Astralna projekcija

Daj bre . . ne zavitlavaj me dete balavo . .idi radi nesto korisno, Nemam vremena da ti repliciran i bakcem se sa tvojim niskim, prljavim prozivkama. . ti imas vremena i pmaeti za to . .idi na farmu .. zz

Hah..dete balavo? Ne,to nisu prozivke,to je samo moja dobra volja da ti saopstim da pravis katastrofalne gramaticke greske..a farma ...nemam komentar za to...u svakom slucaju, ja radim svasta korisno...a ti si ocigledno malo nevaspitan i bezobrazan..al' sta ces,mora i to da bude neko...

Bio sam kod jednog bioenergeticara i on mi je rekao da je sanjanje niza vrsta astralne projekcije.. sad sve zavisi ima milion tumacenja a dosta njih priblizava lucidno sanjanje i astralnu projekciju.. Sto se Tice Katarine on bas voli da ispravlja tudje greske to joj je opsesije... cisto da znas..Da i svi imamo tu sposobnost, samo zavisi koliko je covek razvijen u tom smislu da iskoristi svoju prednost. :))) ...

Poslednja izmena:
Ovako,sve zavisi od stepena lucidnosti...ja npr. imam 2 vrste svesnosti u snu koja se razlikuju..
1. stepen je kada se nalazim u snu,i tek provalim da je san posle nekih cinjenica..al' retko kada,skoro nikada,mogu da inskontrolisem to..obicno se san nastavi bez moje svesti da je to samo san..
a 2. stepen je kada sam skroz svesna da je to san...svest je poput ove sada na beta talasima...a nalazim se u svojoj sobi,ili vec gde spavam tada...
Seprtlja,ja mislim da bi trebao da napises bar jedan san...cisto da vidim kako to izgleda kod tebe..i trebaju ti prakticne vezbe da bi ovladao time...one koje svi znaju...sveska i olovka pored kreveta,i smirivanje uma...
...a Damire, posto vec znas da je to moja opsesija, nema potrebe da me zoves Katarina.. ;)

Onda ne prozivaj coveka Katarino ;).. Pusti ga da gresi kao i svi ostali.. Sizife ne bih se slozio u potpunosti sa tobom..I ako je deo, ali deo snova plod nase maste,kako sam procitao to je praznjenje nasih misli ;(, mada imas i drugi deo snova koji se tice naseg nesvesnog dela uma....da ne duzim....

Poslednja izmena:
Sizife ne bih se slozio u potpunosti sa tobom..I ako je deo, ali deo snova plod nase maste,kako sam procitao to je praznjenje nasih misli ;(, mada imas i drugi deo snova koji se tice naseg nesvesnog dela uma....da ne duzim....

Nisam te baš najbolje razumeo... sve što sam rekao je da astralna projekcija nema nikakve veze sa realnošću. (da ima, čovek bi u astralnoj projekciji mogao da spozna osobine realnosti koje su mu inače nedostupne, a već je eksperimentalno dokazano da to nije moguće)

Dakle, astralna projekcija je obično stanje uma, maštarija, imenuj ga po želji.

Newton Michael - Putovanje duse.. Procitaj tu knjigu naravno ako verujes u hipnoterapiju... Neke stvari ce ti biti malo jasnije...mozes je anci na 4shared
Nažalost, jako slabo stojim sa vremenom za čitanje, na stolu mi stoji 1500 strana jednog stručnog ispita, zato slabije dolazim na forum ovih dana (nedelja)

Koliko vidim, Newton Michael je hipnoterapista, a pošto generalno ne verujem u hipnozu (a pogotovo ne u "regresiju u prošle živote") - sumnjam da bi ta knjiga promenila moj stav (inače sam osoba koja nije podložna hipnozi, više puta pokušanoj od strane raznih "profesionalaca".)

Ovako,sve zavisi od stepena lucidnosti...ja npr. imam 2 vrste svesnosti u snu koja se razlikuju..
1. stepen je kada se nalazim u snu,i tek provalim da je san posle nekih cinjenica..al' retko kada,skoro nikada,mogu da inskontrolisem to..obicno se san nastavi bez moje svesti da je to samo san..
a 2. stepen je kada sam skroz svesna da je to san...svest je poput ove sada na beta talasima...a nalazim se u svojoj sobi,ili vec gde spavam tada...
Seprtlja,ja mislim da bi trebao da napises bar jedan san...cisto da vidim kako to izgleda kod tebe..i trebaju ti prakticne vezbe da bi ovladao time...one koje svi znaju...sveska i olovka pored kreveta,i smirivanje uma...
...a Damire, posto vec znas da je to moja opsesija, nema potrebe da me zoves Katarina.. ;)

Drago mi je da si mi odgovorila :) pa .. ne zapisujem snove. . svestan sam dok sanjam, i kao sto rekoh par puta sam upravljao sobom tokom sna. Npr. kako znam da sam u snu? Pa san, drugi svet, na drugom mestu, ali osecam iskustvo tog trenutka,osecam da se desava realnost u snu. I krecem se i mislim u snu ko da se stvaran zivot desava. Ako neko ima objasnjenje za to? Imao sam par snova, znaci, horor, i bio sam svestan full, znaci. . preziveo sam kosmar, srce mi lupalo kad sam se probudio .. a probudio sam se svesno. . tokom sna sam rekao sebi : otvori oci .. i otvorio sam .. Dozivljavao sam dosta tragicnih snova koje bukvalno cepaju dusu. Nadam se da mi verujete. Bio sam svestan svega, znaci kjo u realnom zivotu. Mislim,razgovaram. . ali nevidjam vanzemaljce u toku sna. . koliko se secam. Tj neverujem da na taj nacin stupam u kontakt sa nekim vanzemaljcima.

Znaci neznas odgovor. Nije glupo pricati.. uostalom za to su forumi. Jel znas zasto si ti na forumu? nenzas. . Knjiga ima dosta ali nebi odmah dpobio odgovor. . ti nenzas odgovor .. hvala. dovidjenja.

Evo ti tri koje sam ja nasao na netu, dok sam se interesovao za tu temu (ako znas engleski) :
Treatise.on.Astral.Projection by Robert Bruce
- evo ti par naslova iz nje cisto da znas o cemu se radi:
What is the Astral Dimension?
Dreams
Thought Forms
Astral Vision
The Alice in Wonderland Effect
How does Projection Happen?
Astral Projection or Lucid Dream?
Etheric Matter
Ectoplasm
Energy Flow
...
a ove dve ako hoces ,posto je druga tema u pitanju, doduse slicna:
Robert Peterson - out_of_body_experiences
School of Out-of-Body Travel - A Practical Guidebook by Michael Raduga

Evo ti tri koje sam ja nasao na netu, dok sam se interesovao za tu temu (ako znas engleski) :
Treatise.on.Astral.Projection by Robert Bruce
- evo ti par naslova iz nje cisto da znas o cemu se radi:
What is the Astral Dimension?
Dreams
Thought Forms
Astral Vision
The Alice in Wonderland Effect
How does Projection Happen?
Astral Projection or Lucid Dream?
Etheric Matter
Ectoplasm
Energy Flow
...
a ove dve ako hoces ,posto je druga tema u pitanju, doduse slicna:
Robert Peterson - out_of_body_experiences
School of Out-of-Body Travel - A Practical Guidebook by Michael Raduga

A pa dobro :) Hvala na trudu. Mozes me kontaktirati na profil ako imas neke zapise i ako poznajes donekle materiju. Veliki pozdrav :ok:

Evo jedno objašnjenje onima kojima je ova tema zanimljiva ali još ne shvataju. Oni koji su doživeli astralnu projekciju znaju o čemu pričaju. Oni koji nisu ili BI da veruju ili NE veruju u sve to. Mene ova tema privlači već oko godinu dana. Čitam pomalo, posećujem forume, istražujem, razmišljam. Jedno je intresovati se a drugo je znati. Retko ko uspe da doživi astralnu projekciju, ma koliko to želeo, a dok je ne doživi nema prava da je komentariše.
Ovde sam samo zato što imam 45 godina a tek sam zimus otprilike po prvi put doživela AP. U sred noći sam skočila i sela u krevet. Nisam znala koliko je sati, naslonila sam se na jednu ruku u krevetu i pokušala da otvorim oči. Na jedvite jade otvorila sam oči, bilo je svetlo u sobi, preko puta od mene otvoren prozor sa roletnom, napolju isto dan ( napominjem da na tom zidu preko puta od mene nemam nikakav prozor) , razgledam prostor sa takvom smirenošću, kakvu nisam osetila nikada u svom životu.Znam šta gledam, znam da sedim i da sam se naslonila na jednu ruku ( usput osetim da me i boli od težine) , sve sam dobro pregledala i odlučila (zači potpuno sam svesna) da je ipak bolje da još malo prilegnem. Kako sam legla nazad, zatvorila sam oči i legla pola na krevet a pola na sto pored. Od bola sam naglo otvorila oči u mrklom mraku. Nije mi jasno sada otkuda mrak. 3 sata ujutru. Da bi neko doživeo AP mora biti potpuno svestan u snu ili to onda nije to. Pazite. Ja imam dosta godina a tek mi se prvi put to dešava. Nekome možda nikada, a nekima možda i češće, ali nisu svesni šta je to.Da nisam čitala u međuvremenu o svemu ovome, verovatno bi i prešla preko ovog mog događaja, ne svatajući.

Evo jedno objašnjenje onima kojima je ova tema zanimljiva ali još ne shvataju. Oni koji su doživeli astralnu projekciju znaju o čemu pričaju. Oni koji nisu ili BI da veruju ili NE veruju u sve to. Mene ova tema privlači već oko godinu dana. Čitam pomalo, posećujem forume, istražujem, razmišljam. Jedno je intresovati se a drugo je znati. Retko ko uspe da doživi astralnu projekciju, ma koliko to želeo, a dok je ne doživi nema prava da je komentariše.
Ovde sam samo zato što imam 45 godina a tek sam zimus otprilike po prvi put doživela AP. U sred noći sam skočila i sela u krevet. Nisam znala koliko je sati, naslonila sam se na jednu ruku u krevetu i pokušala da otvorim oči. Na jedvite jade otvorila sam oči, bilo je svetlo u sobi, preko puta od mene otvoren prozor sa roletnom, napolju isto dan ( napominjem da na tom zidu preko puta od mene nemam nikakav prozor) , razgledam prostor sa takvom smirenošću, kakvu nisam osetila nikada u svom životu.Znam šta gledam, znam da sedim i da sam se naslonila na jednu ruku ( usput osetim da me i boli od težine) , sve sam dobro pregledala i odlučila (zači potpuno sam svesna) da je ipak bolje da još malo prilegnem. Kako sam legla nazad, zatvorila sam oči i legla pola na krevet a pola na sto pored. Od bola sam naglo otvorila oči u mrklom mraku. Nije mi jasno sada otkuda mrak. 3 sata ujutru. Da bi neko doživeo AP mora biti potpuno svestan u snu ili to onda nije to. Pazite. Ja imam dosta godina a tek mi se prvi put to dešava. Nekome možda nikada, a nekima možda i češće, ali nisu svesni šta je to.Da nisam čitala u međuvremenu o svemu ovome, verovatno bi i prešla preko ovog mog događaja, ne svatajući.

Da, imate dosta godina za razliku od mene. Jesam dosta mladja, ali meni su takve stvari krenule da se desavaju pre nego sto sam znala sta je Ap, pre jedno 10 meseci, i desavaju mi se redovno.

Problem je što ljudi mešaju AP sa realnošću, što je potpuno neosnovano. AP je kao san, ili kao flashback, ili kao deja vu - dakle nema nikakve interakcije između realnih događaja oko nas, i našeg okruženja sa onim što mi osećamo kad mislimo da smo u AP.

To mnogi ljudi ne mogu da shvate, oni misle da zaista lebde iznad svojih tela, što je besmislica.

Ja nisam lebdeo pored svog tela.. vec sam prvo bio u susednoj sobi.. posle toga .. sam video kkrs slika.. kojih se dobro secam :).. Znaci san nije bio, jer bi ga do sada zaboravio.. I taj osecaj mirnoce i praznine, spokoja ... U svakom slucaju san nije bio....

Ja nisam lebdeo pored svog tela.. vec sam prvo bio u susednoj sobi.. posle toga .. sam video kkrs slika.. kojih se dobro secam :).. Znaci san nije bio, jer bi ga do sada zaboravio.. I taj osecaj mirnoce i praznine, spokoja ... U svakom slucaju san nije bio....
Ključno pitanje: ako pretpostavimo da je u trenutku kada si ti imao to iskustvo u susednoj sobi bila ZAISTA neka osoba (koja tu inače nikad ne bi bila, recimo maneken Boris Tadić) - da li bi je ti u tvom iskustvu video?

Većina pristalica AP teorije smatra da bi, a već je praktično dokazano da je to netačno.

Dakle, AP je samo halucinacija u glavi čoveka. (ne mora biti san, suština je da nema veze sa realnošću)

Ključno pitanje: ako pretpostavimo da je u trenutku kada si ti imao to iskustvo u susednoj sobi bila ZAISTA neka osoba (koja tu inače nikad ne bi bila, recimo maneken Boris Tadić) - da li bi je ti u tvom iskustvu video?

Većina pristalica AP teorije smatra da bi, a već je praktično dokazano da je to netačno.

Dakle, AP je samo halucinacija u glavi čoveka. (ne mora biti san, suština je da nema veze sa realnošću)

Pa da li se nekada spomenulo da Ap ima neke veze sa realnoscu ? To je valjda VTI ...
Ap je poremecen svet, mozda se odvija u glavi coveka, ali je toliko koristan za upoznavanje samog sebe..svoje JA ..nekada se tamo desavaju vrlo znacajne stvari, i mogu pomoci coveku da prevazidje neke probleme...hmm...podsvest....to je ono sto nas cini :) ono sto smo mi..
Kao sto znas, mozak je svemoguc, i njime mozes da upravljas mnogim stvarima..i njegova moc moze da obidje ceo svet :) ako me kapiras...Halucinacija, sama po sebi mi vise zvuci kao poremecaj mozga...al' Ap ne gledam kao halucinaciju, niti kao neku nadrealnu stvar..niti kao neku moc...to smo mi...i svako ce da dozivi svoj Ap na drugaciji nacin, jer se svako razlikuje...
Imala sam priliku da pricam sa psihologom, o ovoj temi...i objasnio mi je neke stvari..
..nema magije, samo nas svemoguci mozak :)))

Pa da li se nekada spomenulo da Ap ima neke veze sa realnoscu ? To je valjda VTI ...
Ap je poremecen svet, mozda se odvija u glavi coveka, ali je toliko koristan za upoznavanje samog sebe..svoje JA ..nekada se tamo desavaju vrlo znacajne stvari, i mogu pomoci coveku da prevazidje neke probleme...hmm...podsvest....to je ono sto nas cini :) ono sto smo mi..
Kao sto znas, mozak je svemoguc, i njime mozes da upravljas mnogim stvarima..i njegova moc moze da obidje ceo svet :) ako me kapiras...Halucinacija, sama po sebi mi vise zvuci kao poremecaj mozga...al' Ap ne gledam kao halucinaciju, niti kao neku nadrealnu stvar..niti kao neku moc...to smo mi...i svako ce da dozivi svoj Ap na drugaciji nacin, jer se svako razlikuje...
Imala sam priliku da pricam sa psihologom, o ovoj temi...i objasnio mi je neke stvari..
..nema magije, samo nas svemoguci mozak :)))
Razumem šta govoriš, i sa većinom toga se slažem, ali daleko od toga da je mozak svemoguć sa konačnim brojem neurona... :)

U svakom slucaju.. konacan broj.. kako god okrenes ne koristimo ni 5% nasih mogucnosti.. Zasto ne mogu ljudi da shvate da postoje pored ove i druge realnosti... Isto kao sto ne mogu da shvate da pored nas postoje i druga iteligentna bica .. Pa ovaj univerzum bi bio toliko tupav da pored tolike beskonacnosti samo mi postoimo kao inteligentna bica... Kao i mnoge druge stvari od kojih beze i plase se da pomisle na mogucnos da postoje..Ovde nisam da bih nekog ubedjivao Da li je AP samo halucinacija tj. proizvod nase maste u glavi.. Ako zelis da prihvati stvari kako ih mi gledamo, prihvati jer ne zelim nikog da ubedjujem u ono sto ja verujem. I sto gledam svet drugim ocima nego sto vecina gleda.. kako bi to opisao, vecina ljudi gleda da uvali svoju bulju i da ima love za sve svoje potrebe i zelje , kod mene je to na zadnjem mestu..

Na pitanje gore sto si mi postavio.. Ne bih video nesto sto ne postoji u sobi.. a vec sam ti rekao da sam se toliko kratko zadrzao u toj sobi.. da se nisam ni trudio da zapazim ni stvari ni osobe.. Ne vazno..

U svakom slucaju.. konacan broj.. kako god okrenes ne koristimo ni 5% nasih mogucnosti..
To je jedna stara zabluda bazirana na predrasudi da je naš mozak neiskorišćen, i jedva čekam dan kada će više ljudi da shvati da je to apsolutna neistina.

Kad god čuješ da neko kaže da ne koristimo ni 5/10/20% mozga, ispravi ga i objasni mu zbog čega nije u pravu.

Pogledaj za početak ovaj tekst, mislim da će ti biti zanimlijv:

http://www.snopes.com/science/stats/10percent.asp

Back