astro-fizika

b.r.z.

Početnik
Poruka
41
Po mom skromnom misljenju ( nezeleci da bilo koga uvredim ); 1)-Smatram -da je Keplerova formula ne adekvantna , jer je upotrebio dijametar tj.( R ) i time zakomplikovao stvari vezane za gravitaciju. 2)-Smatram da je Ajnstajnova formula E = mc2 delimicno netacna,a, takogje nepravilno napisana.Da bi ste shvatili sustinu mog opazanja - Uporedite
i nadjite gresku u ove dve formule 1G = 9,81 2/ms ili 1G = 9,81m/s2 . Pema ovom prikazanom po mom skromnom misljenju formula bi trebala da glasi.... E =mc/s2 !!!..........
3) Takodje smatram da je Ainstain pogresio kad je rekao da je NEMOGUCE putovati brze
od brzine svetlosti...... jer sta bi bilo kada bi smo u formulu E = mc/s2, umesto '' t = s2'' koristili na primer...t = 6s2 ?? U tom slucaju bi neka letelica bila u mogucnosti da svakih
6 sec. POSTIGNE 1C, jer bi '' Fa '' bila mnogo manja da bi nuklearne sile u ovom sl. MOGLE da se odrze u stabilnom stanju kako nebi doslo do termo-nuklearne reakcije.

:hahaha: Izgleda da se nasao neko ko je promtno osmislio test kojim bi bilo provereno da li ce moji predlozi glede funcionisanja foruma zaziveti. Posto sada postoji posebna tema koja, bar po meni, treba da posluzi kao mesto za predstavjanje ovakvih otkrica, nadam se da ce moderator postupiti po "pravilu sluzbe". ;)

A b.r.z.-a upucujem na temu Tragedija genija da tamo nastavi sa predstavaljanjem svojih otrkrica:

link: http://forum.krstarica.com/threads/303201

-

izgleda da se ti jedino razumesh u to shto si pokazao svojim prstima

Priznajem da se u astronomiju i fiziku ne razumem ni kao ogromna vecina ovdasnjih forumasa, a pogotovo ni izbliza tako dobro kao ti, ali ovde sam da citajuci forumske poruke nesto naucim ponajvise od ljudi poput tebe. Meni kao "laiku" ideje koje si u osnovnim crtama izlozio zvuce veoma interesantno. Ipak, radi bolje preglednosti onoga sto se objavljuje na podforumu Prirodne nauke, a posto sam stekao, iz razloga svoje nestrucnosti mozda pogresan utisak, da tvoje ideje uzdrmavaju temelje dosadasnjih naucnih otkrica i saznanja, zamolio sam te da o svojim otkricima pises u okviru teme Tragedija genija.

link: http://forum.krstarica.com/threads/303201

Sami nauchnici priznaju da u samoj teoriji postoje mnoge nedoumice pochev od carll segana pa do styvena hokinga pa na nize. Ja samo zelim da skrenem paznju,ne na sebe, vech ,na rupe koje postoje u njihovim teorijama
i da im pomognem da iste i zakrpe.

Sami nauchnici priznaju da u samoj teoriji postoje mnoge nedoumice pochev od carll segana pa do styvena hokinga pa na nize. Ja samo zelim da skrenem paznju,ne na sebe, vech ,na rupe koje postoje u njihovim teorijama i da im pomognem da iste i zakrpe.

Cool. Ipak, imaj u vidu da sva nova otkrica, odnosno sve ono sto u nauci nije siroko i opste poznato, prihvaceno ili priznato, treba da stoji u okviru teme Tragedija genija iz razloga sto je Krstarica tu temu zastitila kao intelektualnu svojinu autora poruka koje se u okviru te teme objavljuju. Zato tamo mozes da o svojim idejama otvoreno pises bez bojazni da ce ih neko ukrasti. Mislim da ce moderator uskoro objaviti i zvanicno obavestenje o tome. Za sada se jos uvek ceka da se zavrsi sa nekim formalnostima oko izrade zvanicne dokumentacije, odnosno nekih potvrda koja treba da stignu iz Autorske Agencija za Srbiju i United States Copyright Office, pa zbog toga jos uvek nije objavljeno zvanicno obavestenje o tome.

-

Poslednja izmena:
Po mom skromnom misljenju ( nezeleci da bilo koga uvredim ); 1)-Smatram -da je Keplerova formula ne adekvantna , jer je upotrebio dijametar tj.( R ) i time zakomplikovao stvari vezane za gravitaciju.

Keplerova formula lepo predviđa kretanje planeta (uz modifikacije usled uticaja relativiteta). Ako formula daje rezultate koji se poklapaju sa stvarnošću, ne vidim kako može biti neadekvatnosti?

2)-Smatram da je Ajnstajnova formula E = mc2 delimicno netacna,a, takogje nepravilno napisana.Da bi ste shvatili sustinu mog opazanja - Uporedite
i nadjite gresku u ove dve formule 1G = 9,81 2/ms ili 1G = 9,81m/s2 . Pema ovom prikazanom po mom skromnom misljenju formula bi trebala da glasi.... E =mc/s2 !!!..........

Uzmi parče plutonijuma, izmeri njegovu masu. Ostavi plutonijum nekoliko meseci u zatvorenoj sredini čiju energiju možeš da meriš. Izmeri koliko se energije (u vidu radijacije i toplote) izdvaja iz plutonijuma. Izmeri masu plutonijuma ponovo.

Videćeš da je plutonijum izgubio masu (postao je lakši), a da je pritom oslobodio količinu energije koja je tačno jednaka masi pomnoženoj sa brzinom svetlosti na kvadrat.

Mislim da nisi baš dobro razumeo jednačine. Gravitaciono ubrzanje koje na objekte na nivou površine mora vrši masa Zemlje je ~9.81 m/s[SUP]2[/SUP]. Ovo m/s[SUP]2[/SUP] nije razlomak, već jedinica ubrzanja, metara po kvadratnoj sekundi.

Gravitaciona konstanta u fizici je 6.67300 × 10[SUP]-11[/SUP] m[SUP]3[/SUP] kg[SUP]-1[/SUP] s[SUP]-2[/SUP].

3) Takodje smatram da je Ainstain pogresio kad je rekao da je NEMOGUCE putovati brze od brzine svetlosti...... jer sta bi bilo kada bi smo u formulu E = mc/s2, umesto '' t = s2'' koristili na primer...t = 6s2 ?? U tom slucaju bi neka letelica bila u mogucnosti da svakih 6 sec. POSTIGNE 1C, jer bi '' Fa '' bila mnogo manja da bi nuklearne sile u ovom sl. MOGLE da se odrze u stabilnom stanju kako nebi doslo do termo-nuklearne reakcije.

Koliko vidim, ti ovde ne samo što ne razumeš Ajnštajnove zaključke i razloge koji stoje iza njih, već ne razumeš ni pojam ubrzanja, a koliko vidim koristiš i neku veoma čudnu algebru. Predlažem čitanje knjižice "Relativitet" koju je sam Ajnštajn pisao. Ili poduži razgovor sa nekim fizičarem koji može da ti objasni koncepte.

Mada, pre svega treba da ponoviš šta znače merne jedinice, i zbog čega one nisu deo same jednačine već stoje iza nje.

Mislim da nisi baš dobro razumeo jednačine. Gravitaciono ubrzanje koje na objekte na nivou površine mora vrši masa Zemlje je ~9.81 m/s[SUP]2[/SUP]. Ovo m/s[SUP]2[/SUP] nije razlomak, već jedinica ubrzanja, metara po kvadratnoj sekundi.

Eh sad, ovo je bas bilo "ispod pojasa". Naravno da smo to znali. :hahaha:

Radi se o necem drugom... Objasnice ti to vec b.r.z....

Shto se tiche Keplerove greshke -mislio sam na formulu za IZRACHUNAVANJE G - sile nekog nebeskog tela ,a ne na dinamiku kretanja istog !!!!
Shto se tiche Ainstaina - paradoksalno je tvrditi da je '' C '' ultimativna brzina, a onda rechi c2..shto je jednako 9e10. Ja se slazem da je mc2=E. Ali opet mora da postoji vreme..shto znachi daje morao da napishe mc2/s=E ..SHTO JE APSOLUTNO TACHNO..
Ali da bi " E " bilo na svom mestu,onda to treba da glasi ovako : E=mc/t=< 1s2..u protivnom E prerasta u brzinu,a max.v = mc2/1s. Shto se tiche Njutna ..probajte ovako:
ugc = G(zem.) / m(zem.)...G = ugc*m..sad mozesh da izrachunash G bilo kojeg tela ,a ne samo NEBESKIH tela kao po Kepleru .:bye:

chuc.eu - Koliko sam mogao da primetim ( iz tvog 1 coll-a ) ti si negde u pustinji Mohave..ako se nevaram to je blizu'' AREA 51 '' ...jer ima tamo neki vanzemaljci s..... im ga majci ??? :think: :hahaha: :rotf:

Da, dobro si povezao cinjenice ... O svom susretu sa vanzemaljcima ne volim mnogo da pricam.... Ipak, sad sam se preselio, a i podmladio malo... savremena estetska hirurgija cini cuda... smucilo mi se da ismejavaju moj lik na avataru... Neki su me optuzili da se navodno bavim njihovim licnostima, a oni su ucinili jos gore - bavili su se mojim izgledom! Nije lepo od njih... :besna:

Inace, smem li da primetim kako se ti i galet uopste ne obazirete na ono sto sam napisao o temi Tragedija genija. Nista zato, imacete dosta vremena da o mojim recima razmisljate kada bude bilo kasno - kada neko drugi bude brao pohvale i priznanja za ono sto ste vi mukotrnim intelektualnim radom stvorili...

... mozda to upravo budem bio ja... :zper:

Da, dobro si povezao cinjenice ... O svom susretu sa vanzemaljcima ne volim mnogo da pricam.... Ipak, sad sam se preselio, a i podmladio malo... savremena estetska hirurgija cini cuda... smucilo mi se da ismejavaju moj lik na avataru... Neki su me optuzili da se navodno bavim njihovim licnostima, a oni su ucinili jos gore - bavili su se mojim izgledom! Nije lepo od njih... :besna:

Inace, smem li da primetim kako se ti i galet uopste ne obazirete na ono sto sam napisao o temi Tragedija genija. Nista zato, imacete dosta vremena da o mojim recima razmisljate kada bude bilo kasno - kada neko drugi bude brao pohvale i priznanja za ono sto ste vi mukotrnim intelektualnim radom stvorili...

... mozda to upravo budem bio ja... :zper:

Brate... ako volish da se kitish tudjim perjem.. onda tebi i svakome nek sluzi na chast :rtfm: :evil: .. a drugo.. shto bre stalno koristish ,, zenske smajlije ".. si masha , il si snasha !?!? :hahaha: :rotf: :hahaha:

Brate... ako volish da se kitish tudjim perjem.. onda tebi i svakome nek sluzi na chast :rtfm: :evil: .. a drugo.. shto bre stalno koristish ,, zenske smajlije ".. si masha , il si snasha !?!? :hahaha: :rotf: :hahaha:

Valjda si vec shvatio da imam problem sa identitetom... Nego, 'ajde sad ozbiljno - nemoj da forum ispunjavas ovakvim porukama. Idi na neku drugu temu, na primer Krstarica 777 ili Kafic na kraju vaseljene, gde ces da neobavezno caskas o svemu i svacemu. A ovde obrazlazi svoje naucne ideje i otkrica, tj. bolje u okviru Tragediji genija, ali sve jedno makar se ovde drzi naucnih tema.

Valjda si vec shvatio da imam problem sa identitetom... Nego, 'ajde sad ozbiljno - nemoj da forum ispunjavas ovakvim porukama. Idi na neku drugu temu, na primer Krstarica 777 ili Kafic na kraju vaseljene, gde ces da neobavezno caskas o svemu i svacemu. A ovde obrazlazi svoje naucne ideje i otkrica, tj. bolje u okviru Tragediji genija, ali sve jedno makar se ovde drzi naucnih tema.

Drage volje !!! .. Ja i jesam ovde zbog necheg pametnog i voleo bih da mi stranica bude ispunjena pametnim stvarima ,a NE nekim prepucavanjima !!!!! ..Prema tome ja NAJLJUBAZNIJE apelujem da vishe ne podbadash ,a da se onda ljutish shto te je neko najcrnje nap....o !!!! :ok:

Shto se tiche Ainstaina - paradoksalno je tvrditi da je '' C '' ultimativna brzina, a onda rechi c2..shto je jednako 9e10. Ja se slazem da je mc2=E. Ali opet mora da postoji vreme..shto znachi daje morao da napishe mc2/s=E ..SHTO JE APSOLUTNO TACHNO..

C je najveća brzina zato što to zahteva masa zakona univerzuma. Ukratko, moraš imati konstantnu brzinu, a onda na osnovu merenja snage raznih sila i interakcija, sve se uklapa sa izmerenom vrednošću (cirka 300 km/s).

Rezultat izraza c[SUP]2[/SUP] više nije brzina, ali jeste jedan od primera zbog čega je brzina apsolutno ograničena. Odakle misliš da inače dolazi ova konstanta, koja omogućava savršeno tačno izračunavenje energije dobijene konverzijom materija?

Konačno, šta ti je zaboga ono s u tom mc[SUP]2[/SUP]/s? Ako je to bilo kakav broj različit od jedinice, onda sasvim sigurno apsolutno nije tačno, jer se ne uklapa sa obzervacijama.

Poshtovani ''endonucleuse'' - Prvo napravio si shtamparsku greshku C = 300 km/s..siguran sam da si mislio C =300.000 km/s ( tj. C = 296.000 km/s ) , ako je to tako kao shto jeste, Ja se sa tobom slazem ; da je to apsolutna brzina ali SAMO za svetlost , jer ona nemoze da se rasprostire brze od toga , ALI - ona NIJE apsolutna brzina u Kosmosu ( izmedju Univerzuma i Kosmosa postoji razlika ).Kao dokaz za ovu moju tvrdnju uzechu pr. brzine '' Tahiona '' chija je v > 10 C...Drugo ; shto se tiche tvoje izjave da '' c2 nije brzina , ali jeste apsolutno ogranichena brzina ''....Pa ja se apsolutno slazem sa tim !!!...a UPRAVO je to ono shto sam napisao mc2/s.. tj.- v max.= mc2/1s => E ( => / sledi u ...) !!! Zasto ova moja mat.formulacija SLEDI u '' E '' ??? Pokushachu da u najkrachem moguchem obliku objasnim ovu moju tvrdnju....Sigurno su ti poznati pojmovi ''magnetna-indukcija'' i ,, kontra - magnetna-indukcija'' ..ja TVRDIM da postoji i GRAVITACIONA - INDUKCIJA !!!!...Dakle ; svako telo koje se kreche kroz Kosmichki prostor na njega negativno utiche gravitaciona -indukcija..ona je mala i gotovo neprimetna u sub - svetlosnim brzinama , ali shto se brzina povechava ( u ovom sl. govorim o letelicama ) tako da ona postize red - velichine od nekoliko 1000 C.. onda ona i te kako negativno utiche na masu tako shto pochinje da je zagreva......NASTAVAK U SL. ODG.

Nastavak na predhodni odgovor => :
Masa letelice se zagreva jer ona sa povechanjem brzine povechava broj presecanja linija gravitacionih - sila u jedinici vrena .Zbog toga ja i tvrdim da je 9e10 km/1s zapravo max.brzina !! ALI, tu brzinu niko nikad neche mochi da dosegne iz 2 razloga : prvo - mislim da bi vech na 20 % te brzine pochela da se povechava telesna temperatura.. a to nikako nije dobro ..i.. drugo : NEMA PROSTORA chak i za tih 20 % , jer je rech o PROGRESIVNOJ - MATEMATICI shto se tiche samog ubrzanja..... jer mi chemo da (kako ja tvrdim) da za 6s postignemo brzinu svetlosti .. ali , nameche se pitanje KOLIKO chemo'' km'' da predjemo za tih 6s' ubrzanja..pa kad na tu kilometrazu dodamo i 6s' kochenja....kolika je cifra predjenog puta u km za samo 12s'...?!?..pa izrachunajte sami :whistling: Ako ti sve ovo nije dovoljno pogledaj sve moje izjave/tvrdnje na :
( Fizika,Pseudonauka) vreme,prostor - autor - Trut,al pametan ; (Astronomija)Tamna materija i energija - autor - BernardBlack ; i na kraju ... Svetina Teorija Gravitacije -ti si autor . Brate ,mislim , shta rechi ???? :) :ok:

Back