tako nastane ovo...
fotografije nastale 07.09.2008 isti dan na različitim lokacijama...sremska mitrovica, kej pored save i sa nadvožnjaka iznad auto puta kod s.m., pogled prema fruškoj gori...

DSC00888arf-1.jpg

DSC00909arf-1.jpg

Da li je neko pokusavao da fotografise munju?
Duga ekspozicija....

Normalno da nisam.Ipak bilo bi josh zheshće (sevanje i munja iz fotoaparata prilikom blica):lol::o

dobra munja :) grom :)
evo moje

a-1.jpg

Munja1024-1.jpg

evo ja sam pre neko veche uspeo da uslikam munju sa obichnim digitalcem (nikon coolpix L14) !!!
Ne znam kako mi je uspelo, ali munja je tu !!!

hehehehe ...hehe forestice...hehe...pa malo sam se našalio, pošto bi moja lepša polovina pre išlu u atomsko sklonište kad čuje da grmi, a bome i seva, a ne da izlazi napolje i lovi munje...normalno istog je stava kada ja to radim sa terase ili zgrade...zato se ja spakujem, kao idem da nešto kupim i odem na neka uzvišenja s kojih se pruža odličan pogled i tako nastane ovo...
fotografije nastale 07.09.2008 isti dan na različitim lokacijama...sremska mitrovica, kej pored save i sa nadvožnjaka iznad auto puta kod s.m., pogled prema fruškoj gori...

DSC00888arf-1.jpg

DSC00909arf-1.jpg

evo i ja da se hvalim sa mojom "skinutom sa googl-a" posto sam par puta optuzivan kako su ljudi ovu fotku vodjali i pre 5 godina na netu he he :D

up-1.jpg

postavljam je po 1000x put he he h

P.S. ovo nije montaza, posto vecina misli da jeste... a munju je sustvari lako uslikati.

Joj, ljudi, josh nisam videla ovoliku munju:mrgreen::o

a nije dozvoljeno da se stavljaju slike koje su skinute???

Naravno da nije, to možeš na drugim forumima na krstarici, a ovde smo se tako dogovorili da mogu samo lične fotografije,koje bi trebalo da imaju i exif, tzv info fajl o fotografiji...pročitaj malo lepljivu temu "pravila"...ako si zapazila da neko krši pravila možeš nam priijaviti na pp...

Super, to je moj fotobucket :)

a munju je sustvari lako uslikati.

Pa da.
Najteze je u stvari lepo ukadrirati. Tj. najteze po pitanju srece gde ce da opali, tu treba dosta strpljenja, a bogami i srece. Kao jos jedan od problema na koji sam naisao kod slikanja munja je whitebalance, koji izgleda varira od uslova u atmosferi i nekad je sve kako treba - munja lepa plavicasto bela, nebo tamno plavo ili crno. Medjutim nekad se desava (izgleda kada je oblacnost jako niska) da je sve ljubicasto-roze i ne izgleda bas najbolje.

zato lupas u RAW-u nemas problema sa WB :D meni se vise svidja kada je malo ljubicasto .. ustvari vise mi se svidja kada su toplije boje, zbog efekta sama fotke... jer ako hoces da docaras nesto mocno, munju npr onda treba da budu topliji tonovi ... ipak munja asocira na vatru pozar toplotu ... i nikako ne pristaje hladan ton...

Super, to je moj fotobucket :)

Pa da.
Najteze je u stvari lepo ukadrirati. Tj. najteze po pitanju srece gde ce da opali, tu treba dosta strpljenja, a bogami i srece. Kao jos jedan od problema na koji sam naisao kod slikanja munja je whitebalance, koji izgleda varira od uslova u atmosferi i nekad je sve kako treba - munja lepa plavicasto bela, nebo tamno plavo ili crno. Medjutim nekad se desava (izgleda kada je oblacnost jako niska) da je sve ljubicasto-roze i ne izgleda bas najbolje.

ok nisam mislila nista lose

Back