Uuu , samo zbog ovoga sam se registrovo na ovaj forum

… I to manje vishe zbog mene, nego vidim koliko ima naroda koji se jako interesuje za ove sve fenomene oko sna, lucidnog sna, tih proekcija, chuda, itd… Pa mislim da imam da podelim sa vama neka veoma zanimljiva iskustva, I bice vam verujem sigurno zanimljivo da chitate, a voleo bi I da mi neko usput neke stvari, objasni, pa makar I deo mog izlaganja…Ja sam naravno prelistavao sve ove stranice, I neke stvari ukapiro, povezo…
Obichno mene ne interesuje to, niti razmisljam o tome, ali sam iz dosade malo istrazivo o snovima I naisho na ovu temu, I imam utisak da sam jedan od TOP fenomena ovde
Pa da pochnem... ( chitajte sve, mislim iako bude veliki text, ipak nece biti dosadno za citanje, jel su u pitanju zaista specifichni fenomeni i primeri)
Kao malo dete ja sam uvek sanjo svashta, u jednom periodu je chak bilo dosta koshmara, a ono o chemu ste pisali tipa da je astralna proekcija kada ti se chini da upadnesh u krevet, to se meni skoro stalno deshavalo, i to uglavnom kad skochim odnekle i imam utisak kao da upadnem u krevet, kao da se zatrese... To i dan danas imam, i to je meni normalno, zato shto ja sam u vecini snova svestan da sanjam, a provalio sam da kad skachem na glavu onda se budim

, i onda kad mi san ne odgovara ili kad ne mogu da ga kontrolishem, ja lepo se popnem negde na visinu, skochim na glavu zmurim i to me budi kad padnem...
E sad bedak je shto su mi akteri koshmara to provalili pa u zadnje vreme mi nedaju i onemoguci mi se u snu da dodjem do neke visine da skachem, tako da se deshava da se popnem u snu na sto i skachem direktno na glavu, pa ako uspe uspe...
Da, da ne zaboravim da napomenem, kao manji do 12 svoje godine, sam hodao u snu, svi tvrde da to nije mesecarenje, nego da kao imam tvrd san, I onda se tipa deshava da umesto u wc odem I zapisham u kujni kanticu sa medom, krevetac od mladjeg brata, stolicu itd itd… al dobro to je prestalo vremenom…
Takodje mi nije nepoznanica ni ono shto ste nazvali paralizom sna, to mi se deshavalo mnogo mnogo puta, jako chesto… To nepomeranje prstima, nemogucnost da se derem da doviknem koga, shushtanje u ushima… Stoga shto cu ja izdvojiti neke moje specifichne paralize, tipa da otvorim pa zatvorim ochi a onda osecam kako se vazdizem iznad kreveta mozda 3 metra I okrecem, a shushti u ushima sachuvaj boze… To je bilo pre nekih mozda 3 godine, znachi kad sam imo 17… Znachi ovo shto sad govorim tiche se perioda od 17 do 20 godina, …
Ali ni to mi nije chudno bilo, mislio sam da sanjam, medjutim isto jednom kad je usledela paraliza ja sam se muchio, trzao, nisam mogao da se derem, a zatim sam ko iz topa ustao, osecajuci se odmorno, opusteno, I kad sam krenuo da izadjem iz sobe video sam sebe kako spavam, I prestravio sam se, pocheo sam da urlam a zatim se I ja fizicki budim I nastavljam da urlam…Hahaha ovo sam jednom prilikom reko doktoru poshto mi je trebalo opravdanje za shkolu, kako sam mu ja to objasnio, poslao me je kod svih mogucih lekara specijalista
Ali … opet sam mislio da je sve to san
Medjutim ovo je pochelo da se ponavlja, pa u zadnje vreme dolazi do toga… tipa silno mi se ide u wc, a mrzi me pa se naprezem, I krenem dodjem do vrata ili wca pa se probudim, pa se opet trudim I tako nekolko puta dok ne ustanem I ne odem stvarno…
A tek je veci trip bio kad ujutru mi zvoni alarm, ja ga ugasim, I kao krenem izlazim iz kreveta, krecem da se oblachim, kad malo sutra neshto nije u redu, kad ono opet vidim sebe kako spavam, tu se ja smorim, zazmurim I nateram sebe opet da se probudim, I probudim se, medjutim isti proces ponovim par puta… Imao sam utisak kao da moj mozak izmisli to da ja ustajem, oce da ide, a telo ostaje da spava …
Ali nishta to mene nije fasciniralo, mislio sam poshto mnogo pijanchim, skoro svaki dan, da i alkohol ima udela u tome… Znachi deshava se kad pijan legnem da spavam, uglavnom posle grada, kad se bash ubijem, da sam I u snu pijan… Zamislite vi tu muku, u snu pijan…
E da, shto se letenja u snu tiche, to ostvarujem kad pozelim, mada nekad uz poteskoce, kao da poskakujem pa jedan deo letim, pa drugi opet prizemljujem, glavno kao da mi treba mnogo mnogo koncentracije da poletim… Nekad se desi da krenem sam od sebe da letim pa chak I naglavacke nezeljeno brzinom svetlosti, sav se najezim, mnogo neprijatan osecaj, a nemogu da se kontrolishem, kao metak…
Koje god osobe u zivotu upoznam a koje mi kasnije znache, to jest ili mi budu super drugovi, prijatelji, devojke, mislim bash bash na posebne osobe u mom zivotu, uvek imam utisak kao da ih odnekle znam kao iz proshlog zivota, tako su mi poznate, I drage…
A najjache mi je kad sanjam neprijatan san, a kad sam donekle svestan, pa se secam kad sam bio manji u snu vestici, tako neshto je bilo, neka ,,zla,, baba, kad sam joj reko u fazonu sam joj se rugo tipa- Ja ovo sanjam, nishta mi nemozete, probudicu se ja kad tad…
Sad sam se setio kad sam bio manje dete tipa do 10 godina, slabo sam imo tu paralizu, nisam bio ni svestan da je to to, simptomi su bili isti, sa izuzetkom da mi je tad neshto groktalo ko najgore prase iznad glave, a ja to nisam vido, al bilo je jezivo…
Usput bi dodao kad god sanjam go*nо koje drzim u ruci, I ono krene da raste I raste pa se smanjuje, tad obavezno u tom trenutku znachi da sam dobio temperaturu…
Takodje kao shto vidim da ste pominjali na forumu, ponekad, ali redje mi se deshavalo da zapadnem u dupli san da se probudim iz jednog u drugi san, pa iz njega tek u realnost…
Najneprijatnije iskustvo sam doziveo kad sam odveo devojku da je kalaishem u kucu moje pokojne babe, ta kuca je prazna, I to smo spavali u njenom krevetu, u sred bela dana, I kad je ona otishla, ja ostao da spavam…I kako god da krenem da upadnem u san ja imam utisak neko ide uz stepenice ka vratima kuce, ja se cimnem nishta… nastavim spavati, vrata cujem ulazna se otvaraju… ja jedva opet se trgnem, a ocu da potonem u san, krenem da tonem, koraci se cuju, ja opet oci otvorim nista, I samo da zatvorim… BUM cuje se kako su vrata naglo otvorena I zatvorena… jeza me ubi, ustanem ja, nisam vishe smeo zaspati… vishe ne volim sam u toj kuci da obitavam, jedino kad dovedem devojku, I to u dnevnim satima, I kad dodje drushtvo tu da pijemo… Dan kasnije sam sanjo kako se dopisujem preko telefona smsom i kako mi pokojna baba salje poruku kako joj cerka (moja majka), slusha li, itd...
Shto se snova kao snova tiche pogotovu u zadnje vreme, sanjam ko nenormalan, imam utisak da spavam 10 dana… Dovoljno da se probudim I nastavim da spavam opet sanjam pa makar I nov san… 3 minuta da presechem dovoljno mi da odsanjam chitam film… Meni je to super, bar ne dangubim dok spavam… A sanjam neki snovi su tako ultra zajebano nepovezani, nelogichni, sa nelogicnostima al opet nekako logicni, da kao da ih sanja mentalno obolelo dete… mogo bi temu da otvorim kakvi su to primeri nelogicnosti zanimljivih…
I sve je meni tako super dok ne nalete na ovu temu I ne iscitah oko svega ovoga, sad se cimam, ima nocas da sanjam kako sam otishao u astral I ne mogu da se vratim…
Pa ischitajte vi ovo I recite mi koja mi je dijagnoza, jesam lud, il shta… inache ovo je sve chega se trenutno sam se setio shto sam ispiso …
Dobri ste vi ljudi odavde, bash ste mi dragi, svi shto imate slichne simptome kao ja