Astralna projekcija

Pokusavam da shvatim da li me neko vidi ali razocaracu te ,to sto dozivljavas niko nevidi ,ti mozes da pricas ,skaces ,vristis ali nista...skakala sam po muzu dok je spavao i sve je stvarno...krevet se drma on odskakuje..ali i dalje cujem kako mirno dise...udarala sam lampu da je slomim...i vidim kako pada razbija se ali...nema zvuka...znam da je nisam razbila...i sto je jos zanimljivije cim osetim neku emociju,da li bes ili radost,nije bitno sta...budim se i iznad sebe vidim dim kao dim cigarete ..sve one vijugave oblike...i taj osecaj je predivan odmah se nasmejem...O ovome mogu da pricam danima ima puno toga sto nisam rekla...

To se i meni desava obicno kad se vratim u telo ja vidim te oblake naravno u proekciji mozes da ides vise od fizickog sveta.

Pokusavam da shvatim da li me neko vidi ali razocaracu te ,to sto dozivljavas niko nevidi ,ti mozes da pricas ,skaces ,vristis ali nista...skakala sam po muzu dok je spavao i sve je stvarno...krevet se drma on odskakuje..ali i dalje cujem kako mirno dise...udarala sam lampu da je slomim...i vidim kako pada razbija se ali...nema zvuka...znam da je nisam razbila...i sto je jos zanimljivije cim osetim neku emociju,da li bes ili radost,nije bitno sta...budim se i iznad sebe vidim dim kao dim cigarete ..sve one vijugave oblike...i taj osecaj je predivan odmah se nasmejem...O ovome mogu da pricam danima ima puno toga sto nisam rekla...

Pisi jos, bas mi se svidja to skakanje po muzu :lol:

Interesantna stvar ta AP... Volela bih da probam sve to...

Jeste mnogo je interesantan ja sam pre dve godine probao i nisam stao i dalje radim, sve sto vise navezbavas otvaras cakre itd.. to si se sposobnosti vise pojacavaju, i bolje shvatas svet oko sebe i ljude. O ovoj temi ima mnogo da se prica ali mnogo ne sazniva se sve na setanju po kuci ima mnogo vise od toga ali mnogo vise.

Pozdrav

OOBE i AP su realne stvari :) , a garantujem da 99% ljudi na forumu je imalo iskustvo i ako nije znalo sta se desava itd... navescu simptome :). Budis se u sred noci i ne mozes da se pomeris paralizovan si tesko dises (skoro i ne mozes da dises)imas osecaj da neko sedi na tebi. Budis se u sred noci osecas da ti telo vibrirao da se grce svi misici kao da protice struja, osecas da ti srce ubrzano lupa samo sto ne pukne imas osecaj da propadas kroz krevet, nekad se desi da cujes neke glasove koje ni sam ne razumes, desi se da otvoris oci i da stojis na 5 metara od svog kreveta i da gledas sebe kako lezis u krevetu :)... sigurno sam nesto zaboravio ali nema veze ovo su glavni simptomi :). A sto kaze Obersturmfuehrer kada se projektujes van tela osecaj je neopisivi znaci ne znam kako bih opisao Totalna Sloboda...ne postoji ni jedna droga ni jedno pice nista sto moze da napravi taj osecaj :shock:
Trip nastao kao posljedica spontane pojave ekstremno snažnog zujanja u ušima tokom spavanja.
Osjećaj proticanja struje je u stvari isto to zujanje, koje se zbog izrazite jačine ne prepoznaje kao zujanje neko kao nešto "više", jer je toliko snažno da je osjećaj vrlo sličan strujnom udaru, a uz to čovjek spava pa ne zna šta mu se dešava.
Osjećaj oduzetosti se javlja zbog nemoći da se zaustavi zujanje, koje se percipira kao strujni udar.

Prvi put to mi se desilo sa 17 godina u snu, drugi put dvije nedelje kasnije, treći put sa 19, sledeće dvije godine najmanje 30 puta, i svaki put u snu. Poslije 21. nikad više.
Prestalo je da mi se dešava (u snu) kada sam shvatio da se radi o običnom zujanju.

Inače, to isto zujanje naučio sam da "proizvodim" i u budnom stanju.
Tehnika je sledeća: samo se skoncentrišem na zvukove koji do mene dopiru i u roku od 2-3 minuta pojaviće se gotovo bolno i ekstremno snažno zujanje u ušima, koje neću moći da potpuno zaustavim sledećih 20 sekundi, ali ipak mogu reći da sam naučio da ga dosta dobro kontrolišem.

Ponekad koristim to vještački izazvano snažno zujanje za bacanje u trans, ali je koliko vidim bezopasno pa se ne brinem.

Nemam iskustva sa astralnom projekciom, ali dosta slušam Astral Projection.;)

Ja sam vec napisala da mi se desava to da se probudim i stuji mi telo i treba mi vremena da se pomerim, tesko mi je i san je bio kao da sam ga stvarno dozivela ali uglavnom se to desava kad su ruzni snovi, ustvari uglavnom bezim i borim se za zivot, neko me juri da me ubije ili puca ili neke druge stvari, pa onda to povezujem da je to snazan utisak od sna. Sta vi mislite?

Pa snažno zujanje u ušima koje sam spontano doživljavao tokom spavanja nikad nijesam imao priliku da doživim u budnom stanju, pa me je zato u početku i zbunjivalo. Znači, u početku se ne može prepoznati kao zujanje jer je toliko snažno da više liči na strujni udar nego na zujanje.

Svaki put budio sam se dva puta da bi prestalo.
Prvi put se probudim ne shvatajući šta mi se dešava, uplašen od zujanja koje je toliko snažno da mi oduzima snagu u toj mjeri da jedva mogu da se pomjerim. Nijednom tokom prvog buđenja nijesam uspio da izađem iz kreveta, jer sam jedva mogao da pomjeram tijelo. To prvo buđenje je trajalo najviše do 2 minuta.
Drugi put se probudim kada zujanje skoro prestane, a prestaje postepeno. Tada bi prvo buđenje izgledalo kao san, ali sam siguran da to nijesu bili snovi, jer:
-i dalje mogu da čujem zujanje, koje je tada već znatno slabije
-takva putovanja bi trajala u presjeku oko minut, a snovi samo nekoliko sekundi
-tokom putovanja uvijek razmišljam jednako jasno kao i na javi, a snovima ne umijem da razmišljam
-tokom putovanja shvatam da se nešto čudno dešava, a u snovima nikad nemam taj osjećaj
-tokom putovanja svjesan sam sebe, ko sam, šta sam, gdje sam bio, kuda idem, šta i zašto radim, a snovi su nepovezane maštarije
-takva putovanja uvijek imaju povezan i pravilan slijed događaja, dok kod snova toga nema
-tokom putovanja vrijeme protiče jednako kao i na javi, i svjesan sam tog vremena, a u snovima nikad nemam svijest o vremenu

Evo nesto zanimljivo vezano za temu AP...

Drevni narodi su smatrali da duhovi stoje iza svih dobrih i zlih stvari i da im ne treba služiti već, naprotiv, treba sve učiniti da bi im se gospodarilo. Ako se gospodari dobrim duhovima onda se dobija moć da se vidi iz zemlje duhova i da se poseduje neobjašnjiva snaga, a ako se ukrote zli duhovi onda je moguće elminisati svaku bolest. Gospodarenje duhovima se vršilo u raznim oblicima transa i uvek je, istovremeno, predstavljalo i određeni verski obred, prevashodno paganskog tipa, i pretežno vezano za sezonske potrebe. Znači, pored opstih sposobnosti za gospodarenje duhovima, pripravnik je morao da pokaže i neku konkretnu radnju kao što je izazivanje kiše u sušnom periodu. Tek tada, pleme priznaje da je pripravnik postao pravi šaman. Njegov položaj u plemenu je važan ali ne i svetački - on jednostavno mora stalno da se dokazuje. "Uzdizanje duše" ili astralno putovanje ne praktikuje se često - to je jedna od vekovima održavanih i velikih veština šamana. Još od pradavnih vremena su šamani, i ne samo oni, bili uvereni da je očišćenje vodom neophodna priprema za svaki verski obred, a pogotovo za uzdizanje duše. Ponekad bi se šaman zagnjurio u potok ili reku bez obzira koliko je hladna - a nekad je prečišćavanje vršeno samo polivanjem vodom iz specijalnih mešina, najčešće jagnjećih. Postoji verovanje kod Tatara da šaman, posle polivanja i dobrog preznojavanja, do te mere isparava da se to diže u nebo i vraća u vidu kišnih kapi. Tako dozivanje kiše nije retko ali pošto to nije predmet ovog odeljka nećemo se time detaljnije baviti. Polivanje je možda najvažnija, ali istovremeno i najkraća priprema za astralno putovanje. U pitanju su višednevne pripreme: pored obaveznog posta, podvrgavanja uobičajenim fizičkim naporima, prethodne konsultacije sa "duhovima" i meditacije, šaman uvek ima i neki svoj poseban, prepoznatljiv ritual.

Dobara vam dan ljudi,kako ste mi ;).Stvarno sam se obradovao kad sam video da imate ovako zanimljivu temu za caskanje .Sobzirom da vam se prvi put javljam daj da vam i napishem par rechi.
Prvo -stvarno sam se nasmejao kad sam chuo komentare nekih ljudi koji osporavaju postojanje astralnog plana, a siguran sam da su se bar jednom u zivotu projektovali i ako toga nisu bili svesni.Druga stvar je ta da se nemate chega plashiti,jer i ako ste se projektovali niko ne moze zauzeti vashe teli jer ste vi vezani za njega dok god ste zivi,samo trebate pomisliti na njega i vi ste tu.Mada se deshava daposle projekcije prilikom vracanja astralnog tela u fizichko, ponekad astralnom telu treba vremena da se privikne na fizichko pa chovek u prvom trenutku nije sposoban da pokrene ruke i noge ali nemojte panichiti to prolazi posle kraceg vremena.
Hteo bih da vas pitam koje tehnike koristite za projekciju.
Toliko od mene za ovaj put,Chuvajte se .POzzzz:-D

Zujanje u ušima je posledica nekog oboljenja.
Zastrašujući snovi u kojima nas neko/nešto goni su iz podsvesti i cilj im je da se snevač probudi jer mu preti opasnost, možda i smrt, kao recimo kod gušenja u snu usled bruksizma. Disanje kod normalnih osoba je automatsko i, ako se u snu zapuši nos odmah se otvaraju usta. Međutim, kod bruksizma u snu vilice ostaju čvrsto priljubljene i ne mogu se otvoriti dok se snevač ne probudi. Autosugestijom može se postići da buđenje bude što prije, pa čak i da se otvore usta u snu. Bruksizam je posledica psihičkih poremećaja.

Astralna projekcija je poseban tip “šetnje” u kome astralno napušta ostalih šest tela i kreće na put.
Astralno telo je, po teozofskom učenju, jedno od sedam tela (u njemu su centri za osećanja i želje) jer svako biće poseduje sedam nivoa postojanja: 1. fizičko, 2. astralno, 3. duhovno, 4. emocionalno, 5. telo ljubavi, 6. eterično, 7. telo svesti, 8. kosmičko, 9. telo mudrosti, 10. telo istine, 11. mentalno i 12. telo nirvane. Koliko ih ima, dvanaest? Ne, nego sedam! To bar tvrde zagovornici teozofskog učenja, ali su prilično nesložni u nabrajanju koja su to tela; eto, otud ovaj spisak navodi dvanaest stavki. Ko ima strpljena da prelistava stručnu literaturu, mogao bi da na ova nabrojana tela doda bar još jedno tuce novih i - ponovo će se tvrditi da ih ima ukupno sedam!

Ne bi trebalo mešati “običnu” šetnju (kao što je religiozni trans ili napuštanje tela umiruće osobe) sa astralnom projekcijom, jer u prvoj fizičko telo napušta svest ili duša, a u drugoj astralno telo. Naravno da i ostala tela (duhovno, emocionalno, eterično...) mogu da napuste fizičko kad im se prohte. Astralno je, po istom učenju, jedino telo koje ima auru i ono to koristi da tokom šetnje opazi ostala astralna tela koja takođe šetaju okolo.
Impresivna je nepogrešivost sa kojom se astralno telo uvek vraća svom fizičkom telu. Nije zabeležen slučaj da se neko od brojnih tela (ne samo astralnih), koja lete svuda okolo, vratilo u pogrešno fizičko telo.
Eto, nema razloga za strah...

Back