ASTRO CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i dalje mislim da ne treba da pričamo o tome
sa suviše različitih pozicija govorimo
a i nije mi stalo da te ubeđujem u bilo šta
al nemoj ni ti mene - molim te:D
prihvatam i da grešim negde
al to je moja vizija
uostalom NIKO ne zna šta je prava istina
a i ona je relativna......

- - - - - - - - - -

A šta ja mogu što ti imaš svoje viđenje stvari, ne teram te da veruješ, ali mogu da ponudim stvari sa astrološke perspektive jer ipak je PDF Astrologija, a ne Mitologija. Ti govoriš stvari kao da si astrolog i pričaš ljudima onako kako stvari nisu na astrološkoj bazi.

To ''niko ne zna šta je prava istina'' ne zvuči baš lepo. Možda sam upravo ja posvetio puno vremena izučavanju upravo nečega kako bih dedukovao šta je tu istina, a šta nije. U suštini se to od mene, kao astrologa, i zahteva.

A šta ja mogu što ti imaš svoje viđenje stvari, ne teram te da veruješ, ali mogu da ponudim stvari sa astrološke perspektive jer ipak je PDF Astrologija, a ne Mitologija. Ti govoriš stvari kao da si astrolog i pričaš ljudima onako kako stvari nisu na astrološkoj bazi.

To ''niko ne zna šta je prava istina'' ne zvuči baš lepo. Možda sam upravo ja posvetio puno vremena izučavanju upravo nečega kako bih dedukovao šta je tu istina, a šta nije. U suštini se to od mene, kao astrologa, i zahteva.

pa znam ja mnoge Astrologe - i oni su posvetili mnooogo vremene i godina tome, od njih sam i učila i još uvek učim, evo i ovde - Egona i Elle - npr.
a samo TI imaš takvo mišljenje da su religije imale korena - potekle iz Astrologije - parafraziram al suština je ta
ja ne govorim stvari kao astrolog nego kao Agatha
i bar sam 20 puta ovde objavila da nisam pravi Astrolog
ne ograničavam se ni na kakve baze
zato se i bavim različitim disciplinama a ne samo jednom
i naravno da niko ne zna šta je prava istina- to je samo ljudska oholost
ni u čemu - ne samo u astrologiji
dakle gledaj to sa čisto filozofske a ne lične strane
e to je razlika između tebe i mene
ja ne posmatram svet kroz astrologiju
ona je samo deo njega.....

Poslednja izmena:
po tebi, šta je validnije...nauka ili ezoterija za poimanje života ?
ja upravo hoću da kažem da su obe podjednako bitne
jer daju prikaze različitih strana iste pojave
a sve se bolje poima kad se posmatra iz više uglova
čak i za predmet u prostoru potrebne su najmanje tri koordinate- da bi mi imali realnu sliku kako izgleda
e sad - ljudi imaju različite afinitete i intelektualne sklopove - jedni su izrazito racionalni a drugi ne
i onda i dolazi do suprotstavljanja i sukoba
ali tako je u svemu
uvek su razlike seme razdora....

ja upravo hoću da kažem da su obe podjednako bitne
jer daju prikaze različitih strana iste pojave
a sve se bolje poima kad se posmatra iz više uglova
čak i za predmet u prostoru potrebne su najmanje tri koordinate- da bi mi imali realnu sliku kako izgleda
e sad - ljudi imaju različite afinitete i intelektualne sklopove - jedni su izrazito racionalni a drugi ne
i onda i dolazi do suprotstavljanja i sukoba
ali tako je u svemu
uvek su razlike seme razdora....

moje animalno nastrojstvo pomešano sa humanim, zapita se često - Šta je to što muči čoveka ?

svest, saznanje, logika, nelogičnost, sukob --> (ne)razrešenje... ?

šta je potrebno da se pojednostavi(uprosti) ovaj niz ?

moje animalno nastrojstvo pomešano sa humanim, zapita se često - Šta je to što muči čoveka ?

svest, saznanje, logika, nelogičnost, sukob --> (ne)razrešenje... ?

šta je potrebno da se pojednostavi(uprosti) ovaj niz ?
emocije
njih si zaboravio
one sve pokreću i urtiču na sve što si nabrojao
pod tim pojmom ne mislim samo na ljubav naravno
i bes je emocija
i što šta drugo su emocije

a šta je potrebno da se uprosti niz?
dugogodišnji rad na sebi
naravno u okvirima sistema najbližeg našem karakteru

Poslednja izmena:
Ima jedan film ( Zeitgeist ako se tako piše ) koji upravo objašnjava kako je hrišćanstvo nastalo po uzoru na astrološku podelu neba.
ima tri filma Zeitgeista
i ja ih sve imam
mislim da je hrišćanstvo nastalo po uzoru na Mitraizam - jednu od retkih tadašnjih monoteističkih religija
i Mitra je rođen oko zimskog solsticija 25. decembra - SOL INVICTUS
i sin je DEVICE, i veruje u JEDNOG BOGA
i prava je dualistička religija - dobro - zlo suprostavljeni
Taj datum je ZVANIČNO neki papa zahtevao da istoričar kardinal odredi da bi se narod okupljao
astrološki - on je rođen na proleće
kod Rimljana je Mitraizam bio veoma popularan - zato su tako lako prihvatili i hrišćanstvo
u Beogradu - ja ih lično videla postoje mnogi Mitrini oltari koje su riski vojnici podigli

Poslednja izmena:
Ne volim da budem partybreaker :mrgreen: ali kao neko sa egzaktnom konjunkcijom Sunca i Saturna :deda: moram da ukažem na istinu.

a samo TI imaš takvo mišljenje da su religije imale korena - potekle iz Astrologije - parafraziram al suština je ta

Jedini? Misliš, jedini kog ti poznaješ? :mrgreen: imam kopiju knjige o astrologiji u kojoj se bukvalno počinje sa mitološkim aspektima

Slična je ovom prevodu https://www.scribd.com/doc/145638719/Maja-Loncaric-Astrologija-Zvijezde-Govore

Mitologije su nastale na osnovu astrologije - to je logično, a nisam jedini astrolog (a ni osoba upućena u istoriju ljudske civilizacije), koja razume blisku povezanost Astrologije i Religija sveta. Za mene su to činjenice, a ne mišljenja :lol: Iskren da budem, nemam pojma odakle može da potekne mišljenje da Astrologija i Mitologije sveta nisu u simbiozi, odnosno da Mitologije sveta nisu potekle zbog toga što je neko pogledao u nebo i rekao ''A šta je ono''. Pa to je jedna od prvih stvari koje se lako povežu, toliko je očigledno... Pa dovoljno je da pogledamo kulturu antičkih maja, egipćana, azteka itd, svi do jednog su bili opčinjeni zvezdočitanjem, a to potiče od najosnovnijih osnova - promene sezona, uzgoja useva, plime i oseke i generalno ljudskog nahođenja u životu. Sve su to krugovi unutar manjih krugova koji se pomeraju. Evo, nedavno je bilo reči o gluposti poput Majanskog kalendara i smaka sveta 2012. godine.

i naravno da niko ne zna šta je prava istina- to je samo ljudska oholost

U granicama naše spoznaje postoje principi i regulacije koje su bitne, ne može se reći da mleko nije bele boje ukoliko govorimo o svetu kakav poznajemo. Istina se, ipak, može sagledati do određene granice jer shodno inteligenciji se navodimo prema okruženju počevši od radoznalosti, pa sve do definicije. Upravo je to jedna od najjačih Jarčevskih osobina, skrutina.

ja ne posmatram svet kroz astrologiju
ona je samo deo njega.....

U tom slučaju nemaš baš korektno znanje o astrologiji, što nije začuđujuče jer se istom i ne baviš, ali mi koji se bavimo istom znamo da se bukvalno sve što postoji ogleda u astrologiji. Bilo da su to slušalice, lična karta, upaljač, cigaretica, leva obrva ili pak mitologija. :ok: To je slično kao da kažeš ''Matematika je samo deo sveta'', ali to ne menja pojedinačnu strukturu i odnos između činioca koji uveliko postoje. Astrologija je čovekov način spoznaje prirodnih elemenata, odnosno u užem smislu njihove međusobne relacije i interakcije.

Jer Astrologija je samo drugačiji način da se posmatra istina. I sve što postoji i što se spomene, pomisli i ostvari je podložno astrološkom ispitivanju i analizi zavisno od toga koliko je neko sposoban i ima znanja. :ok: Dakle, nije astrologija tu samo da se kaže ''Danas nam je divan dan'', mada može da se dobije takav pogled jer postoji puno šarlatana koji astrologiju uništavaju svojim neznanjem pripisujuću joj kako atribute koji jesu, tako i atribute koji nisu vezani za astrološku primenu u praksi.

ja ne govorim stvari kao astrolog nego kao Agatha
i bar sam 20 puta ovde objavila da nisam pravi Astrolog

Odlika Saturna, planete koju tako voliš, je suzdržanost i to isključivo prema sebi. Ali još bolje od toga, odlika je dugotrajna analiza i proces spoznaje koja se najbolje uči kada se postave kočnice, a onda se vrši preispitivanje. Šta znamo, dokle znamo i da li smo u stanju da prihvatimo da u nečemu grešimo, pogotovo kada smo svesni da o tematici nismo baš upućeni?
Može i da se tera inat, bez neke preke potrebe, ali ne vidim razlog za tak(v)o nešto jer to, simbolično Saturnu,može isključivo da šteti. Inat je ona loša odlika Jarca jer čak i kada zna da greši i dalje će da tera po svom, dovodeći sebe do autodestrukcije i najgore po sebe - gubljenje vremena.
Da nešto prećutkujem iz kurtoazije, a znam da nije istina, niti je fer prema meni, niti prema osobi koja postavlja netačno, niti prema ljudima koji kao sunđer upijaju tu informaciju (u ovom slučaju pod uslovom da ih relativno interesuje astrologija). Svako ima svoje kvalitete i svoje znanje stečeno tokom godina.

Imajući sve to u vidu, ja sam apsolutno siguran u svoje znanje i mogu slobodno da kažem da je gotovo svaki panteon, u stvari, astrološka asocijacija. Isto tako mogu da kažem da mitologija nije najbolji izvor za učenje astrologije. Isto tako mogu da kažem da sazvežđa nisu Znakovi Zodijaka itd. To je na osnovu toga što sam upućen u oba faktora, kako mitologija, tako i astrologija. na osnovu toga sam u stanju da pronađem izuzetno puno paralela od kojih je tek nekolicina korektna. Većina toga se gubi u prevodu ili dobija drugačiji smisao jer ljudi su bukvalisti i ne shvataju princip metafore. Takoreći, postoje stvari koje jesu i koje nisu astrologija. Dnevni horoskopi jednostavno nisu ni A od Astrologije, ali ljudi ''imaju svoja mišljenja'' koja nisu bazirana ni na kakvom istraživanju. Šta vredi mišljenje nekoga ko nije upućen u materiju? Dakle, neko ko ne poznaje obe strane tog novčića ne zna njegovu pravu vrednost i jednostavno ne može dati tačnu procenu.

Pogledajmo Stonhendž, pogledajmo indijanski krug, hvatač snova, feng shui, i-ching,ima tako puno primera astrološkog influensa.

Astrologija je poprilično stara, pride. Ne zna se tačan datum, ali je to minimalno oko 5.000 P.n.e

Koncepcija astrologije je počela tada kada je čovek posmatrao zvezde i planete na nebu, nazivao ih Bogovima (mada i nije morao), i počeo da beleži na koji način se to odražava na čovekove akcije. Znalo se da dolazak Marsa simbolizuje ratove sa drugim plemenima. U svemu tome pojavila su se i tupava tumačenja, poput ''Crvenog Meseca'' ili slično što su puka verovanja koja nisu osnovana na astrološkim principima.

Ljudi i dan danas kažu da ''ima više ludaka kada je pun Mesec''.

Mogu još puno da pišem, ali nema potrebe za tim. Astrologija je moj način da vidiš šta je istina, a šta nije. U stvari ne istina, već potvrda za nešto da je zaista onakvim kako mi izgleda. I veoma je zabavno to raditi. :mrgreen: Sad, da li će neko da mi veruje ili ne, nije do mene, niti me zanima. Uvek kažem ljudi - izučite, naučite, pa rasudite. :ok:

Ne volim da budem partybreaker :mrgreen: ali kao neko sa egzaktnom konjunkcijom Sunca i Saturna :deda: moram da ukažem na istinu.

Jedini? Misliš, jedini kog ti poznaješ? :mrgreen: imam kopiju knjige o astrologiji u kojoj se bukvalno počinje sa mitološkim aspektima

Slična je ovom prevodu https://www.scribd.com/doc/145638719/Maja-Loncaric-Astrologija-Zvijezde-Govore

Mitologije su nastale na osnovu astrologije - to je logično, a nisam jedini astrolog (a ni osoba upućena u istoriju ljudske civilizacije), koja razume blisku povezanost Astrologije i Religija sveta. Za mene su to činjenice, a ne mišljenja :lol: Iskren da budem, nemam pojma odakle može da potekne mišljenje da Astrologija i Mitologije sveta nisu u simbiozi, odnosno da Mitologije sveta nisu potekle zbog toga što je neko pogledao u nebo i rekao ''A šta je ono''. Pa to je jedna od prvih stvari koje se lako povežu, toliko je očigledno... Pa dovoljno je da pogledamo kulturu antičkih maja, egipćana, azteka itd, svi do jednog su bili opčinjeni zvezdočitanjem, a to potiče od najosnovnijih osnova - promene sezona, uzgoja useva, plime i oseke i generalno ljudskog nahođenja u životu. Sve su to krugovi unutar manjih krugova koji se pomeraju. Evo, nedavno je bilo reči o gluposti poput Majanskog kalendara i smaka sveta 2012. godine.

U granicama naše spoznaje postoje principi i regulacije koje su bitne, ne može se reći da mleko nije bele boje ukoliko govorimo o svetu kakav poznajemo. Istina se, ipak, može sagledati do određene granice jer shodno inteligenciji se navodimo prema okruženju počevši od radoznalosti, pa sve do definicije. Upravo je to jedna od najjačih Jarčevskih osobina, skrutina.

U tom slučaju nemaš baš korektno znanje o astrologiji, što nije začuđujuče jer se istom i ne baviš, ali mi koji se bavimo istom znamo da se bukvalno sve što postoji ogleda u astrologiji. Bilo da su to slušalice, lična karta, upaljač, cigaretica, leva obrva ili pak mitologija. :ok: To je slično kao da kažeš ''Matematika je samo deo sveta'', ali to ne menja pojedinačnu strukturu i odnos između činioca koji uveliko postoje. Astrologija je čovekov način spoznaje prirodnih elemenata, odnosno u užem smislu njihove međusobne relacije i interakcije.

Jer Astrologija je samo drugačiji način da se posmatra istina. I sve što postoji i što se spomene, pomisli i ostvari je podložno astrološkom ispitivanju i analizi zavisno od toga koliko je neko sposoban i ima znanja. :ok: Dakle, nije astrologija tu samo da se kaže ''Danas nam je divan dan'', mada može da se dobije takav pogled jer postoji puno šarlatana koji astrologiju uništavaju svojim neznanjem pripisujuću joj kako atribute koji jesu, tako i atribute koji nisu vezani za astrološku primenu u praksi.

Odlika Saturna, planete koju tako voliš, je suzdržanost i to isključivo prema sebi. Ali još bolje od toga, odlika je dugotrajna analiza i proces spoznaje koja se najbolje uči kada se postave kočnice, a onda se vrši preispitivanje. Šta znamo, dokle znamo i da li smo u stanju da prihvatimo da u nečemu grešimo, pogotovo kada smo svesni da o tematici nismo baš upućeni?
Može i da se tera inat, bez neke preke potrebe, ali ne vidim razlog za tak(v)o nešto jer to, simbolično Saturnu,može isključivo da šteti. Inat je ona loša odlika Jarca jer čak i kada zna da greši i dalje će da tera po svom, dovodeći sebe do autodestrukcije i najgore po sebe - gubljenje vremena.
Da nešto prećutkujem iz kurtoazije, a znam da nije istina, niti je fer prema meni, niti prema osobi koja postavlja netačno, niti prema ljudima koji kao sunđer upijaju tu informaciju (u ovom slučaju pod uslovom da ih relativno interesuje astrologija). Svako ima svoje kvalitete i svoje znanje stečeno tokom godina.

Imajući sve to u vidu, ja sam apsolutno siguran u svoje znanje i mogu slobodno da kažem da je gotovo svaki panteon, u stvari, astrološka asocijacija. Isto tako mogu da kažem da mitologija nije najbolji izvor za učenje astrologije. Isto tako mogu da kažem da sazvežđa nisu Znakovi Zodijaka itd. To je na osnovu toga što sam upućen u oba faktora, kako mitologija, tako i astrologija. na osnovu toga sam u stanju da pronađem izuzetno puno paralela od kojih je tek nekolicina korektna. Većina toga se gubi u prevodu ili dobija drugačiji smisao jer ljudi su bukvalisti i ne shvataju princip metafore. Takoreći, postoje stvari koje jesu i koje nisu astrologija. Dnevni horoskopi jednostavno nisu ni A od Astrologije, ali ljudi ''imaju svoja mišljenja'' koja nisu bazirana ni na kakvom istraživanju. Šta vredi mišljenje nekoga ko nije upućen u materiju? Dakle, neko ko ne poznaje obe strane tog novčića ne zna njegovu pravu vrednost i jednostavno ne može dati tačnu procenu.

Pogledajmo Stonhendž, pogledajmo indijanski krug, hvatač snova, feng shui, i-ching,ima tako puno primera astrološkog influensa.

Astrologija je poprilično stara, pride. Ne zna se tačan datum, ali je to minimalno oko 5.000 P.n.e

Koncepcija astrologije je počela tada kada je čovek posmatrao zvezde i planete na nebu, nazivao ih Bogovima (mada i nije morao), i počeo da beleži na koji način se to odražava na čovekove akcije. Znalo se da dolazak Marsa simbolizuje ratove sa drugim plemenima. U svemu tome pojavila su se i tupava tumačenja, poput ''Crvenog Meseca'' ili slično što su puka verovanja koja nisu osnovana na astrološkim principima.

Ljudi i dan danas kažu da ''ima više ludaka kada je pun Mesec''.

Mogu još puno da pišem, ali nema potrebe za tim. Astrologija je moj način da vidiš šta je istina, a šta nije. U stvari ne istina, već potvrda za nešto da je zaista onakvim kako mi izgleda. I veoma je zabavno to raditi. :mrgreen: Sad, da li će neko da mi veruje ili ne, nije do mene, niti me zanima. Uvek kažem ljudi - izučite, naučite, pa rasudite. :ok:
nema potrebe
ja i dalje mislim to što mislim i tako će biti
i zar se nismo dogovorili da se nećemo ubeđivati

emocije
njih si zaboravio
one sve pokreću i urtiču na sve što si nabrojao
pod tim pojmom ne mislim samo na ljubav naravno
i bes je emocija
i što šta drugo su emocije

a šta je potrebno da se uprosti niz?
dugogodišnji rad na sebi
naravno u okvirima sistema najbližeg našem karakteru

emocije prema čemu, kome ?

ne misliš na ljubav ali glavni faktor emocija je ljubav prema nekoj osobi

prema čemu ti gajiš 'ljubav' a da je toliko više strastvena od one prema osećaju :žena-muškarac ?

mi humanoidi imamo razgranat emotivni stav...nismo "životinje"

nema potrebe
ja i dalje mislim to što mislim i tako će biti
i zar se nismo dogovorili da se nećemo ubeđivati

Nismo se ništa dogovorili, to si se ti sama sa sobom dogovorila, isto kao što si sama birala da ja nemam pojma o mitologiji. Ne znam samo na osnovu čega to zaključuješ. Svaki put kada se povede neka diskusija o stvarima koje ti voliš, a pogotovo kada je drugačije mišljenje od onoga u koji ti veruješ (drago kamenje, tarot), automatski ti smeta i ''dogovorili smo se da budemo fini''. Jednom fini, dva puta fini, tri puta fini već je previše :ok:

Mene bi bilo sramota da pišem o nečemu u šta nisam upućen i još da tvrdim da je to istina jer ništa nije apsolutna istina. Argument ubi bestraga...

Što se mene tiče meni je svejedno u šta ti veruješ, kao što je i tebi svejedno u šta ja verujem. To nije razlog da ja ne iskazujem moje mišljenje jer tebi smeta. Nimalo parlamentarno.

emocije prema čemu, kome ?

ne misliš na ljubav ali glavni faktor emocija je ljubav prema nekoj osobi

prema čemu ti gajiš 'ljubav' a da je toliko više strastvena od one prema osećaju :žena-muškarac ?

mi humanoidi imamo razgranat emotivni stav...nismo "životinje"
osećanja (emocije) smo mi navikli da najčešće povezujemo sa ljubavlju
a emocije su sva osećanja - ljubav, mržnja, bes, radost, zavist, ljubomora, itd....
banalan primer prednjačenja - ti voliš svoju ženu
a na poslu te iznervira šef do ludila
ti u trenutku besa prema njemu nećeš misliti na ženu kako je voliš, nego na šefa kako da ga izudaraš ili sprečiš sebe da ga izudaraš:zcepanje:
tad ta emocija uzima primat
neki kažu i da je najjača ljubav prema detetu
a i životinje omaju emocije
i ljuban, i ljubomoru i bes...
ali drugačije ih ispoljavaju
kod nas se emocije stalno smenjuju i utiču na naše postupke

Nismo se ništa dogovorili, to si se ti sama sa sobom dogovorila, isto kao što si sama birala da ja nemam pojma o mitologiji. Ne znam samo na osnovu čega to zaključuješ. Svaki put kada se povede neka diskusija o stvarima koje ti voliš, a pogotovo kada je drugačije mišljenje od onoga u koji ti veruješ (drago kamenje, tarot), automatski ti smeta i ''dogovorili smo se da budemo fini''. Jednom fini, dva puta fini, tri puta fini već je previše :ok:

Mene bi bilo sramota da pišem o nečemu u šta nisam upućen i još da tvrdim da je to istina jer ništa nije apsolutna istina. Argument ubi bestraga...

Što se mene tiče meni je svejedno u šta ti veruješ, kao što je i tebi svejedno u šta ja verujem. To nije razlog da ja ne iskazujem moje mišljenje jer tebi smeta. Nimalo parlamentarno.
ništa ti mene ne kapiraš
i nije stvar u finom - nikad to nisam rekla
nisi ti ne fin ako me u nešto ubeđuješ
to je tvoje pravo
nego potpuno je uzaludno da me stalno ubeđuješ
ne vidim svrhu, moje mišljenje se neće promeniti a nije mi ni najmanje interesantno
a za apsolutnu istinu zaboravi
to sam govorila u okvirima u kojima ti ne razmišljaš
i nema veze sa tobom konkretno uopšte
nego što stalno iskazuješ mišljenje na osnovu mog
ima i drugih ljudi
pusti ti mene da živim u svom neznanju

to sam govorila u okvirima u kojima ti ne razmišljaš
i nema veze sa tobom konkretno uopšte
nego što stalno iskazuješ mišljenje na osnovu mog
ima i drugih ljudi
pusti ti mene da živim u svom neznanju

Ja tebe apsolutno razumem i znam šta ti smeta, ali nažalost nužno je da se izjasnimo.

Forum ne funkcioniše tako. Takve stvari su za Blog. Pride, ne mešam se u tvoje razgovore sa drugim ljudima. Svašta.

Fascinirajuće mi je da ti imaš koncepcuju toga kako ja razmišljam. A dodatno fascinira činjenica da to nije apsolutna istina. :mrgreen:

Takođe, ja sam odavno odustao od toga da tebe u nešto ubeđujem. Ni ne praktikujem nabeđivanje ljudi, praktikujem samo argumente i mogućnost dokazivanja. Meni je dovoljno to što si ti svesna toga da nisi astrolog, a šta ćeš sa tim da uradiš je tebi na čast.
To što te citiram ne znači da se direktno tebi obraćam, mislim da ti je to skoro i još neko pomenuo u nekoj od tema. Da želim da ti se direktno obratim to bih učinio preko PP, čija namena i jeste direktno obraćanje u vidu privatne poruke. Kapiram da to može da se pogrešno shvati, ali svako piše na sopstvenu odgovornost i ako ja želim da odgovorim na stav nečiji, nečiju poruku, nešto napisano, to je moje pravo na forumu jer tema je javna.

Naravno, ovo nije stručan deo foruma i ja bih iskreno voleo da ima još nekog ko se razume u astrologiju i ko želi da priča mojim jezikom tako da ne izgleda uvek kao da se nadovezujem i smetam idiličnoj atmosferici.

Evo, sada ti pred svima obećavam, više mi ne pada na pamet da te citiram kada znam da u nečemu grešiš ili kada smatram da ono što je napisano i ponuđeno je isključivo astrološka pretenzija. Meni je to najmanji problem.

Drago mi je da je problem rešen.:mrgreen:

Ja tebe apsolutno razumem i znam šta ti smeta, ali nažalost nužno je da se izjasnimo.

Forum ne funkcioniše tako. Takve stvari su za Blog. Pride, ne mešam se u tvoje razgovore sa drugim ljudima. Svašta.

Fascinirajuće mi je da ti imaš koncepcuju toga kako ja razmišljam. A dodatno fascinira činjenica da to nije apsolutna istina. :mrgreen:

Takođe, ja sam odavno odustao od toga da tebe u nešto ubeđujem. Ni ne praktikujem nabeđivanje ljudi, praktikujem samo argumente i mogućnost dokazivanja. Meni je dovoljno to što si ti svesna toga da nisi astrolog, a šta ćeš sa tim da uradiš je tebi na čast.
To što te citiram ne znači da se direktno tebi obraćam, mislim da ti je to skoro i još neko pomenuo u nekoj od tema. Da želim da ti se direktno obratim to bih učinio preko PP, čija namena i jeste direktno obraćanje u vidu privatne poruke. Kapiram da to može da se pogrešno shvati, ali svako piše na sopstvenu odgovornost i ako ja želim da odgovorim na stav nečiji, nečiju poruku, nešto napisano, to je moje pravo na forumu jer tema je javna.

Naravno, ovo nije stručan deo foruma i ja bih iskreno voleo da ima još nekog ko se razume u astrologiju i ko želi da priča mojim jezikom tako da ne izgleda uvek kao da se nadovezujem i smetam idiličnoj atmosferici.

Evo, sada ti pred svima obećavam, više mi ne pada na pamet da te citiram kada znam da u nečemu grešiš ili kada smatram da ono što je napisano i ponuđeno je isključivo astrološka pretenzija. Meni je to najmanji problem.

Drago mi je da je problem rešen.:mrgreen:
ja se iskreno nadam:worth:

aman N3W a ko ti brani da se izjašnjavaš?
pa prepun je forum tvog izjašnjavanja :mrgreen:

svi odlično znamo tvoje mišljenje i ok, nema veze to sad, volim da pročitam svašta čak i kad se ne slažem sa sadržajem, interesantno mi je.
Šta je sad problem nije mi jasno.

Ima ovde dosta ljudi koji se u astrologiju razumeju (sebe ni ne računam) pa si ih ti nazvao neznalicama, pljuvao si po tarotu, ovom, onom, stvarima kojima se ne baviš, usput s tobom ko god da se ne slaže (astrološki) astrologiju ne zna. OK, i to smo pregrmeli, a šta sad smeta? mislim, dokle ćemo da se natežemo svi kolektivno i svako pojedinačno s tobom i istinom?

Uzgred istina je JU.

Zašto je teško prihvatiti postojanje paralelnih, nezavisnih izvora koji su sinhronicitetom vezani za istu pojavu, a ne moraju imati isto značenje?

Astrološka analiza koju iznosiš je perfektna i bez sumnje.
Ali ona nije neminovna negacija drugih simbola vezanih za iste te planete.

Jung je za života obradio (čini mi se) oko 80000 snova svojih pacijenata.
U velikom broju tih snova su se pojavljivali mitološki simboli i njihivo takvo značenje je bilo jedino smisleno objašnjenje sna.
Najveći broj tih ljudi nije imao nikakvo predznanje o mitolologiji.
Na osnovu tih istraživanja, došao je do ideje o kolektivnom nesvesnom i arhetipovima.
Ja imam 20-godišnje iskustvo sa tim.
Duboko u našoj psihi utkani su mitološki motivi čiji trag vodi do praistorije.

To, opet, nikako ne ruši astrološki pogled.

Možda bi najbolje bilo reći da je sama stvarnost sastavljena od prepletenih slojeva stvarnosti i liči da je ujedinjena, ali zaista nije?

Racionalno - iracionalno, svesno - nesvesno, materijalno - psihičko nisu samo suprotstavljeni niti dve strane medalje, oni se prožimaju i preklapaju.
Kao što se sve može objasniti astrološki, može i psihološki, sa stanovišta fizike, ...

Kompleksnost istine ne uništava istinitost njenih pojedinih vidova. :)

A taman sam se ponadao da smo završili ovo. :mrgreen:

aman N3W a ko ti brani da se izjašnjavaš?
pa prepun je forum tvog izjašnjavanja :mrgreen:

Kada se već povela tema o tome, bilo je situacija u kojim je bilo napada zbog Tarota kao i dragog kamenja. O tome mogu da poprilično napišem sa astrološke perspektive, ali sam odlučio, iz kurtoazije, da to neću učiniti. Što ne znači da neću da promenim mišljenje jednog dana i da tako snažno uništim to smeće koje nema nikakve veze sa astrologijom.

Šta je sad problem nije mi jasno.

Ne znam što pokušavaš da naglasiš kako ja imam problem :mrgreen: ja sam jednostavno pisao i ja i Agatha smo se izjasnili i rekli ko šta svoje ima. Štaviše, ja sam presrećan. Ne znam šta sada ti hoćeš. :hahaha:

Ima ovde dosta ljudi koji se u astrologiju razumeju (sebe ni ne računam) pa si ih ti nazvao neznalicama, pljuvao si po tarotu, ovom, onom, stvarima kojima se ne baviš, usput s tobom ko god da se ne slaže (astrološki) astrologiju ne zna. OK, i to smo pregrmeli, a šta sad smeta? mislim, dokle ćemo da se natežemo svi kolektivno i svako pojedinačno s tobom i istinom?

Koji su to ljudi? Inače, ne koristim reč ''neznalica''. Tarot nije astrologija, ali koristi astrološku osnovu. To što to nekome smeta nije moj problem :think: U Astrologiji se TAROT ne uči. Štaviše, Astrologija je hiljadama godina starija od tarota i to su činjenice. Ko ima problem da se suoči sa tim neka se da u istraživanje datih fenomena, a ne meni da zalepljuje trakicu na čelo jer imam drugačiji stav i mišljenje, te da me proziva neznalicom, a nije u stanju da napiše dve prostoproširene o Astrologiji i Tarotu sveukupno.

Kada neko napiše argument ''Apsolutna istina'', i još piše da se ja ne razumem i izmišlja stvari, normalno da će da postane moj problem. Što sam ja dužan da čitam dezinformacije, a pogotovo kada argumenata protiv onoga što pišem nema?

Uzgred istina je JU.

Sunce (Svetlo) vlada Istinom. Jupiter naglašava istinu, ali ne vlada istom.

Sunce je slabo u 12 kući (mrak, neistina). Svetlost predstavlja Znanje, a ono što je neznanje je predstavljeno mrakom. 12 kuća vlada Snovima i Neistinom, svetlo se menja, Istina se ne može jasno protumačiti već ima simboličko značenje. Slova se ne vide, rečenice nemajusmisao, sat neće dva puta pokazati isto vreme, prsti na rukama će da rade čudne stvari. Sunce je, kao takvo, pobornik Života i Istine. A Saturn je taj koji naglašava da pažljivo koračamo kroz život.

Simbolično, ljudi o tome šta ima u svemiru nisu baš obavešteni, dok je situacija isto takva i sa dubokim okeanom, odnosno vrstama koje potencijalno žive u dubokoj vodi.

Da bi nešto pratili konkretno, moramo posmatrati putanju Sunca. Sunce je egzaltirano u Ovnu, počinjemo od Istoka (Japan, zemlja Izlazećeg Sunca), i onda pratimo putanju dalje. To je najbolji način da se otkrije prava istina o stvarima, situacijama i ljudima.

Mogu da ponudim izvanredan tekst o Genetskom horoskopu

http://www.astrologyinserbia.com/s/thebest/pavlovski_6.htm

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back