ASTRO CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada se već povela tema o tome, bilo je situacija u kojim je bilo napada zbog Tarota kao i dragog kamenja. O tome mogu da poprilično napišem sa astrološke perspektive, ali sam odlučio, iz kurtoazije, da to neću učiniti. Što ne znači da neću da promenim mišljenje jednog dana i da tako snažno uništim to smeće koje nema nikakve veze sa astrologijom.

Ne znam što pokušavaš da naglasiš kako ja imam problem :mrgreen: ja sam jednostavno pisao i ja i Agatha smo se izjasnili i rekli ko šta svoje ima. Štaviše, ja sam presrećan. Ne znam šta sada ti hoćeš. :hahaha:
Zato što potenciraš da ti neko nešto brani, kao da te neko ućutkuje i zabranjuje ti da se izjašnjavaš i imaš mišljenje. A non stop pišeš i piskaraš nešto, kačiš klipove, slike, crtkaš :mrgreen: I sve je to OK, radi šta god hoćeš, kao što rekoh volim sve da čitam a i da ne volim tvoje je pravo. Samo ne znam ili ne vidim gde je tu tvoje neizjašnjavanje :mrgreen: sa sve epitetima kojima si malopre po ko zna koji put još jednom okitio nešto što i sam kažeš da nema veze s astrologijom, što ne poštuješ i što te ne interesuje, štaviše.

Koji su to ljudi? Inače, ne koristim reč ''neznalica''.
nebitno koju si reč upotrebio, da ne tražimo sad dlaku u jajetu
a čim pitaš odnosno ne prepoznaješ ko su ti ljudi koji astrologiju znaju ili aludiraš da ih nema, zaista ne bih nastavljala diskusiju u tom smeru, ako me razumeš :D

Tarot nije astrologija, ali koristi astrološku osnovu. To što to nekome smeta nije moj problem :think: U Astrologiji se TAROT ne uči. Štaviše, Astrologija je hiljadama godina starija od tarota i to su činjenice. Ko ima problem da se suoči sa tim neka se da u istraživanje datih fenomena, a ne meni da zalepljuje trakicu na čelo jer imam drugačiji stav i mišljenje, te da me proziva neznalicom, a nije u stanju da napiše dve prostoproširene o Astrologiji i Tarotu sveukupno.
pa ti si prvi koji smećem naziva nešto što nije u domenu njegovog interesovanja
a uzgred ko te je nazvao neznalicom, pa još ne zna ništa ni o tarotu i astrologiji, na koga misliš? ja se toga ne sećam

Kada neko napiše argument ''Apsolutna istina'', i još piše da se ja ne razumem i izmišlja stvari, normalno da će da postane moj problem. Što sam ja dužan da čitam dezinformacije, a pogotovo kada argumenata protiv onoga što pišem nema?
opet ne znam o kome/čemu se radi ali nije bitno
zašto bi to bio bilo čiji problem?
problem je kad ljudi ubeđuju jedni druge i nameću svoje mišljenje drugima, sve ostalo nije.

Sunce (Svetlo) vlada Istinom. Jupiter naglašava istinu, ali ne vlada istom.
i Sunce, i jedno i drugo, JU je više istina u smislu mudrosti, duhovnosti

Sunce je slabo u 12 kući (mrak, neistina). Svetlost predstavlja Znanje, a ono što je neznanje je predstavljeno mrakom. 12 kuća vlada Snovima i Neistinom, svetlo se menja, Istina se ne može jasno protumačiti već ima simboličko značenje. Slova se ne vide, rečenice nemajusmisao, sat neće dva puta pokazati isto vreme, prsti na rukama će da rade čudne stvari. Sunce je, kao takvo, pobornik Života i Istine. A Saturn je taj koji naglašava da pažljivo koračamo kroz život.

Simbolično, ljudi o tome šta ima u svemiru nisu baš obavešteni, dok je situacija isto takva i sa dubokim okeanom, odnosno vrstama koje potencijalno žive u dubokoj vodi.

Da bi nešto pratili konkretno, moramo posmatrati putanju Sunca. Sunce je egzaltirano u Ovnu, počinjemo od Istoka (Japan, zemlja Izlazećeg Sunca), i onda pratimo putanju dalje. To je najbolji način da se otkrije prava istina o stvarima, situacijama i ljudima.
Ok, ali ne vidim kakve veze ima okean, 12. kuća i svemir s ovim o čemu pričamo
SA je opozit Suncu, mrak i neznanje
pažnja je ME a oprez kod SA (ako ga uopšte ima jer to nije izvorno u njegovom domenu) izvire iz straha što je opet SA a ne iz prave i zdrave obazrivosti

Mislim, nije da mi se filozofira i mlati previše al' kad si već krenuo da prokomentarišem i priupitam ponešto :mrgreen:

N3W, to što je astrologija starija od tarota ne znači da je ovo drugo smeće. Tarot je zapravo instrument za povezivanje sa onim što se može nazvati kolektivno nesvesno, polje Akaše il kako već ko voli da naziva to sveznanje.

Zato što potenciraš da ti neko nešto brani, kao da te neko ućutkuje i zabranjuje ti da se izjašnjavaš i imaš mišljenje.
Au, projektuješ nešto što nije istina i ne shvataš o čemu je reč jer najverovatnije nisi pročitala prethodne postove. Al' zato brže-bolje meni rogove, a? :mrgreen:

Ako ne vidiš, meni je Agata napisala da ne voli da komentarišem na njene postove smatrajući da je ja ''nabeđujem'' u nešto. Ispada da sam ja nešto loše uradio. A pisali smo o LotR, o Warcraftu, baš je sve bilo super. Ali, eto, ja nešto ''nabeđujem'' :mrgreen:
Ja kažem da nikoga ne nabeđujem i da me baš briga ko u šta veruje, dalje rekavši da je glupo jer je Forum slobodan za sve i neću da mi ona brani komentarisanje jer joj ne prija šta pišem, ali ispoštujem to i naglasim da sam obećao da više ne citiram njene poruke. Problem je rešen.
Mene svako može da citira i komentariše kako želi, ni u ludilu ne bih nekome govorio ''hej, prestani da me nabeđuješ'', niti bih pomislio da neko pokušava da načini takav pristum, a pogotovo ne na forumu gde svako ima prava da kaže šta misli.

Prvi put sam to učinio kada je bilo reči o Tarotu, drugi put kada je bilo rečio Kamenčićima, a treći put sam rekao da je dosta bilo da ja poštujem nekoga ko ne poštuje mene, govori mi da se ja isključivo razumem u astrologiju (u fazonu Mitologija nije moj fah, o Tarotu ništa ne znam, o Kamenčićima ništa ne znam, a ja to sve proučavao, što se kaže, u sitna crevca) i tako te slične prekoncepcije koje nemaju veze sa mnom.

nebitno koju si reč upotrebio, da ne tražimo sad dlaku u jajetu
a čim pitaš odnosno ne prepoznaješ ko su ti ljudi koji astrologiju znaju ili aludiraš da ih nema, zaista ne bih nastavljala diskusiju u tom smeru, ako me razumeš

To je onda veliki problem. Prvo me optužiš da maltretiram astrologe neke, a onda ''E, izvini, neću da pišem''. Ako me već optužuješ da maltretiram neke poznavaoce astrologije, hoću da to i dokažeš, ko su ti ''Astrolozi'', odnosno ko su ''tih mnogo astrologa'' koje sam ja ''napao''? Dakle ponovo se piše neka neistina o meni, pokušaj antagonisanja onoga što ja pišem i radim.
Čemu to kada svi znamo da to nije istina?

S druge strane i mene su nazivali neznalicom, pa me baš briga. Ali kada neko meni kaže da ne znam nešto, a priznaje da nije astrolog, to je onda logička greška.

pa ti si prvi koji smećem naziva nešto što nije u domenu njegovog interesovanja
a uzgred ko te je nazvao neznalicom, pa još ne zna ništa ni o tarotu i astrologiji, na koga misliš? ja se toga ne sećam

Što da ne nazivam smećem Tarot i kameniće? Za mene su oni smeće koje nema nikakvu astrološku potporu. U astrološkim knjigama koje sam pročitao, a bilo ih je ihahaj, nikada se nije pisalo o tome koji kamenčić da držim pored sebe niti se govorilo o Tarotu kao o delatnosti koja je bolja ili preciznija od astrologije.

Što se tiče ''neznalice'' ja se sećam, bilo je par desetina stranica unazad kada smo pisali o predrasudama. Ja ne zaboravljam takve stvari. Čudi me da te to sada interesuje, a to čak nije ni tema. To je nešto u prošlosti što se dogodilo. U skladu malopređašnje diskusije, Agata je aludirala na to da se ja ne razumem u Mitologiju.

opet ne znam o kome/čemu se radi ali nije bitno
zašto bi to bio bilo čiji problem?
problem je kad ljudi ubeđuju jedni druge i nameću svoje mišljenje drugima, sve ostalo nije.

''Nametanje mišljenja'' je problem? Poput nametanja tvog mišljenja da sam ja učinio nešto što nisam, odnosno Agatinog mišljenja da se ja ne razumem u Mitologiju?

---------------> NAMETANJE MIŠLJENJA? NEKO KO NE ZNA ASTROLOGIJU? JA NAMEĆEM? <------------------

:evil::evil::evil:

PRINCIP A = http://forum.krstarica.com/showthread.php/114304-ASTRO-CAFFE?p=33462593&viewfull=1#post33462593

PRINCIP B = "To nije apslutna istina, ostavi me da živim u svom svetu fantazije i neznanja''

I ti dolaziš i napadaš mene. :hahaha:

Ništa od toga nije problem osim činjenice da se niko ne želi voditi argumentima već svi pričaju nešto napamet, a onda se ljute kada im se dostavi protiv-argument.
Svako ovde na forumu nameće svoja mišljenja ljudima, u bukvalno svakoj temi, ali ono što mišljenja čini izuzetnim jeste

a) Znanje
b) Argument
c) Dokaz

Priča o međusobnom poštovanju je nestala onog trenutka kada neko izmišlja

a) O čemu ja razmišljam i ne razmišljam
b) Šta ja znam, a šta ja ne znam

Umesto što mene proispituješ, braneći ni manje, ni više nego ''nametanje mišljenja je problem'' argument, i to na forumu, možda je potrebno da se više povede računa o tome ko sebi daje za pravo da izmišlja kako ja razmišljam ili šta ja znam u svom životu jer nemaju drugi način da argumentuju.
To je vrlo lako uvreda, čak! Dakle ne mogu ja da dođem kod, recimo, Trumana na ovoj temi i da mu kažem

''Hej ti Trumane, šta ti znaš o Bourne filmovima kada samo gledaš James Bond-a'', dakle ja nemam osnovu za takvo nešto, to bi bilo izuzetno ružno, nekulturno i nadasve loše. Upravo TO je nametanje mišljenja i nekvalitetan razgovor. Nešto što ja nikada ne bih učinio bilo kome.
Ako već želiš da to proispitaš, eto ti savršenog primera koji je načinila Agata.
To što sam ja recimo rekao da je Vrana Jarac, a ne Gavran, to nije nametanje mišljenja jer ja zapravo mogu da to dokažem na astrološkoj bazi. I ne vidimniti jedan razlog da to ne učinim ukoliko sam sposoban za to, a pogotovo imajuži u vidu da ljudi mogu da slobodno pišu.
To što se nekome ne dopada da je Gavran u znaku Vodolije (egzaltacija Merkura i komunikacije) me nimalo ne interesuje i neka pruži protiv argument koji sadrži VALIDNOST, a ne idilu o apsolutnim istinama i tome slično.

Ja se iskreno nadam da više nećemo da pišemo o ovoj iscrpljujućoj temi, dakle tu su ti poruke, prelistaj sve, ja sam sve što sam imao napisao.
Da me antagonišeš zaista ne mogu dozvoliti.

Ok, ali ne vidim kakve veze ima okean, 12. kuća i svemir s ovim o čemu pričamo

Jupiter – Sunce diskusijica, duboki svemir i sve gde vlada Crnilo (nemanje), duboki Okean (12 kuća), Neptun (Iluzija) svi aludiraju na veoma slabo Sunce i predstavljaju Misteriju. Misterija je neotkrivena, dakle nema Sunca, ne može se saznati Istina.

SA je opozit Suncu, mrak i neznanje

Saturn ne predstavlja mrak i neznanje, ne znam odakle ti to? To je neka tradicionalna knjiga, garant.
Aktivnost je najjača tokom dnevnih časova (Sunce), dok se telo odmara tokom Noći, kada spava (12 kuća).
Spavanje prouzrokuje San, a snovi su Odraz (Neptun) Sunca (dnevnog života). Sunčevi zraci ne dopiru u duboki okean (Nesvest, Koma), dok je izgled Sunca na površini Vode zakrivljen, iskrivljen i ne predstavlja Pravilan oblik. U snovima se svetlo (prekidač u sobi) česo ne upali, odnosno može da se menja.
Aktivnost Srca usporava što se dublje roni. Dakle, sve ukazuje na gubitak Znanja što je voda dublja, a direktno se povezuje sa lošim Suncem. Sunce u XII je kraći život. Dakle, pravi mrak, pravo neznanje, pravo ''mrtvilo'' je u XII gde inače i vladaju najveći ljudski strahovi.

pažnja je ME a oprez kod SA (ako ga uopšte ima jer to nije izvorno u njegovom domenu) izvire iz straha što je opet SA a ne iz prave i zdrave obazrivosti

To može da se posmatra na puno načina i trebala bi detaljnija analiza, da se razmisli tačno o Strahu, tačno o Obazrivosti.
Saturn prouzrokuje Strah, primera radi dok se spava na leđima veća je šansa za košmar.

Mislim, nije da mi se filozofira i mlati previše al' kad si već krenuo da prokomentarišem i priupitam ponešto :mrgreen:

A ja baš imam druga posla. :think:

- - - - - - - - - -

N3W, to što je astrologija starija od tarota ne znači da je ovo drugo smeće. Tarot je zapravo instrument za povezivanje sa onim što se može nazvati kolektivno nesvesno, polje Akaše il kako već ko voli da naziva to sveznanje.

Tarot ni u ludilu nije precizniji od astrologije, recimo.

Poslednja izmena:
N3W, tarot i astrologija su različiti jezici. Koga zanimaju sinhroniciteti, nesvesno i slični fenomeni toplo preporučujem tarot iako sam još i sam početnik. A tarot može da da vrlo precizne odgovore na razna pitanja...samo ako je gledač dobar.

To je vikinški nadgrobni spomenik iz Havor Hablingboa koji sam pronašla pre oko 10 godina kada mi se ima Havor pojavilo u jednom značajnom snu.

Naravno, nikad pre čula za nešto slično. Iskopam ovo.

To je u oblasti Gotland u Švedskoj. Imao je za mene odmah duboko značenje, pa sam se vezala za njega.

A i slika je toliko simbolična, da, kako i ne bih? :D

O, bože, zaboravih da kažem hvala!!!

N3W, ja kad te nešto pitam to znači da te napadam, a ti kad jednu te istu temu analiziraš, objašnjavaš, raščlanjuješ u 300 delova pa opet sastavljaš u cilju da ... uveriš nekog u ispravnost svog stava - nazovimo to tako :lol: iako ti je rečeno da nema potrebe onda ti ne napadaš i ne ubeđuješ nikog, nego opet tebe neko napada? :mrgreen: :lol:

pročitala sam pažljivo 2x šta si pisao, ti mene nisi. Iako sam ja napisala sve zajedno 10 redova, a ti 2010.
I nigde nisam rekla da maltretiraš bilo koga, mislim o tome nemam zaista šta da diskutujem.

Piši, kači, lepi, citiraj, objašnjavaj, šta god hoćeš radi. U skladu s Pravilnikom.
Niko ti ne brani ništa, to je poenta. Nema potrebe da reaguješ odbrambeno.

:cao:

- - - - - - - - - -

Laku noć svima... :zag::heart:

Laku noć :D

Zahvaljujem.

N3W, tarot i astrologija su različiti jezici. Koga zanimaju sinhroniciteti, nesvesno i slični fenomeni toplo preporučujem tarot iako sam još i sam početnik. A tarot može da da vrlo precizne odgovore na razna pitanja...samo ako je gledač dobar.

Sa perspektive astrologa, i tokom izučavanja astrologije, izuzetno je bitno rasuditi šta su nametnuti faktori, a šta nisu. To je izuzetno mukotrpno i nikada ne prestaje da se izučava. I dan danas mogu satima o tome da razmišljam i da istražujem stare spise. Neko ko je početnik sve vidi kao različite faktore i ne razmišlja o njihovim interakcijama kroz istoriju, sve dok ne upozna i ne sazna malo više.

Nema apsolutno nikakve pogreške u iskazu da je Tarot nastao po uzoru na astrologiju, za to postoj bitni i lako uočljivi dokazi. Originalni tarot uopšte nije bio alat za proricanje.

https://en.wikipedia.org/wiki/French_tarot

Od ovoga je nastala podela na 56 i 22 (veliki i mali špil, pardon, arkana), zatim se dodala astrološka podela na četiri dela, a onda broje od 1 do 10.

Dokaz za nastanak po uzoru na astrologiju po uzoru na Martiano da Tortona tekst, prevod na eng. jezik

http://trionfi.com/0/b/11/t1.php

Iz datog se jasno vidi uticaj astrologije. Uticaj ne mora biti direktan, nameran, ali je lako uočljiv.

Što se tiče izučavanja nesvesno, sve je to objašnjeno u astrologiji odakle i potiče. A crkvenjaci koji su svoje manastire i crkve krasili astrološkim simbolima, ni ne znajući šta rade, nisu ni imali pravu koncepciju o tome šta je zaista astrologija, a šta nije. Zbog toga su stavili i Kupida, a i Veneru kao nekakve Heroje, šta li.

05a7d03a416b620f830cbd8afe2b827d.jpg

Igranje karata je bilo toliko popularno u Italiji i Francuskoj, da se to manifestovalo kao masovna histerija, slično kao što smo u današnje vreme imali situaciju sa Pokemon GO, ali možda ne tako nasilno. I to se nastavilo do dana današnjeg.

Tanjir iz 15 veka, Italija

U stvari je petnaesti vek izuzetno važan jer pokazuje kako su se brzo razvile neke od igara sa kartama, poput igre TAROT, TRUC, Karnoffel, Brelan, Ranter-Go-Round, Find the Lady itd.

image.jpg

Tek kasnije, kada su ljudi otkrili da se ljudi primaju na te priče, a pogotovo imajući u vidu putujuće cigane, razvilo se i ''proricanje'' preko Tarota, uporedo sa već evidentnim proricanjem sudbine preko horoskopa. Bilo je i puno šarlatana na kontu Astrologije. Sve se prihvatalo zdravo za gotovo.

E, sad, pošto Tarot proricanje nikada ne može biti koncizno i precizno kao astrologija, potencira se priča o Nesvesnom i Unutrašnjem. Intuicija, osećanja. To su sve stvari koje se graniče sa logičnim i racionalnim, a da se razumemo toga je potrebno na pretek u svetu Ezoterije jer svako može da dođe i kaže da je pro astro ili pro tarot. Meni se plače od muke vaki put kada pročitam TAROSKOP. Il je tarot ili je horoskop, nije i jedno i drugo, ali to se prodaje naivnim ljudima koji pate od ljubavnih boljki. Neko ko pati u ljubavi je idealna žrtva takvim ljudima.

Imamo period 1450-te, pa 1500te, pa 1550te i onda tek dolazi 17 vek kada se cela ta priča o Tarot čitanju promoviše masovno. Original igra Tarot gubi svoje značenje.

Evo, idem ja da uzmem šah i da podelim figure i da pričam o isključivo nesvesnom, mukama, sa ambivalentnim rasudama, a posle da se vadim na nedostatak intuicije, loš dan, ''lošu energiju'', loša aurica, čakrica itd. :mrgreen:

Neko ko je vidovit, treba samo slika (Neptun). Karte su pod vladavinom Blizanaca (Društvena igra), predstavljaju prvenstveno dualnost, najpopularnija je slika putujućeg karavana cigana (mala distanca, Merkur) i uvek, ali uvek se ide na ''prvu misao'' (Merkur).

U stvari neću šah, idem da uzmem League of Legends, tamo ima gomila Heroja i na osnovu Heroja koje biraju ću da im proričem sudbinu :mrgreen: Apsolutno je isti princip. Biraćemo 76 kartica, i podeliti u dve grupe, onda ćemo Heroje podeliti na Assassin, Tank, Mage i Jungler i dati osobi da bira ne znajući kog heroja bira. :mrgreen:

1600x900_LeagueofLegendsHeroes.jpg

Razlog zbog kog se potencira ''Podsvesno'' je zbog toga što je Pluton egzaltiran u Blizancima (Tarot proricanje), te se tarot koristi kao vrsta ogledala. Uprkos tome, sa astrološke perspektive je veoma jasno da se Pluton ne može videti u ogledalu, Pluton je duboko skriven i ne želi da se pokaže. (Pluton kao analogija Vampira). Ako i postoji neko ko može da se zaista super-profi bavi tarotom i da na kontu karti ukaže na takve stvari, to će biti škorpija vodolija sa mesecom u škorpiji, i ovo je samo moj wild guess.

Iz tog razloga najbolji način da se dođe do spoznaje nesvesnog, pod uslovom da neko želi da čačka veoma opasnu XII kuću, jeste kroz Neptun. San, odmor, meditacija pa čak i masaža stopala na kraju krajeva i, naravno, muzika.

Prvo - Droga.
Drugo - Alkohol.
Treće - San.

U tim pričama da je neko imao duhovna iskustva jer je koristio drogu ima apsolutno istine, ali pitanje je koliko i kakva je zaista, te da li je osoba zaista doživela duhovnost na pravi način. Primer su ti recimo Indijanci jer su oni imali takve prakse ranije u nekim plemenima. Neke droge, ali neke mogu da pojačaju celu tu priču, ali ja to nikada ne bih bilo kome preporučio da radi.

Naravno, san je najbolja opcija i pokretanje LUCIDNIH snova može to poboljšati, a vežbanje lucidnog sanjanja je veoma lako. Sve što treba jeste da se zapiše san nakon što se čovek probudi.

Čovekov mehanizam je idalna kreacija, a podsvest ne treba čeprkati ma koliko da deluje interesantno jer može da dovede do trajnih oštećenja ličnosti, paranoje i stvari koje se jednostavno ne mogu koristiti u društvu kakvo poznajemo.
Dva ishoda koja se mogu dogoditi zbog čačkanja podsvesti su

a) koma
b) gubitak razuma

Podsvest služi da rešava probleme na nama nelogičan način, da dođe do rešenja umesto nas, da sakupi dnevnu bol i da je preoblikuje u snagu.

Lično, voleo bih da upoznam tarot čitača koji može da radi preciznije od astrologije, samo što znam da je za to šansa toliko mala da ću ja pre dobiti na lutriji tridesetak puta (a bio sam kod mnogih, još od malena).

Poslednja izmena:
To je vikinški nadgrobni spomenik iz Havor Hablingboa koji sam pronašla pre oko 10 godina kada mi se ima Havor pojavilo u jednom značajnom snu.

Naravno, nikad pre čula za nešto slično. Iskopam ovo.

To je u oblasti Gotland u Švedskoj. Imao je za mene odmah duboko značenje, pa sam se vezala za njega.

A i slika je toliko simbolična, da, kako i ne bih? :D

O, bože, zaboravih da kažem hvala!!!

O da
Čula sam za Gotland
A kako i ne bi
Pojam GOTIKA se upravo vezuje za to mesto jer se smatra da su iz njega krenule migracije Nordijaca u druge delove Evrope
A i "moje" Rune su iz tih krajeva
Imam još uvek stari duks na kome sam nacrtala bojama za tekstil vikinšku amajliju sa vukovima -motiv sa artefakta iz njihovog groba u Saton Ho-u
Božanstvena im je ornamentika
Šteta što su kao i Sloveni uglavnom u drvetu radili pa nije mnogo toga sačuvano

e i ne moraš
i meni je SATURN Vreme
i biće i dalje:p
jer ja razmišljam ezoterično i mitološkom simbolikom a ne striktno astrološki
zato me N3W stalno ispravlja-al džaba mu;):mrgreen:
mora da shvati da govorimo sa različitih aspekata:)

isto :heart:

- - - - - - - - - -

i astroloski je Saturn vreme ali neki ne barataju jos dobro sa osnovama

N3W, tarot karte kakve su danas nisu karte za igru već su upravo osmišljene ( govorim o simbolici svake karte ) od strane Ezoterika ( jedan od poslednjih u nizu je Krouli ) da služe kao veza sa Drugom stranom. Tako da je poređenje sa šahom i tom igricom besmisleno koliko god se ti raspisivao pokušavajući da dokažeš tu svoju tezu. Ako uzmeš bilo koju kartu i posmatraš je od onog što se prvo vidi pa do sitnih detalja i malo pročitaš tumačenje videćeš da svaki detalj ima svoje značenje i da nije tu slučajno. Astrologija je prirodnija i starija okultna nauka, a tarot je vrlo koristan instrument koji darovitim ljudima otkriva mnogo toga.

N3W, tarot karte kakve su danas nisu karte za igru već su upravo osmišljene ( govorim o simbolici svake karte ) od strane Ezoterika ( jedan od poslednjih u nizu je Krouli ) da služe kao veza sa Drugom stranom. Tako da je poređenje sa šahom i tom igricom besmisleno koliko god se ti raspisivao pokušavajući da dokažeš tu svoju tezu. Ako uzmeš bilo koju kartu i posmatraš je od onog što se prvo vidi pa do sitnih detalja i malo pročitaš tumačenje videćeš da svaki detalj ima svoje značenje i da nije tu slučajno. Astrologija je prirodnija i starija okultna nauka, a tarot je vrlo koristan instrument koji darovitim ljudima otkriva mnogo toga.

Trumane-ajd mi koriguj onaj pokušaj italijanskog

- - - - - - - - - -

дај онда неку чилаут музику
будабар или тако нешто :)

Ne merem
Na telefonu sam
Al ću ti pevati:
O Budo Budo
Podari mi čudo
Obuzdaj mi srce ludo!
Tralala ča ča ča:zcepanje:

stanje