ASTRO CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zasto bi bila reklama? okvirno kolko kosta,jer nemam predstavu.nasla sam na netu neku skolu ,izgleda dobro.pocetak je odlozen za septembar.ima emai adresa i broj za kontakt mislim...ali ne znam zasto nema cene.sto je to tolko strasno.valjda je ona ista za sve pocetnike
Ok ja sam pre oko 10 god išla na Kepler, bilo je 1.000e godina sa tim da ti se u tu cenu uračuna konferencija astrologa koja inače u slobodnoj režiji koša 100e za tri dana, predavnja astrologa iz sveta, sa svih strana.
To je ipak organizovan institut, gde nakon svakog predavnja imaš domaće zadatke, vežbe...Nakon svake oblasti imaš ispite.
Opak, ne treba potcenjivati ni astrolge koji daju privatne časove, imaš online predavnja koliko hoćeš.
Sada samo da ti treba da ispratiš na netu ko ti odgovara po snezibilitetu, na osnovu teksto i tumačenja...
Neki precenjuju svoj čas, neki rade za ok cenu.
Ne bih sada i to da nabrajam, jer to je moje viđenje.

Ok ja sam pre oko 10 god išla na Kepler, bilo je 1.000e godina sa tim da ti se u tu cenu uračuna konferencija astrologa koja inače u slobodnoj režiji koša 100e za tri dana, predavnja astrologa iz sveta, sa svih strana.
To je ipak organizovan institut, gde nakon svakog predavnja imaš domaće zadatke, vežbe...Nakon svake oblasti imaš ispite.
Opak, ne treba potcenjivati ni astrolge koji daju privatne časove, imaš online predavnja koliko hoćeš.
Sada samo da ti treba da ispratiš na netu ko ti odgovara po snezibilitetu, na osnovu teksto i tumačenja...
Neki precenjuju svoj čas, neki rade za ok cenu.
Ne bih sada i to da nabrajam, jer to je moje viđenje.

aha.ok...pa ne znam.......videcu.razmislicu.vremena imam dovoljno ....a para malo manje :mrgreen:

hiljadu evra za nashe uslove tamo nije malo para, to objashnjava i zashto je toliko samoukih astrologa, s druge strane ako se astrologija posmatra kao profesija onda je to dobra investicija jer ako se ne varam tumachenje natala se krece od 50 evra pa navishe... shto se mene tiche planiram da kupim more knjiga iz ove oblasti, i nadam se da cu uskoro krenuti u tom pravcu... do tada ostajem vash veran neozbiljan sagovornik...:p

Pozdrav,drustvo.Moze li neko vise da mi kaze o astrologiji,natalnoj karti...i koliko te planete ustvari imaju uticaj na nas zivot?Ja ne znam mnogo o tim stvarima ali bih voljela saznati kuda moje planete kruze... :)

Pozdrav, dobrodošao!. Ja se dosta dugo bavim astrologijom i astrolozima u generalnom smislu pa ću ti reći par reči.

Nisu to ''uticaji'' u doslovnom smislu, već dvodimenzionalni prikaz trodimenzionalnog kretanja nebeskih tela, te njihov položaj u trenutku rođenja, poput rentgena. Horoskop je samo detaljniji uvid u neke stvari koje jesu ili nisu čulne ili javno prikazane, odnosno logički objašnjive poput - ''zašto nam neko baš prija toliko, a drugi odbijaju'' ili ''zašto volim baš to, a ovo ne''.

Imaš par načina posmatranja

1. Da je duša odvojena od astrološkog principa i koncepta, ali privržena Karmičkom odnosu i u kontinuitetu nastavlja život i ''misiju'' na Zemlji kroz različite epohe, a da Planete nemaju apsolutni uticaj nad svim delima već samo služe poput talasa za surfovanje. Koncept slobodne volje.
2. Da je duša privržena karmičkim odnosima, ali da su sve akcije tokom života apsolutno fatalističke i determisane. Ovo nije baš popularan koncept među Decom Urana, ali je svakako onaj kojeg se doslovno pridržavam i ne verujem u koncept slobodne volje. To znači da bez obzira na sve što se dogodi u privatnom životu, takođe je moguće videti u astrologiji, tj. potvrditi.

Ljudi često pogrešno shvate koncept fatalizma, odnosno determističkih ideja te im onda to i smeta. Za bavljenje astrologijom moraš imati apsolutnu neutralnost. Bilo kakva privrženost te čini nesposobnim/nom. Ovo je najveća greška koju i profesionalni astrolozi prave redovno. Predrasude nikako.

Svaka osoba poseduje svoj Znak, to je pozicija Sunca. Pored znaka tu su takozvana polja (kuće), odnosno preostale planete koje sve imaju svoja dobra i loša mesta, ali i međusobne ratove i prijateljstva koja se kod osobe aktiviraju kao povoljni ili negativni aspekti ili uslovi za određene stvari. Ne postoje dva ista horoskopa. Što su pozicije bliže, čak i u slučajevima jednojajčanih blizanaca, fizički izgled će biti sličniji, ali mentalitet ne. Njihovo odrastanje će biti okarakterisano istim stvarima koje bi nosili, ali kako bi odrastali tako bi se sve više udaljavali jedno od drugog na mentalnom planu. Prva kuća je tvoj Podznak i govori kako Izgledaš. Druga kuća je tvoj Posed, i govori šta klopaš. Treća je tvoje Društvo i braća, govori kako funkcionišete itd.

Takoreći, astrologija ti govori o stvarima baš onakvim kakve su u tvom životu, ali ono što treba da te interesuje jeste predikcija jer tu leži čar astrologije. Posmatranjem detaljnih dešavanja u životu moguće je, zahvaljujući pomeranju planeta, očekivati ili predvideti određeni ishod ili događaj unapred te se dodatno pripremiti za sled događaja.
Moguće je posmatrati ''nebo'' i naglasiti da li je dobar period za počinjanje nečeg ili će se to pak produžiti.

Sad, koliko uticaja imaju je više teoretsko pitanje jer mehanika iza koncepta Astrologije nije dokaziva egzaktnom naučnom primenom s obzirom da povezuje naizgled nepovezive stvari koje su simbolički odrađene i odgovaraju određenoj grupi simbola u upotrebi ili primeni. To sve proizilazi iz višemilenijumskih istraživanja i provere prirode planeta koje su na kontu svojih delovanja ''dodeljene'' određenim znakovima kojim vladaju.

Princip je jednostavan. Ako je planeta Brza, vlada Brzim stvarima. Ako je Sitna, vlada Sitnim stvarima. Primer je Merkur koji najviše odgovara znaku Blizanaca koji vole sve što je novo, zanimljivo i zabavno. Ako je planeta ogromna, poput Jupitera, može se odmah videti princip Širine ili Debljine, nečega što dolazi u ogromnoj masi ili količini.

Onda praviš koncepciju simbola. Mars vlada svim noževima, sečivima, brojem 1, strašću kao i napadima, nesrećama i tako dalje. Može da se nađe, recimo, u 11 Kući. 11 Kuća je kuća Daljih Prijatelja i Poznanika. Tu se odmah vidi da je moguća svađa s takvim ljudima. Kada pređe Mesec, moguća svađa s Majkom ili s Rakovima. Kada pređe Mars, moguće je poseći cevanice ili ošišati kosu. Kada pređe Jupiter, želja da se ofarba kosa u Crveno.

Fora je u tome što nije samo jedna pozicija, već puno, te sve one imaju određena kretanja i na svakih četiri minuta se dovodi do pomeranja. Ne postoji oblast ljudske sfere života na koje astrologija ne može da pruži odgovor, ali je mana u tome što zavisi isključivo od ljudskog faktora te je zbog toga potrebno da astrolog uvek bude neko s talentom, iskustvom i apsolutnom dedikacijom. Astrologija se doživotno uči i svako ko se arogantno promoviše astrologijom u stvari nema pojma ni o čemu po pitanju iste.

Postoji puno definicija samo jedne pozicije ili tranzita, ali za pravilnu analizu se posmatraju svi aspekti koji rukovode tim delom.

Astrolog tumači tako što raspoznaje osnovne simbole, metafore i uspešno primenjuje na kartu bez greške. Takođe treba da se drži što dalje od fiksnig zvezda koje služe neproverenim astrolozima kao potpora za analiziranje. Veoma malo toga ima što ne može da se dokaže iz Natalnog horoskopa i to isključivo korišćenjem Zapadne astrologije (Egipat, Persija, Grčka, Rim, Evropa, SAD).

Ljudi koji su dugo vremena s astrologijom istoj pristupaju izuzetno ozbiljno, a međusobno sa internim šalama koje su uvek dobrodošle.

Generalizacija je ono što astrolozi najviše mrze, ali neće im smetati da s vremena na vreme dopuste sebi da malčice generalizuju o određenim znakovima.

Ne postoje univerzalni astrolozi, postoje oni koji će biti fantastični u jednoj oblasti, a truba u drugoj. Imaćeš astrologe koji savršeno kapiraju sinastriju i domen Ljubavi, kao i one koji savršeno kapiraju poslovne konekcije i zdravlje.

Zavisno od pozicije Merkura, sa nekim astrolozima se možeš skapirati, a s drugima ćeš imati poteškoće u govoru, isto kao sa bilo kojom drugom osobom.

Ja obožavam da vidim kako ljudi na svoju ruku uzmu i izučavaju astrologiju i to mi pričinjava veliko zadovoljstvo. Nažalost, astrologija je ujedno i najteža oblast ljudskog znanja za izučavanje jer određene norme nisu utvrđene, a potrebno znanje je veoma teško naći (pogotovo pre 10-20 godina kada net nije bio u prometu k'o u ovim vremenima).

Ako želiš da počneš da učiš astrologiju, prvi i osnovni korak jeste da pustiš druge da rade šta žele, ali da znaš tačno koji su znak i podznak. Onda posmatraš njihovo ponašanje u skladu onoga što znaš o horoskopu, odnosno zodijačkim znakovima.

Moja preporuka je da ne učiš astrologiju ukoliko nisi spreman/na na višedecenijsko učenje i primenjivanje astrologije. Trebao bi ti i neki tutor, kao što Džedaji imaju svoje, tako i ti. : ) )

Poslednja izmena:
Juuu pa što ste ovde svi profi čitači karata, ja to tako ofrlje (ne) znam, a posebno pozicije, konjukcije, apozicije, kvadranti, trigoni, ahahhaha kineska sela za mene :mrgreen:
de si Tinka...:heart:
i oni kad su počinjali nisu mnogo znali.....ima i da se befla a i razvija intuicija
meni najteže da shvatim astronomske detalje
dok nisam imala comp i računala natal ručno kose sam čupala od onih lučnih stepena i heksagonalnog sistema
ali smatram da svako ko hoće ozbiljnije da se bavi astrologijom, mora prvo da nauči da računa i sam crta planete i aspekte
ja i dalje volim da ručno unosim planete na matricu

Agiii draga :heart:
Jao meni sve to što si rekla zvuči komplikovano, jednom ima da uzmem i proučim sve na netu onako da se zainatim (mada i tad ima da budem amater u odnosu na vas ovde ), to kad budem imala vremena sad sam baš u nekoj gužvi, putovanja ovo-ono, da ne kažem slatke muke :mrgreen:

Poslednja izmena od moderatora:
Agiii draga :heart:
Jao meni sve to što si rekla zvuči komplikovano, jednom ima da uzmem i proučim sve na netu onako da se zainatim (mada i tad ima da budem amater u odnosu na vas ovde ), to kad budem imala vremena sad sam baš u nekoj gužvi, putovanja ovo-ono, da ne kažem slatke muke :mrgreen:
ma samo se ti ''muči'':zper:
lako ćemo za lučne stepene i nebeski Ekvator....
:D

Za sve koji žele da znaju, primer stepena u akciji. :mrgreen: Pročitajte, biće lepo. Želim da pokažem samo na kratko kako se inače samo pomoću jedne pozicije može ustanoviti mnogo toga.

Sajt : http://home.web.cern.ch/

Švajcarska, domen Device, urednih ljudi, zatvorenih (simbol 6), povučenih tokom ratova (simbol 6), sa organizacijom crvenog krsta (simbol 6), preciznih satova koji se nose na ruci(3), (simbol 6), kao i kvalitetnih putnih mašina za kratke relacije koje kruže i ponavljaju svoju rutu (simbol Merkura, Devica).

U pitanju je mala (Merkur) zemlja sa dosta jakom ekonomijom, najviše poznata po tome što ceni čist posao i čiste stvari. Poznati su kao najčistina Evropska zemlja
http://www.forbes.com/2009/04/15/worlds-cleanest-countries-business-energy-clean-countries.html

Ali da li je tu kraj njihovih simbola Šestice i domena Device? Naravno da nije. Švajcarska sa svojim simbolom 6, domen Device, ima najbolji zdravstveni sistem.

http://www.forbes.com/sites/theapot...rland-has-the-worlds-best-health-care-system/

Ali ni tu nije kraj, možemo da se osvrnemo na nauku.

Simbol Merkura i 18 Stepen Device, odnosno Nauke (analiziranja, statistika, preciznosti, eksperimenata)

cern-univers-de-particules.jpg

Tramvaj koji putuje na kratkoj relaciji (Merkur) blizu CERNa (Devica, Merkur) sa oznakom 18 (tri šestice).

LHC je dugačaj 27km (stepen Blizanaca, ponovo simbol Merkur)

Čestice koje su puštane u promet su išle ogromnom brzinom (Merkur)

Cern logo sadrži tri šestice (Merkur, 18) http://cut2thetruth.files.wordpress.com/2015/03/what-is-cern-cut2thetruth.jpg?w=700

Prvi kompjuter koji je Cern koristio zvao se Ferranti Mercury : https://en.wikipedia.org/wiki/Ferranti_Mercury

To je samo delić toga koliko je lako primeniti astrologiju i svako bi trebalo to da radi ako ima dovoljno vremena. Nije teško. :ok:

Ooh i ja bih u Barselonu, zasto da ne:heart: I Siciliju. Sto da ne!
Ali trenutno me vuce u Peru, vuce me na Tibet, na neka lepa topla ostrva Arubu, Kukova ostrva, beli pesak i nepregledna voda.
Ili Irska, svo ono zelenilo. Skotska.

Aaaah. Treznjenje, odo na posao :(

12 jula su stigle i detaljnije fotografije Plutona, nakon 9 godina. Dijametar planete odgovara broju 12 :klap:

http://www.theguardian.com/science/...es-pluto-flyby-nine-years-after-leaving-earth

Put do Plutona je trajao Devet godina. Slingshot efekat Jupitera, planete, je dodao 9.000 milja.

Vreme najmanje distance između letelice i planete je zabeleženo u 12:49 (pred sam pedeseti minut) odakle je uzeta slika (Ribe, putovanje svemirom)

r0oacw.jpg

Iz toga zaključujemo da je egzaltacija Plutona u Blizancima jer se Pluton mora posmatrati uvek analogno i nikako direktno. Do Plutona se direktno ne dolazi. Pluton je prestao da bude ''planeta'' zvanično tokom prelaza u Strelcu.

Znamo da je Merkur egzaltiran u Vodoliji, Uran u Škorpiji, te je logično da Pluton bude u Blizancima. :ok:

Only when that 15 minute-long signal is received will Nasa officials know whether New Horizons survived the flyby

Simbol Blizanaca i Stepen Blizanaca.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back