Zato što potenciraš da ti neko nešto brani, kao da te neko ućutkuje i zabranjuje ti da se izjašnjavaš i imaš mišljenje.
Au, projektuješ nešto što nije istina i ne shvataš o čemu je reč jer najverovatnije nisi pročitala prethodne postove. Al' zato brže-bolje meni rogove, a?
Ako ne vidiš, meni je Agata napisala da ne voli da komentarišem na njene postove smatrajući da je ja ''nabeđujem'' u nešto. Ispada da sam ja nešto loše uradio. A pisali smo o LotR, o Warcraftu, baš je sve bilo super. Ali, eto, ja nešto ''nabeđujem''
Ja kažem da nikoga ne nabeđujem i da me baš briga ko u šta veruje, dalje rekavši da je glupo jer je Forum slobodan za sve i neću da mi ona brani komentarisanje jer joj ne prija šta pišem, ali ispoštujem to i naglasim da sam obećao da više ne citiram njene poruke. Problem je rešen.
Mene svako može da citira i komentariše kako želi, ni u ludilu ne bih nekome govorio ''hej, prestani da me nabeđuješ'', niti bih pomislio da neko pokušava da načini takav pristum, a pogotovo ne na forumu gde svako ima prava da kaže šta misli.
Prvi put sam to učinio kada je bilo reči o Tarotu, drugi put kada je bilo rečio Kamenčićima, a treći put sam rekao da je dosta bilo da ja poštujem nekoga ko ne poštuje mene, govori mi da se ja isključivo razumem u astrologiju (u fazonu Mitologija nije moj fah, o Tarotu ništa ne znam, o Kamenčićima ništa ne znam, a ja to sve proučavao, što se kaže, u sitna crevca) i tako te slične prekoncepcije koje nemaju veze sa mnom.
nebitno koju si reč upotrebio, da ne tražimo sad dlaku u jajetu
a čim pitaš odnosno ne prepoznaješ ko su ti ljudi koji astrologiju znaju ili aludiraš da ih nema, zaista ne bih nastavljala diskusiju u tom smeru, ako me razumeš
To je onda veliki problem. Prvo me optužiš da maltretiram astrologe neke, a onda ''E, izvini, neću da pišem''. Ako me već optužuješ da maltretiram neke poznavaoce astrologije, hoću da to i dokažeš, ko su ti ''Astrolozi'', odnosno ko su ''tih mnogo astrologa'' koje sam ja ''napao''? Dakle ponovo se piše neka neistina o meni, pokušaj antagonisanja onoga što ja pišem i radim.
Čemu to kada svi znamo da to nije istina?
S druge strane i mene su nazivali neznalicom, pa me baš briga. Ali kada neko meni kaže da ne znam nešto, a priznaje da nije astrolog, to je onda logička greška.
pa ti si prvi koji smećem naziva nešto što nije u domenu njegovog interesovanja
a uzgred ko te je nazvao neznalicom, pa još ne zna ništa ni o tarotu i astrologiji, na koga misliš? ja se toga ne sećam
Što da ne nazivam smećem Tarot i kameniće? Za mene su oni smeće koje nema nikakvu astrološku potporu. U astrološkim knjigama koje sam pročitao, a bilo ih je ihahaj, nikada se nije pisalo o tome koji kamenčić da držim pored sebe niti se govorilo o Tarotu kao o delatnosti koja je bolja ili preciznija od astrologije.
Što se tiče ''neznalice'' ja se sećam, bilo je par desetina stranica unazad kada smo pisali o predrasudama. Ja ne zaboravljam takve stvari. Čudi me da te to sada interesuje, a to čak nije ni tema. To je nešto u prošlosti što se dogodilo. U skladu malopređašnje diskusije, Agata je aludirala na to da se ja ne razumem u Mitologiju.
opet ne znam o kome/čemu se radi ali nije bitno
zašto bi to bio bilo čiji problem?
problem je kad ljudi ubeđuju jedni druge i nameću svoje mišljenje drugima, sve ostalo nije.
''Nametanje mišljenja'' je problem? Poput nametanja tvog mišljenja da sam ja učinio nešto što nisam, odnosno Agatinog mišljenja da se ja ne razumem u Mitologiju?
---------------> NAMETANJE MIŠLJENJA? NEKO KO NE ZNA ASTROLOGIJU? JA NAMEĆEM? <------------------

PRINCIP A =
http://forum.krstarica.com/showthread.php/114304-ASTRO-CAFFE?p=33462593&viewfull=1#post33462593
PRINCIP B = "To nije apslutna istina, ostavi me da živim u svom svetu fantazije i neznanja''
I ti dolaziš i napadaš mene.
Ništa od toga nije problem osim činjenice da se niko ne želi voditi argumentima već svi pričaju nešto napamet, a onda se ljute kada im se dostavi protiv-argument.
Svako ovde na forumu nameće svoja mišljenja ljudima, u bukvalno svakoj temi, ali ono što mišljenja čini izuzetnim jeste
a) Znanje
b) Argument
c) Dokaz
Priča o međusobnom poštovanju je nestala onog trenutka kada neko izmišlja
a) O čemu ja razmišljam i ne razmišljam
b) Šta ja znam, a šta ja ne znam
Umesto što mene proispituješ, braneći ni manje, ni više nego ''nametanje mišljenja je problem'' argument, i to na forumu, možda je potrebno da se više povede računa o tome ko sebi daje za pravo da izmišlja kako ja razmišljam ili šta ja znam u svom životu jer nemaju drugi način da argumentuju.
To je vrlo lako uvreda, čak! Dakle ne mogu ja da dođem kod, recimo, Trumana na ovoj temi i da mu kažem
''Hej ti Trumane, šta ti znaš o Bourne filmovima kada samo gledaš James Bond-a'', dakle ja nemam osnovu za takvo nešto, to bi bilo izuzetno ružno, nekulturno i nadasve loše. Upravo TO je nametanje mišljenja i nekvalitetan razgovor. Nešto što ja nikada ne bih učinio bilo kome.
Ako već želiš da to proispitaš, eto ti
savršenog primera koji je načinila Agata.
To što sam ja recimo rekao da je Vrana Jarac, a ne Gavran, to nije nametanje mišljenja jer ja zapravo mogu da to dokažem na astrološkoj bazi. I ne vidimniti jedan razlog da to ne učinim ukoliko sam sposoban za to, a pogotovo imajuži u vidu da ljudi mogu da slobodno pišu.
To što se nekome ne dopada da je Gavran u znaku Vodolije (egzaltacija Merkura i komunikacije) me nimalo ne interesuje i neka pruži protiv argument koji sadrži VALIDNOST, a ne idilu o apsolutnim istinama i tome slično.
Ja se iskreno nadam da više nećemo da pišemo o ovoj iscrpljujućoj temi, dakle tu su ti poruke, prelistaj sve, ja sam sve što sam imao napisao.
Da me antagonišeš zaista ne mogu dozvoliti.
Ok, ali ne vidim kakve veze ima okean, 12. kuća i svemir s ovim o čemu pričamo
Jupiter – Sunce diskusijica, duboki svemir i sve gde vlada Crnilo (nemanje), duboki Okean (12 kuća), Neptun (Iluzija) svi aludiraju na veoma slabo Sunce i predstavljaju Misteriju. Misterija je neotkrivena, dakle nema Sunca, ne može se saznati Istina.
SA je opozit Suncu, mrak i neznanje
Saturn ne predstavlja mrak i neznanje, ne znam odakle ti to? To je neka tradicionalna knjiga, garant.
Aktivnost je najjača tokom dnevnih časova (Sunce), dok se telo odmara tokom Noći, kada spava (12 kuća).
Spavanje prouzrokuje San, a snovi su Odraz (Neptun) Sunca (dnevnog života). Sunčevi zraci ne dopiru u duboki okean (Nesvest, Koma), dok je izgled Sunca na površini Vode zakrivljen, iskrivljen i ne predstavlja Pravilan oblik. U snovima se svetlo (prekidač u sobi) česo ne upali, odnosno može da se menja.
Aktivnost Srca usporava što se dublje roni. Dakle, sve ukazuje na gubitak Znanja što je voda dublja, a direktno se povezuje sa lošim Suncem. Sunce u XII je kraći život. Dakle, pravi mrak, pravo neznanje, pravo ''mrtvilo'' je u XII gde inače i vladaju najveći ljudski strahovi.
pažnja je ME a oprez kod SA (ako ga uopšte ima jer to nije izvorno u njegovom domenu) izvire iz straha što je opet SA a ne iz prave i zdrave obazrivosti
To može da se posmatra na puno načina i trebala bi detaljnija analiza, da se razmisli tačno o Strahu, tačno o Obazrivosti.
Saturn prouzrokuje Strah, primera radi dok se spava na leđima veća je šansa za košmar.
Mislim, nije da mi se filozofira i mlati previše al' kad si već krenuo da prokomentarišem i priupitam ponešto
A ja baš imam druga posla.
- - - - - - - - - -
N3W, to što je astrologija starija od tarota ne znači da je ovo drugo smeće. Tarot je zapravo instrument za povezivanje sa onim što se može nazvati kolektivno nesvesno, polje Akaše il kako već ko voli da naziva to sveznanje.
Tarot ni u ludilu nije precizniji od astrologije, recimo.