ASPEKTI SUNCA

Benefici su planete koje čine dobro, dok su malefici planete koje čine loše. Pirodni benefici su Venera i Jupiter, gde je Venera manji benefik, a Jupiter veći. Prirodni malefici su Mars i Saturn gde je Mars manji malefik, a Saturn veći. Merkur svoju prirodu uzima po planeti sa kojom je u najbližem aspektu. Sunce i Mesec su najvećim delom benefici. Sunce se samo u konjunkciji ponaša kao malefik, dok se Mesec u rastu ponaša kao benefik, u opadanju kao malefik. Uran, Neptun i Pluton su takođe malefici.

Za kazimi već rekoh, ukoliko je planeta Suncu bliža od 16 minuta, ona je u kazimiju. To je kao neki povlašćeni položaj planete tj Sunce je uzima pod svoju zaštitu.

Sve ovo važi i za čvorove i za arapske tačke.

Merkur je oko 25% svog ciklusa spaljen, dok je oko 31% pod zracima Sunca. Upravo zbog toga Merkur mnogo bolje podnosi spaljenost od ostalih planeta i za njega su posledice spaljenosti najmanje.

I da, Uran ti je spaljen.

odakle ti ovi podaci? čvorovi su tačke, presek putanje meseca... ne vidim mogućnost da budu spaljene, jer nisu tela.
po ovoj teoriji merkur mi je pod zaštitom, smc na istom stepenu kao i sunce... pa ako je ovaj spaljen, zašto mi nešto ne spali i jmc... :(

Pročitaj npr od Lilija Hrišćansku astrologiju I, II i III.

Za čvorove si u pravu :) Ipak ne mogu da budu spaljeni. Međutim postoji neka druga stvar vezana za konjunkciju Sunca i bilo kog čvora, al to je već druga tema...

koliko znam sunce u konjukciji sa jmc daje ranu smrt, najčešće nasilnu.
tema je i dalje o suncu... ne znam tačnu simboliku konjukcije sunca na smc, ali pretpostavljam da takođe ne može biti ništa dobro. :)

Jmc se odnosi na prosle zivote , Sunce na jms rekla bih karma povezana s ocem., muz.. otplata neke karme..od kud to da daje nasilnu smrt? Sunce na sms je vrlo dobar znak , osoba se nalazi na pravi put da nauci lekcije koji su joj date..Kolko ja znam Pluton na smc daje naslinu smrt ( isto i u sinastrii neciv pluton na smc daje odnos ubica, zrtva) ..Saturn na jms i sms je vrlo lose daje losu karmu...

koliko znam sunce u konjukciji sa jmc daje ranu smrt, najčešće nasilnu.
tema je i dalje o suncu... ne znam tačnu simboliku konjukcije sunca na smc, ali pretpostavljam da takođe ne može biti ništa dobro. :)

Jmc se odnosi na prosle zivote , Sunce na jms rekla bih karma povezana s ocem., muz.. otplata neke karme..od kud to da daje nasilnu smrt? Sunce na sms je vrlo dobar znak , osoba se nalazi na pravi put da nauci lekcije koji su joj date..Kolko ja znam Pluton na smc daje naslinu smrt ( isto i u sinastrii neciv pluton na smc daje odnos ubica, zrtva) ..Saturn na jms i sms je vrlo lose daje losu karmu...

nije mi najjasnija svrha čvorova, radi se o karmi, jedan su dobici, drugi gubici a kuće u kojima su stacionirani su ona polja na kojima bi lekcije trebalo da se savladaju... a sunce je izvor života, u konjukciji sa jmc mora da se ugasi na neki od težih načina.
pluton u lošem aspektu sa suncem daje nasilnu smrt i kratak životni vek, toliko ja znam... mada ima gde si u pravu za ovog plutona na jmc. pretpostavljam da jedan pokazatelj nije dovoljan, ali iz nekih primera sam definitivno sigurna da bilo koja planeta na jmc ne donosi ništa dobro. podrazumevam male orbise, do 5'.
malefici na jmc su znaci teške karme, mučenje, zlostavljanje, maltretiranje, venera na jmc nasilna smrt partnera...
sinastrija je neka druga priča, još uvek ni natalne aspekte sa čvorovima ne mogu da povežem...

Grejs Keli, poginula u saobracajnoj nesreci-ima Sunce u konjukciji sa Juznim cvorom. Takodje ima i Merkura na Juznom cvoru,koji je vladar(ako je karta tacna) osme kuce.
Tose Proeski ima Sunce na Juznom cvoru-poginuo
Ceca Raznatovic, ima vladara 7 , Veneru u konjukciji sa Juznim cvorom-ubili joj muza.
primeri onoga o čemu sam pričala: Zoran Djindjic-ubijen-vladar horoskopa Venera u konjukciji sa Juznim cvorom, on jos ima i PL(vladar 2) i Merkura(vl 12i 9)na jmc
Arkan ima Plutona na juznom cvoru...dobro tu bas ne mogu da povezem, jer je vladar 7.. javni neprijatelji
princeza Dajana- poginula, vladar osme, Mesec u konjukciji sa Juznim cvorom
Vuk Draskovic, kojeg su pokusavali da ubiju ima Sunce u konjukciji sa JMC ali i Marsa(ali je Vuk-Vuk )
Hitler-dispozitor severnog cvora-Mesec u konjukciji sa Juznim cvorom
Dzim Morison-asc na Juznom cvoru

Poslednja izmena od moderatora:
Jms i pole gde se nalazi ukazuje na prosle zivote, to su poznate lekcije..oblast koju dusa vrlo dobro poznaje..jms osecemo sve do prvog Saturnovog povrataka , onda nastupa Smc , to su nove lekcije , gde dusa treba da uci i izdize..planete na Jmc je karma, neki neotplacen dug iz proslih zivota., sve vezano za Smc je dobro jer to je pravi put za spititualan razvoj duse..planete na Smc pomazu da se lekcije brze nauce..sve vezano za Jmc vuce dusu unazad...

Sunce na Jmc sigurno je neka losa karma iz proslih zivota, al dali to daje smrt? Kod Cece mozda smrt muza..neka losa karma nisam gledala kartu ,ne znam..Znam za Toseta da je imao neke druge trazite koji su ukazivale na smrt..kao ( sto je zaniljivo) i vrlo pozitivne traznite Jupitera .mislim da su bili konjukicija ili trigon Uran Jupiter( citala sam da su to Angeli cuvari ) kod njega se smrt u natal vidi ko nesto poztivno ( izdizanje duse na visi nivo)..

Nedavno je i moj otac umro ( njegova karta sve same poztivne traznite , i bas ovaj Uran trigon Jupiter, Jupiter trigon Uran , Jupiter trigon Jupiter... , zatoa sam bila toliki optimist da ce se izleciti.milsim da i kod njega smrt se u natal pokazala s puno trigona i sextila , pozitivana tacka za "Prelaz duse na visi nivo.".njegova smrt se videla u moju kartu ne nejgovu ( za mene je to bio bolan negativan period ).. mislim da se nekad smrt predvidi sa poztivne traznite ..

Sunce na Jms daje neki karmicki dug iz prosle zivote..ali da je to znak za nasilnu smrt ? ne verujem..zanimljivo za proucivanje kako i da je :)

Poslednja izmena:
upravo vrlo pozitivni tranziti jupitera mogu da budu okidač loših događaja.
on kad daje, daje mnogo, ali kada uzima, uzima sve.

nisam načisto sa čvorovima, čak je kamael jednom prilikom (cini mi se da je bio on) rekao kako ih ne uzima kao bitne u tumačenju. a mislim da se za njega ne može reći da se ne razume u astrologiju.
što se mene tiče, saturn je u natalu primarni učitelj... simbolika čvorova me samo zbunjuje.

Mozda ima pravo da nisu bitini za natalnu i predikitivnu astrologiju , oni su baza za karmicku astrologiju .Znam da neki astrolzi kad se nesto ne vidi u natalu posteve natal prosleg zivota ( kad 12 kuca postaje prva ) i tad neke stvari postaju jasnii..ne znam meni to ima nekako smisla ( gledala sam moj natal, nekako mi se sve bas poklapa :))

Poslednja izmena:
mene zbunjuju planete koje su na poslednjim stepenima polja, naročito ako se radi o 7/8 ili 11/12... ogromna je razlika prilikom tumačenja, jer mi je konkretno sunce na plejadama 11.

spaljivanje važi i za sinastriju. i simbolika čvorova takođe.

Mozda ima pravo da nisu bitini za natalnu i predikitivnu astrologiju , oni su baza za karmicku astrologiju .Znam da neki astrolzi kad se nesto ne vidi u natalu posteve natal prosleg zivota ( kad 12 kuca postaje prva ) i tad neke stvari postaju jasnii..ne znam meni to ima nekako smisla ( gledala sam moj natal, nekako mi se sve bas poklapa :))
Ova grana astrologije mi je nepoznata a pravo da ti kazem uzimanje dvanaestog kao pocetnog da bi se videle neke stvari u vezi karme ili proslog zivota,nije mi bas pouzdano.To mi vuce na one ljude koji rade horoskope psima i mackama ( sesto ako se ne varam pocetno ) i vise dodje kao zabava.

mene zbunjuju planete koje su na poslednjim stepenima polja, naročito ako se radi o 7/8 ili 11/12... ogromna je razlika prilikom tumačenja, jer mi je konkretno sunce na plejadama 11.

spaljivanje važi i za sinastriju. i simbolika čvorova takođe.

Zasto te zbunjuju.Sunce gde se nalazi tu je njegov upliv,znas koja je simbolika,dodas na to plejade i vidis znacenje polja ( konktretno jedanaestog ) ukrojis sa aspektima koje sunce pravi sa planetama.Ako je sa merkurom u aspektu onda mu je upliv pojacan,jer se plejade nalaze u blizancima a merkur njihov vladar,plus na kraju polja,dejstvo jos jace i to je to.

Zasto te zbunjuju.Sunce gde se nalazi tu je njegov upliv,znas koja je simbolika,dodas na to plejade i vidis znacenje polja ( konktretno jedanaestog ) ukrojis sa aspektima koje sunce pravi sa planetama.Ako je sa merkurom u aspektu onda mu je upliv pojacan,jer se plejade nalaze u blizancima a merkur njihov vladar,plus na kraju polja,dejstvo jos jace i to je to.

zato što je različita simbolika ako ga tumačim u 11, ili u 12 polju. a vrhovi i 11 i 12 su u škorpionu... znači sunce poprima jače osobine škorpiona, u harmoničnom je aspektu sa mesecom i konjukciji sa merkurom, takođe u škorpionu u 11.
kontam da ga onda treba tumačiti kroz 11. doduše, tako mi više odgovara... :lol:

slažem se... inače bi mogla da obrnem više krugova sa svakom tačkom i asteroidom... znači bez lilith tamo gde je i locirano prvobitno, 11 polje.
ako poslušam ultmana što se tiče svih 'nevidljivih' planeta, pada u 7 polje...
sluđena sam...

Back