Astralna projekcija

Барбара. Колико тела ти имаш?
Пусти та набрајања, теоретисања и разних ''рекла казала''...
Јеси ли ти свесна те и такве поделе унутар себе?
Јеси ли се уверила у постојање, рецимо астралног тела?

Ma ko je svestan tih podela unutar sebe...ali te podele de fakto postoje, bilo teoretski ili kako god...Opusti se Kojice i uzivaj u ideji da ima i onih koji se jesu uverili u astralnu projekciju:wink:
A kada razmisljas o tome (i pri tom nisi cinik)shvatis da su astralna tela(bilo da ih je sedam ili dvanaest) u stvari bas ta podela unutar coveka koja verovatno i izaziva tu pojavu...prave astralne projekcije...8)

Ma ko je svestan tih podela unutar sebe...ali te podele de fakto postoje, bilo teoretski ili kako god...Opusti se Kojice i uzivaj u ideji da ima i onih koji se jesu uverili u astralnu projekciju:wink:
A kada razmisljas o tome (i pri tom nisi cinik)shvatis da su astralna tela(bilo da ih je sedam ili dvanaest) u stvari bas ta podela unutar coveka koja verovatno i izaziva tu pojavu...prave astralne projekcije...8)

Да. Претпостављам да би таква подела у мени изазвала такву појаву...:lol: Свако би се разбежао на своју страну.

Докле год их не постанем свесна, до тада не постоје. И нисам циник. Заиста их тражим, и тражим.. али нигде ни трага...:rolleyes:

Nema recepta za to, to su neke unutrasnje sile koje covek(ubedjena sam) ne moze da kontrolise , mada mnogi tvrde suprotno i pokusavaju da raznim metodama dostignu to -nesto-, mozda je to nekom i uspelo zaista neznam...
Meni licno se to dogadja kad me uhvati period spavanja i znas ono kad sve radis ali jedva cekas da zaspis a kad zaspis u stanju si da spavas do prekosutra.Kada pokusavam da analiziram sta mi se dogadja , padaju mi na pamet stvari koje verovatno imaju smisla a koje su vezane za one medicinske teze gde se, npr. jetra odmara tek posle osmog sata rem faze spavanja a i svaki drugi organ ima svoju satnicu , naravno ,sem mozga ...Mozak je uporan , haha!!! :-P
Dakle , eto , to je moj dozivljaj i misljenje u vezi astralne projekcije a da je lepo , lepo je...osecaj pomesan sa strahom od smrti(mozda kad ne bi bilo tog straha , mozda bi to zaista i bila smrt) , trazenje one kapije koju svi spominju kad pricaju o odlasku tamo gore...:heart:

Ajte ljudi ozbiljno , dali neko moze lepo objasniti tehniklu Astralne projekcije. Vidim da se ovde to mesa sa remote viewing-om ali to i nije bas isto. Zanima me i ovo drugo, ako moze neko da napise koju rec :D

Remote Viewing je tehnika za koju predstavlja dolazak do informacija bez obzira na to koliko prostorno ili vremenski cilj bio udaljen. Primetila sam da ga na zapadu i zovu istrenirano vidovnjastvo. Postoje osobe koje su tokom prethodnih 50 godina obucavali vojsku , u ovoj tehnici , da bi se poslednjih 10-ak godina osnovalo neko udruzenje, kao i zvanican internet sajt gde se upoznajete sa mogucnoscu pohadjanja kursa koji se vec sprovodi i sa obicnim ljudima. Na zapadu postoje kursevi i krivo mi je sto kod nas sve dodje tek posle 30 godina. Gledala sam na netu i tesko je naci bilo sta sto bi bilo lakse odstupno za nas sa ovog govornog podrucja a o kursevima da i ne pricam.

Ima necega malo na You Tube-u ali sve je to nekako nedovoljno, videcu jos sta mogu da nadjem a i neko od vas ako nadje , neka javi ;)

Postoji više tehnika astralne projekcije ali ja ću ovde navesti samo jednu: Lezi udobno na krevet i opusti se a kada se dovoljno opustiš, počni da izdišeš svest i zamišljaj kako se ona širi po kosmosu, a kada udišeš zamišljaj kako ti se svest širi po telu.Ova vežba ujedno doprinosi razvoju astralnih čula bez kojih i nije moguće kretanje po astralnom planu.

Inspirisano pitanjima....
Svaka cast Blavackoj i Stajneru na odredjenim idejama, ali teozofija ima svojih propusta, koji bitno kvare neku opstu sliku koju teozofi pokusavaju da predstave. Koreni svih starih i novih sistema se nalaze u jednom drevnom ucenju, koje kaze da se covek, koji je dostigao pun razvoj koji je za coveka moguc, sastoji od cetiri tela koja se medjusobno prozimaju. Covek se ne radja sa ostvarenim telima, ali nosi u sebi mogucnost za stvaranje ostala tri tela. U principu, sve se svodi na biohemiju covekovog tela i na sposobnost tela da pravilno stupi u rezonancu sa energijom na koju radi. O tome kroz istoriju govore svi sistemi koji priznaju da u coveku postoji nesto vise od fizickog tela. Potpuno je nebitno kako cemo nazvati tela, da li ce to biti prvo drugo trece cetvrto, fizicko, astralno, mentalno, kauzalno, ono sto je bitno je da covek ne moze da ih ''dobije/stekne'' tek tako, mora da ulozi trud, koji vecina nije voljna da ulozi, te zbog toga zive samo u fizickom telu. Ono raspolaze svim funkcijama neophodnim za zivot, i ostala tela mu nisu neophodna, iako fizicko telo raspolaze svim hemikalijama od kojih su sacinjena ostala 'visa' tela, ono ih ne koristi na ispravan nacin. Zbog toga, fizicko telo ima samo funkcije koje su analogne funkcijama visih tela.
Osnovna razlika izemdju funkcija coveka koji ima samo fizicko telo i funkcija coveka koji ima sva cetiri, je u tome sto u prvom slucaju fizicko telo upravlja svim ostalim funkcijama, a fizickim telom upravljaju spoljasnji uticaji. U drugom slucaju komandu nad fizickim telima imaju ostala tela. To je ona prica o potpunoj mehanicnosti coveka, ljudi masine, bio-roboti...Kod obicnog coveka, kojim upravlja fizicko telo, zelje ili averzije, svako volim-ne volim, hocu-necu predstavljaju funkcije drugog tela, ali nazalost, zavise iskljucivo od spoljasnjih i slucajnih uticaja. Misljenje, koje je analogno funkcijama treceg tela, kod coveka predstavlja potpuno mehanicki proces. U obicnom mehanickom coveku ne postoji volja, on ima samo zelje, a volja bi se mogla definisati kao rezultanta covekovih zelja. Veca ili manja trajnost covekovih zelja se nazivaju jakom ili slabom voljom.
Sto se same astralne projekcije tice, za coveka je pre vaznije( u smislu njegovog razvoja) da razvije i ustali sposobnost da svoje budno stanje posmatra, kasnije i dozivljava, na odredjeni nacin, koji je slican ast. projekciji, jer podrazumeva da ''izadjete'' iz svog tela. Da pamtite sebe. Ljudi masine ne pamte sebe. Sve oko sebe posmatraju bez kljucnog dela - sebe. Oni ne pomsatraju niti pamte sebe u uobicajenom, svakodnevnom zivotu. Svet oko sebe posmatraju bez sebe u njemu...npr, kada sedite pred monitorom i kucate, pored slike monitora i onoga sto gledate na njemu i predmeta koji su oko monitora, potrebno je da istovremeno u umu imate i sliku sebe kako sedite ispred monitora i gledate ono sto je na njemu. Da posmatrate sebe kao sastavni deo sobe u kojoj se nalazite, a ne da sobu posmatrate nezavisno od sebe u njoj.
Covek pamti sebe samo u visoko emotivnim situacijama, pozitivnim i negativnim. Secanja koja covek ima mogu se podeliti na dogadjaje za koje se covek samo seca da su se dogodili, zatim dogadjaje za koje se seca da su se dogodili i ima maglovitu predstavu o nekim detaljima, uglavnom nepovezanim, i na dogadjaje kojih se covek zivo seca, svakog detalja, svake emocije, tona, boje, recenice. To su sitaucije kada je covek pamtio sebe. To se recimo desava kada stignete u neku stranu zemlju/grad u koju ste zarko zeleli da odete, pa kada se nadjete tamo, svega se secate, svake sitnice, tu je i onaj osecaj ... u ***, ja sam 'ovde'.
Pokusaj ostvarivanja svesnosti sebe je, recimo, prvi korak ka stvaranju ostalih tela, odnosno ka promeni (prirodnoj) u biohemiji tela. Naravno, posto stvari ne treba posmatrati zasebno, vec spojeno, glavna prepreka za coveka i njegovu biohemiju predstavlja hrana, pogotovo u danasnje doba(mislim na zadnjih 50-60 godina). Danasnji covek u svoje telo trpa masu stvari koje nikako nisu namenjene da se tu nalaze. Sve to remeti covekovu biohemiju, pa samim tim i energetsko polje oko njega, a utice i na rezonancu tela sa 'zivotnom' energijom.
Svacije iskustvo sa astralnim projekcijama, astralnim telom ili bilo cime sto ljudi vode pod ovim terminom, je subjektivno i ne moze se generalizovati. Ako trazis da ti neko objasni taj trip na osnovu subjektivnog iskustva, onda mozes upasti u zamku - kada eventualno ti pokusas nesto u tom smeru, moze ti zasmetati to predznanje o tudjem iskustvu, a ako ocekujes da ti se to isto desi, ili se identifikujes sa tim tripom, onda to nece biti tvoje vec tudje iskustvo.

Inspirisano pitanjima....
Svaka cast Blavackoj i Stajneru na odredjenim idejama, ali teozofija ima svojih propusta, koji bitno kvare neku opstu sliku koju teozofi pokusavaju da predstave. Koreni svih starih i novih sistema se nalaze u jednom drevnom ucenju, koje kaze da se covek, koji je dostigao pun razvoj koji je za coveka moguc, sastoji od cetiri tela koja se medjusobno prozimaju. Covek se ne radja sa ostvarenim telima, ali nosi u sebi mogucnost za stvaranje ostala tri tela...
итд...

Ти ниси машина. Или нас барем увераваш да ниси. Можа си ипак машина програмирана да говори да није машина?
Јер...
Ја нисам тражила литературу о астралној пројекцији. Да јесам, претражила бих интернет или свратила у библиотеку.
Ја сам питања поставила Барбари, не старим учитељима.
А могао си и ти да одговориш на њих.
Својим речима и из свога искуства, а не овако, као машина. ;)

Svacije iskustvo sa astralnim projekcijama, astralnim telom ili bilo cime sto ljudi vode pod ovim terminom, je subjektivno i ne moze se generalizovati. Ako trazis da ti neko objasni taj trip na osnovu subjektivnog iskustva, onda mozes upasti u zamku - kada eventualno ti pokusas nesto u tom smeru, moze ti zasmetati to predznanje o tudjem iskustvu, a ako ocekujes da ti se to isto desi, ili se identifikujes sa tim tripom, onda to nece biti tvoje vec tudje iskustvo.

Мало ми је нејасно...

Јел то трип или искуство?

итд...

Ти ниси машина. Или нас барем увераваш да ниси. Можа си ипак машина програмирана да говори да није машина?
Јер...
Ја нисам тражила литературу о астралној пројекцији. Да јесам, претражила бих интернет или свратила у библиотеку.
Ја сам питања поставила Барбари, не старим учитељима.
А могао си и ти да одговориш на њих.
Својим речима и из свога искуства, а не овако, као машина. ;)

A gde sam ja to izjavio da nisam mashina? Gde vas ja to uveravam da nisam? Mozda sam masina programirana da govori da nije masina, a mozda i nisam, mozda sam masina koja je postala svesna toga da je masina...no, to mogu samo ja da znam, i naravno, oni koji nisu masine;)
Znam da si pitanja postavila barbari, ali sam lepo naveo na pocetku teksta, da je inspirisan pitanjima, a ne da predstavlja odgovor na pitanja.
Mogao sam i ja da odgovorim na njih, samo sto drugi ne mogu imati nikakve koristi od toga, sto vodi ka tvom sledecem pitanju, i mom nastojanju da ti na isto odgovorim.

Мало ми је нејасно...

Јел то трип или искуство?

Iskustvo je licno, npr. moje. Rec trip sam uportebio da oznacim npr. mene, moje iskustvo i mene u mom iskustvu...znas, kao ...ceo trip, a sa druge strane rec trip je tu da bi pojasnila sta nekom drugom predstavlja eventualno objasnjenje mog ili tudjeg iskustva - trip.
Takva iskustva se veoma tesko mogu verno opisati recima, i onaj ko pokusava da objasni ili prica o licnom iskustvu cesto se nadje u corsokaku objasnjenja, jer nije u stanju da verbalno artikulise neka svoja osecanja, osete ili misli koja su mu se dogodila za vreme iskustva, a to se uglavnom desava jer uobicajeni(ovozemaljski) recnik koji vecina koristi nije adekvatan za objasnjavanje stanja i situacija ''onozemaljskih'', sve moze da se obradjuje iskljucivo putem poredjenja, znaci, u igri bi bilo mnogo 'kao' i 'poput'.

Pored svega toga, prepricavanje mog(ili necijeg) iskustva drugima moze samo da odmogne, jer ako npr. ti zelis da pokusavas nesto u tom smeru, najbolje je da nemas predznanje/predrasudu o tudjem iskustvu, vec da to iskusis, sto bi se reklo, cisto, ti sa svojim bicem.
U suprotnom tudje iskustvo ce odigrati glavnu ulogu u tvojoj identifikaciji sa onim sto ocekujes od svog iskustva, mislices, treba da mi se dogodi to i to ili nesto takvo i takvo, ocekivaces za sebe ishod tudjeg iskustva. A sa time skoro nista ne dobijas. Dobijes samo tudj trip, preprican, najcesce u formi koja je shvatljiva i prijemciva na nivou na kojem operises(ne shavti ovo pogresno, u smislu uvrede i sl).

Dobijes samo tudj trip, preprican, najcesce u formi koja je shvatljiva i prijemciva na nivou na kojem operises(ne shavti ovo pogresno, u smislu uvrede i sl).

:D

Супер. Хајде прекини да бринеш о штети коју ћеш ми нанети, потруди се да схватиш на ком нивоу оперишем и одговори ми на питања која сам поставила Барбари.

:D

Супер. Хајде прекини да бринеш о штети коју ћеш ми нанети, потруди се да схватиш на ком нивоу оперишем и одговори ми на питања која сам поставила Барбари.

Bold cu protumaciti kao blagu ironiju, ali i u tom slucaju, ostajem pri svom stavu, a on je da je potpuno besmisleno objasnjavati nekome(pogotovo pisanom reci) subjektivna iskustva i subjektivne dozivljaje u kojima je sve novo i jedinstveno. Kako takvo nesto opisivati sa gomilom 'kao' i 'poput'? Kako nekome docarati celokupnu sliku ako sve vreme moram da koristim poredjenja? Sigurno si se do sada u zivotu bar jednom osetila tako da ne mozes da nadjes reci da opises taj osecaj, sve mora preko kao, kao, kao. Cak i kada bih ti opisao, to bi za tebe bila pisana rec na 'papiru', koju bi dozivela/razumela na ovaj ili onaj nacin, ali svakako ne na ispravan. Ispravan nacin je da sama iskusis to. Iz tog razloga nema smisla da pisem nesto sto je sablonski milion puta do sada opisano, i sto nema nikakvog efekta u smislu nekog objektivnog znanja i saznanja. Eto, to je moj stav, a ti ga tumaci kako zelis.
Da ti povucem paralelu...medicina i farmacija za lecenje prepisuju milionima ljudi lekove koji su ispitani samo na par hiljada ljudi. To je apsurd, svaki covek je bice za sebe i razlicito reaguje...sto je lek za jednog nikako ne znaci da je to lek i za drugog. Subjektivno iskustvo, subjektivni dozivljaj. Npr, uzroci za bolove u glavi mogu biti razni, ali farmacija ima spreman odgovor za tretiranje simptoma - aspirin. Nije vazno zasto te boli glava, tu je aspirin da odnese bol. Uostalom, u sve intenzivnijoj medikalizaciji planete lezi razlog zasto je vecina prakticno onesposobljena da stupi u interakciju sa nekim drugacijim poljima energije, da tako kazem. Covecanstvo se nalazi u polju energije niske frekvence tj. slabih vibracija i velike gustine. I covecanstvo posmatra to polje energije kao jedino postojece, posmatra i zivi materijalnu realnost, sve drugo je ''onostrano''/manje vise neprihvatljivo, jer ne moze da se umetne u materijalisticke okvire i da se podvrgne zakonima koji vladaju u njima. A sasvim jednostavno objasnjenje lezi u cinjenici da je materijalni(vidljivi) svet samo vibrirajuca manifestacija nematerijalnog(nevidljivog) sveta, i ne moze se posmatrati zasebno od celine. I opet, ne moze da se da neko objektivno objasnjenje i pojasnjenje o nematerijalnom/nevidljivom svetu, koje moze postati opsteprihvaceno, jer bi to opet bilo tudje objasnjenje, a ne licno, subjektivno dozivljeno.
Nisu nam dzaba mnogi kroz istoriju ostavljali poruke 'upoznaj sebe' i koloiko je vazna i neophodna samospoznaja. Covek je izumeo i koristi razne manje ili vise kompleksne masine za koje je potrebno ponekad i par godina obuke da bi covek mogao da upravlja njima. A nije uradio osnovno, nije se upoznao sa svojom masinom, ne ume njome pravilno da upravlja, nema pojma kako ona funkcionise(ne mislim u cisto medicinsko/anatomskom smislu), niti za sta je sve sposobna. Covek je u danasnjoj ''civilizaciji'' potpuno okrenut 'od sebe', sve aktivnosti i sva paznja su mu usmerene van, ka spolja. Isto odgovora koliko moze naci spolja, covek moze naci i u sebi, potrebno je samo malo inicijative, za pocetak.;)

Bold cu protumaciti kao blagu ironiju, ali i u tom slucaju, ostajem pri svom stavu, a on je da je potpuno besmisleno objasnjavati nekome(pogotovo pisanom reci) subjektivna iskustva i subjektivne dozivljaje u kojima je sve novo i jedinstveno. Kako takvo nesto opisivati sa gomilom 'kao' i 'poput'? Kako nekome docarati celokupnu sliku ako sve vreme moram da koristim poredjenja? Sigurno si se do sada u zivotu bar jednom osetila tako da ne mozes da nadjes reci da opises taj osecaj, sve mora preko kao, kao, kao. Cak i kada bih ti opisao, to bi za tebe bila pisana rec na 'papiru', koju bi dozivela/razumela na ovaj ili onaj nacin, ali svakako ne na ispravan. Ispravan nacin je da sama iskusis to. Iz tog razloga nema smisla da pisem nesto sto je sablonski milion puta do sada opisano, i sto nema nikakvog efekta u smislu nekog objektivnog znanja i saznanja. Eto, to je moj stav, a ti ga tumaci kako zelis.
Da ti povucem paralelu...medicina i farmacija za lecenje prepisuju milionima ljudi lekove koji su ispitani samo na par hiljada ljudi. To je apsurd, svaki covek je bice za sebe i razlicito reaguje...sto je lek za jednog nikako ne znaci da je to lek i za drugog. Subjektivno iskustvo, subjektivni dozivljaj. Npr, uzroci za bolove u glavi mogu biti razni, ali farmacija ima spreman odgovor za tretiranje simptoma - aspirin. Nije vazno zasto te boli glava, tu je aspirin da odnese bol. Uostalom, u sve intenzivnijoj medikalizaciji planete lezi razlog zasto je vecina prakticno onesposobljena da stupi u interakciju sa nekim drugacijim poljima energije, da tako kazem. Covecanstvo se nalazi u polju energije niske frekvence tj. slabih vibracija i velike gustine. I covecanstvo posmatra to polje energije kao jedino postojece, posmatra i zivi materijalnu realnost, sve drugo je ''onostrano''/manje vise neprihvatljivo, jer ne moze da se umetne u materijalisticke okvire i da se podvrgne zakonima koji vladaju u njima. A sasvim jednostavno objasnjenje lezi u cinjenici da je materijalni(vidljivi) svet samo vibrirajuca manifestacija nematerijalnog(nevidljivog) sveta, i ne moze se posmatrati zasebno od celine. I opet, ne moze da se da neko objektivno objasnjenje i pojasnjenje o nematerijalnom/nevidljivom svetu, koje moze postati opsteprihvaceno, jer bi to opet bilo tudje objasnjenje, a ne licno, subjektivno dozivljeno.
Nisu nam dzaba mnogi kroz istoriju ostavljali poruke 'upoznaj sebe' i koloiko je vazna i neophodna samospoznaja. Covek je izumeo i koristi razne manje ili vise kompleksne masine za koje je potrebno ponekad i par godina obuke da bi covek mogao da upravlja njima. A nije uradio osnovno, nije se upoznao sa svojom masinom, ne ume njome pravilno da upravlja, nema pojma kako ona funkcionise(ne mislim u cisto medicinsko/anatomskom smislu), niti za sta je sve sposobna. Covek je u danasnjoj ''civilizaciji'' potpuno okrenut 'od sebe', sve aktivnosti i sva paznja su mu usmerene van, ka spolja. Isto odgovora koliko moze naci spolja, covek moze naci i u sebi, potrebno je samo malo inicijative, za pocetak.;)

brate, ima li seksa u tome svetu ili ima cak i nesto bolje od seksa?

Postoji više tehnika astralne projekcije ali ja ću ovde navesti samo jednu: Lezi udobno na krevet i opusti se a kada se dovoljno opustiš, počni da izdišeš svest i zamišljaj kako se ona širi po kosmosu, a kada udišeš zamišljaj kako ti se svest širi po telu.Ova vežba ujedno doprinosi razvoju astralnih čula bez kojih i nije moguće kretanje po astralnom planu.

Hvala, SANJAC ;)

Charmed-Ones-03-astral-projection-by-one-of-them.jpg

Ok, da podelim sa vama iskustvo. Nisam znao da se ovo zove astralna projekcija ili oobe kako god vec... Naime doziveo sam par puta ranije nesto slicno i to se ponavljalo svakih par dana... Prvo nailazi grcenje, zatim, u sred sna se budim na ravnoj ploci koja ima cudnu gravitaciju, pokusavam da ostanem na toj ploci ali je uzasno tesko, sve je previse realno da bi bilo samo san, na kraju se budim u svom krevetu uz ubrzano kucanje srca... Prvih par puta mi je bilo strasno, a kasnije sam obozavao taj "san", jer je bio mistican...

Ali taj san odavno nisam imao u tom obliku... Zadnji put, ali i najintezviniji, mislim pravi OOBE efekat sam imao pre oko dva meseca... Probudio sam se potpuno paralizovan sa jakim misicnim tonusom u svakom misicu, prikovan za krevet... Par sekundi je bilo uzasno jer je to totalno neobjasnjiv osecaj...Nakon par sekundi sam prestao osecati tezinu, i poceo sam da se "podizem"... Ali sto je najgore sve je krenulo od nogu, kao da sam se savio u pojasu i neko me vukao na gore drzeci me za stopala... na kraju sam u jednom trenutku bio skroz gore nogama a glavom na krevetu... Ali sam se nekako izbalansirao ostavsi par santimetara iznad tela da lebdim... Nazalost nisam bio svestan sta je i mislio sam da sam mrtav...

Jedan ovakav slucaj je opisan u knjizi Monah Kalist gde je on lezeci na betonskom zidu u jednom trenutku lebdeo 20-30 metara iznad svog tela, tada je primio jedno vidjenje...

Posto do pre par minuta nisam znao kako da nazovem ono moje paralizovanje u narednih par dana cu pokusati da izvedem oobe ponovo, pa cu vam javiti ako nesto uspem...

То "парализовање" је чест феномен који се многим људима дешава. Не знам за стручни термин на српском, али на енглеском се зове sleep-paralysis и обично се дешава када особа спава на леђима, врло ретко када лежи са стране. Честа је и појава да људи имају том приликом осећај да не могу да дишу (иако дишу нормално), и то је она наша "мора", за коју су у народу веровали да човеку кад заспе седи на грудима и не да му да се помера и гуши га.

Реч је о неком дефекту тоњења у сан, када "тело заспи", али један делић свести се не успава, него постане свестан тог обамрлог тела, и трипује се како не може да се помера. Јавља се обично при тоњењу у сан, а нешто ређе пре буђења, и траје врло кратко, а делује као читава вечност. Врло непријатно, мучно и страшно искуство, по сведочењу свих који су га искусили и тога се сећају. Углавном се огроман број људи тога ни не сети наредног дана, а када се и сети, не прича ни са ким о томе, па ни не зна коме се све то можда још догодило.

То "парализовање" је чест феномен који се многим људима дешава. Не знам за стручни термин на српском, али на енглеском се зове sleep-paralysis и обично се дешава када особа спава на леђима, врло ретко када лежи са стране. Честа је и појава да људи имају том приликом осећај да не могу да дишу (иако дишу нормално), и то је она наша "мора", за коју су у народу веровали да човеку кад заспе седи на грудима и не да му да се помера и гуши га.

Реч је о неком дефекту тоњења у сан, када "тело заспи", али један делић свести се не успава, него постане свестан тог обамрлог тела, и трипује се како не може да се помера. Јавља се обично при тоњењу у сан, а нешто ређе пре буђења, и траје врло кратко, а делује као читава вечност. Врло непријатно, мучно и страшно искуство, по сведочењу свих који су га искусили и тога се сећају. Углавном се огроман број људи тога ни не сети наредног дана, а када се и сети, не прича ни са ким о томе, па ни не зна коме се све то можда још догодило.

Ja sam ti ispricao da sam posle tog osecaja poceo da podizem noge kao da sam poludeo... zapravo izgledalo je kao da ja od paralize pa nadalje uopste nisam kontrolisao svoje telo [ili duh]... :dontunderstand:

Da li neko ima iskustva sa ovim? Jel neko izlazio iz svog tela i lutao po svetu i razgovarao sa drugim ljudima?

Kako se to postize?
Pisite svoja iskustva, mene ova tema mnogo zanima. Poz

postoje price o tome kako katolicka crkva ima svoje majstore "zanata". ....hvataju se u duele... cuvanja kapija od astralnih upada pravoslavnih majstora istog "zanata"....triler....tipa den(smor) fakin braun....

Back