Астро - фотографије неба, Сунца, Месеца, звезди, облака и појава

OK, ne znam da li to spada ovdje, ali ima veze s tim... Ako ne spada tu, neka se obriše ili prebaci tamo gdje spada.

2nk6ipx.jpg

Poslednja izmena:
114/900mm

114mm - promjer objektiva, 900mm žarišna duljina. Ti vjerojatno znaš, ali za one koji ne znaju, za telesko nije bitno koliko puta povećava, nego da ima što veći promjer objektiva, tako da može prihvatiti što više svjetla. Najčešće su dvije vrste teleskopa, reflektori i refraktori. Ovo je reflektor.

Poslednja izmena:
Имаш неки апарат да качиш на њега?
Пих што би то било фино...

Na žalost, nemam. To treba da bude "malo" bolji fotić, da se može odvojiti objektiv i tijelo fotoaparata i prsten koji se stavlja umjesto okulara, pa se na taj prsten stavlja tijelo fotoaparata. A tu je još i motor koji bi trebalo kupiti. Uglavnom to i nije tako jeftin sport. To sve sigurno dođe koliko i teleskop, ako ne i dva put skuplje...

Т2 адаптер... мада и стандардни М42 може да послужи...
А мотор... он... они, ако не грешим служе да возе целу конструкцију и прате кретање земље...
Ти готови носачи су к'о ђаво скупи... то сам упамтио добро...
али, сећам се и неке приче где се користе веб камере са CCD сензорима...монтирају се директно на окулар и дају сјајне резлутате... не што се тиче квалитета него лакоће дигиталног преноса...

Т2 адаптер... мада и стандардни М42 може да послужи...
А мотор... он... они, ако не грешим служе да возе целу конструкцију и прате кретање земље...
Ти готови носачи су к'о ђаво скупи... то сам упамтио добро...
али, сећам се и неке приче где се користе веб камере са CCD сензорима...монтирају се директно на окулар и дају сјајне резлутате... не што се тиче квалитета него лакоће дигиталног преноса...

Pa da, kažem, to je skup sport. Zadovoljan sam i ovako. Vidi se Jupiter i njegovi sateliti (Io, Europa, Ganimed i Calisto), Saturn sa prstenom i satelit Titan, jako puno zvijezda, dvojnih zvijezda, M48, itd, itd...

Back