ASTRO CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja volim backgammon
I ja sam muža upoznala u backgammon clubu koji je svojevremeno držao
Šah vrlo respektujem
Al ne znam da igram
Potrebniji su jači klikeri za njega od ovih koje posedujem na starom "hardu"

Nemoj da omalovažavaš sebe! A jesu potrebni klikeri, pogotovu za blic šah...zbog čega ga i izbegavam. :D Sam sam sebe razočarao kako loše igram brzopotezne partije.

Hvala druže al sam realna
Uvek mi je loše išla matematika i kombinatorika
Kao i snalaženje u prostoru
To sam nekako popravila (da se ne gubim po rodnom gradu) kad sam krvavom mukom položila nacrtnu geometriju
Zato druge stvari znam

Psiho profil hmmm, na osnovu onoga što sam video, nekonvencionalan šahista. Čim je Merkur 3 kuća, šah drži kod see u krilu još od malih nogu, 2-3 godine. Zbog Venere voli drveni šah pretežno. Zbog Sunca u Strelcu biće neko ko ne poštuje ustanovljene norme i zakone ili jednostavno neće dozvoliti da ga koči šta neko misli o njemu. Može imati ogromne ambicije koje neće ostvariti. Definitivno je vezan za šah do kraja života, a koliko dugo će ga igrati to već ne znam jer šah ne pratim, a da bih tako nešto rekao potrebno mi je da malo istražim o šahistima i turnirima što može da potraje.
Velika podrška mu može biti brat ili neki prijatelj, čak i komšija tu negde njegovih godina sa kim je oduvek igrao šah. Ugl je to šta sam video na brzinu u natalu.

Igra mi je bila zanimljiva jer je koristio lovce na sredini očekujući napad kako desno tako i levo, mada je držao odličnu defanzivu na desnoj strani. Načinio je par promašenih poteza koliko sam video, pogotovo sa lovcima. U trećoj partiji pre kraja imao je šansu da izbegne zamenu kraljice i da privuče lovca direktno. Za to vreme svi njegovi pioni su bili meta za top.

Zanimljivo je bilo posmatrati koje su im omiljene figure, osim kraljice naravno koja mora biti najprominentnija.

Magnus je igrao lovcima najviše (upravo simbol Merkura u Strelcu)(dijagonalno i do kraja), dok je napadač igrao topovima, što simboliše Mars u Strelcu (pravolinijski, do kraja), što se tiče aspekata. Figure, naravno, imaju drugačiju simboliku zavisno od toga koliko polja mogu da pokrivaju, odnosno da se pomeraju kao i od toga na kom polju stoje.

Može da se posmatra na više načina.
Prvi način : Brzina planeta u odnosu na brzinu figura bi označavala da je Kralj Sunce, a Kraljica Mesec. Skakač bi bio Merkur, Lovac bi bio Jupiter, Top bi bio Saturn, a Pioni ili Mars ili ponovo Mesec (jer i sami postaju Mesec kasnije, mada relativno mogu da budu bilo koja figura).
Drugi način : Simbol planeta u odnosu na efektivnost figura pri ''njapanju'' protivnika bi označavale, ponovo, da je Beli Kralj Sunce (Lav) a Crni Kralj Saturn (Jarac), ali ovog puta je Kraljica Škorpija (Pluton). Pešadija bi bila pod dejstvom Marsa (koji kasnije postaje dejstvo Plutona kada dođe na osmo polje svog puta, što meni ima daleko više smisla jer Pluton vlada transformacijom, a Pluton je viša oktava Marsa), Lovac bi morao da bude pod dejstvom Merkura, a Top pod dejstvom Jupitera. Efekat mislioca iliti nekoga ko je ''Izvan table'' je efekat Urana, a to su dva igrača koji bi predstavljali Uran (Vodoliju), dok se šah igra rukama (Merkur egzaltiran u Vodoliji).
Treći način je posmatranje figura prema podeli kuća. 10 kuća bi bila Kralj(spor), 9 kuća bi bila Kraljica(putuje gde hoće), 8 i 7 kuća Lovci, 6 i 5 kuća Skakači, 4 i 3 kuća Topovi, a 2 i 1 kuća po četiri Piona sa svake strane.

Mislim da je drugi način najkorektniji doduše.

Hvala N3W, zaista jeste nekonvencionalan jer izbegava bubanje otvaranja i duge forsirane linije. Lovi protivnike na na greške u središnjici i završnici.
Takođe, ako te zanima možeš da potražiš horoskop Bobija Fišera, baš bih voleo da vidim i njegove pozicije za šah. Njih dvojicu bih voleo da vidim za istom tablom kad bi to bilo izvodljivo...no, možda kad se svi preselimo na onaj svet. :) Baš me zanima ko je bio jači.

tezak dan, sad cu lepo da sredim gajbu da se oslobodim ove negativne energije, a sledeci put tu nema pomoci, ima da padne otkaz ili ne daj boze dva...
nikad necu razumeti pohlepu, chesto daje glupu predstavu i o onima shto to ne bi trebalo da su...

Ono kada imaš konjukciju Saturna i Veneru u II kući, a Neptun na Asc...

VAŽNO : NIJE ZA ONE SLABOG SRCA I GOLICLJIVIH MISLI (šta god to značilo, upozoreni ste...nemojte jesti i piti dok ovo gledate, polićete se)

Našao sam odakle su one kuće. Pročitaj pesmicu na poslednjoj fotki. Plakanje od smeha!

http://www.telegraf.rs/zanimljivost...-od-smeha-otkako-su-ove-fotke-objavljene-foto

13092089_1581751358820866_4650660104636896317_n.jpg

Ruzne-hrvatske-kuce-620x350.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back