Ne volim da budem partybreaker

ali kao neko sa egzaktnom konjunkcijom Sunca i Saturna

moram da ukažem na istinu.
Jedini? Misliš, jedini kog
ti poznaješ?

imam kopiju knjige o astrologiji u kojoj se bukvalno počinje sa mitološkim aspektima
Slična je ovom prevodu
https://www.scribd.com/doc/145638719/Maja-Loncaric-Astrologija-Zvijezde-Govore
Mitologije su nastale na osnovu astrologije - to je logično, a nisam jedini astrolog (a ni osoba upućena u istoriju ljudske civilizacije), koja razume blisku povezanost Astrologije i Religija sveta. Za mene su to činjenice, a ne mišljenja

Iskren da budem, nemam pojma odakle može da potekne mišljenje da Astrologija i Mitologije sveta nisu u simbiozi, odnosno da Mitologije sveta nisu potekle zbog toga što je neko pogledao u nebo i rekao ''A šta je ono''. Pa to je jedna od prvih stvari koje se lako povežu, toliko je očigledno... Pa dovoljno je da pogledamo kulturu antičkih maja, egipćana, azteka itd, svi do jednog su bili opčinjeni
zvezdočitanjem, a to potiče od najosnovnijih osnova - promene sezona, uzgoja useva, plime i oseke i generalno ljudskog nahođenja u životu. Sve su to krugovi unutar manjih krugova koji se pomeraju. Evo, nedavno je bilo reči o gluposti poput Majanskog kalendara i smaka sveta 2012. godine.
U granicama naše spoznaje postoje principi i regulacije koje su bitne, ne može se reći da mleko nije bele boje ukoliko govorimo o svetu kakav poznajemo. Istina se, ipak, može sagledati do određene granice jer shodno inteligenciji se navodimo prema okruženju počevši od radoznalosti, pa sve do definicije. Upravo je to jedna od najjačih Jarčevskih osobina, skrutina.
U tom slučaju nemaš baš korektno znanje o astrologiji, što nije začuđujuče jer se istom i ne baviš, ali mi koji se bavimo istom znamo da se bukvalno sve što postoji ogleda u astrologiji. Bilo da su to slušalice, lična karta, upaljač, cigaretica, leva obrva ili pak mitologija.

To je slično kao da kažeš ''Matematika je samo deo sveta'', ali to ne menja pojedinačnu strukturu i odnos između činioca koji uveliko postoje. Astrologija je čovekov način spoznaje prirodnih elemenata, odnosno u užem smislu njihove međusobne relacije i interakcije.
Jer Astrologija je samo drugačiji način da se posmatra istina. I sve što postoji i što se spomene, pomisli i ostvari je podložno astrološkom ispitivanju i analizi zavisno od toga koliko je neko sposoban i ima znanja.

Dakle, nije astrologija tu samo da se kaže ''Danas nam je divan dan'', mada može da se dobije takav pogled jer postoji puno šarlatana koji astrologiju uništavaju svojim neznanjem pripisujuću joj kako atribute koji jesu, tako i atribute koji nisu vezani za astrološku primenu u praksi.
Odlika Saturna, planete koju tako voliš, je suzdržanost i to isključivo prema sebi. Ali još bolje od toga, odlika je dugotrajna analiza i proces spoznaje koja se najbolje uči kada se postave kočnice, a onda se vrši preispitivanje. Šta znamo, dokle znamo i da li smo u stanju da prihvatimo da u nečemu grešimo, pogotovo kada smo svesni da o tematici nismo baš upućeni?
Može i da se tera inat, bez neke preke potrebe, ali ne vidim razlog za tak(v)o nešto jer to, simbolično Saturnu,može isključivo da šteti. Inat je ona loša odlika Jarca jer čak i kada zna da greši i dalje će da tera po svom, dovodeći sebe do autodestrukcije i najgore po sebe - gubljenje vremena.
Da nešto prećutkujem iz kurtoazije, a znam da nije istina, niti je fer prema meni, niti prema osobi koja postavlja netačno, niti prema ljudima koji kao sunđer upijaju tu informaciju (u ovom slučaju pod uslovom da ih relativno interesuje astrologija). Svako ima svoje kvalitete i svoje znanje stečeno tokom godina.
Imajući sve to u vidu, ja sam apsolutno siguran u svoje znanje i mogu slobodno da kažem da je gotovo svaki panteon, u stvari, astrološka asocijacija. Isto tako mogu da kažem da mitologija nije najbolji izvor za učenje astrologije. Isto tako mogu da kažem da sazvežđa nisu Znakovi Zodijaka itd. To je na osnovu toga što sam upućen u oba faktora, kako mitologija, tako i astrologija. na osnovu toga sam u stanju da pronađem izuzetno puno paralela od kojih je tek nekolicina korektna. Većina toga se gubi u prevodu ili dobija drugačiji smisao jer ljudi su bukvalisti i ne shvataju princip metafore. Takoreći, postoje stvari koje jesu i koje nisu astrologija. Dnevni horoskopi jednostavno nisu ni A od Astrologije, ali ljudi ''imaju svoja mišljenja'' koja nisu bazirana ni na kakvom istraživanju. Šta vredi mišljenje nekoga ko nije upućen u materiju? Dakle, neko ko ne poznaje obe strane tog novčića ne zna njegovu pravu vrednost i jednostavno ne može dati tačnu procenu.
Pogledajmo Stonhendž, pogledajmo indijanski krug, hvatač snova, feng shui, i-ching,ima tako puno primera astrološkog influensa.
Astrologija je poprilično stara, pride. Ne zna se tačan datum, ali je to minimalno oko 5.000 P.n.e
Koncepcija astrologije je počela tada kada je čovek posmatrao zvezde i planete na nebu, nazivao ih Bogovima (mada i nije morao), i počeo da beleži na koji način se to odražava na čovekove akcije. Znalo se da dolazak Marsa simbolizuje ratove sa drugim plemenima. U svemu tome pojavila su se i tupava tumačenja, poput ''Crvenog Meseca'' ili slično što su puka verovanja koja nisu osnovana na astrološkim principima.
Ljudi i dan danas kažu da ''ima više ludaka kada je pun Mesec''.
Mogu još puno da pišem, ali nema potrebe za tim. Astrologija je moj način da vidiš šta je istina, a šta nije. U stvari ne istina, već potvrda za nešto da je zaista onakvim kako mi izgleda. I veoma je zabavno to raditi.

Sad, da li će neko da mi veruje ili ne, nije do mene, niti me zanima. Uvek kažem ljudi - izučite, naučite, pa rasudite.